!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κίνα VS Failed capitalist states

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Re: Κίνα VS Failed capitalist states

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Το σποτ είναι βεβαίως σύγχρονο, είναι σαφώς χαζό αλλά μια μικρή λεπτομέρεια είναι ότι δεν έπαιξε σε κινέζικο τηλεοπτικό κανάλι.
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

Maspoli έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:14
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:09
Γνωστό κόλπο. Πάει ο κινέζος κρατικός εργολάβος και λαδώνει τον τοπικό ΔΥ φύλαρχο με μια ωραία υποτροφία για τα παιδιά του (πιο καθαρός τρόπος λαδώματος δεν παίζει) και όλα κυλάνε ρολόι. Άμα διαβάσεις προσεχτικά το άρθρο, υπάρχουν υπόνοιες ότι οι υποτροφίες πάνε σε προνομιούχους. Τυχαίο;
Ας δώσουν οι ΗΠΑ περισσότερες...
Εδώ λέει ότι υπάρχουν 1100 διαφορετικές διαθέσιμες υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ. Μη κρατικές, φαντάζομαι.

https://scholarshiproar.com/usa-scholarships/?amp
Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:24
Maspoli έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:14
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:09

Γνωστό κόλπο. Πάει ο κινέζος κρατικός εργολάβος και λαδώνει τον τοπικό ΔΥ φύλαρχο με μια ωραία υποτροφία για τα παιδιά του (πιο καθαρός τρόπος λαδώματος δεν παίζει) και όλα κυλάνε ρολόι. Άμα διαβάσεις προσεχτικά το άρθρο, υπάρχουν υπόνοιες ότι οι υποτροφίες πάνε σε προνομιούχους. Τυχαίο;
Ας δώσουν οι ΗΠΑ περισσότερες...
Εδώ λέει ότι υπάρχουν 1100 διαφορετικές διαθέσιμες υποτροφίες για διεθνείς φοιτητές στις ΗΠΑ. Μη κρατικές, φαντάζομαι.

https://scholarshiproar.com/usa-scholarships/?amp
Συζητάμε για αριθμό υποτροφιών σε πολίτες της υποσαχάριας Αφρικής. Δεν συζητάμε για το πόσα είδη υποτροφιών υπάρχουν.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:15
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:06
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:01

“ whole-process people's democracy” :smt005: :smt005: :smt005: πετυχημένο! Πολύ μου άρεσε!

Ασφαλώς και αυτό που έχουμε λέγεται δημοκρατία. Βασικό συστατικό είναι η σύγκρουση και η ανοχη/αποδοχή αντίθετων απόψεων. Μπορεί να φαίνεται χαώδες, αλλά έτσι λειτουργεί η εκπροσώπηση, όχι μέσω συστήματος one man, one vote όπως σωστότατα ανέφερε ο γιόχι. Συστήματα που μπορείς να έχεις όποια άποψη θέλεις αρκεί να είναι ίδια με του κώματος (που είναι ίδια με του αιώνιου strongman δικτάτορα στην κορυφή)… δεν μπορείς να τα πεις ακριβώς … δημοκρατικά.
Α φαίνεται χαώδες, γι αυτό δεν έχεις ιδέα κακομοίρη αν είχες την παραμικρή συνεισφορά στην απόφαση έστω για το τι χρώμα θα είναι το παγκάκι του δήμου σου. Μάλλον είχες, αλλά το ξέχασες λόγω χάους. Εσύ έφερες και το Ρουβά;

Ε τι να μας πουν και οι Κινέζοι τότε.
Ασφαλώς και έχω ιδέα, διότι μπορεί να έχω ψηφίσει ή όχι την δημοτική αρχή/δήμαρχο κτλ. Λέγεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όχι απόλυτη. Τον Ρουβά τον έφερε ο δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος μου. Άμα θέλω να δω συναυλία Ρουβά στην Κίνα, μπορώ να ψηφίσω εκπρόσωπο να μου την επιτρέψει;
Α, άρα δε ενοχλεί ότι ο Σι αντιπροσωπεύει το λαό, είσαι γνώρισμος με την έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Σε ενοχλεί ότι δεν τον διάλεξαν ανάμεσα στις επιλογές που δίνουν οι βαρώνοι των ΜΜΕ και άλλοι καπιταλιστές, αλλά επειδή ξεκίνησε απο χαμηλά, αντιπροσώπευσε τους χωρικούς που έβλεπε κάθε μέρα ζώντας στις ίδιες συνθήκες με αυτούς, απέδειξε την ικανότητα του στη διοίκηση και ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας μέχρι που έφτασε στην κορυφή.

Πάντως στην Κίνα δεν υπάρχει μόνο αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ούτε μόνο εκλογική. Υπάρχουν όλα τα είδη, θα δεις κόσμο να μαζεύεται να χωριά να συζητάει τα προβλήματα, να ψηφίζει δημοτικούς συμβούλους, να εγκρίνει προϋπολογισμούς. Θα δεις να ψηφίζει δημάρχους. Θα δεις να ψηφίζει τοπικούς κομματάρχες. Θα δεις να μαζεύεται κόσμος να πει την άποψη του για πράγματα υπό διαβούλευση. Θα δεις το Κόμμα να σαρώνει τα σχόλια στο Weibo για να αξιολογήσει πόσο δημοφιλείς είναι οι πολιτικές τους. Θα δεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δίνουν κριτική από τη δική τους οπτική. Δημοκρατία παντού, σε κάθε στάδιο, σε κάθε βήμα, κανένας νόμος δεν φτάνει στο φως (ή στο γραφείο του Σι αν προτιμάς) αν δεν έχουν συμβιβαστεί όλες οι απόψεις.

Όσο εσύ σκέφτεσαι με τα απλοϊκά σου σχήματα της δημοκρατίας και της χούντας, οι Κινέζοι οικοδομούν το σύστημα του μέλλοντος.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 16:42 Σας οικτίρω, όχι γιατί δεν καταλαβαίνετε τον Κινεζικό whole-process people's democracy. Δικαιολογήστε να μην το καταλαβαίνετε. Σας οικτίρω γιατί νομίζετε ότι αυτό το πράγμα στο οποίο μεγαλώσατε λέγεται δημοκρατία. Δεν έχετε ερωτηθεί ποτέ ούτε για ένα πράγμα. Ούτε για το χρώμα των παγκακίων του δήμου σας. Ούτε γι αυτό.
Εγώ είμαι ανοιχτός σε νέες απόψεις, αρκεί να είναι εφαρμόσιμες και να λειτουργούν καλά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco »

Manolis έγραψε: 09 Δεκ 2021, 23:30 Θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων λόγω COVID.
FAILED CAPITALIST STATE #1 (ΗΠΑ): 2405,55
FAILED CAPITALIST STATE #2 (Ελλάδα): 1763,76
Κίνα: 3,47
Βλέπεις τις ΗΠΑ με τα ευρωπαϊκά γυαλιά σου. Δεν νομίζω οι Αμερικάνοι να θεωρούν το κράτος τους αποτυχημένο. Εκεί αν έχεις λεφτά, έχεις πανεπιστημιακή εκπαίδευση και περίθαλψη. Επίσης πιστεύω ότι το αμερικανικό σύστημα ταιριάζει περισσότερο στους Έλληνες. Οι Έλληνες δεν πρόκειται να εμπιστευτούν τις κυβερνήσεις τους εκτός από αυτούς που ακολουθούν άκριτα κάποιο κόμμα.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

