το έλλειμμα σαν ποσοστό του ΑΕΠ
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Στεγαστικό επίδομα για εκατομμύρια ωφελούμενους
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
Re: Στεγαστικό επίδομα για εκατομμύρια ωφελούμενους
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Α μάλιστα. Τελευταία βλέπω όμως δεν επηρεάζει και τόσο. Και τώρα θα έχει αλλάξει αφού ό,τι δίνεται βγαίνει από πλεόνασμα.
Μπορείς να το πεις και διόρθωση.
Μπορείς να το πεις και διόρθωση.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Όχι και 20%. Ο ΟΑΕΔ προκηρύσσει λίγες θέσεις για ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους. Το ΑΣΕΠ έχει τα δικά του κριτήρια. Όχι θέση, αλλά μοριοδότηση και όχι μόνο για πολύτεκνους. Πολύ άστοχο επίσης το παράδειγμα για νοσηλευτές. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας π.χ. κανείς ντόπιος δεν πάει για νοσηλευτής, έχουν πολλές ελλείψεις και αυτό γιατί κερδίζουν περισσότερα στον τουρισμό. Οι νοσηλευτές είναι απαραίτητοι στο δημόσιο.Δεύτερον το ποσοστό δεν είναι καθόλου μικρό. Είναι 20% (ν. 3260/2004). Και μάλιστα αν δεν εμφανιστούν πολύτεκνοι οι θέσεις δεν καλύπτονται. Που σημαίνει αν το κράτος χρειάζεται ξερωγω 100 νοσηλευτές και δεν υπάρχουν 20 πολύτεκνοι νοσηλευτές, κόσμος μένει χωρίς νοσηλεία.
Αλλά πες μου τι χώρα είναι αυτή που δίνει στον γιατρό του νοσοκομείου 1600 μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, 1000 στον νοσηλευτή μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, 1500 στον καθηγητή πανεπιστημίου, 800 στους μάχιμους αστυνομικούς, 600 στον πρωτοδιορισμένο δάσκαλο και καθηγητή και 2000, 3000 σε κομματικά διορισμένα καθίκια που όχι μόνο δεν έχει κανείς ανάγκη αλλά προξενούν και καταστροφές; Ποια χώρα δίνει στην υπάλληλο ΔΕΚΟ με ένα παιδί σύνταξη στα 52; Στην τρίτεκνη (ούτε καν πολύτεκνη) σύνταξη στα 42; Για όλα αυτά φταίει ο νόμος 3260/2004;
/Spiros252 έγραψε: 12 Σεπ 2018, 09:36 Το επίδομα ενοικίου για το οποίο συζητάμε έχει στόχο - κατά Τσίπρα - και το δημογραφικό. Όταν όμως έχεις τόσο χαμηλό εισόδημα ακόμα και δωρεάν να μένεις, δεν μπορείς να κάνεις οικογένεια.
Η μέση ηλικία τα τελευταία χρόνια είναι αυξημένη αλλά δε νομίζω να είναι κοντά στα 40 για το πρώτο παιδί.
Η μέση ηλικία είναι το κέντρο μιας λίγο-πολύ κανονικής κατανομής ([ur=http://www.demography-lab.prd.uth.gr/DD ... age001.gif]είναι αξιοσημείωτο ότι η κατανομή έχει γίνει σχεδόν κανονική ενώ πριν 30 χρόνια ήταν σαφώς ετεροβαρής προς τις νεότερες ηλικίες[/url]). Το ένα άκρο είναι τα 16. Το άλλο άκρο πού λες να φτάνει, ώστε να βγαίνει το κέντρο στα 31 (Επικράτεια) ή στα 33.8 (Αθήνα) ;
Για τον ίδιο λόγο άλλωστε 1.38 παιδιά ανά γυναίκα σε πληθυσμό 15-49 (αυτές μετρά η ΕΛΣΤΑΤ) σημαίνει ότι οι περισσότερες κάτω των 40 έχουν 0 ή 1 παιδί.
Όλα αυτά άλλωστε είναι ολοφάνερα και σε όποιον έχει πάρε-δώσε με σχολεία και μαμαδοκαταστάσεις. Πήγαινε σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό (όπου υπερεκπροσωπούνται οι εργαζόμενοι Έλληνες υπάλληλοι γραφείου) και θα βαρεθείς να βλέπεις 40άρες και 45αρες.
αναφέρθηκα πάρα πολύ κυριολεκτικά σε παρακμιακά άτομα που δεν παλεύουν για τίποτα, απλώς γκαστρώνονται γύρω στα 16 επειδή ο θεογκόμενος της καφετέριας στο Μενίδι δε γουστάρει προφυλακτικό και ο κύκλος έρχεται έτσι κι αλλιώς πολύ ακανόνιστα με αποτέλεσμα να πάρουν χαμπάρι την εγκυμοσύνη όταν είναι πολύ αργά, ή ξερωγω ο πολιτισμός τους επιβάλλει γάμο στα 14. Δεν είπα ότι όλοι όσοι όσοι κάνουν παιδιά νωρίς είναι παρακμιακοί, δεν ήταν εκεί η έμφασή μου you snowflake. Είπα απλά ότι στο συνολικό στατιστικό (31 χρόνια για την 1η γέννα) περιλαμβάνονται και οι παρακμιακοί που κάνουν στα 16.Επίσης δεν βλέπω το λόγο των χαρακτηρισμών ως παρακμιακων όσων κάνουν πολλά παιδιά ή νωρίς. Άλλος παλεύει για την καριέρα άλλος για οικογένεια, δικαίωμα τους είναι.
