Η ντροπιασμένη Βουλγαρία
https://trud.bg/%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%b ... %b3%d0%b0/
... Το προβήματα δεν είναι μόνο τα αλυτρωτικά αιτήματα. Το όνομα "Βόρεια Μακεντόνια" δίνει σ αυτούς τους ανθρώπους, με κομμένη βουλγαρική ρίζα, ταυτότητα (ρε ταυτότητα είναι identity?).... Το ''ναι'' στο δημοψήφισμα (στη Βόρεια Μακεντόνια) θα τους μετατρέψει σε νόμιμους μακεντόνες κι όταν μπουν στην ΕΕ και στο Νατο ποιος θα τους σταματήσει να συνεχίσουν να κλέβουν αριακή και ελληνική ιστορία; Αν ήταν ζωντανοί οι βουλγαρόφοβοι (λυσσασμένοι αντιβουλγαροι) Ντιμίτ'ρ Μπλαγκόεβ και Γκεόργκι Ντιμιτρόβ θα ήταν πολύ ευτυχισμένοι ότι η διαταγή του (βρωμο)κομιντέρν, να κλέψουν εδάφη της Βουλγαρίας και να μετατρέψουν τους Βούλγαρους σε μακεντόνες, θα συνεχίσει να ζει και στο μέλλον... αλλά όχι ακριβώς...
... Ο Ζάεβ κάνει προσπάθειες να έχει καλές σχέσεις και με τη Βουλγαρία και να μην χάσει τους ψηφοφόρους του, γι αυτό δεν λέει τίποτα για την καταγωγή του Γκότσε Ντέλτσεβ και του Σαμουήλ, αλλά χαίρεται πως μαζί δοξάζουμε τους δύο "σλαβικούς φωτιστές τον Κίριλ και τον Μετοντίη" (δύο άνθρωποι με άγνωστη καταγωγή όπως όλοι ξέρουμε). Σαν ακούω τον γεννημένο στο χωριό Ζαγκορίτσανε Ντιμίτ'ρ Μπλαγκόεβ, που από το βήμα της Λαϊκής συνέλευσης στις 10.12. 1917 μίλησε εναντίον της βουλγαρικής φυλής και δήλωσε: "Δεν είμαι Βούλγαρους, αλλά σλάβος!''... Πάντα θα θυμάμαι με αηδία αυτά τα λόγια του εξαιτίας της εθνικής τους προδοσίας!
Ε, εγώ είμαι Βουλγαρα με αριακές ρίζες, όπως μου έχουν πει πάντα οι πρόγονοί μου! Δεν θέλω να είμαι σλάβα ούτε θα μπορούσα να είμαι. Γι αυτό νομίζω ότι λόγω του εθνικού μας αυτοσυναισθηματος και της ιστορικής μας μνήμης πρέπει να προστατεύουμε την αξιοπρέπειά μας και να είμαστε φιλύποπτοι!
-----------------------
Γενικά καλό άρθρο και είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον ένας χρήστης εδώ έχει διαβάσει το τελευταίο παράγραφο με σηκωμένο δεξιό χέρι στο δωρικό χαιρετισμό!