AlienWay έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:42
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 16:42 Σας οικτίρω, όχι γιατί δεν καταλαβαίνετε τον Κινεζικό whole-process people's democracy. Δικαιολογήστε να μην το καταλαβαίνετε. Σας οικτίρω γιατί νομίζετε ότι αυτό το πράγμα στο οποίο μεγαλώσατε λέγεται δημοκρατία. Δεν έχετε ερωτηθεί ποτέ ούτε για ένα πράγμα. Ούτε για το χρώμα των παγκακίων του δήμου σας. Ούτε γι αυτό.
Εγώ είμαι ανοιχτός σε νέες απόψεις, αρκεί να είναι εφαρμόσιμες και να λειτουργούν καλά.
Κι εγώ. Δεν θα πρόλαβες τις προηγούμενες φάσεις μου στο πχόρουμ, αλλά δεν έλεγα πάντα αυτά. Πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με την πολιτική στη φάση των μνημονίων, και τότε πίστευα ότι πρέπει να αντιγράψουμε τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, τις συνταγές του ΔΝΤ κλπ. Φουλ Αμερικανόφιλος, αντικρατιστής και όλα. Καθώς άρχισα να τεστάρω τις θεωρίες μου απέναντι στα προβλήματα που προέκυπταν απο εκεί και πέρα, διαπίστωσα ότι η ιδεολογία μου δεν έδωσε απάντηση σχεδόν σε κανένα. Άρχισα να παρακολουθώ την Κίνα πως λύνει τα δικά της προβλήματα, αρχικά με φόβο (το νήμα που είχα ανοίξει στο παλιό λεγόταν "Σκοπιά στο Σινικό τείχος"), ο οποίος σταδιακά μετατράπηκε σε θαυμασμό.

Anyway, ως προς το εφαρμόσιμες η αλήθεια είναι ότι τώρα δεν πιστεύω ότι είναι εφαρμόσιμα αυτά που λέμε ούτε στην Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ. Πρέπει μέσα από την αυτοκριτική και την όσμωση των ιδεών να βρουν το δικό τους δρόμο. Για την ώρα μου αρκεί να στρέφουμε την κριτική μας εκεί που πρέπει, προς το εσωτερικό, και όχι στον εξωτερικό εχθρό που προβάλλουν τα μήντια που παίζουν τα ρέστα τους για να διατηρήσουν την ηγεμονία του παλιού "κέντρου του κόσμου".
Η φωνή της Αληθειας

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:30
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:15
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:06
Α φαίνεται χαώδες, γι αυτό δεν έχεις ιδέα κακομοίρη αν είχες την παραμικρή συνεισφορά στην απόφαση έστω για το τι χρώμα θα είναι το παγκάκι του δήμου σου. Μάλλον είχες, αλλά το ξέχασες λόγω χάους. Εσύ έφερες και το Ρουβά;

Ε τι να μας πουν και οι Κινέζοι τότε.
Ασφαλώς και έχω ιδέα, διότι μπορεί να έχω ψηφίσει ή όχι την δημοτική αρχή/δήμαρχο κτλ. Λέγεται αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όχι απόλυτη. Τον Ρουβά τον έφερε ο δημοκρατικά εκλεγμένος εκπρόσωπος μου. Άμα θέλω να δω συναυλία Ρουβά στην Κίνα, μπορώ να ψηφίσω εκπρόσωπο να μου την επιτρέψει;
Α, άρα δε ενοχλεί ότι ο Σι αντιπροσωπεύει το λαό, είσαι γνώρισμος με την έννοια της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Σε ενοχλεί ότι δεν τον διάλεξαν ανάμεσα στις επιλογές που δίνουν οι βαρώνοι των ΜΜΕ και άλλοι καπιταλιστές, αλλά επειδή ξεκίνησε απο χαμηλά, αντιπροσώπευσε τους χωρικούς που έβλεπε κάθε μέρα ζώντας στις ίδιες συνθήκες με αυτούς, απέδειξε την ικανότητα του στη διοίκηση και ανέβηκε τα σκαλιά της εξουσίας μέχρι που έφτασε στην κορυφή.

