!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:35
Ερμής έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:13
Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:10
βρισκεις να παρκαρεις. αμεσως ανεβασες τον διαθεσιμο χρονο για να ζεις κατα 10% και την ψυχικη σου ηρεμια κατα 50%. :003:

αντι να δινεις 600 για διαμερισμα, δινεις 300 για μεζονετα με κηπο και θεα θαλασσα. η 600 για βιλα με πισινα.
Σε ποιο παράλληλο σύμπαν βρίσκεις βίλα με πισίνα στα 600 και 300 για μεζονέτα με κήπο; Στην Άνω κατσικανή Σερρών των20 κατοίκων, οπου μεζονέτα είναι το 150 χρονών χάλασμα με τα μωσαϊκά και τα στοιχειωμένα ντουλάπια; Εκεί θές κανα διομισάρι χιλιαδες για πιώματα, δε συμφέρει.
Επίσης το "βρισκω να παρκάρω" σε πόλη 15Κ και άνω είναι παραμύθι. Η Σπάρτη που είναι μια μικρή πόλη έχει απίστευτο πρόβλημα, η Λαμία που είναι μεγαλύτερη είναι χειρότερη απο το Γκύζη.
δεν τοχω με το ψαξιμο, αλλα να, 350.

https://www.spitogatos.gr/aggelia/2111683245

τι νοικιαζεις με τοσα στην κυψελη, και ποσο διαφορετικη ποιοτητα ζωης εχεις;

ξαναλεω, δε μιλω για να μεινεις στο κεντρο, οποιασδηποτε μικρης η μεγαλης πολης. λιγα χιλιομετρα παραεξω.
Τα 55 τμ τα βλέπεις; Αυτό εννοείς μεζονέτα με κήπο; Πάρε μια σκηνή και πάνε για κάμπινγκ να σου'ρθει τσάμπα να το ζήσεις. Πρέπει να νοικιάσεις;
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Γεωργιάδης: "Τα νέα ζευγάρια δεν μπορούν να νοικιάσουν σπίτι; Ε δεν μπορείτε να τα έχετε όλα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:10
βρισκεις να παρκαρεις. αμεσως ανεβασες τον διαθεσιμο χρονο για να ζεις κατα 10% και την ψυχικη σου ηρεμια κατα 50%. :003:

αντι να δινεις 600 για διαμερισμα, δινεις 300 για μεζονετα με κηπο και θεα θαλασσα. η 600 για βιλα με πισινα.
Σε ποιο παράλληλο σύμπαν βρίσκεις βίλα με πισίνα στα 600 και 300 για μεζονέτα με κήπο; Στην Άνω κατσικανή Σερρών των20 κατοίκων, οπου μεζονέτα είναι το 150 χρονών χάλασμα με τα μωσαϊκά και τα στοιχειωμένα ντουλάπια; Εκεί θές κανα διομισάρι χιλιαδες για πιώματα, δε συμφέρει.
Επίσης το "βρισκω να παρκάρω" σε πόλη 15Κ και άνω είναι παραμύθι. Η Σπάρτη που είναι μια μικρή πόλη έχει απίστευτο πρόβλημα, η Λαμία που είναι μεγαλύτερη είναι χειρότερη απο το Γκύζη.

ξαναλεω, δε μιλω για να μεινεις στο κεντρο, οποιασδηποτε μικρης η μεγαλης πολης. λιγα χιλιομετρα παραεξω.
55τμ στη μέση του πουθενά επειδή έχει μια γούρνα και να θες άλλα τόσα για να πας να δουλέψεις.
Γιαυτο σας λέω μη τα απλοποιείτε όλα.
Διαβάζω να λέει Σαρωνικός-Κορίνθου-Επιδαύρου, που σημαίνει πως είναι κάπου ανάμεσα στην Κόρινθο και την Επίδαυρο. Απο το τοπίο κάπου μετά τα λουτρά Ωραίας Ελένης στην Καλύτερη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 16 Φεβ 2022, 12:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ερμής έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:39

55τμ στη μέση του πουθενά επειδή έχει μια γούρνα και να θες άλλα τόσα για να πας να δουλέψεις.
Πόσο γίδια είναι που η θάλασσα είναι από κάτω και έχουνε πισίνα. Αυτό το κράτος φταίει που δεν τους γαμά τον κώλο σε πρόστιμα υπερκατανάλωσης νερού.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Cecily Anne έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:40
Ερμής έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:39

