Εγώ δεν είπα αυτό που ζητάει ο Dwarven. Προτιμώ όλες οι πληρωμές να γίνονται στο γνώριμο περιβάλλον της τράπεζας. Η διαδικασία όμως σηκώνει πολύ απλοποίηση.gassim έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:06 Δηλαδή θα σας βόλευε καλύτερα να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας προς το δημόσιο μπαίνοντας σε 4-5 διαφορετικές σελίδες και να βάζετε την κάρτα σας, απο το να μπείτε στην τράπεζα σας και να τα πληρώσετε όλα μαζί, χωρίς να βάλετε τίποτα;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο Πιερρακακης ειναι ο μονος Υπουργος που παραγει εργο σ αυτη την Κυβερνηση?
Re: Ο Πιερρακακης ειναι ο μονος Υπουργος που παραγει εργο σ αυτη την Κυβερνηση?
- hellegennes
Τώρα λες ό,τι να 'ναι. Για να δεις τον αριθμό πληρωμής στον φόρο εισοδήματος πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου». Για να δεις τον αριθμό πληρωμής ΕΝΦΙΑ πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου».Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:45 Οχι, σε καμμια αλλη πληρωμη δεν πρεπει να κανεις εκτυπωση για να δεις τον αρθμο rf η τον iban που πρεπει να στειλεις τα λεφτα.
ο καθε δικαιουχος οργανισμος, μπορει απλουστατα να δινει τον αριθμο λογαριασμου που θελει τα λεφτα, η εναν κωδικο rf, οπως ολες οι αλλες πληρωμες. τι προσφερει η παραπανω πολυπλοκοτητα;
Κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής δεν μπορεί να δώσει έτσι. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα ΔΙΑΣ. Κάθε κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής αντιστοιχεί σε ένα ποσό και είναι μοναδικός, δεν υπάρχουν δύο ίδιοι κωδικοί στο σύστημα. Κάποιοι φορείς του δημοσίου δεν δέχονται καν διαφορετικό ποσό, έχουν συνδεδεμένο τον κωδικό με συγκεκριμένο ποσό με ακρίβεια λεπτού.
Η έκδοση του παραβόλου δημιουργεί έναν κωδικό στο διατραπεζικό σύστημα. Από τον κωδικό αυτό γίνεται εξακρίβωση της πληρωμής του παραβόλου για την συγκεκριμένη χρήση και το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αν σου έδιναν απλώς έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού δεν θα είχαν τρόπο να εξακριβώσουν ότι έχεις πληρώσει το παράβολο για την συγκεκριμένη χρήση. Θα φαινόταν απλώς μια κατάθεση σε έναν ενιαίο λογαριασμό δημοσίου από έναν τραπεζικό λογαριασμό. Πού το ξέρει π.χ. η αστυνομία ότι αυτά τα λεφτά τα έχεις δώσει για την έκδοση δελτίου ταυτότητας; Και για ποιον λόγο να κάνει έξτρα διαδικασίες η αστυνομία για να πιστοποιήσει ότι αυτά τα λεφτά ανήκουν στο δικό της ταμείο;
Γενικά αυτό που προτείνεις είναι μπάχαλο. Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα αναζήτησης παραβόλων, αλλά η έκδοση κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής για συγκεκριμένη χρήση είναι απαραίτητη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Νομίζω οτι όταν ζητηθεί παράβολο αναφέρεται και ο κωδικός του, γεγονός που απλοποιεί πολύ τα πράγματα. Δηλαδή δεν χρειάζεται να ψάχνεις ανάμεσα στους φορείς του δημοσίου και τα είδη παραβόλου. Βάζεις τον τετραψήδιο κωδικό και βγαίνει.ST48410 έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:08Εγώ δεν είπα αυτό που ζητάει ο Dwarven. Προτιμώ όλες οι πληρωμές να γίνονται στο γνώριμο περιβάλλον της τράπεζας. Η διαδικασία όμως σηκώνει πολύ απλοποίηση.gassim έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:06 Δηλαδή θα σας βόλευε καλύτερα να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας προς το δημόσιο μπαίνοντας σε 4-5 διαφορετικές σελίδες και να βάζετε την κάρτα σας, απο το να μπείτε στην τράπεζα σας και να τα πληρώσετε όλα μαζί, χωρίς να βάλετε τίποτα;
Τσάμπα επιμένεις. Τα βήματα είναι παραπάνω από τα αναγκαία. Επικοινωνείς με τον οργανισμό και σου δίνει κωδικό. Ε, αυτός σχετίζεται με το δικό σου case και με εσένα. Θα έπρεπε να αρκεί να μπεις και να πληρώσεις.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:14Τώρα λες ό,τι να 'ναι. Για να δεις τον αριθμό πληρωμής στον φόρο εισοδήματος πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου». Για να δεις τον αριθμό πληρωμής ΕΝΦΙΑ πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου».Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:45 Οχι, σε καμμια αλλη πληρωμη δεν πρεπει να κανεις εκτυπωση για να δεις τον αρθμο rf η τον iban που πρεπει να στειλεις τα λεφτα.
