!!! DEVELOPMENT MODE !!!

SARS-CoV-2: Δυσοίωνη πρόβλεψη 2022

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: SARS-CoV-2: Δυσοίωνη πρόβλεψη 2022

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Γαληνός έγραψε: 02 Ιαν 2022, 10:23
seismic έγραψε: 02 Ιαν 2022, 02:21
παράδοξο του Simpson στην στατιστική ---> λογικό σφάλμα του κυρίου Αρβανίτη για να δικαιολογήσει πως το εμβόλιο... σκοτώνει

δείτε κι εδώ
viewtopic.php?f=13&t=19765&start=38730#p2289542
Δείτε και εδώ:

viewtopic.php?f=33&t=33086&p=2061095&hi ... 2#p2061095
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

stergiosbik έγραψε: 02 Ιαν 2022, 11:08
seismic έγραψε: 02 Ιαν 2022, 02:21
παράδοξο του Simpson στην στατιστική ---> λογικό σφάλμα του κυρίου Αρβανίτη για να δικαιολογήσει πως το εμβόλιο... σκοτώνει

δείτε κι εδώ
Τα ψεκια εδω μεσα ειναι τοσο βουρλα που δεν συνειδητοποιουν καν οτι συμφωνουν με τον Seismic.
Με τον seismic ρε; :smt005: :smt005: :smt005:
Εγω στην θεση σας θ' αυτοκτονουσα.
Ο sesmic είναι ερευνητής όχι π@π@κι@
Καταλαβαίνω την εφαρμοσμένη έρευνα που έκανε ο διδάκτορας και την σημασία της γιατί την κάνω και εγώ σε άλλο τομέα.
Είμαι βαθμολογημένος ερευνητής από ερευνητές και όχι από φορουματζίδες με βαθμό 6,7 ( Βαθμό Προφέσορα ) Αν και είμαι ερευνητής Α γιατί έχω διεθνή πατέντα. :003:
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

seismic έγραψε: 02 Ιαν 2022, 11:40

δείτε κι εδώ
Τα ψεκια εδω μεσα ειναι τοσο βουρλα που δεν συνειδητοποιουν καν οτι συμφωνουν με τον Seismic.
Καταλαβαίνω την εφαρμοσμένη έρευνα που έκανε ο διδάκτορας και την σημασία της γιατί την κάνω και εγώ σε άλλο τομέα.
Είμαι βαθμολογημένος ερευνητής από ερευνητές και όχι από φορουματζίδες με βαθμό 6,7 ( Βαθμό Προφέσορα ) Αν και είμαι ερευνητής Α γιατί έχω διεθνή πατέντα. :003:
Επιβεβαιώνεις,όχι ότι αποτελεί καμμία έκπληξη,στο ακέραιο τα λεγόμενά μου.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

stergiosbik έγραψε: 02 Ιαν 2022, 14:01
seismic έγραψε: 02 Ιαν 2022, 11:40

Επιβεβαιώνεις,όχι ότι αποτελεί καμμία έκπληξη,στο ακέραιο τα λεγόμενά μου.
Ναι είμαι Ο πρώτος των πρώτων.

OJCE Journal Stats

Publication years: 2011-2021
Publication count: 376
Citation count: 2324
h5-index: 15
h-index: 23
Impact Factor: 1.14
Downloads: 1.310.162
Views: 2.539.607
Downloads/article: 3484,5
Citations/article: 6.2

Most downloaded papers in Open Journal of Civil Engineering
https://www.scirp.org/journal/hottestpa ... rnalid=788
ΕικόναΕικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Νέα παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία, η IHU

Για μια νέα παραλλαγή του Covid-19, την "IHU", που ανακαλύφθηκε στη Γαλλία και έχει περισσότερες μεταλλάξεις από την Όμικρον γίνεται λόγος τις τελευταίες ώρες. 

O Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής Μικροβιολογίας, και Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Αθανάσιος Τσακρής μίλησε για κάτι καινούργιο στη Γαλλία: "Ήδη στη Γαλλία περιγράφεται μια καινούργια παραλλαγή με 30 περίπου μεταλλάξεις και 25 διαγραφές αμινοξέων στο γενετικό του υλικό, που δείχνει την ικανότητα που έχει ο ιός συνεχώς να μεταλλάσσεται, πιστεύουμε προς κατεύθυνση που δε θα είναι τόσο παθογόνος" υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Η νέα μετάλλαξη, ονομάστηκε προσωρινά IHU, καθώς ανακαλύφθηκε από ακαδημαϊκούς που εδρεύουν στο IHU Mediterranee Infection στις 10 Δεκεμβρίου. Η ανακάλυψη της παραλλαγής, που ονομάστηκε B.1.640.2, ανακοινώθηκε σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο medRxiv.

Το B.1.640.2 δεν έχει εντοπιστεί σε άλλες χώρες ούτε έχει χαρακτηριστεί ως παραλλαγή υπό έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Η εμφάνιση της νέας παραλλαγής, η οποία πιθανώς προέρχεται από το Καμερούν, σύμφωνα με τη μελέτη, φιλοξενεί και τις δύο υποκαταστάσεις N501Y και E484K στην πρωτεΐνη ακίδας. Τουλάχιστον 12 περιπτώσεις της νέας παραλλαγής έχουν αναφερθεί κοντά στη Μασσαλία και έχουν συνδεθεί με ταξίδια στην αφρικανική χώρα Καμερούν.

