!!! DEVELOPMENT MODE !!!
O Χριστιανικός θεός μπορεί να μην είναι όλη η αλήθεια.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
O Χριστιανικός θεός μπορεί να μην είναι όλη η αλήθεια.
Ο θεός της αγάπης. Ναι. Αλλά 1) Φανερώθηκε σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν πολλά από επιστήμη. Και πολύ απλά όσο προχωράει η επιστήμη με τις ανακαλύψεις της, μας αλλάζει όλα τα δεδομένα. 2) Πρέπει να υπάρχει και ένα στοιχείο αλήθειας και στις άλλες θρησκείες. Δεν μπορεί να είναι τόσο διαδεδομένες απλά και μόνο λόγω βλακείας. Μιλάω για Ινδουισμό, Κομφουκιανισμό, Ταοισμό κ.α
Οπότε τι κάνουμε αν η αλήθεια για τον κόσμο είναι σπασμένη σε κομμάτια; Νομίζω πρέπει να μελετήσουμε όσα περισσότερα αποσπάσματα μπορούμε. Τι κάνουμε αν εμφανιστεί κάποια νέα θρησκεία που περιγράφει καλύτερα την αλήθεια; Δεν πρέπει να την στηρίξουμε;
Οπότε τι κάνουμε αν η αλήθεια για τον κόσμο είναι σπασμένη σε κομμάτια; Νομίζω πρέπει να μελετήσουμε όσα περισσότερα αποσπάσματα μπορούμε. Τι κάνουμε αν εμφανιστεί κάποια νέα θρησκεία που περιγράφει καλύτερα την αλήθεια; Δεν πρέπει να την στηρίξουμε;
Re: O Χριστιανικός θεός μπορεί να μην είναι όλη η αλήθεια.
Όλες οι θρησκείες έχουν κομμάτια της αλήθειας, εννοείται.Fixer66 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:30 Ο θεός της αγάπης. Ναι. Αλλά 1) Φανερώθηκε σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν πολλά από επιστήμη. Και πολύ απλά όσο προχωράει η επιστήμη με τις ανακαλύψεις της, μας αλλάζει όλα τα δεδομένα. 2) Πρέπει να υπάρχει και ένα στοιχείο αλήθειας και στις άλλες θρησκείες. Δεν μπορεί να είναι τόσο διαδεδομένες απλά και μόνο λόγω βλακείας. Μιλάω για Ινδουισμό, Κομφουκιανισμό, Ταοισμό κ.α
Ordem e Progresso.
Ok. Για το δεύτερο ερώτημα τι λες;Cavaliere έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:31Όλες οι θρησκείες έχουν κομμάτια της αλήθειας, εννοείται.Fixer66 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:30 Ο θεός της αγάπης. Ναι. Αλλά 1) Φανερώθηκε σε ένα σημείο όπου οι άνθρωποι δεν ήταν σε θέση να κατανοήσουν πολλά από επιστήμη. Και πολύ απλά όσο προχωράει η επιστήμη με τις ανακαλύψεις της, μας αλλάζει όλα τα δεδομένα. 2) Πρέπει να υπάρχει και ένα στοιχείο αλήθειας και στις άλλες θρησκείες. Δεν μπορεί να είναι τόσο διαδεδομένες απλά και μόνο λόγω βλακείας. Μιλάω για Ινδουισμό, Κομφουκιανισμό, Ταοισμό κ.α
Λέω, πως ο καθένας μπορεί να εξετάσει τι τον πείθει και τον καλύπτει, και να επιλέξει. Είναι θέμα προσωπικής πλήρωσης.
Ordem e Progresso.
Η δική μου άποψη είναι πως είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Δεν βρίσκω κάτι που να με καλύπτει περισσότερο.
Ordem e Progresso.
Προβλέπει η θρησκεία σου κάποιον τρόπο έτσι ώστε να ζήσεις πολύ πάνω από τον μέσο όρο; Πως θα διατηρήται η ύλη σου πχ επ' αόριστον; Πως δεν θα αρρωσταίνεις; Πως θα έχεις πάντα ένα σουβλάκι και ένα ποτήρι νερό; Τα ρωτάω αυτά γιατί μου φαίνονται σημαντικές ανησυχίες. Εγώ ανησυχούσα από παλιά για αυτά.Cavaliere έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:36Η δική μου άποψη είναι πως είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Δεν βρίσκω κάτι που να με καλύπτει περισσότερο.
