!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στρατηγικές κινήσεις ζωής
-
mec
Re: Στρατηγικές κινήσεις ζωής
Ενα από τα βασικά είναι η ικανότητα να διατηρείς το μυαλό σε εγρήγορση. Αυτό θεωρούσα ως τώρα ως το βασικότερο, γιατί όσες φορές στη ζωή μου στριμώχτηκα άσχημα, αισθάνθηκα ότι ήταν το μόνο στο οποίο μπορούσα να υπολογίζω με σιγουριά.
Αν αποσταθεροποιηθείς σημαντικά, μπορεί να σου τύχουν ένα σωρό προβλήματα σαν χιονοστιβάδα. Όσο και να μην γίνεται αισθητό, ο εγκέφαλος ασκεί έναν γενικό ανεπαίσθητο έλεγχο, δηλαδή ξέρεις χοντρικά πού βρίσκεσαι και πού βαδίζεις. Όπως όταν είσαι όρθιος. Δεν κατανοείς ότι υπάρχει μία συγκεκριμμένη λειτουργία, αλλά υπαρχει ο λαβύρινθος στο αυτί που το ρυθμίζει.
Παρόλα αυτά από μία ηλικία και μετά γίνεται (ή πρέπει να γίνεται) συνειδητό ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Δηλαδή πριν, απλά το ξέρεις, χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι μία μηχανή, που έτσι και χαλάσει όλα πάπαλα. Το συνειδητοποίησα μία φορά όταν με ένα φίλο το βράδυ πίναμε μπίρες και αναλύαμε θεωρίες και την άλλη μέρα πέθανε.
Εφτασα στο σημείο να θεωρώ στρατηγική κίνηση την απόφασή μου για καθημερινό περπάτημα. Θα τα διαβάζει ένας 20άρης και θα γελάει. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να το τηρώ συνέχεια.
Αν αποσταθεροποιηθείς σημαντικά, μπορεί να σου τύχουν ένα σωρό προβλήματα σαν χιονοστιβάδα. Όσο και να μην γίνεται αισθητό, ο εγκέφαλος ασκεί έναν γενικό ανεπαίσθητο έλεγχο, δηλαδή ξέρεις χοντρικά πού βρίσκεσαι και πού βαδίζεις. Όπως όταν είσαι όρθιος. Δεν κατανοείς ότι υπάρχει μία συγκεκριμμένη λειτουργία, αλλά υπαρχει ο λαβύρινθος στο αυτί που το ρυθμίζει.
Παρόλα αυτά από μία ηλικία και μετά γίνεται (ή πρέπει να γίνεται) συνειδητό ότι η υγεία είναι πάνω από όλα. Δηλαδή πριν, απλά το ξέρεις, χωρίς να το έχεις συνειδητοποιήσει ότι είσαι μία μηχανή, που έτσι και χαλάσει όλα πάπαλα. Το συνειδητοποίησα μία φορά όταν με ένα φίλο το βράδυ πίναμε μπίρες και αναλύαμε θεωρίες και την άλλη μέρα πέθανε.
Εφτασα στο σημείο να θεωρώ στρατηγική κίνηση την απόφασή μου για καθημερινό περπάτημα. Θα τα διαβάζει ένας 20άρης και θα γελάει. Αλλά και πάλι δεν μπορώ να το τηρώ συνέχεια.
Αυτό που έχω εφαρμόσει από τις αρχές του 2018 είναι η ελαχιστοποίηση του αλκόολ. Ενδεικτικά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχω πιει μία μπίρα και δύο ποτήρια κρασία. Πέρα απο το πραφανές ( υγεία) στόχος είναι να αποσυνδεθεί η διασκέδαση από τα μπαρ και τα τσιπουράδικα και να μετατοπιστεί σε πιο ουσιώδη πράγματα όπως εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες κλπ.
Μια άλλη στρατηγική κίνηση που έχει ενδιαφέρον αλλά δεν την έχω εφαρμόσει προσωπικά είναι το να αντικαταστήσεις το σμαρτφόουν σου με συμβατικό κινητό τηλέφωνο χωρίς ίντερνετ. Έτσι μπορείς να γίνεις πιο παραγωγικός χωρίς να κοιτάς το κινητό κάθε πέντε λεπτά, και χωρίς να χάνεις το χρόνο σου στα social media και τους messenger.
Μια άλλη στρατηγική κίνηση που έχει ενδιαφέρον αλλά δεν την έχω εφαρμόσει προσωπικά είναι το να αντικαταστήσεις το σμαρτφόουν σου με συμβατικό κινητό τηλέφωνο χωρίς ίντερνετ. Έτσι μπορείς να γίνεις πιο παραγωγικός χωρίς να κοιτάς το κινητό κάθε πέντε λεπτά, και χωρίς να χάνεις το χρόνο σου στα social media και τους messenger.
