!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τ' άριστα αγγλικά του υπουργού ανάπτυξης και αντιπροέδρου κόμματος

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nrg

Re: Τ' άριστα αγγλικά του υπουργού ανάπτυξης και αντιπροέδρου κόμματος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg »

Sourgelo apo ta liga...
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Uppercut έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:31
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:27
Uppercut έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:14

Lol, what? Tι λες, ρε Φιλελέ;
Δεν πρόσεξες τι γράφω. Δεν ανέφερα πως αυτό που έκανε ο ΑΓ είναι- τεχνικά μιλώντας- λάθος αλλά γενικά ένας αγγλόφωνος τύπος δεν εκφράζεται σαν εμάς τους Έλληνες.
Άλλο το μενταλιτέ το δικό μας άλλο των ξένων, ίσως να μην το περιγράφω εγώ σωστά αυτό που θέλω να πω αλλά γενικά εμείς είμαστε λίγο πιο
χειμαρρώδεις να πω, πιο φλύαροι, πιο αναλυτικοί στο λόγο μας, για κάποιο λόγο πάντως άνοιγουμε το στοματάκι μας και φτιάχνουμε πιο μακροσκελείς προτάσεις με φίλους που πετάξαν στο Η.Β και τους δίνουμε και τα ονόματα άμα λάχει :D
Όχι, δεν ισχύει αυτό που λες με τις μεγάλες προτάσεις. Καθόλου. Προφανώς, δεν διαβάζεις πολύ κείμενα πιο ακαδημαϊκού, να το πω έτσι, λόγου στα αγγλικά ή δημοσιογραφικά λίγο πιο ανεπτυγμένα από το δείτε τι φόρεσε η τάδε στη ρεβεγιόν. Καθόλου, ούτε καν, είναι αστείο να το λες. Δε ξέρω καν αν παίζει οποιονδήποτε ρόλο η εκάστοτε γλώσσα σε αυτό. Αυτό εξαρτάται κυρίως, από το στυλ του ομιλητή ή πιο πολύ του κειμενογράφου -γιατί μιλάμε για τον γραπτό λόγο τώρα, το επίπεδο του λόγου, κλπ.
Για tweet μιλάμε εδώ πέρα. Δε γράφει κάποιος στο Twitter σαν να είναι ακαδημαϊκός αλλιώς μάλλον κινδυνεύει να γίνει ρεζίλι...Εξάλλου
το ίδιο το Μέσο έχει φτιαχτεί για να επιτρέπει τη συγγραφή συντόμων, γραμμένων σε καθημερινό ύφος, κειμένων.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Χώρια πως αν ο Γεωργιάδης και ο κάθε Γεωργιάδης θέλει να εκφραστεί ακαδημαϊκά, δε μπορεί να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που ξεκινούν
με τη φράση "Ένας φίλος μου..."
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Τα Αγγλικά τα μιλάνε οι λαϊκάντζουρες.
Δεν είναι η γλώσσα των ντιντήδων του Κολωνακίου, αν ήταν κάποτε.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Uppercut

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Uppercut »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:46
Uppercut έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:31
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 19 Ιαν 2022, 14:27

Δεν πρόσεξες τι γράφω. Δεν ανέφερα πως αυτό που έκανε ο ΑΓ είναι- τεχνικά μιλώντας- λάθος αλλά γενικά ένας αγγλόφωνος τύπος δεν εκφράζεται σαν εμάς τους Έλληνες.
Άλλο το μενταλιτέ το δικό μας άλλο των ξένων, ίσως να μην το περιγράφω εγώ σωστά αυτό που θέλω να πω αλλά γενικά εμείς είμαστε λίγο πιο
χειμαρρώδεις να πω, πιο φλύαροι, πιο αναλυτικοί στο λόγο μας, για κάποιο λόγο πάντως άνοιγουμε το στοματάκι μας και φτιάχνουμε πιο μακροσκελείς προτάσεις με φίλους που πετάξαν στο Η.Β και τους δίνουμε και τα ονόματα άμα λάχει :D
Όχι, δεν ισχύει αυτό που λες με τις μεγάλες προτάσεις. Καθόλου. Προφανώς, δεν διαβάζεις πολύ κείμενα πιο ακαδημαϊκού, να το πω έτσι, λόγου στα αγγλικά ή δημοσιογραφικά λίγο πιο ανεπτυγμένα από το δείτε τι φόρεσε η τάδε στη ρεβεγιόν. Καθόλου, ούτε καν, είναι αστείο να το λες. Δε ξέρω καν αν παίζει οποιονδήποτε ρόλο η εκάστοτε γλώσσα σε αυτό. Αυτό εξαρτάται κυρίως, από το στυλ του ομιλητή ή πιο πολύ του κειμενογράφου -γιατί μιλάμε για τον γραπτό λόγο τώρα, το επίπεδο του λόγου, κλπ.
Για tweet μιλάμε εδώ πέρα. Δε γράφει κάποιος στο Twitter σαν να είναι ακαδημαϊκός αλλιώς μάλλον κινδυνεύει να γίνει ρεζίλι...Εξάλλου
το ίδιο το Μέσο έχει φτιαχτεί για να επιτρέπει τη συγγραφή συντόμων, γραμμένων σε καθημερινό ύφος, κειμένων.
Aυτό είναι αλήθεια. Το άλλο που λες για τις προτάσεις στα αγγλικά, δεν είναι. Απλά ανέφερα τα ακδημαϊκά κείμενα για να σκεφτεί, όποιος διαβάζει, άπειρα χαρακτηριστικά παραδείγματα και γιατί συνήθως εκεί προσέχουν πιο πολύ στίξη κλπ.

Σοβαρά, μαν. Δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια αυτό που λες. Είναι βαρετό και να το συζητάμε.
Άβαταρ μέλους
stella
Συντονίστρια
Phorum.gr user: stella

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stella »

Τι είναι χειρότερο, τα αγγλικά του ή το περιεχόμενο του λόγου του άραγε;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση