Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
όπως η άλλη που δούλευε σε νοσοκομείο και η δουλειά της ήταν να κουνάει πάνω κάτω την μπάρα στην είσοδο του μαγαζιού για τα αυτοκίνητα
3000 νοσηλευτες και 1500 γιατροι κουνουσαν μπαρες πανω κατω
βαστα κουλη διελυσε τα ολα
χαχαχα ντάξει, είπαμε παράφρονας ο κούλης όποιος έχει την ατυχία και μπει σε μεθ την έχει βαμμένη αλλάαααα δεν θα ζητάμε και άλλες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αφορμή τον κοβιντ να πάνε να δουλέψουν οικοδομή
ετσι ακριβως δεν χρειαζονται προσληψεις αλλα λογω κοβιντ θα γινει και περισσοτερη εξοικονομηση που ηταν απαραιτητη ουτως η αλλως
ζητω το εθνος
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Μακάρι να έχετε δίκιο και να πεθάνει παρ ότι εμβολιασμένος, αλλά τέτοια θαύματα. Δύσκολα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Έχω εικόνα των νοσοκομείων. 3 διοικητές είναι φίλοι μας.
Προφανώς και υπάρχουν θέματα. Απλά εσύ πιστεύεις ότι φταίει κάτι μη υπαρκτό για τους θανάτους, ενώ είναι πολύπλευρο θέμα.
Ε, ναι, σιγά τώρα, χρειάζονται τα νοσοκομεία και προσωπικό για να λειτουργήσουν? Έλεος ρε Όττο, μην πάς να ισχυριστείς τέρατα.
Έχεις εικόνα τι προσωπικό λείπει;
"Την επανάσταση όμως έφερε τελικά το επονομαζόμενο «one to one nursing», όπου επί 24ώρου βάσεως επτά ημέρες την εβδομάδα, ένας νοσηλευτής βρίσκεται δίπλα στον ασθενή – σε ορισμένες δε μεταμοσχεύσεις ή σηπτικούς ασθενείς μπορεί να χρειαστούν και δύο νοσηλευτές ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται διορισμένοι στις εντατικές για το «ένα προς ένα» το ολιγότερο 5,8 εκπαιδευμένοι νοσηλευτές ανά κλίνη (τρεις νοσηλευτές για τα 12 οκτάωρα των τεσσάρων πρώτων ημερών της εβδομάδας και 2,8 για το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο και τις κανονικές άδειες). Στο περίφημο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης η κλείδα έχει ήδη ξεπεράσει τους 7,6 ανά κλίνη.
Δυστυχώς, οι κλείδες νοσηλευτών στις ελληνικές Μονάδες δεν ξεπερνούν ούτε στις πανεπιστημιακές το 3,5:1. Στο ΕΣΥ με 2,5:1 είναι ασυγκρίτως μικρότερες. Δεν πλησιάζουν ούτε στο ήμισυ της Κεντρικής Ευρώπης."
Στέφανος Ι. Γερουλάνος,
χειρουργός εντατικολόγος, πρ. Διευθυντής ΜΕΘ στη Ζυρίχη, πρ. καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ε, ναι, σιγά τώρα, χρειάζονται τα νοσοκομεία και προσωπικό για να λειτουργήσουν? Έλεος ρε Όττο, μην πάς να ισχυριστείς τέρατα.
Έχεις εικόνα τι προσωπικό λείπει;
"Την επανάσταση όμως έφερε τελικά το επονομαζόμενο «one to one nursing», όπου επί 24ώρου βάσεως επτά ημέρες την εβδομάδα, ένας νοσηλευτής βρίσκεται δίπλα στον ασθενή – σε ορισμένες δε μεταμοσχεύσεις ή σηπτικούς ασθενείς μπορεί να χρειαστούν και δύο νοσηλευτές ανά ασθενή. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται διορισμένοι στις εντατικές για το «ένα προς ένα» το ολιγότερο 5,8 εκπαιδευμένοι νοσηλευτές ανά κλίνη (τρεις νοσηλευτές για τα 12 οκτάωρα των τεσσάρων πρώτων ημερών της εβδομάδας και 2,8 για το Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο και τις κανονικές άδειες). Στο περίφημο Καρολίνσκα της Στοκχόλμης η κλείδα έχει ήδη ξεπεράσει τους 7,6 ανά κλίνη.
Δυστυχώς, οι κλείδες νοσηλευτών στις ελληνικές Μονάδες δεν ξεπερνούν ούτε στις πανεπιστημιακές το 3,5:1. Στο ΕΣΥ με 2,5:1 είναι ασυγκρίτως μικρότερες. Δεν πλησιάζουν ούτε στο ήμισυ της Κεντρικής Ευρώπης."
Στέφανος Ι. Γερουλάνος,
χειρουργός εντατικολόγος, πρ. Διευθυντής ΜΕΘ στη Ζυρίχη, πρ. καθηγητής Ιστορίας της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Otto Weininger έγραψε: 20 Ιαν 2022, 15:48
Ημερολόγιο ψεκασμού, 20/1/2022
Ακόμα έχουν ως επιχείρημα ότι και με το εμβόλιο μπορείς να κολλήσεις.
ημερολογιο εμβολιασμου 20/02/2022
πεμπτος μηνας που σταματησα τη γυμναστικη μετα την 2η δοση,για να μην σωριαστω κατω απο καρδιακο
Η δική μου καρδιά έχει εξεταστεί ενδελεχώς προσφάτως (κάνω εξετάσεις 2 φορές τον χρόνο εδώ και χρόνια στην καρδιά, όπως και τετρασελιδες αίματος 3 φορές το χρόνο).
Εσύ δεν ξέρω σε τι φάση είσαι.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Η δική μου καρδιά έχει εξεταστεί ενδελεχώς προσφάτως (κάνω εξετάσεις 2 φορές τον χρόνο εδώ και χρόνια στην καρδιά, όπως και τετρασελιδες αίματος 3 φορές το χρόνο).
Εσύ δεν ξέρω σε τι φάση είσαι.
το σωμα μου δεν παραγει επι μονιμου βασεως σπαικ προτειν,αρα ειμαι απολυτα υγιης
ντι νταιμερς κοιταξες?
Στέφανος Ι. Γερουλάνος,
Ναι και εμένα τα παιδιά μου ενώ νόσησαν εγώ και η γυναίκα μου δεν κολλήσαμε, αλλά τα παιδιά του συνεταίρου μου κόλλησαν και νόσησε κι αυτός με τη γυναίκα του με μπούκωμα και δέκατα για μισή μέρα. Την ίδια στιγμή προμηθευτής μας απ την Τήνο ,αρνητής 55 ετών αρνητής ,βρίσκεται με οξυγόνο 10 μέρες στο νοσοκομείο Σύρου και ακόμη δεν έχει αποκλειστεί η διασωλήνωση. ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ είναι οι τρύπες στο χώμα που θα ανοίξουν αύριο για να υποδεχτούν νέα πτώματα από covid. 95% δηλαδή 77 ανεμβολίαστοι που δεν μας ενδιαφέρουν όμως 4 άτυχοι που πέθαναν από τα καπρίτσια gay καραβανάδων και παχύσαρκων ρατσιστριών γεροντοκόρων.