Πόσο γίδια είναι που η θάλασσα είναι από κάτω και έχουνε πισίνα. Αυτό το κράτος φταίει που δεν τους γαμά τον κώλο σε πρόστιμα υπερκατανάλωσης νερού.
Το συγκεκριμένο σπίτι κατα πάσα πιθανότητα είναι ερμπινμπαδικο. Ποιος θα πάει να μείνει στη μέση του πουθενά στα 55τμ και να σκάει άλλα τόσα για να πάει στην Κόρινθο να δουλέψει;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Cecily Anne έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:32

Γιατί να μην πας Κερατσίνι, αν δουλεύεις Ασπρόπυργο; Ταμάμ είναι. Σιγά μην πας Κινέτα. Όπως επίσης και ταμάμ είναι και η Ελευσίνα. Αν μη τί άλλο, αν ξεμείνεις από γάλα, θα βρεις ένα περίπτερο ανοιχτό στο καταχείμωνο.

Θες να σου πω στην πράξη εμένα για παράδειγμα που όντως έκανα 75 χλμ τη μέρα, γιατί δεν μετακόμισα; Ο άντρας μου έχει σταθερή δουλειά σε μία περιοχή Α. Εγώ δεν είχα σταθερή δουλειά, δούλευα σαν μισθωτή σε βιομηχανική ζώνη. Θα βάλω τον άλλο που θα κάνει για το υπόλοιπο της ζωής του τη δουλειά αυτή στο χώρο αυτό να μετακομίζει κάπου τριγύρω από τη δική μου δουλειά; Ε όχι, μου φαίνεται μαλακία. Αν ήμουν ελεύθερη σαφώς θα πήγαινα να μείνω πιο κοντά στη δουλειά. ΠX αν δούλευα Πικέρμι, θα έψανα εκεί γύρω.
γιατι παιζει γκρινια οτι στο κερατσινι θα σου πιασει τον κωλο ο σπιτονυκοκυρης, στην κινετα οχι και τοσο. αυτο δε λεει το τοπικ;

προφανως δε μιλω προσωπικα για σενα, καθενας εχει τους λογους του παυ μενει οπου μενει. σιγουρα εχει σημασια η δουλεια του συντροφου.

λεω για τη μαζα, τον πολυ κοσμο. το δασκαλο που ειπα πριν, που δεν ζητα να παει σε σχολειο στην κορινθο, αλλα στο κεντρο της αθηνας; για ποιο μπουστη λογο; τον καθηγητη πανεπιστημιου των πατρων, που μενει στη πλατεια γεωργιου. τον ταριφα που μενει κεντρο οπουδηποτε, και γαμωσταυριζει καθημερινως οτι δεν εχει που να βαλει το ταξι το βραδυ, ενω με τα ιδια λεφτα θα εμενε 20 χλμ παραπερα, με δικο του παρκινκ.
αυτους, τους πολλους δεν καταλαβαινω.

α, και την ξαδερφη μου, που εργαζεται εξ αποστασεως με θεωρητικη εδρα το λονδινο, αλλα θα μπορουσε να κατοικει οπουδηποτε στον πλανητη. και δινει 1000 για να μενει στην πλακα. ενω εχει σπιτι στην πατρα που καθεται αδειο. αν ειναι δυναμον και μιζα μαζι. :102:

δε με χαλαει, καθενας με τα βιτσια του, απλως δεν το καταλαβαινω. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:43
Green Dragon έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:27
zteo έγραψε: 15 Φεβ 2022, 16:20
Το θέμα είναι εάν τις οικοδομές τις κάνουν εργολάβοι η εταιρίες real estate.
Και ποιός θα τα αγοράσει. Απορία το έχω. Πάντως φίλος μου μεσίτης μου έχει πει ότι γίνονται ελάχιστες αγοραπωλησίες σε σημείο να μην μπορεί κάποιος να προσδιορίσει τιμές. Δεν αναφέρθηκε σε νεόδμητα.
Στη γειτονιά του πατρικου μου χτίστηκαν 2 νέες πολυκατοικίες τον τελευταίο χρόνο. Είχαν όντως πουληθεί όλα πριν τελειώσουν καν οι πολυκατοικίες, και πράγματι τώρα κατοικούνται όλα ανεξαιρέτως. Τιμές γύρω στα 300κ το διαμέρισμα. Κανένας Κινέζος. Τώρα πού βρήκαν όλοι αυτοί τα 300κ, κ κυρίως γιατί τα έδωσαν για ένα διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, θα σε γελάσω...
Πόσα τετραγωνικά περίπου;
Διότι το κόστος κατασκευής μαζί με το οικόπεδο και το ποσοστό κέρδους εκεί γύρω πρέπει να πηγαίνει 2.900 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο αν όχι και παραπάνω.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:48

Γιατί να μην πας Κερατσίνι, αν δουλεύεις Ασπρόπυργο; Ταμάμ είναι. Σιγά μην πας Κινέτα. Όπως επίσης και ταμάμ είναι και η Ελευσίνα. Αν μη τί άλλο, αν ξεμείνεις από γάλα, θα βρεις ένα περίπτερο ανοιχτό στο καταχείμωνο.

Θες να σου πω στην πράξη εμένα για παράδειγμα που όντως έκανα 75 χλμ τη μέρα, γιατί δεν μετακόμισα; Ο άντρας μου έχει σταθερή δουλειά σε μία περιοχή Α. Εγώ δεν είχα σταθερή δουλειά, δούλευα σαν μισθωτή σε βιομηχανική ζώνη. Θα βάλω τον άλλο που θα κάνει για το υπόλοιπο της ζωής του τη δουλειά αυτή στο χώρο αυτό να μετακομίζει κάπου τριγύρω από τη δική μου δουλειά; Ε όχι, μου φαίνεται μαλακία. Αν ήμουν ελεύθερη σαφώς θα πήγαινα να μείνω πιο κοντά στη δουλειά. ΠX αν δούλευα Πικέρμι, θα έψανα εκεί γύρω.
γιατι παιζει γκρινια οτι στο κερατσινι θα σου πιασει τον κωλο ο σπιτονυκοκυρης, στην κινετα οχι και τοσο. αυτο δε λεει το τοπικ;

προφανως δε μιλω προσωπικα για σενα, καθενας εχει τους λογους του παυ μενει οπου μενει. σιγουρα εχει σημασια η δουλεια του συντροφου.

λεω για τη μαζα, τον πολυ κοσμο. το δασκαλο που ειπα πριν, που δεν ζητα να παει σε σχολειο στην κορινθο, αλλα στο κεντρο της αθηνας; για ποιο μπουστη λογο; τον καθηγητη πανεπιστημιου των πατρων, που μενει στη πλατεια γεωργιου. τον ταριφα που μενει κεντρο οπουδηποτε, και γαμωσταυριζει καθημερινως οτι δεν εχει που να βαλει το ταξι το βραδυ, ενω με τα ιδια λεφτα θα εμενε 20 χλμ παραπερα, με δικο του παρκινκ.

α, και την ξαδερφη μου, που εργαζεται εξ αποστασεως με θεωρητικη εδρα το λονδινο, αλλα θα μπορουσε να κατοικει οπουδηποτε στον πλανητη. και δινει 1000 για να μενει στην πλακα. ενω εχει σπιτι στην πατρα που καθεται αδειο. αν ειναι δυναμον και μιζα μαζι. :102:

Όχι, το νήμα λέει ότι τα 350-400 για Κερατσίνι είναι πιάσιμο κώλου και η λύση που σου προτείνω είναι δώσε 350-400 για να πας να μείνεις στην ξεραΐλα μόνος σου, για να έχεις θέα και πισίνα (ενώ η θάλασσα είναι από κάτω) και μάλιστα το θεωρείς και βίτσιο που δεν πάω. :102:
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Ποια είναι η πρόταση λοιπόν για να βρούμε σπίτι σε λογική τιμή;
Να πάμε επαρχία;
Γιατί να μην πάμε και στην επαρχία του Κανταχάρ; Πολύ φτηνότερα τα ενοίκια
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Cecily Anne έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:37
Τα 55 τμ τα βλέπεις; Αυτό εννοείς μεζονέτα με κήπο; Πάρε μια σκηνή και πάνε για κάμπινγκ να σου'ρθει τσάμπα να το ζήσεις. Πρέπει να νοικιάσεις;
55 στην πλακα ποσο κανουν;

