Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Φεβ 2022, 15:12
Πάντως πρόσφατα κιόλας είδα ένα ποστ στο fb όπου ο συγγραφέας, στα 20s του και κομμούνι, όχι Μητσοτακικός, έλεγε το ίδιο πράγμα, ότι μας πρήξανε με τους κολλημένους στην Αττική Οδό που τους έβλεπε σαν πάμπλουτους που όχι μόνο έχουν αμάξι αλλά έχουν να πληρώσουν και διόδια.
Λέτε να είμαστε εμείς πιο πολύ out of touch από τον Πορτοσάλτε;
Το πρόβλημα είναι ότι τα ρομπότ τύπου Πορτοσάλτε δεν το λένε ως καλόπιστοι προφήτες. Οι δηλώσεις τους είναι τύπου "έτσι γουστάρουμε, έτσι το φτιάξαμε και βγάλτε τον σκασμό".
Τόση δημοκρατικότητα!
Ο Πορτοσάλτε φυσικά τα λέει γιατί βλέπει αυτή την κατώτερη τάξη με περιφρόνηση, δεν έγλειψαν όσο σκληρά γλείφει αυτός επομένως δεν αξίζουν κάτι παραπάνω. Ο άλλος ένιωθε μέλος αυτής της κατώτερης τάξης.
Το ερώτημα που δημιουργείται σε μένα είναι μήπως εμείς οι ψιλοβολεμένοι έχουμε ακόμα αυταπάτες για το πόσο μικρή είναι αυτή η τάξη.
There are decades where you fuck around and days where you find out
«Βενζίνη όμως δεν πάει να την βάλει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η βενζίνη, την οποία διαμαρτυρόμαστε στα 2 ευρώ την βάζουν οι παραγωγικές μονάδες της κοινωνίας…», υποστήριξε ο κ. Πορτοσάλτε.
«Και οι φτωχοί έχουν αμάξι Άρη, ο κύριος Σκυλακάκης είπε μια ανοησία μην τον καλύπτεις» του είπε ο δημοσιογράφος Φοίβος Κλαυδιανός που επίσης βρισκόταν στο πάνελ. «Μα μικρό αμάξι, μα παλιό αμάξι, και οι φτωχοί έχουν αμάξι, ειδικά οι οικογενειάρχες» πρόσθεσε.
Ωστόσο ο Άρης Πορτοσάλτε συνέχισε απτόητος…
«Καύσιμα δεν βάζει ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί να βάλει, δυστυχώς δεν μπορεί να βάλει ο συνταξιούχος των 500 ευρώ. Δεν μπορεί. Παίρνει λεωφορείο, δεν μπορεί να μετακινηθεί σαν κι εμάς με το αυτοκίνητο ο άνθρωπος των 500 ευρώ. Η μάνα μου η συγχωρεμένη που έπαιρνε σύνταξη 500 ευρώ δεν είχε αυτοκίνητο, πώς να το πω δηλαδή;».
Ωραία...δλδ εσυ υποστηρίζεις ότι μπορεί να κινεί το αμάξι του καθημερινά ;
Αν ναι τότε που είναι το πρόβλημα της αύξησης στην βενζίνη;
Για εξηγήστε μου καθότι ολίγον τι χαζό είμαι...
Ο Πορτοσάλτε είναι ανόητος.
Αντί να κάτσει στο αφήγημα "δε φταίμε εμείς, οι διεθνείς συγκυρίες", κλπ, αρχίζει τα "δεν έχουνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι".
Ουσιαστικά έτσι παραδέχεται οτι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τις τιμές, αλλά το φταίξιμο είναι στους πολίτες που δεν είναι παραγωγικοί.
Οι Ex Humans είναι αυτοί όπου συμμετείχε και ο σκυλάς "Φοίβος" ή πρόκειται για μύθο;
Τον γνωστο συνθετη εννοεις; Πολυ μικρος θα ηταν τοτε, λογικα μυθος.
Ειχαν εναν Φοιβο που μετα επαιξε και στους South of No North αλλα δεν ηταν αυτος που εννοεις
yet say this to the Possum: a bang, not a whimper,
with a bang not with a whimper,
To build the city of Dioce whose terraces are the colour of stars
γνωστός μου του 600ρικου σε συζήτηση περί οικονομικών συστημάτων:
"εγώ είμαι καπιταλιστής"
ρε βλάκα καπιταλιστής σημαίνει κεφαλαιοκράτης - ο κεφαλαιοκράτης με τα 600 ευρώ το μήνα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Kauldron έγραψε: 23 Φεβ 2022, 15:39
Αντί να κάτσει στο αφήγημα "δε φταίμε εμείς, οι διεθνείς συγκυρίες", κλπ, αρχίζει τα "δεν έχουνε ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι".
Ουσιαστικά έτσι παραδέχεται οτι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για τις τιμές, αλλά το φταίξιμο είναι στους πολίτες που δεν είναι παραγωγικοί.
Μλκ, εσύ το έγραψες αυτό; Παίζει να είναι το πιο σωστό πράγμα που σε έχω δει να λες. Μπράβο, Χελώνε
Kauldron έγραψε: 23 Φεβ 2022, 15:39
μα υπάρχει μια μερίδα νεοδημοκρατών που κρατάει επιθετική στάση και κουνάει το δάχτυλο
το ίδιο και ο Γεωργιάδης που θεωρεί πολυτέλεια την αυτόνομη επιβίωση ενός ζευγαριού στην Ελλάδα του σήμερα
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης