Πως φαίνεται η ασχετοσύνη!Kauldron έγραψε: 05 Ιαν 2022, 01:08Καθόλου χωριό γύφτων. Σε λίγο θα μου πείς οτι οι χωριάτες δεν είναι υπεύθυνοι και για βασανισμούς ζώων.Niki έγραψε: 04 Ιαν 2022, 21:42Kauldron έγραψε: 04 Ιαν 2022, 21:13
Να σου πώ εγώ ένα σενάριο.
Ένας απ' το χωριό, πηγαίνει και καίει ξέρω 'γω πλαστικά και σκουπίδια, δίπλα απ' το σπίτι του "ξενοχωρίτη". Ο "ξενοχωρίτης" δεν του έχει κάνει τίποτα, ίσα ίσα, του έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, αλλά ο άλλος επειδή είναι μακριά ο κάδος απ' το σπίτι του, δε θέλει να τα πετάει, και τα καίει σ' ένα βαρέλι. Και φυσικά δε θέλει ούτε τον (τοξικό) καπνό να τρώει, και έτσι έχει βάλει το βαρέλι σε σημείο που οι επικρατούντες άνεμοι (στη διάρκεια του χρόνου συνήθως φυσάει προς μια κατεύθυνση το χειμώνα) θα τα πηγαίνουν προς το σπίτι του "ξενοχωρίτη".
Κάποια στιγμή ο "ξενοχωρίτης" κάνει φασαρία για το θέμα.
Εσύ ποιού το μέρος θα πάρεις, του "ξενοχωρίτη", ή του συγχωριανού?
Προσπαθώ να σου εξηγήσω κάποια πράγματα μπας και βοηθήσω.
Με λίγα λόγια κανείς δεν καίει στα χωριά πλαστικά η σκουπίδια .
Πλέον δεν καίμε ούτε χόρτα μας είναι χρήσιμα με τα μηχανήματα που έχουμε τα φτιάχνουμε τροφή πέλλετ για τα ζώα.
Για αυτό το μυαλό μου πήγε ότι κάτι έκανες και θέλουν να σε διώξουν.
Εκτός αν πήγες σε χωριό γύφτων.
Τα ζώα για τους χωρικούς είναι μέρος της ζωής τους άσχετε, μέρος των εσόδων τους και της καθημερινότητας τους.
Αν δεν τα φροντίζουν όπως πρέπει δεν θα έχουν κρέας, γάλα, τυρί, αυγά ακόμα και κοπριά για τα χωράφια τους δηλαδή έσοδα.
Και οι σκύλοι και οι γάτες και πιο παλιά άλογα, μουλάρια, βόδια, γαϊδούρια, υπάρχουν γιατί έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην οικονομία του νοικοκυριού κι όχι για παρέα στην μοναξιά τους.
Στα χωριά, σε κάθε χωριό, όποιος δεν φροντίζει σωστά τα ζώα του είναι δακτυλοδικτούμενος, αποτελεί αρνητικό παράδειγμα και προκαλεί ίδιο γέλιο και χλεύη όπως οι πολιτισμένοι πρωτευουσιάνοι επισκέπτες του ΣΚ που πάνε να τους διδάξουν το σωστό.