Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως υπάρχει μια δυναμική του ΚΙΝΑΛ αυτή τη στιγμή και μια ανοδική πορεία του η οποία δεν ξέρουμε αν θα συνεχίσει,αν θα μείνει στάσιμη ή αν θα μειωθεί.Διαφωνω με το όλο σκεπτικό σου.Το σενάριο που λες είναι το σενάριο στο οποίο ο Ανδρουλάκης δεν θα εκμαιταλευτει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και ο Τσίπρας θα μεταμορφώσει το κόμμα του εκμαιταλευομενος τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται.Ειναι το σενάριο το ευτυχές για τον ΣΥΡΙΖΑ.Αντιθετα υπάρχει και το δυσμενές για τον ΣΥΡΙΖΑ σενάριο.Σε αυτο το σενάριο ο Τσίπρας δεν καταφέρνει να μεταμορφώσει το κόμμα του εγκαίρως και αποτυγχάνει να πείσει τους αντιμητσοτακικους και τους κεντρώους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αποτελέσει το κόμμα που θα γκρεμίσει τον Μητσοτάκη από την διακυβέρνηση.Σε αυτές τις περιπτώσεις πολλοί περισσότεροι απογοητευμένοι ψηφοφόροι που είναι κατά του Μητσοτάκη θα μετακινηθούν στο κοντινότερο κόμμα που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη και να διεμβολισει το κέντρο (που όπως είπαμε στην Μεταπολίτευση πάντοτε κρίνει τον νικητή των εκλογών) για τον σκοπό αυτό.Και το κόμμα αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.Ηδη ξέρω γνωστούς που είναι κεντροαριστεροί και είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και τώρα μετατοπίζονται προς το ΠΑΣΟΚ.Επισης άτομα που ήταν στην απόχη στις τελευταίες εκλογές έχουν και αυτοί μια τάση προς το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη(κυρίως νεώτεροι ψηφοφόροι που βαρέθηκαν τους παραδοσιακούς πολιτικούς και θέλουν να δοκιμάσουν έναν καινούργιο πολιτικό αρχηγό).Arisvilla έγραψε: 21 Ιαν 2022, 10:02 Βασικά η "δημοσκόπηση" του αρχιδιαπλεκόμενου της Μέτρον στο κανάλι του στιχουργού θέλει να περάσει το μήνυμα στον Κούλη πρώτιστα οτι ο Ανδρουλάκης τον απειλεί. Στην πραγματικότητα ο Ανδρουλάκης δεν απειλεί κανένα. Απλά πιθανόν να πάρει κάποιους που ψήφισαν νδ το 2019 ως μέρος του αντισύριζα μετώπου και αρκετούς στην Κρήτη που ψήφισαν σύριζα επειδή είναι κρητικός. Μέχρι εκεί. 18% και 20% είναι για γέλια. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ανδρουλάκης μετά τις εκλογές. Αν στις πρώτες μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με Σύριζα, Βαρουφάκη (δύσκολο) λογικά θα μπει μέσα. Αν δεν μπορεί που είναι και το πιο πιθανόν η λογική είναι να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Εκεί αν βγει η νδούλα πρώτη τι θα κάνει? Θα σχηματίσει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και θα αυτοχειριαστεί πολιτικά? Δεν νομίζω. Απλά αν γίνει εμφανές αυτό από πριν θα ευνοηθεί η πόλλωση και θα χάσει ποσοστά. Πάντως αν γίνουν οι εκλογές μέσα στο 2022 (το πλεον πιθανό) δεν βλέπω πως μπορεί να πάρει πάνω από 13 με 14% στην καλύτερη. Και στις δεύτερες κοντά στο 10 με 11.
Θα τα πούμε σε μερικούς μήνες όταν θα έχουμε καλύτερη εικόνα του τι θα γίνει.Οι πρώτοι μήνες του νέου αρχηγού είναι περίοδος χάριτος μέχρι να οργανωθεί και να ξεδιπλώσει στην στρατηγική του.Εγω πάντως αν ήμουν Τσίπρας δεν θα έμενα να κοιτάζω τον Ανδρουλάκη να μου ψαλιδιζει την διαφορά και να κάθομαι άπραγος.Θα πήγαινα στο συνέδριο του κόμματος με διάθεση αναδιαμόρφωσης του κόμματος (που περιλαμβάνει και ρήξεις εντός του κόμματος) αλλάζοντας ρητορική, προβάλλοντας ένα κόμμα με περισσότερο κυβερνητική ρητορική και λόγο (αντί για ένα κόμμα με ρητορική και λόγο που θυμίζει τον παλιό συνασπισμό του 4% αντί να έχει λόγο που θυμίζει κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σύγχρονο κεντροαριστερό προφίλ(οι καθαροί αριστεροί όλοι οι όλοι είναι το 10% του ελληνικού πληθυσμού και δεν ψηφίζουν μόνο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλα κόμματα πιο αριστερά από αυτόν π.χ Βαρουφάκη,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ).Οι κεντροαριστεροί είναι η πλειοψηφία των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ προς αυτούς πρέπει να κοιτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να έχει μέλλον πολιτικό.