!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Οι εποχές της αφθονίας
Re: Οι εποχές της αφθονίας
Υπήρχε και τότε κόσμος που υπέφερε. Όσοι τα έτρωγαν τότε, τα τρώνε και τώρα. Δεν έχει αλλάξει κάτι σε αυτό. Μόνο που τρώνε και από τις σάρκες και το αίμα των άλλων πια. Φόνοι, αυτοκτονίες, ασθένειες, ελλιπής υγειονομική περίθαλψη.
Αλλά τότε κανείς δεν ήξερε ποιος του τα έτρωγε και πως. Περίμενε να αποκτήσει και ο 700άρης στο μέλλον κάποιο καλύτερο εισόδημα.
Αλλά τότε κανείς δεν ήξερε ποιος του τα έτρωγε και πως. Περίμενε να αποκτήσει και ο 700άρης στο μέλλον κάποιο καλύτερο εισόδημα.
Οπως επισης να προσθεσω πως το 2008 ο βασικος μισθος ως ποσο ειχε φτασει στο μεγιστο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:25 http://www.kathimerini.gr/304961/articl ... yrw-zhtame
2007, δυο χρόνια πριν την κρίση
"Εμείς δεν είμαστε ούτε η γενιά του Πολυτεχνείου ούτε η γενιά του άρθρου 16. Είμαστε η γενιά των 700 ευρώ. Οι baby losers, αν προτιμάτε».
Το άρθρο της Καθημερινής, σου απαντά το ίδιο γιατί η τότε γκρίνια.
Οι g700 δε μιλούσαν για τον μέσο μισθό ο οποίος ήταν πολύ ανώτερος από 700. Μιλούσαν για τους εισαγωγικούς μισθούς που είχαν ως χαμηλής προστιθέμενης αξίας άπειροι υπαλληλίσκοι σε εισαγωγικές θέσεις. Με δυο λόγια υπήρχε δυσαρέσκεια επειδή μετά τα 5 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, το μάστερ στην Ολλανδία, το δεύτερο μάστερ στο ανοιχτό πανεπιστήμιο και τον στρατό, γύρω στα 31 που ξεκινούσες να μπεις στην αγορά εργασίας κανείς δε σου έλεγε "καλημέρα κύριε διευθυντά, ορίστε τα 3000 ευρώ σας".Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:40σε μια χωρα που απο την δεκαετια του 2000 και μετα εχει απο τα υψηλοτερα κοστη ζωης παγκοσμιως θεωρεις οτι καποιος μυξοκλαιει με τα 700 ευρω?foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:32Δεν εχεις μαθει ακομα οτι οσο πιο πολλα εχουν τοσο πιο ξεφτιλισμενα μυξοκλαιγονται;talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:16 Και εδώ και αλλού έχω διαβάσει να χαρακτηρίζουν την περίοδο 2004-2007 ( στο περίπου ) ως περίοδο της αφθονίας.
Τότε όμως θυμάμαι ότι ο κόσμος μίλαγε για την γενιά των 700 ευρώ και ότι δεν πάει παρακάτω η εξαθλίωση. (Δυστυχώς σβήστηκαν τα αρχεία του phorum για του λόγου το αληθές αλλά φαντάζομαι θυμάστε)
Τελικά είναι ποτέ ευχαριστημένος ο κόσμος;
Οι περισσότεροι από όσους έγραφαν στο μπλογκ τώρα βγάζουν πολύ περισσότερα από 700 ευρώ.
Εγώ έχω ίδια ηλικία με τους πιο πολλούς από αυτούς και 8-12 χρόνια παραπάνω εργασιακή εμπειρία. Τότε δεν ήμουν g700 γιατί είχα υπάρξει g700 στα 22 μου που τα 700 μου φαίνονταν ένας σκασμός λεφτά (και όντως ήταν). Παρ' όλο που ήμουν g1350 βέβαια πρέπει να πω ότι ξόδευα πολύ λιγότερα από τον μέσο g700 και σε πολύ πιο χρήσιμα πράγματα οπότε μην αρχίσω για το κόστος ζωής, είχαν δοθεί επικές μάχες στο μακαρίτικο φλώρουμ να προσπαθώ να πείσω τον Αλκιβιάδη ότι δε χρειάζεσαι 3.500 το μήνα για να ζήσεις άνετα.