- Βινόσαυρος
εννοούσε ότι χάνεστε σαν έθνος, αλλά δε γαμείςΑσέβαστος έγραψε: 14 Σεπ 2018, 19:15σωστο. το ειπε και ο μεγας φιλοσοφος τζιμακος. γαματε γιατι χανομαστε.Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2018, 13:45Την ματιότητα την ξέρεις; Ότι θα πεθάνουμε στο τέλος κι ότι είναι μαλακία να κυνηγάς επίπλαστες αξίες και τρόπους ζωής; Τι είναι η ανάπτυξη; Ποιος ξέρει πως θα του φέρει η ζωή;mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Βινόσαυρος
Έχει συμβεί με φίλο να με το είχε εκμυστηρευτεί. Είπε πως παλιά θεωρούσε την απόκτηση χρήματοςmec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 19:16 Ενα από τα βασικά είναι η ικανότητα να διατηρείς το μυαλό σε εγρήγορση. Αυτό θεωρούσα ως τώρα ως το βασικότερο, γιατί όσες φορές στη ζωή μου στριμώχτηκα άσχημα, αισθάνθηκα ότι ήταν το μόνο στο οποίο μπορούσα να υπολογίζω με σιγουριά.
ως το σημαντικότερο στη ζωή, όχι για να αποκτήσει πράγματα που τα ήθελε και δεν είχε την
δυνατότητα αλλά σαν αίσθηση, ότι μπορεί. Όταν όμως τον χτυπησε την πορτα της οικογενειας
του μια ασθένεια, όχι καρκινος, την είδε αλλιώς. Η συμβουλή μου ήταν η ίδια σαν να μην είχε
ζήτημα υγείας «ζήστε αυτά τα 2, 5, 10, 70 χρόνια όσο καλύτερα μπορείτε».
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
-
Ορέστης 35
1. Να φυγω απο το σπιτι
2. Να ταξιδεψω
3. Να συσχετιστω με μια γυναικα που μου ταιριαζει νοητικα και σεξουαλικα
2. Να ταξιδεψω
3. Να συσχετιστω με μια γυναικα που μου ταιριαζει νοητικα και σεξουαλικα
Ασέβαστος έγραψε: 14 Σεπ 2018, 19:15σωστο. το ειπε και ο μεγας φιλοσοφος τζιμακος. γαματε γιατι χανομαστε.Χαοτικός έγραψε: 14 Σεπ 2018, 13:45Την ματιότητα την ξέρεις; Ότι θα πεθάνουμε στο τέλος κι ότι είναι μαλακία να κυνηγάς επίπλαστες αξίες και τρόπους ζωής; Τι είναι η ανάπτυξη; Ποιος ξέρει πως θα του φέρει η ζωή;mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Γράφεσαι από μικρός σε ένα κόμμα.mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
Θα κερδίσεις εύκολα πολλά που οι άλλοι θα παιδεύονται αξιοκρατικά να τα φτάσουν και δεν θα τα φτάνουν.
Αλλά θα είσαι ένα κομματόσκυλο.
Αυτά+κέτο.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 14 Σεπ 2018, 13:04 Αυστηρή επιλογή ανθρώπων και πλαισίου συγχρωτισμού. Το άλφα και το ωμέγα κατ' εμέ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Kάτι παρόμοιο με το παραπάνω. Μακριά από συγγενείς, να μην ανακατεύονται με οποιονδήποτε τρόπο στη ζωή σου. Δεν εννοώ την στενή οικογένεια, αλλά και εκεί πρέπει να υπάρχει μια απόσταση.
-
mec
Τώρα το πιστεύεις αυτό; Τότε θα γράφαν οι γονείς τα παιδιά τους από τα νήπια στο κόμμα. Πιστεύω ότι ένα ποσοστό βολεύεται, αλλά όχι όλοι. Κι αμα δεν βολευτείς, μένεις με τη στάμπα του κόμματος και βρίσκεις πολλές άλλες πορτες κλειστές. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια. Ας μας απαντήσει ένας γονιός.Μηχανικός έγραψε: 14 Σεπ 2018, 23:51Γράφεσαι από μικρός σε ένα κόμμα.mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
Θα κερδίσεις εύκολα πολλά που οι άλλοι θα παιδεύονται αξιοκρατικά να τα φτάσουν και δεν θα τα φτάνουν.
Αλλά θα είσαι ένα κομματόσκυλο.![]()
Πολυ γενικο και αοριστο, ο καθενας μπορει να βλεπει διαφορετικα τι ειναι βελτιωση στην ζωη του, οποτε θα απαντησω επισης γενικα, με το προσωπικο σου συμφερον πρεπει να εισαι στυγνος.mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
- Otto Weininger
Σωστό περιβάλλον και κοινωνικοι κυκλοι αλλά μόνο αν το κάνεις συνειδητά.
Ειδάλλως είσαι μαλακας που δεν έχει φίλους και απλά γίνεται τσιμπούρι σε καλύτερους από αυτόν για να ανέβει και εκείνος.