ο καθε δικαιουχος οργανισμος, μπορει απλουστατα να δινει τον αριθμο λογαριασμου που θελει τα λεφτα, η εναν κωδικο rf, οπως ολες οι αλλες πληρωμες. τι προσφερει η παραπανω πολυπλοκοτητα;
Κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής δεν μπορεί να δώσει έτσι. Δεν λειτουργεί έτσι το σύστημα ΔΙΑΣ. Κάθε κωδικός ηλεκτρονικής πληρωμής αντιστοιχεί σε ένα ποσό και είναι μοναδικός, δεν υπάρχουν δύο ίδιοι κωδικοί στο σύστημα. Κάποιοι φορείς του δημοσίου δεν δέχονται καν διαφορετικό ποσό, έχουν συνδεδεμένο τον κωδικό με συγκεκριμένο ποσό με ακρίβεια λεπτού.
Η έκδοση του παραβόλου δημιουργεί έναν κωδικό στο διατραπεζικό σύστημα. Από τον κωδικό αυτό γίνεται εξακρίβωση της πληρωμής του παραβόλου για την συγκεκριμένη χρήση και το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αν σου έδιναν απλώς έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού δεν θα είχαν τρόπο να εξακριβώσουν ότι έχεις πληρώσει το παράβολο για την συγκεκριμένη χρήση. Θα φαινόταν απλώς μια κατάθεση σε έναν ενιαίο λογαριασμό δημοσίου από έναν τραπεζικό λογαριασμό. Πού το ξέρει π.χ. η αστυνομία ότι αυτά τα λεφτά τα έχεις δώσει για την έκδοση δελτίου ταυτότητας; Και για ποιον λόγο να κάνει έξτρα διαδικασίες η αστυνομία για να πιστοποιήσει ότι αυτά τα λεφτά ανήκουν στο δικό της ταμείο;
Γενικά αυτό που προτείνεις είναι μπάχαλο. Ίσως θα μπορούσε να υπάρχει ένα καλύτερο σύστημα αναζήτησης παραβόλων, αλλά η έκδοση κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής για συγκεκριμένη χρήση είναι απαραίτητη.
