Αχμ...πριν καν ξεκινήσουμε, θα αρχίσει το πολύ γνωστό πρόβλημα των εννοιών.lonelyrider έγραψε: 29 Ιαν 2022, 00:23Ένας από τους ίσως περισσότερους από έναν λόγο που υπάρχουν είναι ότι είναι αγαθός ο Θεός, και λόγω αυτής της αγαθότητας θέλησε να μοιραστεί το δικαίωμα του να υπάρχεις και με άλλα όντα. Δεν κράτησε την ύπαρξη μόνο για τον εαυτό Του.Spoiler
Λοξίας έγραψε: 29 Ιαν 2022, 00:18Α, στην συζήτησή μου με τον axilmar αναφέρεσαι; Μην κολλάς εκεί. Η συζήτηση αυτή είναι "παράπλευρη"...εμένα το ερώτημά μου ήταν:O I έγραψε: 28 Ιαν 2022, 23:35
μπααα φίλε Δέλτα...που να μπλέξω τώρα σε έννοιες τύπου "άπειρος χρόνος" που έχει αρχή...![]()
Προτιμώ να παρατηρώ που θα καταλήξει το πόιντ.
Συνεχίστε...συνεχίστε![]()
.,
Για ποιον λόγο ένα τέτοιο ον, αυθύπαρκτο, άχρονο, αιώνιο και τέλειο (θεός;), να θέλει να φτιάξει πλανήτες, ζώα, ανθρώπους και γενικώς όλο το Σύμπαν;
.
Νομίζω πως για ένα τέτοιο ον, η έννοια "δικαίωμα" δεν καν θέση.
Η ύπαρξη δικαιώματος συνεπάγεται και την ταυτόχρονη ύπαρξη μη-δικαιώματος καθώς και υποχρεώσεων
Έχω δικαίωμα να αγοράζω την εφημερίδα μου από το περίπτερο, αλλά δεν έχω δικαίωμα να βάλω φωτιά στο περίπτερο...
Δεν μπορούμε να "κλείσουμε" ένα τέτοιο ον στις ανθρώπινες κοινωνικές δυνατότηες, δηλαδή δικαιώματα, υποχρεώσεις και νόμους.
Θεωρώ λοιπόν πως ένα τέτοιο ον, έχει μόνον θέλω.