!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μουσι, μουστακι, ή ξυρισμενος;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Τι προτιματε;

Μουσι
14
33%
Μουστακι
4
9%
Υπογενειο
1
2%
Ξυρισμενος
24
56%

Σύνολο ψήφων: 43

Ορέστης 35

Re: Μουσι, μουστακι, ή ξυρισμενος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

hellegennes έγραψε: 09 Σεπ 2018, 23:41 Α, δεν είμαι εγώ αυτός στην φωτογραφία. Αυτός είναι ένας ραντομάς που αξιοποίησα για την επίδειξή μου.
Σορυ παρεξηγηση.
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

hellegennes έγραψε: 09 Σεπ 2018, 02:26 Οκέι, μια πολύ πρόχειρη φωτοσοπιά. Τι φαίνεται καλύτερο;
Εικόνα
Από πού ν' αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει απαντώντας σου...

Όταν κάποιος έχει προσωπικές τρίχες (sic) για πολύ καιρό, αλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του.
Αν για παράδειγμα δεις κάποιον που τον γνωρίζεις καλά, να αφήνει μουστάκι για χρόνια και στη συνέχεια να το ξυρίζει, θα παρατηρήσεις ότι έχει παραμορφωθεί το άνω χείλος του σε σχέση με το πώς ήταν πριν αφήσει το μουστάκι. Θα φαίνεται (περίπου), σαν τον τύπο που έβαλες εδώ, αν και εφόσον η φωτοσοπιά σου αντικατοπτρίζει σε κάποιον σχετικά μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα φυσικά, και δεν είναι εντελώς αποτυχημένη (ή σκόπιμα "πειραγμένη"). Καταλαβαίνεις, ελπίζω, ότι μπορεί κάποιος να κάνει άνετα μια αντεστραμένη φωτοσοπιά από την δική σου και να "αποδεικνύει" το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που λες εσύ.

Δείχνει όμως, παρ' όλα τα παραπάνω που λέω και αν δεχτούμε ότι ο τύπος είναι όντως έτσι χωρίς μούσια, και κάτι ακόμα: ότι τελικά πολλοί που αφήνουν μούσια (όχι όλοι, βέβαια) το κάνουν απλά και μόνο για να βελτιώσουν κάτι το όχι και τόσο όμορφο (είδες; το λέω ευγενικά).

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Λευκός Λύκος έγραψε: 09 Σεπ 2018, 23:32 Πραγματικά σου αρέσει να βλέπεις έναν νέο άντρα με μουστάκι;
Όσους τυχαίνει να δω,μέχρι 30-35 είναι σαν ανάποδο γαμώτο.
Όπως είπα, αναλόγως το μουστάκι
Εικόνα
Έχει ένα τύπο!
Άβαταρ μέλους
Υπερκουλτουριάρης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υπερκουλτουριάρης »

Καθημερινό ξύρισμα και after save με γάλα γαιδούρας από επάνω.
Άβαταρ μέλους
gassim

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim »

shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 09:46
hellegennes έγραψε: 09 Σεπ 2018, 02:26 Οκέι, μια πολύ πρόχειρη φωτοσοπιά. Τι φαίνεται καλύτερο;
Εικόνα

Όταν κάποιος έχει προσωπικές τρίχες (sic) για πολύ καιρό, αλοιώνονται τα χαρακτηριστικά του.
Αν για παράδειγμα δεις κάποιον που τον γνωρίζεις καλά, να αφήνει μουστάκι για χρόνια και στη συνέχεια να το ξυρίζει, θα παρατηρήσεις ότι έχει παραμορφωθεί το άνω χείλος του σε σχέση με το πώς ήταν πριν αφήσει το μουστάκι. Θα φαίνεται (περίπου), σαν τον τύπο που έβαλες εδώ, αν και εφόσον η φωτοσοπιά σου αντικατοπτρίζει σε κάποιον σχετικά μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα φυσικά, και δεν είναι εντελώς αποτυχημένη (ή σκόπιμα "πειραγμένη"). Καταλαβαίνεις, ελπίζω, ότι μπορεί κάποιος να κάνει άνετα μια αντεστραμένη φωτοσοπιά από την δική σου και να "αποδεικνύει" το εντελώς αντίθετο απ' αυτό που λες εσύ.

