περαστική έγραψε: 20 Ιαν 2022, 11:19
Είμασταν στο εξοχικό του παππού μου στο βουνό με την μάνα μου (από την μέρα που πέθανε δεν πήγαμε) και βλέπαμε να κρέμονται απ' τον γκρεμό 2 αυτοκίνητα, σχεδόν ενωμένα. Βασικά αιωρούνταν και πίστευα πως θα πέσουν να μας πλακώσουν. Είχα αναστατωθεί και μπερδευτεί τόσο που ξύπνησα χωρίς να δω την συνέχεια.
περαστική έγραψε: 27 Ιαν 2022, 21:13
Πάλι με αυτοκίνητο ήταν το χθεσινό αλλά το δικό μου. Είμασταν εγώ, ο παππούς μου και η γιαγιά μου στην Πάρο (δεν ξέρω πώς προέκυψε η Πάρος, δεν έχω πάει και ποτέ). Περπατούσαμε ανέμελα (ήταν και οι 2 υγιείς) και ήταν νωρίς το πρωί. Βρεθήκαμε ξαφνικά σε σταυροδρόμι και μου λέει ο παππούς μου «όπου να’ναι θα νυχτώσει» και αμέσως σκέφτηκα τι λέει; Αφού είναι ακόμα πρωί. Και γύρισα προς την θάλασσα και ο ουρανός είχε ένα μαγευτικό πορτοκαλοκόκκινο χρώμα του ηλιοβασιλέματος. Μετά προχωρήσαμε προς το πάρκινγκ, τους είπα περιμένετε έξω να ξεπαρκάρω πριν μπείτε και όταν προσπάθησα πήρε ανεξέλεγκτη ταχύτητα, πατούσα χειρόφρενο και στοπ και δεν ανταποκρινόταν το αμάξι ό,τι και να έκανα. Με έπιασε πανικός μην τρακάρω τα άλλα οχήματα και χτυπήσω άλλους ανθρώπους, το πάλευα εκεί για ώρα μπας και ανταποκριθεί μέχρι που ξύπνησα.
Δεν είμαι ψυχολόγος ή ονειροκρίτης αλλά γράφω τις πρώτες ερμηνείες που μου ήρθαν στο μυαλό. Πάντα δίνω σημασία στις πρώτες ανεπεξέργαστες εντυπώσεις. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος αλλά σε μένα λειτουργεί.
Στο πρώτο όνειρο, το εξοχικό είναι η σύνδεση που είχες ανάγκη, με την περίοδο πριν το θάνατο. Τα δύο αυτοκίνητα είναι ο παππούς και η γιαγιά σου. Και όντως "έπεσαν" (χάθηκαν) και σας "πλάκωσαν" (ψυχολογικά).
Στο δεύτερο όνειρο, η Πάρος είναι και πάλι ένα μέρος τελείως αποσυνδεδεμένο με αυτά που ξέρεις. Ίσως γιατί έχεις την ασυνείδητη επίγνωση ότι μόνον σε ουτοπικούς χώρους μπορείς να τους συναντήσεις. Ο παππούς σου είπε ότι θα νυχτώσει αλλά εσύ έμεινες στο όμορφο φως του ηλιοβασιλέματος, σα να ήθελες να διαρκέσει για πάντα. Να παγώσεις τον χρόνο λίγο πριν έρθει το βράδυ. Και το αυτοκίνητο είναι ο θάνατος στον οποίο δεν έχεις έλεγχο και η προσπάθεια να ελέγχεις τα συναισθήματα σου για να μην πληγώσεις ή να μην επηρεάσεις τους κοντινούς σου ανθρώπους με αυτά.
Νομίζω ότι ακόμη είσαι στη φάση άρνησης.
Όταν περάσει ο χρόνος θα μπορείς να βλέπεις τους αγαπημένους σου σε πιο καθημερινές και όχι απαραίτητα ειδυλλιακές φάσεις και να το αντιμετωπίζεις ήρεμα χωρίς όταν ξυπνάς. Είναι αυτή η γλυκόπικρη αίσθηση της παρουσίας που μένει για πάντα, όταν περάσει το πρώτο κύμα πόνου και το αποδεχθείς.