Juno έγραψε: 11 Σεπ 2018, 17:45
Daje έγραψε: 11 Σεπ 2018, 17:41
Juno έγραψε: 11 Σεπ 2018, 17:37
Γιατι γελας?
Υποτιθεται οτι με τις νεες συνταξεις το συνταξιοδοτικο θα ειναι βιωσιμο, οποτε δεν θα χρειαζονται περικοπες.
Ολ’αυτα βεβαια
προυποθετουν συγκεκριμενους ρυθμους αναπτυξης, ποσοστα ανεργιας κλπ, οποτε αναθεωρουνται συνεχως.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Προσωπικώς θα συμφωνούσα να μην μου έδιναν ποτέ σύνταξη αν από την αρχή της καριέρας μου δεν μου έκαναν καθόλου κρατήσεις και ας έπρεπε να κόψω τον λαιμό μου να κάνω ιδιωτική ασφάλιση. Θα το έκανα.
Τώρα μου παίρνουν ένα απίστευτο ποσό (την πρώτη φορά που είδα διαφορά μεικτών-καθαρών ήθελα να βάλω φωτιά στη βουλή) για να ακούσω κάποια στιγμή,
ναι αλλά η ανεργία, η ανάπτυξη και αφού δεν δουλεύεις τι θέλεις ρε; Γιατί δεν πεθαίνεις;
Deja έγραψε: 11 Σεπ 2018, 17:45
Juno έγραψε: 11 Σεπ 2018, 17:42
Αν ήταν μεγάλες γιατί απολογείται λέγοντας ότι το μέτρο δεν θα κρατήσει για πολύ; Όταν λέμε πως δεν θα κρατήσει για πολύ, εννοούμε πως επιστρέφουμε στην αρχική κατάσταση.
Ας έλεγε πως κόπηκαν επειδή ήταν μεγάλες.
ΑΝ ήταν μεγάλες. Πώς προσδιορίζεις το "μεγάλες"; Πόση πρέπει να είναι η σύνταξη;
Πιστεύω μια σύνταξη γύρω στα 900 ευρώ είναι ικανοποιητική
Πόσοι παίρνουν τέτοια σύνταξη;
Πρεπει να καταλαβεις ομως οτι τωρα η χωρα, δυστυχως ή ευτυχως (θα το κρινει η ιστορια αυτο), ειναι σε καθεστως ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ χρεοκοπιας.
Εχεις εικονα τι γινεται οταν μια εταιρια χρεοκοπει και διοριζεται ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ο οποιος αναλαμβανει την υποχρεωση να οδηγησει το τρυπημενο καραβι σχετικα "ομαλα" στην στερια?
Ε, ακριβως αυτο συμβαινει και στη χωρα μας.
Αυτη η επιλογη εγινε.
Αν τωρα ορισμενοι πολιτες ειναι χαζοι ή το παιζουν χαζοι, αυτο ειναι αλλη ιστορια (υπο την εννοια οτι εγω ΜΙΣΩ τον Τσιπρα επειδη ειναι ψευτης, αλλα το τελευταιο που του προσαπτω ειναι το οτι δεν λεει στη φατσα των πολιτων οτι συνταξεις ΓΙΟΚ. Ειναι σαν ν'απαιτεις απο τον συζυγο που σε απατησε, να σου περιγραψει με καθε λεπτομερεια τι εννοιωθε το πουλι του οταν εμπαινε στο αιδοιο της ερωμενης του. Ε, ελεος. Ορισμενα πραγματα δεν λεγονται...)