Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:48Δηλαδή είναι ζήτημα "αυστηροποιησης των ποινών";
Εγώ βλέπω πως είναι ένα γενικότερο ζήτημα . Ατιμωρησίας, διαπλοκής με τα ΜΜΕ και την πολιτική.
Μην ξεχάσεις να αναφέρεις και την κλιματική αλλαγή ή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή ή την ευρύτερη έλλειψη παιδείας του κόσμου ή όποιο άλλο γενικόλογο και αόριστο concept επικαλούνται κατά καιρούς όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την απροθυμία τους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα που θα αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα. Μετά μπορείς και να καταδικάσεις τη βία από όπου και αν προέρχεται, και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Στο μεταξύ, ο σημερινός δολοφόνος σε 15 χρόνια θα είναι έξω, όσοι συλλαμβάνονται για το 95% των αδικημάτων που σχετίζονται με οπαδική βία θα συνεχίσουν να τρώνε μάξιμουμ 7 μήνες με αναστολή, και η ζωή θα συνεχιστεί γενικώς.
Arisvilla έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:52Βέβαια μετά μας χειροκρότησαν οταν φωνάζαμε ΑΡΗ θυμίσου μια ζωή μαζί σου.
Ήρωες, ήρωες!
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Arisvilla έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:52
Οσον αφορά τα οπαδικά: Εγώ που τα έχω ζήσει από μέσα την περίοδο 1993 με 2010 και που έχω παει σε πολλά γήπεδα εκτος, εκείνη την περίοδο η μεγαλύτερη καφρίλα που είδα ήταν στην Πάτρα το 2005 με τους γάβρους που πετούσαν πέτρες στο ψαχνό και στα κεφάλια. Βέβαια μετά μας χειροκρότησαν οταν φωνάζαμε ΑΡΗ θυμίσου μια ζωή μαζί σου. Οι συνδεσμίτες του Κούρκου την δεκαετία του 90 και αρχές του 2000 ήταν πιο νορμάλ καμία σχέση με τα λέσια τα σημερινά. Ειδικά κάτι μασκοφόροι κτλ σεβόντουσαν τους αντιπάλους οπαδούς. Βάζελοι και γριες νορμάλ οπαδοί. Το 2010 μετά το ματς του κυπέλλου περνούσαμε έξω απο τη Λεωφόρο μας είδαν κάποιοι βάζελοι γιατί ο ένας ο μαλάκας ο δικός μας φορούσε κίτρινα και δεν μας έκαναν τίποτε απολύτως. Με τα Χανούμια μπορεί να είχαμε και να έχουμε κόντρα μετά και το άτυχο περιστατικό με τον Ξηροκώστα αλλά μαχαιροβγάλτες δολοφόνοι δεν ήταν ούτε είναι.
κάτι δικούς σας που τους είχανε λαμπαδισσει με μολότοφ προς του Ζωγράφου βαζελοι δεν ήταν ..?
Nαι έχεις δίκιο το είχα ξεχάσει αυτό το σκηνικό. Βάζελοι ήταν αλλά δεν ήταν στον τελικό του κυπέλλου. Ηταν καποια χρονια πριν.
Η λύση πιστεύω έγκειται και πάλι σε μαζικά επιμορφωτικά ιδρύματα όπου θα στέλνονται υποχρεωτικά όσοι έχουν τέτοιες τάσεις.
Είναι εντυπωσιακό πόσο προβλήματα λύνονται με τον ίδιο τρόπο.
There are decades where you fuck around and days where you find out
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:30
Όσο δεν καταλαβαίνετε ότι όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων είναι ίδιοι (στη νοοτροπία, if not στις επιχειρησιακές δυνατότητες), δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε το φαινόμενο της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Όχι δηλαδή ότι αυτό αρκεί από μόνο του, αλλά πως να το κάνουμε, είναι sine qua non για αρχή.
Εγώ το καταλαβαίνω ότι όλοι είναι σκουπίδια γι' αυτό έχω πάψει τελείως να ασχολούμαι πάνω από 10 χρόνια.
