ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Ιαν 2022, 17:51
Λοξίας έγραψε: 10 Ιαν 2022, 17:31
Green Dragon έγραψε: 10 Ιαν 2022, 17:14
Κι όμως, όλες οι συζητήσεις που συναντώ δεν ξεκινούν από αυτό ενώ θα έπρεπε για να έχουν και νόημα. Δεν είναι περίεργο;
Μπα, δεν είναι. Δηλαδή το περίεργο δεν είναι στο σημείο που λες.
Εδώ, κατά 99,5% θα μιλήσουμε για τον χριστιανικό θεό, αφού όλοι οι ένθεοι είναι κατά 99,5% χριστιανοί.
Αλλά, το περίεργο αρχίζει ακριβώς τώρα!
Ενώ νομίζεις πως έχει οριστεί ο θεός, πολλοί χριστιανοί "τσινάνε"...
"α, μα δεν γνωρίζουμε την ουσία του Θεού"..."δεν έχουμε ιδέα από τι αποτελείται ο Θεός"..."πως θα συζητήσουμε για κάτι που δεν γνωρίζουμε", κ.λπ.
Και, συνήθως, από εκεί και πέρα αρχίζει ο τραγέλαφος...
Πάντα μιλώντας για επίπεδο συζητήσεων στα φόρα...
Ο τραγέλαφος αρχίζει από τη στιγμή που ο οποιοσδήποτε "άθεος" νομίζει ότι
ξέρει τι πιστεύει ο κάθε "ένθεος" και το θεωρεί δεδομένο.
Κι αυτό συμβάινει μέσα και έξω από τα φόρα.
Για τους ένθεους μύστες άλλων θρησκειών πλην χριστιανισμού, κανένα σχόλιο.
Προσωπικά δεν νομίζω πως "ξέρω" τι πρεσβεύει ο κάθε πιστός. Γι' αυτό και ρωτάω πρώτα, αλλά συνήθως πέφτω σε "τοίχο"...
..."τοίχος" είναι το κρύψιμο πίσω από το "άγνωσται αι βουλάι του Υψίστου".
Πλην ομως, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά άλλες βουλές του Υψίστου, λες και τους τις έδινε με email...
Βρε συ Γάτα, μην πέφτεις στο φτηνό επιχείρημα..."ααα, δεν λέτε τίποτε για τους άλλους πιστούς, π.χ. μουσουλμάνους"!
Σε αυτό το φόρουμ (και στο παλιό) ή ακόμα και στο Μαύρο, πόσους άλλων θρησκειών έχεις συναντήσει;
Σε αυτό (και στο παλιό), δύο ελληνες που είχαν μεταστραφεί στο ισλάμ. Έφαγαν ξύλο και απεχώρησαν...
Και στο Μαύρο τον ινδουϊστή Αβραάμ, που και αυτός τις έτρωγε, τουλάχιστον από εμένα, τον Κώστα και κάνα δυο άλλους και επίσης, την παρέα των 12θεϊστών που μαλλώναμε συνεχώς.
Τι να κάνουμε αφου αυτοί που εκκινήσουν ή θα απαντήσουν σε κάποιο θρησκευτικό θέμα, είναι 99,5% χριστιανοί;
Να σηκώνει κάποιος συνεχώς νήματα για το ισλάμ;