"Το σύνολο μεταλλάξεων και η φυλογενετική θέση των γονιδιωμάτων που ελήφθησαν εδώ υποδεικνύουν με βάση τον προηγούμενο ορισμό μας μια νέα παραλλαγή που ονομάσαμε IHU", είπαν οι συγγραφείς της μελέτης.

"Αυτά τα δεδομένα είναι ένα άλλο παράδειγμα του απρόβλεπτου της εμφάνισης των παραλλαγών του SARS-CoV-2 και της εισαγωγής τους σε μια δεδομένη γεωγραφική περιοχή από το εξωτερικό", πρόσθεσαν.

Ο επιδημιολόγος Eric Feigl-Ding έκανε μια δημοσίευση στο Twitter λέγοντας πως νέες παραλλαγές συνεχίζουν να εμφανίζονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι πιο επικίνδυνες. "Αυτό που κάνει μια παραλλαγή πιο γνωστή και επικίνδυνη είναι η ικανότητά της να πολλαπλασιάζεται λόγω του αριθμού των μεταλλάξεων που έχει σε σχέση με τον αρχικό ιό", είπε.

"Αυτό συμβαίνει όταν χαρακτηρίσουμε μια παραλλαγή "παραλλαγή ανησυχίας" – όπως συνέβη με την Omicron, η οποία είναι πιο μεταδοτική και διαφεύγει της ανοσίας του παρελθόντος. Μένει να δούμε σε ποια κατηγορία θα ενταχθεί αυτή η νέα παραλλαγή", συνέχισε ο γιατρός.

Συμπερασματικά

- Οι ερευνητές λένε ότι περιέχει 46 μεταλλάξεις — ακόμη περισσότερες από την Όμικρον — γεγονός που την καθιστά πιο ανθεκτική στα εμβόλια.

- Περίπου 12 κρούσματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής κοντά στη Μασσαλία, με το πρώτο να συνδέεται με ταξίδια στην αφρικανική χώρα Καμερούν.

- Οι δοκιμές δείχνουν ότι το στέλεχος φέρει τη μετάλλαξη N501Y —που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλλαγή Alpha— που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να την καταστήσει πιο μεταδοτική.

- Σύμφωνα με τους επιστήμονες, φέρει επίσης τη μετάλλαξη E484K, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η παραλλαγή IHU θα είναι πιο ανθεκτική σε εμβόλια.

- Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί σε άλλες χώρες ή δεν έχει επισημανθεί ως παραλλαγή υπό έρευνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: https://www.capital.gr/epikairotita/360 ... llia-i-ihu

ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

:wave:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

taliban έγραψε: 04 Ιαν 2022, 17:59 ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ.

:wave:
Πριν παραδοθούμε εντελώς στη μοίρα μας, υπάρχει και η επιλογή να παλέψουμε με πραγματικά όπλα/μέτρα αυτό τον ιό, και τις οποιες μεταλλάξεις του:
ΜΕ ΛΟΚΝΤΑΟΥΝ!!!!
ΝΤΑΟΥΝ
ΑΟΥΝ
ΑΟΥΝ
ΟΥΝ

Αλλά οι κυβερνώντες που εχουμε εξακολουθούν να χαϊδεύουν τους ψέκουλες!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 04 Ιαν 2022, 18:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Θέλω να πάμε σε λοκ νταουν αλλά χωρίς τηλεργασία για τον αγαπητό μας πανελιστα, συν μείωση στις ώρες και αποδοχές όπως τράβηξαν τόσοι κ τόσοι
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Ερμής έγραψε: 04 Ιαν 2022, 18:20 Θέλω να πάμε σε λοκ νταουν αλλά χωρίς τηλεργασία για τον αγαπητό μας πανελιστα, συν μείωση στις ώρες και αποδοχές όπως τράβηξαν τόσοι κ τόσοι
Mε ημιτηλεργασία είμαι εδω και λίγο καιρο, και απο την επομενη εβδομάδα σε μόνιμη τηλεργασία οπως δείχνουν τα πραγματα, ανεξαρτήτως λοκντάουν. Αλλά συνδυασμός λοκνταουν+τηλεργασία ειναι η καύλα. Μόνο με το ένα ή μόνο με το άλλο, δεν εχει νόημα.
Και απ'τη στιγμή που αποδεδειγμένα κάποιοι προσφέρουμε πολύ περισσότερα δουλεύοντας τηλεργασία, απ'οτι δια ζώσης, και η απόδοσή μας ειναι στο φουλ, δεν καταλαβαινω γιατί να υπάρξει μείωση αποδοχών. Δεν φτάνει που δεν ζητάμε και αύξηση κιόλας.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