Δείχνει όμως, παρ' όλα τα παραπάνω που λέω και αν δεχτούμε ότι ο τύπος είναι όντως έτσι χωρίς μούσια, και κάτι ακόμα: ότι τελικά πολλοί που αφήνουν μούσια (όχι όλοι, βέβαια) το κάνουν απλά και μόνο για να βελτιώσουν κάτι το όχι και τόσο όμορφο (είδες; το λέω ευγενικά).
Δεν γίνεται να παραμορφωθεί το άνω χείλος κάποιου επειδή άφησε μουστάκι. Απλά σου φαίνεται διαφορετικός όταν ξυρίζεται επειδή τον έχεις συνηθίσει με μουστάκι και επειδή εκείνη η περιοχή είναι λιγο πιο άσπρη επειδή δεν την βλέπει ο ήλιος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εικόνα

Η φωτοσοπιά είναι πρόχειρη. Έχουν αλλοιωθεί κάπως οι γραμμές του προσώπου εξαιτίας του τρόπου που αφαίρεσα τα γένια. Το διόρθωσα ελαφρώς με σκίαση, αλλά σε γενικές γραμμές έτσι θα ήταν ο τύπος χωρίς γένια. Ο δε λόγος που έβαλα έναν ραντομά, ήταν για να μην έχει κάποιος εικόνα του τύπου λόγω συνήθειας.

Στην δεύτερή σου παράγραφο, άλλαξε την λέξη «μούσια» με την λέξη «μαλλιά». Σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα το έβρισκες αυτονόητο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 13:13
Εικόνα

Η φωτοσοπιά είναι πρόχειρη. Έχουν αλλοιωθεί κάπως οι γραμμές του προσώπου εξαιτίας του τρόπου που αφαίρεσα τα γένια. Το διόρθωσα ελαφρώς με σκίαση, αλλά σε γενικές γραμμές έτσι θα ήταν ο τύπος χωρίς γένια. Ο δε λόγος που έβαλα έναν ραντομά, ήταν για να μην έχει κάποιος εικόνα του τύπου λόγω συνήθειας.
Ναι βρε, βλέπω ότι είναι κάπως πρόχειρη. Αλλά και στην πραγματικότητα, κάπως έτσι θα φαινόταν ο τύπος μετά από ξύρισμα, ακόμα κι αν δεν ήταν έτσι αρχικά (πριν αφήσει το μούσι), αυτό λέω. Τα χαρακτηριστικά αλλοιώνονται μετά από μακρόχρονη τριχοκαλλιέργεια, αυτό είναι γνωστό κι αυτό σου λέω.
hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 13:13 Στην δεύτερή σου παράγραφο, άλλαξε την λέξη «μούσια» με την λέξη «μαλλιά». Σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα το έβρισκες αυτονόητο;
Όχι αναγκαστικά, όπως το ίδιο ισχύει και για τα μούσια. Υπάρχουν άνθρωποι που τους πάει πολύ το μούσι αν και είναι όμορφοι και χωρίς αυτό (γι' αυτό και είπα "όχι όλοι βέβαια"), όπως υπάρχουν και άνθρωποι που με ξυρισμένο κεφάλι μοιάζουν το ίδιο -καμιά φορά και περισσότερο- ωραίοι απ' όταν είχαν μαλλιά.

Και δεν λέω φυσικά ότι πάντα κάποιος αφήνει μούσι για να κρύψει κάτι, νομίζω το διευκρίνισα κιόλας αυτό. Απλά, είναι ένα καλό κολπάκι για να κρύβονται ατέλειες (όπου και όταν χρειάζεται) και αρκετοί το κάνουν γι' αυτό. Τώρα, ότι ανάλογα με τη μόδα της εποχής πότε παίζει περισσότερο και πότε λιγότερο το τρίχωμα στο πρόσωπο, κι αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό.

