!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί ένας Γ' παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πυρηνικός
- wooded glade
Γιατί ένας Γ' παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πυρηνικός
Όλοι φοβούνται τον πυρηνικό πόλεμο.
Ο Πούτιν όμως τους έπαιξε πονηρά και εκτός απροόπτου πήρε την Ουκρανία.
Τίθεται σαν ερώτημα, ισχύουν όλα όσα ακούμε περί πυρηνικού ολέθρου, πυρηνικού ολοκαυτώματος και τα λοιπά ή μήπως όχι ;
Κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν και πρόκειται για ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος που έκαναν και οι δύο πλευρές, από την εποχή του ψυχρού πολέμου και μετά.
Σε ένα πυρηνικό πόλεμο δεν μπορεί να υπάρξει νικητής.
Δεν είναι απλά σχήμα λόγου ή δήλωση ενός φιλειρηνιστή αυτό.
Διότι πέστε μου πως θα γίνει ; Ποιές είναι οι μάχες, οι στρατηγικές κινήσεις ;
Συζητάμε πάντα με την προϋπόθεση ότι έχουν και οι δύο πυρηνικά. Αν έχει ο ένας δεν πιάνεται. Αν έχει ο ένας από τους δύο μόνο μπορεί και να τα χρησιμοποιήσει, όπως έγινε με την Ιαπωνία το 1945. Να έχουν και οι δύο.
Πέστε μου λοιπόν πως θα γινόταν η απόβαση της Νορμανδίας αν είχαν και οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί πυρηνικά. Ή και η αντιαπόβαση.
Πέστε μου πως θα γινόταν το leapfrogging στον Ειρηνικό.
Απλά δεν βγαίνει λογαριασμός.
Νομίζω λοιπόν ότι ο οποιοσδήποτε πόλεμος μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα είναι εν πολλοίς συμβατικός.
Μπορεί να ισχύσει ο εξής κανόνας: Αν κάνεις χρήση πυρηνικών εσύ, θα κάνω χρήση κι εγώ.
Γιατί να μην ισχύσει ; Ποιό λογικό είναι να ισχύσει και να μην κάνει χρήση κανένας, ενώ όμως ο πόλεμος θα διεξαχθεί κανονικά.
Τι γίνεται τώρα αν ένας από τους δύο στην πορεία βρεθεί σε απελπιστική θέση ;
Όπως η Γερμανία το 1945 μετά την κατάρρευση της γραμμής Ζίγκφριντ και την κατάρρευση και της άλλης γραμμής στα ανατολικά.
Δεν θα ήταν πρόσκληση για χρήση πυρηνικών αυτό από τη Γερμανία ;
Όχι, πιστεύω δεν θα ήταν. Μετά από την πρώτη κρυάδα η ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε στο "wolf's lair" δεν θα διέφερε από την ατμόσφαιρα στη διάρκεια των peace talks του Μονάχου το 1938. Θα έλεγαν "παραδινόμαστε" ή θα έλεγαν "το συνεχίζουμε για λίγο ακόμα".
Φυσικά ένας άλλος κανόνας θα είναι "όχι δίκες της Νυρεμβέργης - όχι εγκληματίες πολέμου". Ο Αδόλφος απλά θα επέστρεφε στη βίλλα του στο Λαγονήσι με την Εύα.
Ξέρω ότι σε διάφορες φάσεις στο παρελθόν παραλίγο να πατηθούν τα κουμπιά, όπως στην κρίση της Κούβας για παράδειγμα.
Μπορεί, αλλά αυτό ήταν στα πλαίσια του μόνιμου στρατηγικού λάθους και των δύο. Έδωσαν μεγαλύτερη βάση στον Οππενχάϊμερ και στον Αϊνστάϊν απ' ότι έπρεπε.
Ένας που το πήρε χαμπάρι είναι φυσικά ο Πούτιν.
Ο Πούτιν όμως τους έπαιξε πονηρά και εκτός απροόπτου πήρε την Ουκρανία.
Τίθεται σαν ερώτημα, ισχύουν όλα όσα ακούμε περί πυρηνικού ολέθρου, πυρηνικού ολοκαυτώματος και τα λοιπά ή μήπως όχι ;
Κατά τη γνώμη μου δεν ισχύουν και πρόκειται για ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος που έκαναν και οι δύο πλευρές, από την εποχή του ψυχρού πολέμου και μετά.
Σε ένα πυρηνικό πόλεμο δεν μπορεί να υπάρξει νικητής.
Δεν είναι απλά σχήμα λόγου ή δήλωση ενός φιλειρηνιστή αυτό.
