Πρώτον δεν έχω απογοήτευση από τη ζωή μου - είναι λογική αυτό που γράφω.George_V έγραψε: 27 Φεβ 2022, 18:45
Επιλέγω να ζήσω με την ελπίδα και ας μην έρθει ποτέ και όχι να πεθάνω σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα επειδή έχω απογοητευτεί από τη ζωή μου.
Και αν δεν το ξέρεις η ελπίδα είναι αυτή που κράτησε ζωντανούς τους πατεράδες και τους παππούδες μας στον πόλεμο και την Κατοχή. Και αυτή τους έδινε κουράγιο να αγωνιστούν.
Αυτό που πρεσβεύει εσύ είναι μια μοιρολατρικη παράδοση και έλλειψη κάθε ελπίδας.
Δεύτερον δεν είναι η ελπίδα κάποιον που κρατάει ζωντανό κάποιον - ειδικότερα εάν ζει σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Για αυτό άλλωστε σχεδόν όλες οι θρησκείες καταδικάζουν την αυτοκτονία. Είναι ο φόβος του αγνώστου - δηλαδή πάνε με το γνωστό: better the devil you know.
Τρίτον, αυτό που προτείνω εγώ είναι μία νέα αρχή. π.χ. Έπρεπε να έρθει η μαύρη πανώλη στην Ευρώπη για να έρθει μετά η αναγέννηση. Βέβαια είναι πολύ σκληρή αρχή, αλλά η αρχή της δεν θα διαφέρει και τόσο από το τέλος του σκοταδιού που έρχεται...
Στο ξαναγράφω: θα με θυμηθείς με το σκοτάδι που έρχεται - όταν θα καταλάβεις τι έρχεται.
ΥΓ1
Προσπάθησε να σώσεις τη γνώση - αυτή μόνο αξίζει για το μέλλον....
ΥΓ2
Over and out...
.