Ορέστης 35

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

Ειναι ορθη η φραση κρυψιμο ατελειας οταν το μουσι και μαλιστα το μακρυ μουσι ειναι η φυσικη κατασταση και το ξυρισμα η τεχνητη παρεμβαση;
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Σεπ 2018, 10:04 Καθημερινό ξύρισμα και after save με γάλα γαιδούρας από επάνω.
Στα τέλη της δεκαετίας του '70 που κυκλοφορούσαν όλοι σαν τον Τσε, δεν υπήρξε μέρα που να μην είμαι σενιαρισμένος, κόντρα ξύρισμα, κρεμούλες και όλα.
Το τήρησα για πολλά χρόνια, ως καθημερινή τελετουργία, με τα ξυράφια μου, τη στύψη, τα αφτερ σείβ κοκ

Εδώ και δέκα χρόνια είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι θα ξυριστώ. Εσκασα, βαρέθηκα
Το μόνο που κάνω είναι ότι τριμάρω το μούσι πότε, πότε, αλλά όχι το μουστάκι

Εικόνα
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
shrike

Ορέστης 35 έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:13 Ειναι ορθη η φραση κρυψιμο ατελειας οταν το μουσι και μαλιστα το μακρυ μουσι ειναι η φυσικη κατασταση και το ξυρισμα η τεχνητη παρεμβαση;
Σαφώς και είναι, γιατί όχι; Όσο είναι ορθό (σαν φράση, δεν το εξετάζω σαν πράξη και αν θα έπρεπε να γίνεται ή όχι) ότι μια γυναίκα με "περιττά" κιλά ή ψωμάκια θα φορέσει κάτι για να τα κρύψει, ενώ η "φυσική κατάσταση" όπως την λες θα ήταν να κυκλοφορεί γυμνή.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

Beria έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:22
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 10 Σεπ 2018, 10:04 Καθημερινό ξύρισμα και after save με γάλα γαιδούρας από επάνω.
Στα τέλη της δεκαετίας του '70 που κυκλοφορούσαν όλοι σαν τον Τσε, δεν υπήρξε μέρα που να μην είμαι σενιαρισμένος, κόντρα ξύρισμα, κρεμούλες και όλα.
Το τήρησα για πολλά χρόνια, ως καθημερινή τελετουργία, με τα ξυράφια μου, τη στύψη, τα αφτερ σείβ κοκ

Εδώ και δέκα χρόνια είναι αδύνατον να σκεφτώ ότι θα ξυριστώ. Εσκασα, βαρέθηκα
Το μόνο που κάνω είναι ότι τριμάρω το μούσι πότε, πότε, αλλά όχι το μουστάκι

gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Εικόνα
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:07 Και δεν λέω φυσικά ότι πάντα κάποιος αφήνει μούσι για να κρύψει κάτι, νομίζω το διευκρίνισα κιόλας αυτό. Απλά, είναι ένα καλό κολπάκι για να κρύβονται ατέλειες (όπου και όταν χρειάζεται) και αρκετοί το κάνουν γι' αυτό. Τώρα, ότι ανάλογα με τη μόδα της εποχής πότε παίζει περισσότερο και πότε λιγότερο το τρίχωμα στο πρόσωπο, κι αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κρύψιμο ατέλειας από το μούσι το έχεις στο μυαλό σου σαν ένα ντε φάκτο κόνσεπτ, ότι υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν, αλλά το κρύψιμο ατελειών στο κεφάλι από το μαλλί δεν το έχεις σαν κάτι που είναι μια πιθανή εξήγηση για όσους θέλουν να έχουν μαλλιά. Κατάλαβες τι λέω ή δεν το λέω καλά;

Για να το πω αλλιώς, αν ρωτούσαμε 100 άτομα για ποιον λόγο θέλει κάποιος να έχει μαλλιά και για ποιον λόγο θέλει να έχει μούσια, οι απαντήσεις θα ήταν κάπως έτσι:

Μαλλιά
1. Γιατί χωρίς μαλλιά φαίνεται άσχημος/η
2. Γιατί να μην έχει μαλλιά;
3. Γιατί για κάποιον λόγο βγάζουμε μαλλιά
4. Γιατί τα μαλλιά είναι ωραία
5. Γιατί τα μαλλιά χρησιμεύουν στο σεξ