Διότι πέστε μου πως θα γίνει ; Ποιές είναι οι μάχες, οι στρατηγικές κινήσεις ;
Συζητάμε πάντα με την προϋπόθεση ότι έχουν και οι δύο πυρηνικά. Αν έχει ο ένας δεν πιάνεται. Αν έχει ο ένας από τους δύο μόνο μπορεί και να τα χρησιμοποιήσει, όπως έγινε με την Ιαπωνία το 1945. Να έχουν και οι δύο.
Πέστε μου λοιπόν πως θα γινόταν η απόβαση της Νορμανδίας αν είχαν και οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί πυρηνικά. Ή και η αντιαπόβαση.
Πέστε μου πως θα γινόταν το leapfrogging στον Ειρηνικό.
Απλά δεν βγαίνει λογαριασμός.
Νομίζω λοιπόν ότι ο οποιοσδήποτε πόλεμος μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων θα είναι εν πολλοίς συμβατικός.
Μπορεί να ισχύσει ο εξής κανόνας: Αν κάνεις χρήση πυρηνικών εσύ, θα κάνω χρήση κι εγώ.
Γιατί να μην ισχύσει ; Ποιό λογικό είναι να ισχύσει και να μην κάνει χρήση κανένας, ενώ όμως ο πόλεμος θα διεξαχθεί κανονικά.
Τι γίνεται τώρα αν ένας από τους δύο στην πορεία βρεθεί σε απελπιστική θέση ;
Όπως η Γερμανία το 1945 μετά την κατάρρευση της γραμμής Ζίγκφριντ και την κατάρρευση και της άλλης γραμμής στα ανατολικά.
Δεν θα ήταν πρόσκληση για χρήση πυρηνικών αυτό από τη Γερμανία ;
Όχι, πιστεύω δεν θα ήταν. Μετά από την πρώτη κρυάδα η ατμόσφαιρα που θα επικρατούσε στο "wolf's lair" δεν θα διέφερε από την ατμόσφαιρα στη διάρκεια των peace talks του Μονάχου το 1938. Θα έλεγαν "παραδινόμαστε" ή θα έλεγαν "το συνεχίζουμε για λίγο ακόμα".
Φυσικά ένας άλλος κανόνας θα είναι "όχι δίκες της Νυρεμβέργης - όχι εγκληματίες πολέμου". Ο Αδόλφος απλά θα επέστρεφε στη βίλλα του στο Λαγονήσι με την Εύα.
Ξέρω ότι σε διάφορες φάσεις στο παρελθόν παραλίγο να πατηθούν τα κουμπιά, όπως στην κρίση της Κούβας για παράδειγμα.
Μπορεί, αλλά αυτό ήταν στα πλαίσια του μόνιμου στρατηγικού λάθους και των δύο. Έδωσαν μεγαλύτερη βάση στον Οππενχάϊμερ και στον Αϊνστάϊν απ' ότι έπρεπε.
Ένας που το πήρε χαμπάρι είναι φυσικά ο Πούτιν.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Υδράργυρος
Re: Γιατί ένας Γ' παγκόσμιος πόλεμος δεν θα είναι πυρηνικός
Το don't look up αρχίζει και παίρνει νόημα. Άμα συνεχιστεί η κλιμάκωση πάμε για χρήση πυρηνικών. Εντάξει δε θα καταστραφεί άμεσα η ανθρωπότητα άμα πέσουν μερικά πυρηνικά, αλλά τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά.
- wooded glade
Πες μου πως θα κερδηθεί ο πόλεμος αν ρίχνουν και οι δύο, χωρίς sneak attack να μην προλάβουν οι άλλοι και τέτοια.Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:28 Το don't look up αρχίζει και παίρνει νόημα. Άμα συνεχιστεί η κλιμάκωση πάμε για χρήση πυρηνικών. Εντάξει δε θα καταστραφεί άμεσα η ανθρωπότητα άμα πέσουν μερικά πυρηνικά, αλλά τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά.
- Υδράργυρος
Ξέρεις, το "δεν πιστεύω οτι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά" ή το "δεν είναι λογικό" δε με πείθουν. Δεν πάμε καλάwooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:36Πες μου πως θα κερδηθεί ο πόλεμος αν ρίχνουν και οι δύο, χωρίς sneak attack να μην προλάβουν οι άλλοι και τέτοια.Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:28 Το don't look up αρχίζει και παίρνει νόημα. Άμα συνεχιστεί η κλιμάκωση πάμε για χρήση πυρηνικών. Εντάξει δε θα καταστραφεί άμεσα η ανθρωπότητα άμα πέσουν μερικά πυρηνικά, αλλά τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά.