Για να έκανε μια ΔΥ με απολυτήριο λυκείου ένα ή δύο παιδιά την εποχή της δανεικής ευμάρειας έπρεπε μία ΔΥ (ίσως ανώτερης μόρφωσης) και μια ΙΥ (ίσως ανώτερης μόρφωσης) να δουλεύει και να μην κάνει κανένα, έπρεπε να εισάγουμε ξένες οικιακούς βοηθούς, πρέπει να δουλεύουν οι νέοι τώρα ή ακόμη και οι συνομήλικες της με μικρούς μισθούς για να της πληρώνουν την σύνταξη και να μην κάνουν δικά τους παιδιά λόγω της οικονομικής στενότητας, συν όλες τις άλλες καταστροφές που επέφερε με την "δουλειά" της (ασθένειες και εγκεφαλικά σε άλλους ΔΥ, χρεοκοπίες κλπ.).
Εγώ τουλάχιστον αυτό βίωσα. Να τις μαζεύατε, όχι να τις παρκάρατε στο δημόσιο. Ο μισθός που έπαιρναν θα πήγαινε στους άνδρες τους. Ομοίως για τις αμόρφωτες της Παντείου.
Τεμπέλες, ανίκανες, με θράσος, τις υποστήκαμε όλοι εμείς, αντί να τις έχετε σπίτι να τις υποστείτε μόνοι σας. Άντε και το ότι δεν κάναμε παιδιά παρόλα τα καλά γονίδια και μήτρα να το δεχθώ, αλλά να δουλεύω εγώ για να δικαιολογήσω στοιχειωδώς τον μισθό μου και να καρπώνεται τον κόπο και τις γνώσεις μου η βρώμα του καθενός, να μην μπορώ να πάρω αναρρωτική, να μην μπορώ να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και τις προληπτικές εξετάσεις μου, πάει πολύ. Ποιος θα με αποζημιώσει τώρα που χρειάζομαι γιατρούς, φάρμακα, εγχείρηση, νοσηλεία; Η βρώμα που τα έφαγε και με έφαγε; Έκανε φτερά τώρα. Σκοτώνω και δεν πληρώνω τα τσόλια.
Δεν φτάνει που είχαν ιδιωτικές κλινικές τα τσόλια για τις γέννες τους, τις ασθένειές τους, μου ήθελαν και δημόσιο, μου ήθελαν και θέση χωρίς προσόντα στο δημόσιο, μου ήθελαν και φυσικούς για γραμματείς. Να πάω και εγώ στο Memorial της Ν.Υ. βρε παιδί μου να κάνω θεραπεία, να πληρώσουν τα τσόλια και οι κάφροι που τις έχωσαν παράνομα, γαμώ τον Σατανά τους μέσα.
Εγώ τουλάχιστον αυτό βίωσα. Να τις μαζεύατε, όχι να τις παρκάρατε στο δημόσιο. Ο μισθός που έπαιρναν θα πήγαινε στους άνδρες τους. Ομοίως για τις αμόρφωτες της Παντείου.
Τεμπέλες, ανίκανες, με θράσος, τις υποστήκαμε όλοι εμείς, αντί να τις έχετε σπίτι να τις υποστείτε μόνοι σας. Άντε και το ότι δεν κάναμε παιδιά παρόλα τα καλά γονίδια και μήτρα να το δεχθώ, αλλά να δουλεύω εγώ για να δικαιολογήσω στοιχειωδώς τον μισθό μου και να καρπώνεται τον κόπο και τις γνώσεις μου η βρώμα του καθενός, να μην μπορώ να πάρω αναρρωτική, να μην μπορώ να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και τις προληπτικές εξετάσεις μου, πάει πολύ. Ποιος θα με αποζημιώσει τώρα που χρειάζομαι γιατρούς, φάρμακα, εγχείρηση, νοσηλεία; Η βρώμα που τα έφαγε και με έφαγε; Έκανε φτερά τώρα. Σκοτώνω και δεν πληρώνω τα τσόλια.
Δεν φτάνει που είχαν ιδιωτικές κλινικές τα τσόλια για τις γέννες τους, τις ασθένειές τους, μου ήθελαν και δημόσιο, μου ήθελαν και θέση χωρίς προσόντα στο δημόσιο, μου ήθελαν και φυσικούς για γραμματείς. Να πάω και εγώ στο Memorial της Ν.Υ. βρε παιδί μου να κάνω θεραπεία, να πληρώσουν τα τσόλια και οι κάφροι που τις έχωσαν παράνομα, γαμώ τον Σατανά τους μέσα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 291 Απαντήσεις
- 7857 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-
- 69 Απαντήσεις