που ζεις καλυτερα;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:54

που ζεις καλυτερα;
Ρε μάνα μου ποιά Πλάκα; Η Πλάκα είναι το πρόβλημα στο νήμα; Σου λέμε ότι τα ενοίκια είναι στο θεό σε όλη την Αττική από το Κερατσίνι μέχρι το Διόνυσο και από το Πικέρμι μέχρι το Μενίδι. Λες ότι βρίσκεις καλύτερα και μεγαλύτερα και φτηνότερα σπίτια στην επαρχία και σαν αντιπαράδειγμα μας βάζεις ένα σπίτι σε ίδια τετραγωνικά, στου διαόλου τη μάνα και αυτό το θεωρείς "λύση στο πρόβλημα", χωρίς να συζητάς 1. εργασία και απολαβές 2. τις αποστάσεις από τον πολιτισμό. Δηλαδή θα πεθάνεις και δε θα σε πάρουν χαμπάρι ούτε από τη μυρωδιά και αυτό το λες "ποιότητα ζωής".
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:48

Δεν υπάρχουν βίτσια, άλλα η ουσία.

Ας δούμε όμως το θέμα των δασκάλων:

α) Αρκετοί δάσκαλοι ζητούν να πάνε κοντά εκεί που μένουν. Αν μένει στα Σπάτα δεν θα θέλει να πάει στο κέντρο. Αν μένει στα Τρίκαλα μπορεί να θέλει να πάει μέχρι την Καλαμπάκα. Το οποίο είναι εξίσου δύσκολο για αυτό αρκετοί πάνε για χρόνια Εύβοια ή...Αθήνα για να μπορέσουν μετά να πιάσουν δουλειά στα Τρίκαλα/Καλαμπάκα.

β) Αρκετοί πάνε μακριά, όταν δεν μπορούν σχετικά κοντά, επίτηδες ή από ανάγκη για να μαζέψουν μόρια. Μάλιστα αν μένουν σε πόλη και πρέπει να πάνε στο χωριό που διδάσκουν, όλοι οι αναπληρωτές βάζουν ένα αυτοκίνητο να μοιραστούν τα έξοδα ή ένα ταξί κλπ.
Mε στόχο, αν μένουν κέντρο Αθήνας, να γυρίσουν στην Αττική.

Δεν είναι όπως το νομίζεις, ότι τάχα όλοι θέλουν να πάνε στο κέντρο. Για αντικειμενικούς λόγους δεν το θέλουν, επίσης αρκετοί που μένουν εκεί θα πάνε και παντού αλλού και στην Αττική.
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje »

Beria έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:53 Ποια είναι η πρόταση λοιπόν για να βρούμε σπίτι σε λογική τιμή;
Να πάμε επαρχία;
Γιατί να μην πάμε και στην επαρχία του Κανταχάρ; Πολύ φτηνότερα τα ενοίκια
Να κανετε τα γλυκα ματια στον ιδιοκτητη/ραντιερη.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Δεν είναι πάντα φθηνά τα ενοίκια στις επαρχιακές πόλεις. Στα Γιάννενα π.χ. συναγωνίζονται της Αθήνας.
Οι μοναχικοί άνθρωποι επίσης προτιμούν τις μεγάλες πόλεις. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον παράγοντα άνθρωπο, δεν είναι πάντα φιλικοί οι άνθρωποι της επαρχίας, συνήθως υπάρχουν δυσκολίες προσαρμογής για κάποιον που πάει χωρίς να έχει κάποιον δεσμό με το μέρος.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Ασέβαστος έγραψε: 16 Φεβ 2022, 12:54

που ζεις καλυτερα;
Ανάμεσα στην Πλάκα και σε ένα μέρος στη μέση του πουθενά επειδή έχει πισίνα; Τι ειναι αυτό; Ποντιακό ανέκδοτο;
Σαφέστατα στην Πλάκα αν μπορείς να ανταπεξέλθεις το ενοίκιο, τι συζητάς τώρα. Αν είναι έτσι να πάμε να μείνουμε και σε κάτι βραχονησίδες με φάρο που ειναι στο τζάμπα.
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Το πρόβλημα δεν είναι ότι είναι ακριβά τα νοίκια στην Ακρόπολη και το Θησείο.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι εξίσου πανάκριβα τα νοίκια στην Καλλιθέα και το Γαλάτσι.
Οπότε ναι, προφανώς θα επιλέξουμε το Θησείο, αλλά οι τιμές που ζητάνε είναι παράλογες σε κάθε περίπτωση
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”