- wooded glade
Γιατί είναι λογικό ;Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:39Ξέρεις, το "δεν πιστεύω οτι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά" ή το "δεν είναι λογικό" δε με πείθουν. Δεν πάμε καλάwooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:36Πες μου πως θα κερδηθεί ο πόλεμος αν ρίχνουν και οι δύο, χωρίς sneak attack να μην προλάβουν οι άλλοι και τέτοια.Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:28 Το don't look up αρχίζει και παίρνει νόημα. Άμα συνεχιστεί η κλιμάκωση πάμε για χρήση πυρηνικών. Εντάξει δε θα καταστραφεί άμεσα η ανθρωπότητα άμα πέσουν μερικά πυρηνικά, αλλά τίποτα δε θα είναι το ίδιο μετά.
Με τίνος την λογική ;wooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:43Γιατί είναι λογικό ;Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:39Ξέρεις, το "δεν πιστεύω οτι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά" ή το "δεν είναι λογικό" δε με πείθουν. Δεν πάμε καλάwooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:36
Πες μου πως θα κερδηθεί ο πόλεμος αν ρίχνουν και οι δύο, χωρίς sneak attack να μην προλάβουν οι άλλοι και τέτοια.
- wooded glade
Του πολέμου.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:49Με τίνος την λογική ;wooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:43Γιατί είναι λογικό ;Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:39
Ξέρεις, το "δεν πιστεύω οτι θα χρησιμοποιήσουν πυρηνικά" ή το "δεν είναι λογικό" δε με πείθουν. Δεν πάμε καλά
Δεν υπάρχει κοινή και ενιαία λογική του πολέμουwooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:54Του πολέμου.
Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του λογική και ..δεν υπάρχει τίποτε πιο λογικό πχ για έναν ισλαμιστή μαχητή ότι θα σκοτωθεί και θα πάει στον παράδεισο
- wooded glade
Στην περίπτωση μας υπάρχει κοινή λογική.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:56Δεν υπάρχει κοινή και ενιαία λογική του πολέμου
Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του λογική και ..δεν υπάρχει τίποτε πιο λογικό πχ για έναν ισλαμιστή μαχητή ότι θα σκοτωθεί και θα πάει στον παράδεισο
Ο Μπάϊντεν χ..τηκε, ένας Μπάρυ Γκολντγουώτερ δεν θα τσίμπαγε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος wooded glade την 03 Μαρ 2022, 09:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ξέρεις την λογική του Πούτιν ή του Αδολφου;wooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:58Στην περίπτωση μας υπάρχει κοινή λογική.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:56Δεν υπάρχει κοινή και ενιαία λογική του πολέμου
Ο Μπάϊντε χ..τηκε, ένας Μπάρυ Γκολντγουώτερ δεν θα τσίμπαγε.
Η οποιουδήποτε άλλου παράφρονα η μη πανίσχυρου ηγέτη ;
- wooded glade
Γι αυτό είσαι χ.στης, Μπονάνος-Αραπάκης.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:00Ξέρεις την λογική του Πούτιν ή του Αδολφου;wooded glade έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:58Στην περίπτωση μας υπάρχει κοινή λογική.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 03 Μαρ 2022, 08:56
Δεν υπάρχει κοινή και ενιαία λογική του πολέμου
Ο Μπάϊντε χ..τηκε, ένας Μπάρυ Γκολντγουώτερ δεν θα τσίμπαγε.
Η οποιουδήποτε άλλου παράφρονα η μη πανίσχυρου ηγέτη ;
- Υδράργυρος
Μη βασιζεσαι στο οτι δε θα γινει πυρηνικος πολεμος επειδη δεν ειναι λογικο
- wooded glade
Δεν είμαι εγώ αυτός που αποφασίζει τον πόλεμο.Υδράργυρος έγραψε: 03 Μαρ 2022, 09:10 Μη βασιζεσαι στο οτι δε θα γινει πυρηνικος πολεμος επειδη δεν ειναι λογικο
Κατά 90% δεν θα είναι.
Κατά 100% ο Πούτιν το έπαιξε πονηρός.
Το ISIS ίσως είναι εξαίρεση, αν είχε ατομική βόμβα.
ένας απλός συνηθισμένος μαλάκας την ψωνίζει στην εξουσία σε μερικά χρόνια.φαντάσου τώρα ένα τύπο με προδιάθεση μεγαλείου μετά από καμιά 20αριά κοντά σε κουμπιά
- EKPLIKTIKOS
Τα πυρηνικά παραλύουν τον αντιπαλο. Ακόμα και τον χαμένο τον συμφέρει ο αντίπαλος να έχει δεχτεί ισχυρά τέτοια πλήγματα για να μην μπορεί να επιβάλλει κ πολλά πράγματα σε τυχόν συνθηκολογηση.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση