Αυτή θα ήταν και η δική μου θέση αλλά δεν μπορώ να στηρίξω Ουκρανία όπως φυσικά δεν μπορώ να στηριξω και Πούτιν.
Για την ώρα θα τηρήσω κατάσταση ουδετεροτητας
Αυτή θα ήταν και η δική μου θέση αλλά δεν μπορώ να στηρίξω Ουκρανία όπως φυσικά δεν μπορώ να στηριξω και Πούτιν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ενώ οι σύμμαχοι σου στο ζήτημα της Κύπρου πχ παραήταν φιλικοί.Chainis έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:28 Τα συμφέροντα της Ελλάδος βρίσκονται στην δύση.
Η φυσική θέση μας είναι ταυτόσημη με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.
Η Ρωσία ήταν πάντα εχθρική προς την Ελλάδα.
Δεν υπάρχει δίλημμα.
Πρακτικά, είμαι ουδέτερος, αλλά όπως είπα και σε διπλανό νήμα, αν πρέπει να πάρω θέση οπωσδήποτε, είναι αδύνατο να μην καταδικάσω μια επίθεση φανερά δυσανάλογη σε ένταση και στόχους σε σχέση με την (υπαρκτή) ευθύνη που φέρει η ίδια η Ουκρανία και φυσικά τα καθίκια οι υποκριτές της Δύσης. Είδα μια ομιλία του Ζελένσκι που απευθυνόταν προς τους Ρώσους πολίτες προχθές και ομολογώ πως με άγγιξε κάπως. Θα την συμπύκνωνα σε ''στην τελική τι σας κάναμε και μας αξίζει τέτοια συμφορά;''. Δεν είμαι γενικά συναισθηματικός σε θέματα διεθνών σχέσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν βρήκα.
Νομίζω ότι συμφωνούμε σχεδόν 100% σε αυτό.Scouser έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:33Πρακτικά, είμαι ουδέτερος, αλλά όπως είπα και σε διπλανό νήμα, αν πρέπει να πάρω θέση οπωσδήποτε, είναι αδύνατο να μην καταδικάσω μια επίθεση φανερά δυσανάλογη σε ένταση και στόχους σε σχέση με την (υπαρκτή) ευθύνη που φέρει η ίδια η Ουκρανία και φυσικά τα καθίκια οι υποκριτές της Δύσης. Είδα μια ομιλία του Ζελένσκι που απευθυνόταν προς τους Ρώσους πολίτες προχθές και ομολογώ πως με άγγιξε κάπως. Θα την συμπύκνωνα σε ''στην τελική τι σας κάναμε και μας αξίζει τέτοια συμφορά;''. Δεν είμαι γενικά συναισθηματικός σε θέματα διεθνών σχέσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν βρήκα.
Ακριβώς.Chainis έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:28 Τα συμφέροντα της Ελλάδος βρίσκονται στην δύση.
Δεν υπάρχει δίλημμα.
Ξεκόλα, στην κοινή γνώμη της Δύσης αναφερότανScouser έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:33Πρακτικά, είμαι ουδέτερος, αλλά όπως είπα και σε διπλανό νήμα, αν πρέπει να πάρω θέση οπωσδήποτε, είναι αδύνατο να μην καταδικάσω μια επίθεση φανερά δυσανάλογη σε ένταση και στόχους σε σχέση με την (υπαρκτή) ευθύνη που φέρει η ίδια η Ουκρανία και φυσικά τα καθίκια οι υποκριτές της Δύσης. Είδα μια ομιλία του Ζελένσκι που απευθυνόταν προς τους Ρώσους πολίτες προχθές και ομολογώ πως με άγγιξε κάπως. Θα την συμπύκνωνα σε ''στην τελική τι σας κάναμε και μας αξίζει τέτοια συμφορά;''. Δεν είμαι γενικά συναισθηματικός σε θέματα διεθνών σχέσεων, αλλά η αλήθεια είναι ότι πειστική απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν βρήκα.
George_V έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:19 Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχικές ψήφοι δείχνουν τον απόλυτο διχασμό.
ΔΕΝ πατάμε σε δύο βάρκες εάν απλά κάνουμε όσα αποφασίζονται από κοινού και βεβαίως υπάρχουν πολλοί τρόποι να φανείς ότι βοηθας χωρίς να γίνεσαι εχθρικός προς τους Ρώσους π.χ. δεχόμενος πολλούς Ουκρανούς πρόσφυγες.Είναι ορθόδοξοι χριστιανοι και πολύ προτιμότεροι από αυτούς που έρχονται από την Τουρκία.George_V έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:23Άμα πατάμε σε δύο βάρκες πολύ φοβάμαι ότι θα βρεθούμε με τη μούρη στο νερό.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:20πατησιωτης έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:18 Συμπλέομεν με τις δυτικές κυρώσεις χωρίς να παίρνουμε ιδιαίτερη πρωτοβουλία.![]()
![]()
Και ..δεν είναι απαραίτητο να γίνουμε και ιδιαίτερα εχθρικοί προς την Ρωσια![]()
Ε τώρα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.Keyser Soze έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:39George_V έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:19 Πάντως μέχρι στιγμής οι αρχικές ψήφοι δείχνουν τον απόλυτο διχασμό.
Τωρα ;)
Chainis έγραψε: 26 Φεβ 2022, 14:28 Τα συμφέροντα της Ελλάδος βρίσκονται στην δύση.
Δεν υπάρχει δίλημμα.