Διαγραφή της αναβλητικότητας. Ο ν1 εχθρός των πάντων.
Μακριά από την νοοτροπία περί καθαρού κουτελου. Είναι μια παγίδα που στην έφτιαξαν άλλοι για είσαι εσύ υπό και αυτοί να πηγαίνουν μπροστά.
Ακούς τον άλλο να λέει: Μπορεί να πεινάω, να φοράω τρυπια ρούχα, να στάζει το ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο αλλά έχω καθαρό κούτελο και αξιοπρέπεια. Μπράβο ηλίθιε. Τίποτα απο τα δύο δεν έχεις.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αμοραλισμός και πάτημα επί πτωμάτων. Αλλά μην είστε θύματα.
Συμβουλάτορες και λοιποί που νομίζουν ότι έγιναν πνευματικοί καθοδηγητές με μερικά σεμινάρια απλά για γέλια. Βρείτε ανθρώπους να θαυμάσετε, να σας προκαλούν την ικανότητα μέσα σας. Ανθρώπους που πέτυχαν κάτι και κάπου.
Και τέλος, δεν μπορείτε να νικησετε την βλακεία. Μπορείτε να την κάνετε όμως το γαϊδούρι που θα σας υπηρετεί. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνει κάποιος άλλος.
Αυτά.
Ειδάλλως είσαι μαλακας που δεν έχει φίλους και απλά γίνεται τσιμπούρι σε καλύτερους από αυτόν για να ανέβει και εκείνος.
Μακριά από την νοοτροπία περί καθαρού κουτελου. Είναι μια παγίδα που στην έφτιαξαν άλλοι για είσαι εσύ υπό και αυτοί να πηγαίνουν μπροστά.
Ακούς τον άλλο να λέει: Μπορεί να πεινάω, να φοράω τρυπια ρούχα, να στάζει το ταβάνι στο παιδικό δωμάτιο αλλά έχω καθαρό κούτελο και αξιοπρέπεια. Μπράβο ηλίθιε. Τίποτα απο τα δύο δεν έχεις.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει αμοραλισμός και πάτημα επί πτωμάτων. Αλλά μην είστε θύματα.
Συμβουλάτορες και λοιποί που νομίζουν ότι έγιναν πνευματικοί καθοδηγητές με μερικά σεμινάρια απλά για γέλια. Βρείτε ανθρώπους να θαυμάσετε, να σας προκαλούν την ικανότητα μέσα σας. Ανθρώπους που πέτυχαν κάτι και κάπου.
Και τέλος, δεν μπορείτε να νικησετε την βλακεία. Μπορείτε να την κάνετε όμως το γαϊδούρι που θα σας υπηρετεί. Αν δεν το κάνετε εσείς, θα το κάνει κάποιος άλλος.
Αυτά.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
mec
Είναι συγκεκριμμένο: «για να βελτιώσεις τη ζωή σου». Μπορείς να γράψεις προσωπικά πράγματα. Αλλά αν θες να αναφερθείς γενικά, νο προμπλεμ.Nostalgia έγραψε: 15 Σεπ 2018, 00:50Πολυ γενικο και αοριστο, ο καθενας μπορει να βλεπει διαφορετικα τι ειναι βελτιωση στην ζωη του, οποτε θα απαντησω επισης γενικα, με το προσωπικο σου συμφερον πρεπει να εισαι στυγνος.mec έγραψε: 14 Σεπ 2018, 12:55 Θεματάκι προσωπικής ανάπτυξης. Ποιες στρατηγικές κινήσεις πιστεύεις ότι θα έπρεπε να κάνεις για να βελτιώσεις τη ζωή σου;
Πάντως για αυτό που έγραψες εγώ έχω επιφυλάξεις, γιατί μπορεί να οδηγήσει σε ακρότητες. Θεωρώ βέβαια απαραίτητο να μπορείς να αναγνωρίσεις ποιο είναι το συμφέρον σου. Καμμία φορά «δουλεύουμε» για άλλους και δεν το καταλαβαίνουμε. Πχ αν οι άλλοι σε έχουν βρει εύκαιρο για να σου φορτώνουν τα προβλήματά τους, δρας ενάντια στο συμφέρον σου, εφόσον χανεις το χρόνο σου και χαλάς τη διάθεσή σου.
-
Ορέστης 35
Τι εισαι ικανος να κανεις για να πας μπροστα; Ποια ειναι τα πραγματα που λερωνουν το κουτελο και τα αποδεχεσαι και ποια οχι; Δωσε συγκεκριμενα παραδειγματα.Otto Weininger έγραψε: 15 Σεπ 2018, 01:03 Σωστό περιβάλλον και κοινωνικοι κυκλοι αλλά μόνο αν το κάνεις συνειδητά.
Αυτά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 851 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Alex Amsterdam
-