Αλλά αυτό που έπρεπε να κάνω είχε και τα παρακάτω:
Σου δίνουν κωδικό
Εκδίδεις παράβολο με αυτόν και το κατεβάζεις
Πληρώνεις το παράβολο στην τράπεζά σου (online)
Ξαναπηγαίνεις στη σελίδα των παραβόλων μετά την πληρωμή για να το εμφανίσει πληρωμένο και να το κατεβάσεις
Το στέλνεις στον οργανισμό
- hellegennes
Δεν έχει τέτοιες δυνατότητες το Taxis. «Εκτύπωση» πάτησες κάπου και σου έβγαλε pdf με κωδικό τραπεζικής πληρωμής. Το κάθε σκρουτζομάγαζο διαθέτει πληρωμή μέσω τραπέζης (που το ίδιο πράγμα είναι) ή paypal (παρόμοιο). Για ποιον λόγο να παρεμβληθεί τρίτη τράπεζα (paypal ή κάτι άλλο) στην διαδικασία, ειδικά όταν είναι μακράν ασφαλέστερο να το κάνεις μέσω ebanking;Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:00Don't care, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες αλλά παραδείγματα προς μίμηση. Αν και νομίζω μία φορά που είχα χρέος στο taxis το πλήρωσα με κάρτα.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 22:51Γιατί; Μπορείς να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ ή ασφαλιστικές εισφορές ή εργοδοτικές εισφορές ή φόρο εισοδήματος ή ΚΕΑΟ ή οτιδήποτε άλλο του δημοσίου χωρίς ebanking ή φυσική τραπεζική πληρωμή;Dwarven Blacksmith έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:43 Όχι, το πρόβλημα δεν είναι η "εκτύπωση", ούτε η έλλειψη ενιαίου αριθμού, είναι γιατί δεν μπορείς να πατήσεις πληρωμή, να βάλεις την κάρτα σου και να πάνε τα λεφτά όπου πρέπει. Γιατί να πρέπει να μπεις στο e-banking at all;
Για το ψηλό κόστος έλεος, κάθε σκρουτζομαγαζο διαθέτει πληρωμή με κάρτα. Δεν έχουν δικούς τους σέρβερ, χρησιμοποιούν τραπεζών περιβάλλοντα.
Επίσης:
Εμ...gassim έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:06 Δηλαδή θα σας βόλευε καλύτερα να πληρώνετε τις υποχρεώσεις σας προς το δημόσιο μπαίνοντας σε 4-5 διαφορετικές σελίδες και να βάζετε την κάρτα σας, απο το να μπείτε στην τράπεζα σας και να τα πληρώσετε όλα μαζί, χωρίς να βάλετε τίποτα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Dwarven Blacksmith
Να παρεμβληθεί για να είναι ίδιο με όλες τις άλλες συναλλαγές που κάνουμε από μικροί ονλαιν. Γιατί να πρέπει κανείς να μάθει μια ειδική διαδικασία μόνο για το δημόσιο; Το άλλο δεν με αφορά γιατί δεν έχω πολλαπλές υποχρεώσεις προς το δημόσιο, μία έχω κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι ασυνήθιστο. Δε λέω να μην υπάρχει και το e-banking για όσους το προτιμούν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dwarven Blacksmith την 30 Δεκ 2021, 23:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Δεν χρειάζεται να έχει κάθε φορέας δικό του λογαριασμό. Να πηγαίνουν κεντρικά και να τα βρίσκει το κράτος, αυτή είναι η δουλειά του. Όσο για τη διαφοροποίηση γι αυτό υπάρχουν οι κωδικοί πληρωμής. Αν και αυτό ακόμα, το ηλίθιο κράτος έχει καταφέρει να το χρησιμοποιεί λάθος χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό αναφοράς για διαφορετικές πληρωμές, όπως κάνει πχ στον ΕΦΚΑ που αντί να δίνει σε κάθε λογαριασμό μήνα μοναδικό κωδικό χρησιμοποιεί έναν για κάθε πολίτη που είναι ίδιος κάθε φορά).hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:14Τώρα λες ό,τι να 'ναι. Για να δεις τον αριθμό πληρωμής στον φόρο εισοδήματος πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Πράξης Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου». Για να δεις τον αριθμό πληρωμής ΕΝΦΙΑ πρέπει να πατήσεις «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου».Ασέβαστος έγραψε: 30 Δεκ 2021, 18:45 Οχι, σε καμμια αλλη πληρωμη δεν πρεπει να κανεις εκτυπωση για να δεις τον αρθμο rf η τον iban που πρεπει να στειλεις τα λεφτα.
Γενικά το σύστημα με τις πληρωμές προς το δημόσιο θέλει μεγάλη βελτίωση. Θυμάμαι ακόμα με νεύρα πως αναγκάστηκα να πληρώσω διπλή εισφορά γιατί η πληρωμή που είχε γίνει πριν τρεις μέρες μέσω ebanking δεν είχε εμφανιστεί και δεν τους έκανε το pdf νε τον κωδικό συναλλαγής για απόδειξη αλλά ήθελαν από το γκισέ της τράπεζας! Φυσικά αυτά τα λεφτά τα πήρα πίσω σχεδόν δύο χρόνια μετά όταν εδέησαν να κάνουν εκκαθάριση...