Μούσια
1. Γιατί χωρίς μούσια φαίνεται άσχημος/η
2. Γιατί να μην έχει μούσια;
3. Γιατί για κάποιον λόγο βγάζουμε μούσια
4. Γιατί τα μούσια είναι ωραία
5. Γιατί τα μούσια χρησιμεύουν στο σεξ
6. Για να κρύψει ατέλειες στο πρόσωπό του
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:25
Ορέστης 35 έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:13 Ειναι ορθη η φραση κρυψιμο ατελειας οταν το μουσι και μαλιστα το μακρυ μουσι ειναι η φυσικη κατασταση και το ξυρισμα η τεχνητη παρεμβαση;
Σαφώς και είναι, γιατί όχι; Όσο είναι ορθό (σαν φράση, δεν το εξετάζω σαν πράξη και αν θα έπρεπε να γίνεται ή όχι) ότι μια γυναίκα με "περιττά" κιλά ή ψωμάκια θα φορέσει κάτι για να τα κρύψει, ενώ η "φυσική κατάσταση" όπως την λες θα ήταν να κυκλοφορεί γυμνή.
Χμμ... οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν γυμνοί εδώ και περίπου 170.000 χρόνια, που σημαίνει ότι εξελιχτήκαμε παράλληλα με τον ρουχισμό και η φυσική κατάσταση είναι μάλλον να φοράμε ρούχα παρά να είμαστε γυμνοί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
shrike

hellegennes έγραψε: 10 Σεπ 2018, 17:41
shrike έγραψε: 10 Σεπ 2018, 14:07 Και δεν λέω φυσικά ότι πάντα κάποιος αφήνει μούσι για να κρύψει κάτι, νομίζω το διευκρίνισα κιόλας αυτό. Απλά, είναι ένα καλό κολπάκι για να κρύβονται ατέλειες (όπου και όταν χρειάζεται) και αρκετοί το κάνουν γι' αυτό. Τώρα, ότι ανάλογα με τη μόδα της εποχής πότε παίζει περισσότερο και πότε λιγότερο το τρίχωμα στο πρόσωπο, κι αυτό νομίζω ότι είναι γνωστό.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το κρύψιμο ατέλειας από το μούσι το έχεις στο μυαλό σου σαν ένα ντε φάκτο κόνσεπτ, ότι υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν, αλλά το κρύψιμο ατελειών στο κεφάλι από το μαλλί δεν το έχεις σαν κάτι που είναι μια πιθανή εξήγηση για όσους θέλουν να έχουν μαλλιά. Κατάλαβες τι λέω ή δεν το λέω καλά;
Συγκρίνεις πράματα ασύγκριτα. Το μαλλί το θεωρούσαμε δεδομένο για πολλές χιλιάδες χρόνια (για να χρησιμοποιήσω μια δική σου φράση), μόλις τις τελευταίες δεκαετίες έγινε μόδα το σκόπιμο ξύρισμα του κεφαλιού για λόγους εμφάνισης. Σε όοοολες τις προηγούμενες χιλιετίες (είδες, ξανά η φράση σου) το "νορμάλ" ήταν η ύπαρξη μαλλιών, η δε απώλειά τους θεωρούνταν πρόβλημα για τους περισσότερους, εξ ου και οι διάφορες περούκες και τα ρέστα. Αν εξαιρέσουμε ειδικές περιπτώσεις σε συγκεκριμένες κοινωνίες, πχ πένθος, κάποιες ιεροτελεστίες ενηλικίωσης και κάτι τέτοια, η συντριπτική πλειοψηφία φυλών, λαών κλπ διατηρούσαν τα μαλλιά τους και δεν θεωρούνταν ποτέ κάτι το ιδιαίτερο να "αφήσουν μαλλί", όπως "αφήνουν μούσια". Επίσης, το μαλλί αφορά όλον τον πληθυσμό, γι' αυτό ίσως και να περνά απαρατήρητο το να "το αφήσεις" όπως λες. Το μούσι αφορά μόνο τους άντρες και μόνο από κάποια ηλικία και μετά, ίσως και γι' αυτό να θεωρείται εδώ και αρκετούς αιώνες ένα είδος αξεσουάρ προσώπου. Δεν ξέρω, έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ τουλάχιστον.

Επίσης, πώς ακριβώς κατάλαβες από αυτά που είπα ότι "το κρύψιμο ατέλειας από το μούσι το έχω στο μυαλό μου σαν ένα ντε φάκτο κόνσεπτ";

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”