- Eθνικοκοινωνιστης
εχει κατατεθει μια σοβαρη προταση
ανωτατο πλαφον στους μισθους και τις συνταξεις και μικρη αποκλιση μεταξυ του ανωτατου και κατωτατου
EUSSR
ανωτατο πλαφον στους μισθους και τις συνταξεις και μικρη αποκλιση μεταξυ του ανωτατου και κατωτατου
EUSSR
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
-
talaipwros
αυτη η μουχριτσα που ειναι;foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 21:06 πείσω τον Αλκιβιάδη ότι δε χρειάζεσαι 3.500 το μήνα για να ζήσεις άνετα.
-
aspergillus
Στην Ελλάδα ποτέ δεν πρόκειται να ακούσεις τον κόσμο ευχαριστημένο.
Ακόμα και να βρεθεί κυβέρνηση που θα δίνει σε όλους 5.000 ευρώ το μήνα χωρίς να δουλεύει κανένας, πάλι θα βρουν διάφορες δικαιολογίες να γκρινιάζουν.
- omg kai 3 lol
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:40σε μια χωρα που απο την δεκαετια του 2000 και μετα εχει απο τα υψηλοτερα κοστη ζωης παγκοσμιως θεωρεις οτι καποιος μυξοκλαιει με τα 700 ευρω?foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:32Δεν εχεις μαθει ακομα οτι οσο πιο πολλα εχουν τοσο πιο ξεφτιλισμενα μυξοκλαιγονται;talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:16 Και εδώ και αλλού έχω διαβάσει να χαρακτηρίζουν την περίοδο 2004-2007 ( στο περίπου ) ως περίοδο της αφθονίας.
Τότε όμως θυμάμαι ότι ο κόσμος μίλαγε για την γενιά των 700 ευρώ και ότι δεν πάει παρακάτω η εξαθλίωση. (Δυστυχώς σβήστηκαν τα αρχεία του phorum για του λόγου το αληθές αλλά φαντάζομαι θυμάστε)
δεν μυξοκλαιει αυτος που παιρνει λιγο πανω απο τον βασικο μισθο και του γινεται τοση μειωση οσο τα τσιγαρα ενος μηνα, δηλαδη μια κακη συνηθεια
μυξοκλαινε αυτοι που ειχαν συνηθισει σε εναν Α τροπο ζωης και πλεον δυσκολευονται να τον διατηρησουν (βιλες εξοχικα, 2-3 αυτοκινητα, συχνα ταξιδια αναψυχης στο εξωτερικο, Μυκονους, ακριβα ψωνια, σχεδον καθημερινοι εξοδοι στα καλυτερα εστιατορια/bar, εκπαιδευση/σπουδες παιδιων σε ιδιωτικες σχολες και κολλεγια του εξωτερικου κλπ.)