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
- hellegennes
Ο κωδικός που σου δίνουν δεν αφορά εσένα, είναι ίδιος πάντα. Αφορά τον τύπο παραβόλου. Για να πληρώσεις αρκεί να εκδόσεις το παράβολο. Δεν χρειάζεσαι καν τον κωδικό, μόνο την αιτιολογία χρειάζεσαι. Κοινώς δεν χρειάζεται να επικοινωνήσεις με κανέναν, μπαίνεις στο ebanking σου και εκδίδεις κωδικό για το παράβολο που θέλεις.ST48410 έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:19 Τσάμπα επιμένεις. Τα βήματα είναι παραπάνω από τα αναγκαία. Επικοινωνείς με τον οργανισμό και σου δίνει κωδικό. Ε, αυτός σχετίζεται με το δικό σου case και με εσένα. Θα έπρεπε να αρκεί να μπεις και να πληρώσεις.
Αλλά
Σου δίνουν κωδικό
Εκδίδεις παράβολο με αυτόν και το κατεβάζεις
Πληρώνεις το παράβολο στην τράπεζά σου (online)
Ξαναπηγαίνεις στη σελίδα των παραβόλων μετά την πληρωμή για να το εμφανίσει πληρωμένο και να το κατεβάσεις
Το στέλνεις στον οργανισμό
Αφού το πληρώσεις δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο. Δεν χρειάζεται να στείλεις τίποτα ή να κατεβάσεις κάτι. Όταν πας στον οργανισμό όπου απαιτείται το παράβολο, τούς δίνεις απλώς τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, το ελέγχουν στο σύστημα και φαίνεται ότι για τον κωδικό αυτό έχει καταβληθεί το απαραίτητο ποσό.
Έχω εκδώσει εκατοντάδες παράβολα ως τώρα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι. Υπήρχε και αυτός ο κωδικός που λες και αναφερόταν στον οργανισμό για τον οποίο πληρώνεται το παράβολο αλλά υπήρχε και ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που αφορούσε μόνο στο δικό μου αίτημα.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:31 Ο κωδικός που σου δίνουν δεν αφορά εσένα, είναι ίδιος πάντα. Αφορά τον τύπο παραβόλου.
Υπάρχει ξεκάθαρα έξτρα βήμα στην διαδικασία.
- hellegennes
Αν το έκαναν αυτό που λες, δεν θα μπορούσαν να γίνουν συμψηφισμοί. Δηλαδή να πληρώσεις δυο δόσεις μαζί ή να πληρώσεις λιγότερο ή περισσότερο επόμενη φορά για άλλους λόγους (έβαλες κατά λάθος μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσό ή υπήρξε προσαύξηση γιατί καθυστέρησες δόση).Awesomatic έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:29 Δεν χρειάζεται να έχει κάθε φορέας δικό του λογαριασμό. Να πηγαίνουν κεντρικά και να τα βρίσκει το κράτος, αυτή είναι η δουλειά του. Όσο για τη διαφοροποίηση γι αυτό υπάρχουν οι κωδικοί πληρωμής. Αν και αυτό ακόμα, το ηλίθιο κράτος έχει καταφέρει να το χρησιμοποιεί λάθος χρησιμοποιώντας τον ίδιο κωδικό αναφοράς για διαφορετικές πληρωμές, όπως κάνει πχ στον ΕΦΚΑ που αντί να δίνει σε κάθε λογαριασμό μήνα μοναδικό κωδικό χρησιμοποιεί έναν για κάθε πολίτη που είναι ίδιος κάθε φορά).
Το άλλο που λες να τα βρίσκει το κράτος, αφενός δεν γίνεται πουθενά στην υφήλιο, αφετέρου είναι συνταγή για τρομερό μπάχαλο.