Πάντως στην Κίνα δεν υπάρχει μόνο αντιπροσωπευτική δημοκρατία, ούτε μόνο εκλογική. Υπάρχουν όλα τα είδη, θα δεις κόσμο να μαζεύεται να χωριά να συζητάει τα προβλήματα, να ψηφίζει δημοτικούς συμβούλους, να εγκρίνει προϋπολογισμούς. Θα δεις να ψηφίζει δημάρχους. Θα δεις να ψηφίζει τοπικούς κομματάρχες. Θα δεις να μαζεύεται κόσμος να πει την άποψη του για πράγματα υπό διαβούλευση. Θα δεις το Κόμμα να σαρώνει τα σχόλια στο Weibo για να αξιολογήσει πόσο δημοφιλείς είναι οι πολιτικές τους. Θα δεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης να δίνουν κριτική από τη δική τους οπτική. Δημοκρατία παντού, σε κάθε στάδιο, σε κάθε βήμα, κανένας νόμος δεν φτάνει στο φως (ή στο γραφείο του Σι αν προτιμάς) αν δεν έχουν συμβιβαστεί όλες οι απόψεις.

Όσο εσύ σκέφτεσαι με τα απλοϊκά σου σχήματα της δημοκρατίας και της χούντας, οι Κινέζοι οικοδομούν το σύστημα του μέλλοντος.
Πωπω, να χορταίνεις «δημοκρατία» δηλαδη :roll: !

Μια απλή ερωτησούλα μόνο… αφού είναι όλα τόσο ανοιχτά, γιατί οτιδήποτε έστω και κατα 0,0001% αρνητικό για το κώμα εξαφανίζεται από το weibo σε χρόνο dt; Γιατί κάτι απλό πχ μια φωτογραφία του Winnie the Pooh χωρίς καν σχόλιο απαγορεύεται;

Και το βασικότερο…. Σε ποιόν να απευθυνθώ για να εγκριθεί συναυλία του Ρουβά;;;;;

Επίσης, πως μπορώ να δημιουργήσω κόμμα αντιπολίτευσης;
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Bipsco έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:47
Βλέπεις τις ΗΠΑ με τα ευρωπαϊκά γυαλιά σου. Δεν νομίζω οι Αμερικάνοι να θεωρούν το κράτος τους αποτυχημένο
Οι ΗΠΑ δεν είναι αποτυχημένο κράτος με κανέναν τρόπο που μπορώ να σκεφτώ. Ίσως δεν είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις, ναι υπάρχουν και καλύτερες χώρες. Αλλά όχι πολλές.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Πωπω, να χορταίνεις «δημοκρατία» δηλαδη :roll: !
Ακριβώς. Φυσικά τίποτα δεν είναι τέλειο, και σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που προσκυνούν την αιώνια σοφία των founding fathers, ούτε ισχυρίζεται κανένας στην Κίνα ότι το σύστημα δεν επιδέχεται βελτίωσης.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Μια απλή ερωτησούλα μόνο… αφού είναι όλα τόσο ανοιχτά, γιατί οτιδήποτε έστω και κατα 0,0001% αρνητικό για το κώμα εξαφανίζεται από το weibo σε χρόνο dt; Γιατί κάτι απλό πχ μια φωτογραφία του Winnie the Pooh χωρίς καν σχόλιο απαγορεύεται;
Δεν ισχύει, το Weibo βρίθει κριτικής, αλλά και μπινελικών. Το να εξαφανιστεί κάτι συμβαίνει, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Τα περί Γουίνι είναι γελοιότητες, τα έχεις πιστέψει;
Ορίστα, να ένα σχόλιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
https://weibo.com/3186018490/KozO2yUFp? ... 1001030103_
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Και το βασικότερο…. Σε ποιόν να απευθυνθώ για να εγκριθεί συναυλία του Ρουβά;;;;;
Στους τοπικούς σου εκπροσώπους.
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Επίσης, πως μπορώ να δημιουργήσω κόμμα αντιπολίτευσης;
Φιλόδοξο σε βλέπω. Δεν μπορείς, υπάρχουν όσα υπήρχαν όταν ιδρύθηκε η ΛΔΚ. Ο ρόλος τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος. Αν επιτρέπεται, πόσα κόμματα έχεις ιδρύσει στην Ελλάδα;
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:10
Εικόνα

Σέβομαι οτι φτάνεις στην αποψή σου από μια σωστή αφετηρία, "τι δουλεύει" χωρίς ιδεολογικα κολλήματα και χωρις να φοβάσαι να αλλάξεις τη γνώμη σου οταν δεν ταιριάζει με τα δεδομένα οπως τα βλεπεις και τα ερμηνευεις με τη λογικη σου.