αυτοι βριζουν τον τσιπρα και περιμενουν να τους σωσει ο κουλης
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος omg kai 3 lol την 12 Σεπ 2018, 23:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Βινόσαυρος
μπελ εποκ #2ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:37'93-'04 μέχρι το τέλος των ολυμπιακών και το γιούρο. Αυτός ήταν ο πραγματικός χρυσός αιώνας της νεότερης ελλάδας
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
- Μετανάστρια
- Phorum.gr user: Μετανάστρια
Μπα, αυτά ήταν απλώς τα νιάτα σου.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:37'93-'04 μέχρι το τέλος των ολυμπιακών και το γιούρο. Αυτός ήταν ο πραγματικός χρυσός αιώνας της νεότερης ελλάδας
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Να το διορθωσω λιγο αυτο.....μεχρι το 2008 αυξανοταν ο κατωτατος απροσκοπτα αυτο ηθελα να πω, το 2012 επιασε το μεγιστο.paul25 έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:58 Οπως επισης να προσθεσω πως το 2008 ο βασικος μισθος ως ποσο ειχε φτασει στο μεγιστο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
- Μετανάστρια
- Phorum.gr user: Μετανάστρια
Πω πω τις θυμάμαι αυτές τις λεπτομερείς αναλύσεις εσόδων-εξόδων!foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 21:06 Παρ' όλο που ήμουν g1350 βέβαια πρέπει να πω ότι ξόδευα πολύ λιγότερα από τον μέσο g700 και σε πολύ πιο χρήσιμα πράγματα οπότε μην αρχίσω για το κόστος ζωής, είχαν δοθεί επικές μάχες στο μακαρίτικο φλώρουμ να προσπαθώ να πείσω τον Αλκιβιάδη ότι δε χρειάζεσαι 3.500 το μήνα για να ζήσεις άνετα.
Νομίζεις ότι το αφεντικό σου σ'αγαπάει;
Τι πάει να πει συνηθίζω; Με τίνος τα λεφτά συνήθισαν; Αυτός που τα βγάζει μόνος του συνήθως δεν έχει χρόνο για να μυξοκλαίει.δεν μυξοκλαιει αυτος που παιρνει λιγο πανω απο τον βασικο μισθο και του γινεται τοση μειωση οσο τα τσιγαρα ενος μηνα, δηλαδη μια κακη συνηθεια
μυξοκλαινε αυτοι που ειχαν συνηθισει σε εναν Α τροπο ζωης και πλεον δυσκολευονται να τον διατηρησουν (βιλες εξοχικα, 2-3 αυτοκινητα, συχνα ταξιδια αναψυχης στο εξωτερικο, Μυκονους, ακριβα ψωνια, σχεδον καθημερινοι εξοδοι στα καλυτερα εστιατορια/bar, εκπαιδευση/σπουδες παιδιων σε ιδιωτικες σχολες και κολλεγια του εξωτερικου κλπ.)
αυτοι βριζουν τον τσιπρα και περιμενουν να τους σωσει ο κουλης
Που τα βρήκαν αυτοί τα λεφτά; Γιατί τους τα δίνει ο Κούλης και ο Σούλης; Από ποιόν τα παίρνει;
Άσε μωρέ που δεν κλαίει ο μισθωτός που του κόψανε ένα δύο κατοστάρικα. Να δεις πως κλαίω εγώ τώρα που γκρίνιαζα για χρόνια για τα λεφτά που μου κόψανε. Για το ότι με αναγκάζανε να δουλεύω για τσόλια που είχαν "συνηθίσει" αλλιώς. Αβάσταχτος πόνος. Απόγνωση και οργή. Να μην έχω κάτι στην άκρη για ασθένεια, να μου προσφέρω λίγη πολυτέλεια στον γολγοθά.
Εδώ κάψανε παιδιά, έπνιξαν ανθρώπους, διέλυσαν τα νοσοκομεία, την ασφάλεια, την παιδεία, να μου πεις. Για να "συνηθίσουν" μερικά παράσιτα; Τι μας λες;
έχει απαντηθεί καιρό αυτό νομίζω, αφθονία έχουμε όταν δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει φθόνος, δύσκολα πράγματα.talaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 18:16 Και εδώ και αλλού έχω διαβάσει να χαρακτηρίζουν την περίοδο 2004-2007 ( στο περίπου ) ως περίοδο της αφθονίας.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cornucopia
+1 Καλό θα ήταν τώρα στο καινούργιο να επιστρέψειtalaipwros έγραψε: 12 Σεπ 2018, 21:12αυτη η μουχριτσα που ειναι;foscilis έγραψε: 12 Σεπ 2018, 21:06 πείσω τον Αλκιβιάδη ότι δε χρειάζεσαι 3.500 το μήνα για να ζήσεις άνετα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 78 Απαντήσεις
- 1544 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από NewModelArmy
-
- 1 Απαντήσεις