sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 15:41Στο ίδιο σημείο είσαι και δεν είναι ούτε μπροστά ούτε πίσω, ανθρωπιστικά κοιτώντας είναι κάπου κάτω, χαμηλά, εκεί που βρίσκεται η υπόλοιπη ακροδεξιά μούργα του πλανήτη που γουστάρει απαρντχάηντ και σφαγές ανηλίκων ρίχνοντας, φυσικά, που αλλού την ευθύνη, στα ίδια τα ανήλικα.
Εσύ με απειλούσες;
Αν θεωρείς αυτά που σε έγραψα παραπάνω απειλές ναι, εγώ.
Σημασία έχει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως, όχι τι πιστεύεις εσύ καθώς εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι στονμπούτσο θέλεις, έχεις κάθε δικαίωμα όπως ο καθένας μας. Άλλο αυτό όμως και άλλο τι συμβαίνει στην Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή. Το τι πιστεύουν οι οπαδοί της εβραϊκής χρυσής αυγής ενδιαφέρει κυρίως, γουέλ, τους οπαδούς της εβραϊκής χρυσής αυγής.
Scouser έγραψε: 18 Φεβ 2022, 21:38
Δεν υπάρχει άπαρτχαϊντ, τα έχουμε πει εκατό φορές. Όλοι οι πολίτες του Ισραήλ απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας και μάλιστα οι μη Εβραίοι έχουν και διάφορα πλεονεκτήματα (πχ στρατιωτική θητεία σε εθελοντική βάση). Οι Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, όταν σταματήσουν να εμφορούνται από τη νοοτροπία του OP (δηλαδή αυτή της Χαμάς). Τότε ίσως λυθεί και το ''παλαιστινιακό''. Στο μεταξύ, οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις δείχνουν ότι ο χρόνος κυλάει υπέρ του Ισραήλ και ακόμα και οι Άραβες έχουν αρχίσει να βαριούνται με την αδιαλλαξία και τον εξτρεμισμό που αγκαλιάζουν οι Παλαιστίνιοι.
Πως θα σου φαινόταν αν "για να δεις αλλαγές στη ζωή σου" θα έπρεπε να ικανοποιήσεις την Τουρκία ότι είσαι "μετριοπαθής";
Θα θεωρούσες ότι ζεις σε ανεξάρτητη χώρα; Ή θα ζητούσες αυτονομία για την Ελλάδα ή έστω να γίνεις Τούρκος πολίτης, αφού η ζωή σου αποφασίζεται στην Άγκυρα;
Αν μου έχουν δοθεί ένα σωρό ευκαιρίες να αποκτήσω ανεξάρτητο κράτος με ειρηνικά μέσα, αφού προηγουμένως έχω ηττηθεί σε όλες τις επαναστάσεις,
Γιατί εξαρχής έγινε επανάσταση - επαναστάσεις; ποιος ήταν ο λόγος;
Αυτό ακόμα και αν υποθέσουμε ότι έχει κάποια βάση η αναλογία που κάνεις, που φυσικά δεν έχει, αφού οι Έλληνες είναι έθνος με ιστορία περίπου 3.500 χρόνων και ελληνικά κράτη στη μια ή την άλλη μορφή υπήρχαν σχεδόν συνέχεια στην περιοχή που σήμερα καλύπτει η Ελλάδα, ενώ οι ''Παλαιστίνιοι'' προέκυψαν βασικά μετά τα '70s ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των Αράβων να εξαφανίσουν το Ισραήλ από τον χάρτη.
Το κλέημ σου εδώ είναι κυριολεκτικά ότι οι Παλαιστίνιοι "προέκυψαν" από το 70 και μετά.
