Lugozzi έγραψε: 20 Φεβ 2022, 12:05
πατησιωτης έγραψε: 20 Φεβ 2022, 10:13
Αυτό είναι άλλο από το αρχικό που έγραψες ότι θα είσαι εναντίον αυτού που θα ξεκινήσει τον πόλεμο απλώς.
Και εφ όσον είσαι ρεαλιστής και ζητείς να συνυπολογίζονται και άλλα πράγματα από το διεθνές δίκαιο και ειδικά τα συμφέροντα των μεγάλων κρατών δεν θα έπρεπε να ζητάς και στα ελληνοτουρκικά ΑΟΖ στο Καστελόριζο και άλλα τρελά αλλά να κάνεις σκόντο ανάλογα με τον πληθυσμό και την έκταση της Τουρκίας.
Η αντίληψη της Ρωσίας ως προς τις γύρω μικρότερες χώρες είναι ακριβώς ίδια με αυτήν της Τουρκίας.
Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ ---> Ρωσία casus belli
Ελλάδα 12 ν.μ. ---> Τουρκία casus belli
Και Ουκρανία σύμμαχος της Τουρκίας σε περίπτωση πολέμου με την Ελλάδα
Αλλά, από πού και ως πού μέλος του ΝΑΤΟ η Ουκρανία? Εδώ οι ίδιες χώρες μέλη όπως γράφεται, δεν θέλουν να της στείλουν πρόσκληση γιατί καταλαβαίνουν/φοβούνται οτι αυτό θα αποτελέσει ευθεία πρόκληση στην Ρωσία.
Τελικά, εαν το ΝΑΤΟ είναι να φτιάξει σύνορα έως έξω από την Μόσχα, τί είδους υπερατλαντική συμμαχία είναι? Και συμμαχία απέναντι σε ποιούς? Μην περιμένουμε όμως οτι οι Ρώσοι θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, εκτός και εαν έχουν αποφασισθεί οι καινούριες συμμαχίες και πάμε να τις ολοκληρώσουμε, με τα ανάλογα κόστη βέβαια.
Και τέλος πάντων, δεν νομίζω οτι είναι το ίδιο πράγμα Ουκρανία-Ρωσία με Τουρκία-Ελλάδα.
Εγώ ακόμα αναρωτιέμαι, τί δουλειά έχουν οι Ουκρανοί στον πολιτισμό της αμερικανικής Δύσης. Εγώ Ρώσους τους βλέπω, Ρώσους τους ακούω και Ρώσους τους αισθάνομαι να είναι. Τώρα, εαν γλυκάθηκαν οι Ουκρανές από το χρήμα και την ευ-ζωία (την όποια ευζωία) της Δύσης και ονειρεύονται χρήμα, σουλάτσες και μεγαλεία, εντάξει, ας τα βρουν πρώτα με τον εαυτό τους και την ιστορία τους. Δεν ξέρω εαν τους αδικώ και πραγματικά ζητώ συγγνώμη γι αυτό αλλά κάπου νοιώθω οτι για το χρήμα και την καλοπέραση είναι έτοιμοι εκεί επάνω μέχρι να αλλάξουν και θρησκεία. Δεν διαφωνώ οτι έχουν περάσει σκληρά χρόνια και οτι κάποιοι από αυτούς βλέπουν τους Ρώσους σαν νταήδες που φάγανε την κληρονομιά των άλλων νταήδων της ΕΣΣΔ, μπορεί να υπάρχει και μεγάλο το ποσοστό αλήθειας σε αυτό. Ούτε ξέρω τί μέλλον τους επιφυλάσσει η ένταξή τους στον φυσικό τους γεωπολιτικό χώρο και το πολιτισμικό τους παρελθόν που είναι αυτό του ρωσικού κόσμου, μπορεί και πάλι να κάνω λάθος αλλά δεν καταλαβαίνω διαφορές τέτοιες που να τους κάνει ξεχωριστό έθνος.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση όμως, κάπου καταλαβαίνω οτι -όπως και στο εκκλησιαστικό θέμα που προέκυψε-τους έχουν πάρει τα μυαλά τα καθρεπτάκια της Δύσης, μαζί με τις πολιτικές ιδεολογίες περι ελευθερίας και αυτοπροσδιορισμού (αλήθεια, πότε είχαν οι σλάβοι τέτοιες παραδόσεις στην κουλτούρα τους?), και πάνε αντίθετα ακόμα και στα θέματα αυτά καθεαυτά της ψυχής τους (σαν ΧΟ που είναι).