Δεν ξέρω πώς καταφέρνετε να επινοείτε τρόπους να γίνεται ακόμα μεγαλύτερο μπάχαλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Εσύ το έκανες αυτό το έξτρα βήμα. Μπορούσες απλά να εκδόσεις μόνος σου το παράβολο.ST48410 έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:36Όχι. Υπήρχε και αυτός ο κωδικός που λες και αναφερόταν στον οργανισμό για τον οποίο πληρώνεται το παράβολο αλλά υπήρχε και ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που αφορούσε μόνο στο δικό μου αίτημα.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:31 Ο κωδικός που σου δίνουν δεν αφορά εσένα, είναι ίδιος πάντα. Αφορά τον τύπο παραβόλου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Όχι. Τσάμπα επιμένεις. Σε άλλους οργανισμούς δεν ξέρω τι γίνεται και δεν αμφισβητώ την εμπειρία σου σε σχετικές πληρωμές. Εγώ πλήρωσα ΕΜΥ και έπρεπε να περιμένω να μου στείλουν μαιλ που θα έχουν υπολογίσει το ακριβές ποσό και εκεί ανέφεραν αυτοί και τον αριθμό πρωτοκόλλου της υπόθεσής μου και έγραφαν ρητά "Στα πρόσθετα στοιχεία αναφέρουμε απαραίτητα τον Αριθμό Πρωτοκόλλου" εννοώντας να το αναγράψω κατά την διαδικασία έκδοσης του πρωτοκόλλου.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:37Εσύ το έκανες αυτό το έξτρα βήμα. Μπορούσες απλά να εκδόσεις μόνος σου το παράβολο.ST48410 έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:36Όχι. Υπήρχε και αυτός ο κωδικός που λες και αναφερόταν στον οργανισμό για τον οποίο πληρώνεται το παράβολο αλλά υπήρχε και ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που αφορούσε μόνο στο δικό μου αίτημα.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:31 Ο κωδικός που σου δίνουν δεν αφορά εσένα, είναι ίδιος πάντα. Αφορά τον τύπο παραβόλου.
Το έξτρα που έκανα εγώ ήταν να τους στείλω το παράβολο πληρωμένο γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει κάποιο μπλέξιμο, απροσεξία ή καθυστέρηση. Υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση παρόλα αυτά.
- hellegennes
Σ' αυτό φταίει η ΕΜΥ, όχι η διαδικασία. Θα έπρεπε να σου εκδίδουν αυτοί παράβολο και να ακολουθούν την διαδικασία πιστοποίησης μέσω του κωδικού πληρωμής.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
έτσι δεκτό. Αν είναι μόνο αυτοί χαλάλι την ταλαιπωρία.hellegennes έγραψε: 30 Δεκ 2021, 23:50 Σ' αυτό φταίει η ΕΜΥ, όχι η διαδικασία. Θα έπρεπε να σου εκδίδουν αυτοί παράβολο και να ακολουθούν την διαδικασία πιστοποίησης μέσω του κωδικού πληρωμής.
Οπως λεγαμε,υπαρχουν πολλοι αλλοι υπουργοι το εργο των οποιων ειναι μετρησιμο.
Μπορει να μην το καταλαβαινει ο ζαιαυγιτης της διπλανης πορτας αλλα για κακη του τυχη υπαρχουν θεσμοι που μετρανε επιδοσεις.
Κλασσικα,ο Αδωνις ακομα μια φορα κανει εργο που δεν αμφισβητειται.
Φυσικα ο ζαιαυγιτης θα συνεχισει να ασχολειται με τις διαφορες ασημαντες πιπες μιας και εννοιες οπως αυτη της επενδυσης και κατ επεκταση της εργασιας και δεν τον αφορουν.
https://mobile.twitter.com/AdonisGeorgi ... 0991150086
Μπορει να μην το καταλαβαινει ο ζαιαυγιτης της διπλανης πορτας αλλα για κακη του τυχη υπαρχουν θεσμοι που μετρανε επιδοσεις.
Κλασσικα,ο Αδωνις ακομα μια φορα κανει εργο που δεν αμφισβητειται.
Φυσικα ο ζαιαυγιτης θα συνεχισει να ασχολειται με τις διαφορες ασημαντες πιπες μιας και εννοιες οπως αυτη της επενδυσης και κατ επεκταση της εργασιας και δεν τον αφορουν.
https://mobile.twitter.com/AdonisGeorgi ... 0991150086
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 305 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
-
- 0 Απαντήσεις