Αν υποθέσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα κλέημς και οι απόψεις του οποιουδήποτε από εμάς αλλά μόνον η τεκμηρίωση τους, πως τεκμηριώνεις αυτό το κλέημ; με λίγα λόγια σε καλώ να αποδείξεις αυτό που γράφεις με valid στοιχεία, δηλαδή ότι δεν υπήρχαν Παλαιστίνιοι πριν από το 70. Θα περιμένω όσο καιρό θέλεις υπομονετικά, εδώ θα είμαι.
sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 16:09Αν θεωρείς αυτά που σε έγραψα παραπάνω απειλές ναι, εγώ.
Σημασία έχει τι συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως, όχι τι πιστεύεις εσύ καθώς εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι στονμπούτσο θέλεις, έχεις κάθε δικαίωμα όπως ο καθένας μας. Άλλο αυτό όμως και άλλο τι συμβαίνει στην Γάζα και στην ευρύτερη περιοχή. Το τι πιστεύουν οι οπαδοί της εβραϊκής χρυσής αυγής ενδιαφέρει κυρίως, γουέλ, τους οπαδούς της εβραϊκής χρυσής αυγής.
Τα έχουμε συζητήσει εκατό φορές. Τα λέω από τη δεκαετία του ΄00. Το δόγμα της Hamas είναι, να εξαφανιστούν οι Εβραίοι από τον πλανήτη, ξακάθαρα. Η Fatah είναι πιο ήπια, δεν λέει να εξαφανιστούν από τον πλανήτη, αλλά να εξαφανιστούν από την Παλαιστίνη. Η PLO έπιασε κι εκτέλεσε την ολυμπιακή ομάδα στο Μόναχο. Μόλις οι Ισραηλινοί τους αφήσουν ήσυχους, ορμάνε με ρουκέτες σε σχολεία. Ας παν να γαμηθούν, που θα τους υποστηρίξω κιόλας.
sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 16:09Αν θεωρείς αυτά που σε έγραψα παραπάνω απειλές ναι, εγώ.
Τα έχουμε συζητήσει εκατό φορές. Τα λέω από τη δεκαετία του ΄00. Το δόγμα της Hamas είναι, να εξαφανιστούν οι Εβραίοι από τον πλανήτη, ξακάθαρα. Η Fatah είναι πιο ήπια, δεν λέει να εξαφανιστούν από τον πλανήτη, αλλά να εξαφανιστούν από την Παλαιστίνη. Η PLO έπιασε κι εκτέλεσε την ολυμπιακή ομάδα στο Μόναχο. Μόλις οι Ισραηλινοί τους αφήσουν ήσυχους, ορμάνε με ρουκέτες σε σχολεία. Ας παν να γαμηθούν, που θα τους υποστηρίξω κιόλας.
Ποιος σου ζήτησε να υποστηρίξεις κάποιον;
Σου ζήτησε κανείς μήπως να υποστηρίξεις και το απαρντχάηντ; ή μήπως με το απαρντχάηντ θα εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία." Τζίμης Πανούσης
Μαν μου, δεν επιβάλανε καθεστώς απαρντχάηντ οι Παλαιστίνιοι στους Εβραίους, ούτε βγάλανε οι Παλαιστίνιοι τους Εβραίους από τα σπίτια τους, ούτε χτίσανε x10 τα τείχη του Βερολίνου οι Παλαιστίνιοι για να αποκλείσουν τους Εβραίους από το να πάνε στο διπλανό σχολείο - χωράφι - πατρικό τους, ούτε μπλοκάρανε οι Παλαιστίνιοι στους Εβραίους την πρόσβαση στο πόσιμο νερό.
Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 19 Φεβ 2022, 17:25
Οι Παλαιστίνιοι τι γνώμη έχουν για την κατοχή της Κύπρου από τους ομοθρησκους τους;
Τι γνωμη να εχουν? Κωλος και βρακι ειναι με τον Ερντογάν και εμείς πλέον σύμμαχοι του Ισραήλ, αλλα καποιοι εδω μεσα συνεχιζουν νσ ζουν στην δεκαετία του 80.
