Σίγουρα δεν είμαι πολιτικός μηχανικός. Είμαι βαθμολογημένος ερευνητής από το RG με βαθμολογία 6.77.
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Εσύ τι είσαι?
Σίγουρα δεν είμαι πολιτικός μηχανικός. Είμαι βαθμολογημένος ερευνητής από το RG με βαθμολογία 6.77.
Τι κρίμα να μην είσαι πολιτικός μηχανικός και να πηγαίνει η πατέντα σου άκλαφτη...seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:50Σίγουρα δεν είμαι πολιτικός μηχανικός. Είμαι βαθμολογημένος ερευνητής από το RG με βαθμολογία 6.77.![]()
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Εσύ τι είσαι?![]()
Τίποτα δεν υπάρχει εκεί έξω όχι μόνο τα χρώματα.EKPLIKTIKOS έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:45 Εξαρτάται από τον ορισμό του "υπάρχει". Υπάρχει αόριστα, ναι, αυτό μας λέει η φυσικη. Χωρίς παρατηρητη δεν μπορείς να έχεις μετρήσεις. Επίσης φυσικά αυτά που αναφέρεις, τουλάχιστον κάποια από αυτά, δεν είναι και κάνα μυστικό ότι δεν υπάρχουν πραγματικά. Πχ τα χρώματα είναι κοινή αλήθεια ότι δεν υπάρχουν πραγματικά, μπορεί να νιώθεις ότι λες καμία υπεργαματη μυστική αλήθεια αλλά κομιζεις γλαυκας
Δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε αν είχαμε διαφορετικά κομπιούτερ.stavmanr έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:48Αυτό που σου εξηγώ παραπάνω είναι ότι ήδη ζούμε διαφορετικό σύμπαν, siesmic.seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:45Οπότε αν είχαμε έναν άλλο επεξεργαστή εγκέφαλο με περισσότερες αισθήσεις θα ζούσαμε σε ένα άλλο σύμπαν.stavmanr έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:40
Το "υπάρχει" προκύπτει από την ανθρώπινη αντίληψη και μόνον.
Υπάρχει οτιδήποτε παράγει ο νους μας. Ο νους το σημειώνει ως υπαρκτό και το εντάσσει στο συνολικό πλαίσιο της πραγματικότητας.
Υπάρχουν άπειρα πράγματα "έξω" από τις αισθήσεις. Βασικά, όλα.
Από τις πιθανότητες να σου συμβεί κάτι το επόμενο λεπτό, από τις έννοιες, τα νοήματα, τις σημασίες, τις ερμηνείες και οτιδήποτε άλλο παράγει ο ανθρώπινος νους. Ακόμα και το φως που υποτίθεται ότι εισέρχεται στους οφθαλμούς σου, δεν είναι αυτό που εσύ αντιλαμβάνεσαι μέσα από το κέντρο των αισθήσεών σου. Αυτό που εισάγεται, ό,τι κι αν είναι, δεν είναι αυτό που εξάγεται ως σημασία, ως έννοια, ως αντικείμενο του νου σου.
Ο νους του ανθρώπου είναι ένα εργαλείο δημιουργικής/δυναμικής απεικόνισης των εγγενών δυνατοτήτων του κόσμου. (Ανα)παράγει τις δυνατότητες του σε εικονικές μορφές που: ήταν, είναι, θα μπορούσε να είναι, μπορούν να γίνουν. Ο νους δεν μπορεί να φτιάξει οτιδήποτε το μη ον. Αντανακλά δυνατότητες. Είναι ένα ατελείωτο παζλ, με κομμάτια που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε μορφή με βάση τις εγγενείς δυνατότητές τους.
Τα πάντα υπάρχουν. Αυτό που μένει να καταλάβουμε είναι το γιατί υπάρχουν, το πώς υπάρχουν, το πότε και που υπάρχουν.