Αλλά οι ΠΑΟΚτζήδες -και αυτή ειναι η γνώμη μου ανεξάρτητα από το ρατσισμό μου για τους ρωσοπόντιους και τους τουρκόσπορους, άλλωστε δε λέω τα ίδια για τους Πανιώνιους ή τους Αεκτζήδες- είναι νομίζω ένα επιπεδο πιο κάτω στην αισθητική τους (στ' αλήθεια ο Τσουκαλάς φαντάζει Κωστάλας μπροστά στο SDNA) και το ενδιαφέρον είναι ότι έχουν φτάσει εκεί που φτάσανε κάνοντας από την αρχή κτήμα τους την εγκληματικότητα, την καφρίλα και την ατιμία με το αιτιολογικό "έτσι κάνουν όλοι για να πάνε μπροστά". Δεν βλέπουν την κατάντια τους τους σαν αναγκαίο κακό αλλά σαν αναγκαίο καλό, βασικά τη βλέπουν σαν εξύψωση όχι σαν κατάντια.
Αυτή είναι μια ποιοτική διαφορά από τους άλλους που κινούνται κάπου μεταξύ "δεν τα κάναμε" και "τα κάναμε σαν ανταπόδοση" και όπως βλέπουμε με τους φόνους (που όχι, δε συμβαίνουν κάθε λίγους μήνες στις άλλες ομάδες ούτε απέναντι σε άσχετους ούτε χρησιμοποιούνται... δρεπάνια) τους οδήγησε ένα σκαλί πιο πάνω, πλέον είναι ξεκάθαρα συμμορία δολοφόνων.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:48Δηλαδή είναι ζήτημα "αυστηροποιησης των ποινών";
Εγώ βλέπω πως είναι ένα γενικότερο ζήτημα . Ατιμωρησίας, διαπλοκής με τα ΜΜΕ και την πολιτική.
Μην ξεχάσεις να αναφέρεις και την κλιματική αλλαγή ή τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στη Μέση Ανατολή ή την ευρύτερη έλλειψη παιδείας του κόσμου ή όποιο άλλο γενικόλογο και αόριστο concept επικαλούνται κατά καιρούς όσοι θέλουν να δικαιολογήσουν την απροθυμία τους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα που θα αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα. Μετά μπορείς και να καταδικάσεις τη βία από όπου και αν προέρχεται, και να συνεχίσεις τη ζωή σου. Στο μεταξύ, ο σημερινός δολοφόνος σε 15 χρόνια θα είναι έξω, όσοι συλλαμβάνονται για το 95% των αδικημάτων που σχετίζονται με οπαδική βία θα συνεχίσουν να τρώνε μάξιμουμ 7 μήνες με αναστολή, και η ζωή θα συνεχιστεί γενικώς.
Arisvilla έγραψε: 01 Φεβ 2022, 18:52Βέβαια μετά μας χειροκρότησαν οταν φωνάζαμε ΑΡΗ θυμίσου μια ζωή μαζί σου.
Ήρωες, ήρωες!
Εσύ κάνεις το κορόιδο.
Εγώ λέω πως πρέπει να κηρυχθούν εγκληματικές οργανώσεις οι σύνδεσμοι που συνδέονται με αυτές τις δολοφονίες ,να διαλυθούν και να δικαστούν ανάλογα οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εν προκειμένω.
Αν εσύ πιστεύεις πως το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχουν αρκετά αυστηρές ποινές..ιδού η Ρόδος. Τα παράπονα στην ΝΔ που κυβερνάει.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Όσο δεν καταλαβαίνετε ότι όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων είναι ίδιοι (στη νοοτροπία, if not στις επιχειρησιακές δυνατότητες), δεν μπορείτε να ερμηνεύσετε το φαινόμενο της οπαδικής βίας στην Ελλάδα. Όχι δηλαδή ότι αυτό αρκεί από μόνο του, αλλά πως να το κάνουμε, είναι sine qua non για αρχή.
Εγώ το καταλαβαίνω ότι όλοι είναι σκουπίδια γι' αυτό έχω πάψει τελείως να ασχολούμαι πάνω από 10 χρόνια.
Αλλά οι ΠΑΟΚτζήδες -και αυτή ειναι η γνώμη μου ανεξάρτητα από το ρατσισμό μου για τους ρωσοπόντιους και τους τουρκόσπορους, άλλωστε δε λέω τα ίδια για τους Πανιώνιους ή τους Αεκτζήδες- είναι νομίζω ένα επιπεδο πιο κάτω στην αισθητική τους (στ' αλήθεια ο Τσουκαλάς φαντάζει Κωστάλας μπροστά στο SDNA) και το ενδιαφέρον είναι ότι έχουν φτάσει εκεί που φτάσανε κάνοντας από την αρχή κτήμα τους την εγκληματικότητα, την καφρίλα και την ατιμία με το αιτιολογικό "έτσι κάνουν όλοι για να πάνε μπροστά". Δεν βλέπουν την κατάντια τους τους σαν αναγκαίο κακό αλλά σαν αναγκαίο καλό, βασικά τη βλέπουν σαν εξύψωση όχι σαν κατάντια.