Οι Παλαιστίνιοι τι γνώμη έχουν για την κατοχή της Κύπρου από τους ομοθρησκους τους;
Αυτό είναι ξεχωριστό θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε τα θέματα μεταξύ τους, η σύγκριση, ο παραλληλισμός και η εξίσωση "πούτσα = βούρτσα" δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων, λέω εγώ τώρα ε.
sys3x έγραψε: 19 Φεβ 2022, 17:19Ποιος σου ζήτησε να υποστηρίξεις κάποιον;
Σου ζήτησε κανείς μήπως να υποστηρίξεις και το απαρντχάηντ; ή μήπως με το απαρντχάηντ θα εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα;
Στο απαρτχάιντ που λες,συμμετέχει στην κυβέρνηση το αραβικό κόμμα, με υφυπουργείο αρμόδιο για αραβικές υποθέσεις. Έχεις ιδέα τι ήταν το απαρτχάιντ; Ούτε στο παγκάκι δεν μπορούσε να κάτσει μαύρος. Και ξαναλέω, η θέση μου είναι να φύγουν οι Ισραηλινοί από τη Δυτική Όχθη, έστω και με το ξύλο, και να υπάρχουν 2 Κράτη, ένα παλαιστινιακό, ένα ισραηλινό.
Τι γνωμη να εχουν? Κωλος και βρακι ειναι με τον Ερντογάν και εμείς πλέον σύμμαχοι του Ισραήλ, αλλα καποιοι εδω μεσα συνεχιζουν νσ ζουν στην δεκαετία του 80.
Δικαιολογεί η στήριξη μερίδας Παλαιστινίων στο καθεστώς Ερντογάν (μάλλον το αντίθετο συμβαίνει στην περίπτωση μας αλλά δε γαμείς) το καθεστώς απαρντχάηντ που έχει εγκατασταθεί από την εβραϊκή χρυσή αυγή στην περιοχή;
Αυτό είναι ξεχωριστό θέμα με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή θα πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε τα θέματα μεταξύ τους, η σύγκριση, ο παραλληλισμός και η εξίσωση "πούτσα = βούρτσα" δεν βοηθάει ιδιαίτερα στην εξαγωγή λογικών συμπερασμάτων, λέω εγώ τώρα ε.
οκ ας μην το κάνουμε αυτό στα λογικά συμπεράσματα.η κατοχή ποιας χώρας είναι η βούρτσα και η κατοχή ποιας η πούτσα?
Ξέρεις, εγώ τα δίκαια και τα παραπονιάρικα τ΄ακούω βερεσέ. Ευχαρίστως θα βάζανε Εβραίους στο φούρνο. Να αδειάσει το Ισραήλ την Δυτική Όχθη, να αποσυρθεί, να εξοπλίσει τα σύνορά του ώστε να μην περνά τίποτα, και να παν να γαμηθούν. Ούτε στην Ιορδανία τους θέλανε, αν πεις εδώ πως ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΦΑΓΗ Παλαιστινίων την κάνανε Ιορδανοί, θα σε κοιτούν με μάτια μπακαλιάρου. Ούτε καν το ξέρουν.
Μα είναι απλό, εμένα μου είναι αδιάφορο το conflict τους. Η κάθε πλευρά έχει τα δικια της κ δεν είμαι, ως ξένος, κατάλληλος να κρίνω ποιος έχει περισσότερο δίκιο, όπως δε θα μπορούσε να έχει educated άποψη ένας Γάλλος για το κυπριακό ή το μακεδονικό ζήτημα. Επομένως αυτό που υποστηρίζω είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που επιτάσσει το συμφέρον της, μακριά από κοντόφθαλμες λογικές. Αν το συμφέρον μας είναι με τους Παλαιστινιους, τότε είμαι με αυτούς, αλλιώς είμαι με τους άλλους. Σε προσωπικό επίπεδο είμαι neutral, δε με νοιαζουν ούτε οι κατσαριδηδες μουσλιμς ούτε οι γαμψομυτηδες