Κάθε άνθρωπος είναι κι ένα διαφορετικό σύμπαν. Τις τομές των συμπάντων ονομάζουμε επικοινωνία.
seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:02Δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε αν είχαμε διαφορετικά κομπιούτερ.stavmanr έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:48Αυτό που σου εξηγώ παραπάνω είναι ότι ήδη ζούμε διαφορετικό σύμπαν, siesmic.seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:45 Οπότε αν είχαμε έναν άλλο επεξεργαστή εγκέφαλο με περισσότερες αισθήσεις θα ζούσαμε σε ένα άλλο σύμπαν.
Κάθε άνθρωπος είναι κι ένα διαφορετικό σύμπαν. Τις τομές των συμπάντων ονομάζουμε επικοινωνία.
fadom31 έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:19 Οχι συμφωνα με τον John Archibald Wheeler το συμπαν δεν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη.
https://www.dummies.com/article/academi ... ple-178422
Μιλάμε μέσο των υπολογιστών. Αν εσύ έχεις άλλο λογισμικό πως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνούμε?George_V έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:08seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:02Δεν θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε αν είχαμε διαφορετικά κομπιούτερ.stavmanr έγραψε: 12 Φεβ 2022, 19:48
Αυτό που σου εξηγώ παραπάνω είναι ότι ήδη ζούμε διαφορετικό σύμπαν, siesmic.
Δλδ αν εχω ενα Λινουξ και εσυ ενα Μακ δεν μπορουμε να επικοινωνησουμε?
Η ερωτηση μου παραμένει.seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:22Μιλάμε μέσο των υπολογιστών. Αν εσύ έχεις άλλο λογισμικό πως θα ήταν δυνατόν να επικοινωνούμε?
Θα στο πω αλλιώς. Αν εσύ ή εγώ είχαμε διαφορετικές αισθήσεις και αυτό που αντιλαμβανόσουν εσύ δεν το αντιλαμβανόμουν εγώ πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε?
δεν το διαβασα, αλλα το συμπαν υπαρχει και χωρις τον παρατηρητη.... αυτο που δεν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη ειναι το παρατηρημενο μικροσυμπαν του παρατηρητη.fadom31 έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:19 Οχι συμφωνα με τον John Archibald Wheeler το συμπαν δεν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη.
με ψιλοσιμπα......επικοινωνεις με ολο το συμπαν γυρω σου αν και υπαρχει διαφορετικο λογισμικο αισθησεων ....seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:27Θα στο πω αλλιώς. Αν εσύ ή εγώ είχαμε διαφορετικές αισθήσεις και αυτό που αντιλαμβανόσουν εσύ δεν το αντιλαμβανόμουν εγώ πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε?
Το μόνο σίγουρο που υπάρχει είναι η ενέργεια. Όλα τα άλλα ακόμα και τα στερεά σώματα των πλανητών δεν είναι αυτό που φαίνονται.taxalata xalasa έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:28δεν το διαβασα, αλλα το συμπαν υπαρχει και χωρις τον παρατηρητη.... αυτο που δεν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη ειναι το παρατηρημενο μικροσυμπαν του παρατηρητη.fadom31 έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:19 Οχι συμφωνα με τον John Archibald Wheeler το συμπαν δεν υπαρχει χωρις τον παρατηρητη.
μην κανετε την τριχα τριχια....
Παντα υπαρχει τροπος. Εκτος αν και εκτος απο τυφλος/κουφος/μουγκος εισαι και κουλος.seismic έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:27Θα στο πω αλλιώς. Αν εσύ ή εγώ είχαμε διαφορετικές αισθήσεις και αυτό που αντιλαμβανόσουν εσύ δεν το αντιλαμβανόμουν εγώ πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε?
Ε ναι αν έχουμε έστω και ένα κοινό αίσθημα τότε θα επικοινωνήσουμε.George_V έγραψε: 12 Φεβ 2022, 20:34Παντα υπαρχει τροπος. Εκτος αν και εκτος απο τυφλος/κουφος/μουγκος εισαι και κουλος.