Τι τούβλο ήταν αυτό πάλι;Bill Hicks έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:34sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2022, 21:03Spoiler
Αυτό σε λέω πούλιμ, τι ακριβώς περίμενες να κάνει ένας αυταρχικός ηγέτης όταν αργά αλλά σταθερά τον περικυκλώνεις σχεδόν στο σύνολο των δυτικών συνόρων του (της μεγαλύτερης σε έκταση χώρα στον πλανήτη ffs) προσπαθώντας να φυτεύσεις βαλλιστικούς πυραύλους με πυρηνικά ολούθε.Bill Hicks έγραψε: 27 Φεβ 2022, 17:09
το ότι γαμιούνται οι Αμερικάνοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να στήνουμε κώλο στον Πούτιν. ακριβώς λόγω τής ρωσικής απειλής οι ανατολικές χώρες έσπευσαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, δεν τις ανάγκασε κανείς, και η εισβολή στην Ουκρανία δικαιώνει αυτήν την απόφαση.
στην προκειμένη:
NATO: *aggressive statements*
Putin: "We'll nuke the shit out of you."
![]()
NATO: "We'll defend our allies if necessary, like we're supposed to."
Putin: "Wut? You mean I'm not allowed to swing my dick around and get slapped on the wrist for it anymore?!"
![]()
Το ότι αυτές οι χώρες ζητήσανε εντελώς μόνες τους να μπουν στο ΝΑΤΟ είναι debatable, αυτό που που λες, η εκ των υστέρων δικαίωση, μοιάζει περισσότερο με αυτοεκλπηρώμενη προφητεία, οι Αμερικάνοι δώσανε όλες τις εξασφαλίσεις στον Ρώσο από την πτώση του τείχους και μετά ότι δεν θα επεκταθεί το ΝΑΤΟ προς τα "χωράφια" τους και καλά έκανε γιατί πλέον δεν υπήρχε και λόγος, με την καταπάτηση όλων των συμφωνιών βέβαια (Μινσκ et al) δημιούργησαν επί τούτου, κατά την γνώμη μου και εκ των υστέρων θεωρώ ότι είναι ένα ασφαλές συμπέρασμα αυτό, νέους τεχνητά κατασκευασμένους λόγους καθώς ο Ρώσος αισθάνεται ότι απειλείται (και δικαίως κατά την γνώμη μου όπως αντίστροφα δικαίως θα αισθανόντουσαν οι Αμερικανοί) οπότε και αντιδράει σαν γουέλ... Ρώσος, ασχέτως αν διαφωνούμε εγώ και εσύ με αυτήν την αντίδραση.
Μην ξεχνάς ότι οι Αμερικάνοι ήταν αυτοί που απέρριψαν την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ το 2000-2001 και γενικότερα όλοι οι χειρισμοί τους από το 1996 και έπειτα ήταν αυτοί που μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Οι Αμερικάνοι επίσης παίζουν εκ του ασφαλούς καθώς σε κάθε περίπτωση εμείς εδώ στην Ευρώπη τρώμε την πούτσα των οικονομικών και god forbid στρατιωτικών επιπτώσεων.
Μου κάνει δε τρομερή εντύπωση ότι εσύ ειδικά υποτιμάς τρομερά την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη των πολιτικών που εφαρμόζει το foreign office τις τελευταίες δεκαετίες, λες και δεν ξέρουμε όλοι μας (πάνω κάτω) τι ρόλο βαράνε τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Αμερικάνοι.
βασικά δεν διαφωνώ μέσες-άκρες. δεν λες ότι δικαιολογείται η εισβολή, αλλά ήταν αναπόφευκτο αποτέλεσμα τής όλης φάσης.
Ήταν αναπόφευκτο αλλά δεν δικαιολογείται;