Μιλάς για αθηναϊκό αστικό σουβλάκι, ή αλβανικό με πατάτες;
Ordem e Progresso.
Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι λατρείας και προσπάθειας ερμηνείας μιας ανωτέρας δύναμης που ορίζεται (από τους ανθρώπους) σαν Θεός
Και αυτοί οι τρόποι λατρείας και ερμηνείας έχουν σχέση με το μορφωτικό πολιτισμικό επίπεδο ανά τόπο και εποχή
Και αυτοί οι τρόποι λατρείας και ερμηνείας έχουν σχέση με το μορφωτικό πολιτισμικό επίπεδο ανά τόπο και εποχή
Τι είναι αυτό που εμποδίζει μια κάστα ανθρώπων από το να πάρουν αυτοί όλη τη δύναμη και να υποδουλώσουν-σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Μήπως είναι η επουράνια δικαιοσύνη; Και αν αυτή δεν διαρκεί για πάντα;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:59 Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι λατρείας και προσπάθειας ερμηνείας μιας ανωτέρας δύναμης που ορίζεται (από τους ανθρώπους) σαν Θεός
Αυτό που αναφέρεις ηδη γίνεται από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίαςFixer66 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 18:44Τι είναι αυτό που εμποδίζει μια κάστα ανθρώπων από το να πάρουν αυτοί όλη τη δύναμη και να υποδουλώσουν-σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Μήπως είναι η επουράνια δικαιοσύνη; Και αν αυτή δεν διαρκεί για πάντα;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:59 Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι λατρείας και προσπάθειας ερμηνείας μιας ανωτέρας δύναμης που ορίζεται (από τους ανθρώπους) σαν Θεός
Και κατά μία άποψη ο Θεός είναι με τους νικητές
και να υποδουλώσουν-σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 18:55Αυτό που αναφέρεις ηδη γίνεται από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίαςFixer66 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 18:44Τι είναι αυτό που εμποδίζει μια κάστα ανθρώπων από το να πάρουν αυτοί όλη τη δύναμη και να υποδουλώσουν-σκοτώσουν όλους τους υπόλοιπους; Το έχεις σκεφτεί ποτέ; Μήπως είναι η επουράνια δικαιοσύνη; Και αν αυτή δεν διαρκεί για πάντα;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 06 Φεβ 2022, 17:59 Όλες οι θρησκείες είναι τρόποι λατρείας και προσπάθειας ερμηνείας μιας ανωτέρας δύναμης που ορίζεται (από τους ανθρώπους) σαν Θεός
Και κατά μία άποψη ο Θεός είναι με τους νικητές
Σε κάθε θρησκεία οι οπαδοί της βλέπουν και ερμηνεύουν την θρησκεία σύμφωνα με αυτά που θέλουν να δουν και να την ερμηνεύσουν
Στην πραγματικότητα στον τρόπο ερμηνείας της θρησκείας του ο κάθε πιστός βγάζει την εικόνα που θέλει ο ίδιος να είναι ο θεός του και ή θρησκεία του έτσι όπως αυτός ο ίδιος τα εχτο στο μυαλό του
Στην πραγματικότητα στον τρόπο ερμηνείας της θρησκείας του ο κάθε πιστός βγάζει την εικόνα που θέλει ο ίδιος να είναι ο θεός του και ή θρησκεία του έτσι όπως αυτός ο ίδιος τα εχτο στο μυαλό του
Και κάθε θρησκεία (ή και ιδεολογία) αλλάζει πάντοτε και εξελίσσεται πέρα και έξω από τις αρχικές προθέσεις του ιδρυτή της ή των αρχικών οπαδών της
Και εξελίσσεται βάση των ιστορικών συνθηκών
Και δεν έχει σημασία το τι ήταν αυτή ή θρησκεία (ή και ιδεολογία) στο παρελθόν αλλά το τι μορφή έχει σήμερα
Και εξελίσσεται βάση των ιστορικών συνθηκών
Και δεν έχει σημασία το τι ήταν αυτή ή θρησκεία (ή και ιδεολογία) στο παρελθόν αλλά το τι μορφή έχει σήμερα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 341 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
-
- 5 Απαντήσεις