Αυτή είναι μια ποιοτική διαφορά από τους άλλους που κινούνται κάπου μεταξύ "δεν τα κάναμε" και "τα κάναμε σαν ανταπόδοση" και όπως βλέπουμε με τους φόνους (που όχι, δε συμβαίνουν κάθε λίγους μήνες στις άλλες ομάδες ούτε απέναντι σε άσχετους ούτε χρησιμοποιούνται... δρεπάνια) τους οδήγησε ένα σκαλί πιο πάνω, πλέον είναι ξεκάθαρα συμμορία δολοφόνων.
Δεν το έγραψα εγώ αυτό.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Δεν το έγραψα εγώ αυτό.
ναι σόρι απαντούσα στον Scouser και έκοψα λίγο λάθος.
Επίσης το χθεσινό σκηνικό έχει κάποια αναλογία αλλά δεν είναι το ίδιο βέβαια με την δολοφονική επίθεση το 1983 σε ποδηλάτη του παοκ απο δικούς μας οργανωμένους τους παπουτσήδες. Το σκηνικό είχε ως εξής. Στην πρεμιέρα του 1983-1984 παίζαμε με τον βάζελο εκτος και χάσαμε 5-1. Την ίδια ώρα επαιζε καλαμαριά παοκ στο χαριλάου. Λίγο μετά το ματς ο άτυχος ποδηλάτης βρήκε τα αδέλφια Παπουτσή και τους ρώτησε ποσο ήρθε το ματς (άλλοι λένε τους ειρωνεύτηκε). Και τον ξυλοφόρτωσαν αλύπητα και δυστυχώς κατέληξε.
πάντα θα υπάρχουνε αλητοβιοι και φονιάδες κτλ...στην Ελλάδα έχουμε τους γηπεδικους που απορροφανε πολύ τέτοιο κόσμο ..άλλου έχουνε συμμορίες κτλ ...δείτε λίγο δείκτη νεανικής εγκληματικότητας και χρήση μαχαιριών στην Αγγλία πχ ...εκεί καταπολεμηθηκε η γηπεδικη βία και μετασχηματίστηκε σε συμμοριτικη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nostromos την 01 Φεβ 2022, 19:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: 01 Φεβ 2022, 19:02Εσύ κάνεις το κορόιδο.Εγώ λέω πως πρέπει να κηρυχθούν εγκληματικές οργανώσεις οι σύνδεσμοι που συνδέονται με αυτές τις δολοφονίες ,να διαλυθούν και να δικαστούν ανάλογα οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί.
Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ εν προκειμένω.
Ναι, να γίνουν αυτά. Δεν μου καίγεται καρφί ακόμα και αν ασχοληθούν μόνο με τους συνδέσμους του ΠΑΟΚ, αν και φυσικά είναι ηλίθιο και άσχετο με την πραγματικότητα του οπαδισμού στην Ελλάδα να απομονώνουμε το πρόβλημα εκεί. Και πάλι σε μερικά χρόνια οι όποιοι υπεύθυνοι θα είναι έξω από τη φυλακή (αν δηλαδή πάει κανένας φυλακή, με εξαίρεση τον δολοφόνο και τους άμεσους συνεργούς) και θα συνεχίσουν τη δουλειά τους, χωρίς να χρειαστεί καν να αλλάξουν ''επωνυμία'' (γιατί νομικά δεν μπορείς να κηρύξεις ένα φορέα εγκληματική οργάνωση, μπορείς μόνο να διαπιστώσεις τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης στο εσωτερικό του). Νέοι χούλιγκαν θα μυηθούν, νέες μορφές της κερκίδας και του πεζοδρομίου θα πάρουν τη θέση των παλαιότερων, τα γνωστά των τελευταίων 45 τουλάχιστον χρόνων. Τίποτα δεν θα αλλάξει, όσο οι χούλιγκαν δεν ξέρουν εκ των προτέρων ότι οι συνέπειες των άθλιων πράξεών τους θα γαμήσουν οριστικά και αμετάκλητα το υπόλοιπο του βιολογικού τους βίου.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance