!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθυστερινή - Επιστροφή στο σχολείο η είσαι αρνητής

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Καθυστερινή - Επιστροφή στο σχολείο η είσαι αρνητής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

έργο_μακέτο έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:10
έργο_μακέτο έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:00
Θέλω να πω πως δεν είναι το ίδιο να πάει ένα παιδί σε μια πλατεία με το να πάει στο (υποχρεωτικό) σχολείο και μάλιστα το δημόσιο. Το κράτος έχει πρωτίστως ευθύνη για το δεύτερο.
Και για το πρώτο είχε αλλά έκανε τον ισορροπιστή κινέζο.

Ενιγουέι, όποιος θεωρεί το κράτος κηδεμόνα και εαυτόν ανήλικο, είναι λίγο περίεργο να τα ρίχνει στον κηδεμόνα. Θα κάνει αυτό που λέει ο κηδεμόνας του και τελειώνει η ιστορία.
Αν είναι να μιλήσουμε με όρους κηδεμονίας τότε κι εγώ μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί κηδεμόνες. Δεν ξέρω σε ποιά από τις δύο κατηγορίες εμπίπτει το ελληνικό κράτος.
Στην κατηγορία του χαζομπαμπά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:16
έργο_μακέτο έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2022, 00:10

Και για το πρώτο είχε αλλά έκανε τον ισορροπιστή κινέζο.

Ενιγουέι, όποιος θεωρεί το κράτος κηδεμόνα και εαυτόν ανήλικο, είναι λίγο περίεργο να τα ρίχνει στον κηδεμόνα. Θα κάνει αυτό που λέει ο κηδεμόνας του και τελειώνει η ιστορία.
Αν είναι να μιλήσουμε με όρους κηδεμονίας τότε κι εγώ μπορώ να σου πω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί κηδεμόνες. Δεν ξέρω σε ποιά από τις δύο κατηγορίες εμπίπτει το ελληνικό κράτος.
Στην κατηγορία του χαζομπαμπά.
Μάλλον στην κατηγορία του μπαμπά που "πουλάει" το παιδί του σε φίλους με "ορέξεις".
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιαν 2022, 23:28
έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 23:25 Η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας είναι διαχρονικός στόχος του εκσυγχρονιστικού μπλοκ.

Για να έρχονται μετά και να λένε ότι το κράτος είναι αναποτελεσματικό (ποιός το έκανε έτσι άραγε ;) και οτιδήποτε δημόσιο είναι κακής ποιότητας άρα πρέπει να γίνουν όλα ιδιωτικά. Ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε.
Tα ιδιωτικά θα παραμείνουν κλειστά;
Όχι. Αλλά αρκετοί θα απεργησουν.
dtri2020 έγραψε: 23 Οκτ 2021, 22:56 Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Μην αγχώνεστε, αγοράστε μετοχές σε εταιρείες που εισάγουν ξύλα για φέρετρα όσο ακόμα είναι φθηνες γιατί αναμένεται spike στη ζήτηση σύντομα :102:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

έργο_μακέτο έγραψε: 07 Ιαν 2022, 23:31 Τα ιδιωτικά λόγω της αυτονομίας τους μπορούν να οργανωθούν καλύτερα. Ακόμα και σε συνθήκες σαν αυτές που ζούμε.
Τα ιδιωτικά έχουν ένα μειονέκτημα και ένα πλεονέκτημα.

Στα μειονεκτήματα ότι δεν μπορούν να διώξουν πολύ εύκολα τη μανούλα που στέλνει το παιδάκι χωρίς μάσκα γιατί είναι πελάτης και πληρώνει. Κάπως πρέπει να βρουν ένα τρόπο να μην κακοκαρδίσουν και τον χαζοχαρούμενο και ανεύθυνο γονέα αλλά ταυτόχρονα να τηρηθούν κατά το δυνατό τα μέτρα στην τάξη. Πρέπει να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σκοινί για ανά πάσα στιγμή τους καταλογίζουν ευθύνες οι συνεπείς γονείς για ότι συμβεί.

Στα πλεονεκτήματα ότι δεν χρειάζεται να κανακεύουν το προσωπικό τους επειδή ο τάδε είναι αρνητής ή θεματοφύλακας ή αδιάφορος. Μπορούν, έστω και με κόστος, να του δείξουν την πόρτα. Έτσι το προσωπικό γενικά συμμορφώνεται πολύ πιο εύκολα και ο εκάστοτε διευθυντής δεν χρειάζεται να κάνει το θηριοδαμαστή (ως προς το προσωπικό). Ασχολείται κυρίως με περίεργους γονείς.

Κατά τα λοιπά τα πράγματα είναι πάνω κάτω τα ίδια και το κόστος ζορίζει πολύ περισσότερο τα ιδιωτικά σε σχέση με τα δημόσια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Υπάρχει κάποια πληροφορία για την θετική ή αρνητική αντίδραση των συλλόγων γονέων στο θέμα;

Αναφέρομαι φυσικά στην πλειοψηφική τάση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism »

Πολύ απλά το επιχείρημα είναι ότι κάθε παιδί δεν μπορεί να στερηθεί τη μάθηση επειδή ένα ποσοστό συμπολιτών δεν έχει εμβολιαστεί και πρέπει να προστατευθεί (οι άνω των 50). Η ζωή συνεχίζεται. Δεύτερον η Όμικρον στους εμβολιασμένους και ειδικά στους 3εμβολιασμένους είναι πράγματι πολύ πιο ήπια. Στους 3πλούς είναι συνάχι και αν. Στα παιδιά δε δεν είναι σοβαρή. Για αυτούς που θα είναι σοβαρή σε ένα ποσοστό είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50. (Σου λέει πρόβλημά τους είχανε όλο το χρόνο να εμβολιαστούν). Η πλειοψηφία των ατόμων που έχουν παιδιά σε σχολεία είναι 40 - 55 οι μισοί σχεδόν είναι ανεμβολίαστοι. (πρόβλημά σου λένε είχανε όλο το χρόνο και τώρα δεν θα φοβόντουσαν)
Σωστό ή ηθικό ή λάθος σκοπιά θα δείξει..

Προσωπικά το βρίσκω λίγο περίεργο το επιχείρημα και επικίνδυνο παρότι είμαι φανατικά υπερ του εμβολιασμού.
Αλλά για καθίστε είμαι 34 υγιής έχω κάνει 3 δόσεις covid αλλά και της γρίπης (που βοηθάει πολύ), είμαι βλάκας;;; Και ο/η 50+ μάγκας πλήρως ανεμβολίαστος;
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Ιαν 2022, 11:19 Υπάρχει κάποια πληροφορία για την θετική ή αρνητική αντίδραση των συλλόγων γονέων στο θέμα;

Αναφέρομαι φυσικά στην πλειοψηφική τάση.
Δεν έχουν σχέση οι σύλλογοι με τέτοια θέματα.

Οι γονείς που μπορούν να τα κρατήσουν στο σπίτι θέλουν τα σχολεία κλειστά. Οι γονείς που πρέπει να δουλέψουν θέλουν τα σχολεία ανοιχτά.

Προσωπικά, θέλω τα σχολεία ανοιχτά.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”