vantono έγραψε: 04 Ιαν 2022, 18:38
Ερμής έγραψε: 04 Ιαν 2022, 18:20 Θέλω να πάμε σε λοκ νταουν αλλά χωρίς τηλεργασία για τον αγαπητό μας πανελιστα, συν μείωση στις ώρες και αποδοχές όπως τράβηξαν τόσοι κ τόσοι
Mε ημιτηλεργασία είμαι εδω και λίγο καιρο, και απο την επομενη εβδομάδα σε μόνιμη τηλεργασία οπως δείχνουν τα πραγματα, ανεξαρτήτως λοκντάουν. Αλλά συνδυασμός λοκνταουν+τηλεργασία ειναι η καύλα. Μόνο με το ένα ή μόνο με το άλλο, δεν εχει νόημα.
Και απ'τη στιγμή που αποδεδειγμένα κάποιοι προσφέρουμε πολύ περισσότερα δουλεύοντας τηλεργασία, απ'οτι δια ζώσης, και η απόδοσή μας ειναι στο φουλ, δεν καταλαβαινω γιατί να υπάρξει μείωση αποδοχών. Δεν φτάνει που δεν ζητάμε και αύξηση κιόλας.
Είναι για το μπουτσο η τηλεργασία αλλά θα το καταλάβετε μόλις καθίσετε καλά στο παλούκι, ειδικά μόλις υπογράψετε καμια σύμβαση να δουλεύετε μόνο εξ αποστάσεως. Τότε θα είναι πολύ αργά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy »

Ο ΠΟΥ εκραξε όσους υποτιμουν την ομικρον
Άβαταρ μέλους
mysterybox
Phorum.gr user: Leon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mysterybox »

Otto Weininger έγραψε: 15 Δεκ 2021, 22:30
Dwarven Blacksmith έγραψε: 15 Δεκ 2021, 22:28
Η άλλη στρατηγική είναι η Zero Covid Zero Variants Zero Calories αλλά δεν σας άρεσε κάρχιες.
Αυτό πέρα από λεφτά, απαιτεί σιδηρά επιβολή. Χρειάζεται ένας κινεζικός δράκος για να σε πείσει -φιλικά πάντα- να κάνεις αυτό που πρέπει. Μεταξύ μας αυτό :-?
Πλέον η Zero Covid Strategy δε θα αποδώσει σχεδόν καθόλου, στη φάση που είμαστε 2 χρόνια πανδημίας...έπρεπε να εφαρμοστεί διεθνώς συντονισμένα Γενάρη-Φλεβάρη του 2020, ίσως και να μη μιλούσαμε για πανδημία σήμερα..τώρα με τις τόσο μεταδοτικές μεταλλάξεις είναι πολύ αργά
Άβαταρ μέλους
mysterybox
Phorum.gr user: Leon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mysterybox »

Fluffy έγραψε: 05 Ιαν 2022, 10:18 Ο ΠΟΥ εκραξε όσους υποτιμουν την ομικρον
Καλλιεργείται δυστυχώς μια χαλάρωση στους πολίτες από τις κυβερνήσεις σχετικά με την Όμικρον...ίσως, γιατί πάνε να εφαρμόσουν πλέον ανοσία της αγέλης
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Οι δοκιμές δείχνουν ότι το στέλεχος φέρει τη μετάλλαξη N501Y —που πρωτοεμφανίστηκε στην παραλλαγή Alpha— που οι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί να την καταστήσει πιο μεταδοτική.

- Σύμφωνα με τους επιστήμονες, φέρει επίσης τη μετάλλαξη E484K, που θα μπορούσε να σημαίνει ότι η παραλλαγή IHU θα είναι πιο ανθεκτική σε εμβόλια.
Ναι, αλλά λόγω της μετάλλαξης B45Z13 που έχει η Όμικρον, θα μεταλλαχτεί σε G6X9D12, δηλαδή θα είναι κάτι σαν Σίγμα με την μετάλλαξη 2F4U, αλλά και κάτι σαν Έψιλον, ταυτόχρονα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Άβαταρ μέλους
BillSeism
Phorum.gr user: ΒΑΣΙΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BillSeism »

Ε καλά ο ΠΟΥ το λέει γενικώς και σωστά. Το λέει κυρίως για τους ανεμβολίαστους και τις μεγαλύτερες ηλικίες.
Οι δικοί μας και οι έξω από αυτά που διαβάζω λένε ότι οι 2εμβολιασμένοι θα το περάσουν πολύ πιο ήπια, οι 3δοσικοί ένα συναχάκι και αν.
Αυτοί που κινδυνεύουν από την Ομικρον είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 που μπορεί να χρειαστούν ΜΕΘ κάποιοι από αυτούς και θα καταρρεύσει πάλι το σύστημα.

Και αυτό είναι και το επιχείρημα περί ανοίγματος των σχολείων. Γιατί να στερηθούν τα παιδιά την επαφή, την μάθηση, επειδή τι; ένα μεγάλο μέρος των άνω των 50 δεν έχει εμβολιαστεί; με το φόβο μην κολλήσουν (ας έκαναν εμβόλιο πρόβλημά τους είχαν όλο το καιρό). Το ίδιο και οι γονείς αν ήταν 100% εμβολιασμένοι και 3εμβολιασμένοι δεν θα τους ένοιαζε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”