δεν νομίζω να είναι προφητεία του παίσιου αυτή,για συμμάχους έκανε λόγο πως θα δώσουν τελικά την ΠόληYochanan έγραψε: 01 Ιαν 2022, 15:03 εγώ πάντως το παϊσιακό Ξανθόν Γένος το είχα εξηγήσει κάποτε σε φίλο Ρώσο και αφού του διγήθηκα οτι θα πολεμήσουνε την Οθωμανία, θα λευτερώσουνε την Πόλη και θα μας τη δώκουνε μου λέει: "ΟΚ, καταλαβαίνω αυτό που λές να πολεμήσουμε με την Τουρκία, να κατακτήσουμε την Ισταμπούλ - εντάξει - αλλά σε χάνω λίγο εκεί που λες στο τέλος οτι θα τη δώσουμε σε σας - αυτό θες να μου το εξηγήσεις καλύτερα??"
εδώ που τα λέμε κάτι παρόμοιο έγινε στον Α παγκόσμιο
την Πόλη την είχαν επιδικάσει στην μόσχα οι δυτικοί ώστε να την πείσουν να μπεί στον πόλεμο
ναι μεν νίκησε η αντάντ ωστόσο είχε ήδη επέλθει ανατροπή του καθεστώτος στην ρωσία
και μετά οι σύμμαχοι είχαν τον γρίφο σε ποιόν να δοθεί,αφού τα συμφέροντα ηταν αντικρουόμενα και το διακύβευμα σημαντικό
οπότε προκρίναν ένα διεθνές καθεστώς και οι εγγλέζοι(δηλαδή ο εξής ένας ο λόυντ τζώρτζ) περίμενα την επικράτηση του βενιζέλου στον πόλεμο ώστε να την επιδικάσει τελικά σε "ουδέτερη"φίλη σύμμαχη χώρα δορυφόρο της αγγλίας κατόπιν,άλλωστε καμια αλλη δύναμη δεν είχε ναυτικό να ανταπεξέλθει σε μια σύγκρουση για αυτό το ζήτημα με τους άγγλους
βέβαια τον πρόλαβε μια ..μαιμού και κατόπιν ο θρίαμβος του παλαιου κόσμου