Αλλά και πάλι οι πινέζοι θα τομπιούνε. Προσωπικά είμαι κάργα υπέρ ΚΚΚ και του συστήματός που έχουνε σήμερα και αν ήταν δυνατό να είχαν κι άλλο, περισσότερο και πιο πούρο κομμουνισμό. Αν υπάρχει κάτι που τους κρατάει ακόμα πίσω είναι αυτό.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:18
AlienWay έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:42
Κι εγώ. Δεν θα πρόλαβες τις προηγούμενες φάσεις μου στο πχόρουμ, αλλά δεν έλεγα πάντα αυτά. Πρωτοάρχισα να ασχολούμαι με την πολιτική στη φάση των μνημονίων, και τότε πίστευα ότι πρέπει να αντιγράψουμε τις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, τις συνταγές του ΔΝΤ κλπ. Φουλ Αμερικανόφιλος, αντικρατιστής και όλα. Καθώς άρχισα να τεστάρω τις θεωρίες μου απέναντι στα προβλήματα που προέκυπταν απο εκεί και πέρα, διαπίστωσα ότι η ιδεολογία μου δεν έδωσε απάντηση σχεδόν σε κανένα. Άρχισα να παρακολουθώ την Κίνα πως λύνει τα δικά της προβλήματα, αρχικά με φόβο (το νήμα που είχα ανοίξει στο παλιό λεγόταν "Σκοπιά στο Σινικό τείχος"), ο οποίος σταδιακά μετατράπηκε σε θαυμασμό.

Anyway, ως προς το εφαρμόσιμες η αλήθεια είναι ότι τώρα δεν πιστεύω ότι είναι εφαρμόσιμα αυτά που λέμε ούτε στην Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ. Πρέπει μέσα από την αυτοκριτική και την όσμωση των ιδεών να βρουν το δικό τους δρόμο. Για την ώρα μου αρκεί να στρέφουμε την κριτική μας εκεί που πρέπει, προς το εσωτερικό, και όχι στον εξωτερικό εχθρό που προβάλλουν τα μήντια που παίζουν τα ρέστα τους για να διατηρήσουν την ηγεμονία του παλιού "κέντρου του κόσμου".
:hebit: :g094:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 15:59
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 24 Δεκ 2021, 15:55
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 15:48
Και ποιοι είχαν γράψει τα άρθρα για τις πόλεις φαντάσματα; Άλλοι; Οι ίδιοι ρεζίληδες τα είχαν γράψει. Μόνο όταν δεν μπορούσαν να κρύψουν πια ότι οι δήθεν έρημες πόλεις σφύζουν από ζωή (και πως να μη σφύζουν αφού εκατοντάδες εκατομμύρια μετακινήθηκαν από την επαρχία σε πόλεις και κάπου έπρεπε να μείνουν), έβγαλαν αυτά τα άθρα που φαίνονται ως παραδοχή λάθους αλλά αν τα διαβάσεις είναι φτιαγμένα για να ανοίγουν άλλα εύλογα ερωτήματα στον υποψιασμένο αναγνώστη.

And on and on we go. Ότι καλό κάνει η Κίνα "αλλά με τι κόστος";
Ό'τι του φανεί του Λωλοστεφανή. Μαζεύτηκαν ορισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι σε τρείς «πόλεις» που φτιάχτηκαν στα περίχωρα
τριών ήδη υπαρχόντων αστικών κέντρων και για σένα γεμίσαν όλες οι πόλεις-φαντάσματα.
Εν τω μεταξύ αυτές οι τρείς «πόλεις» ήταν έρημες αρχικά οπότε η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε εκ των υστέρων να ξεπατικώσει τις θεωρίες
Μάνατζμεντ και Οικονομικής Ανάπτυξης του Κίμωνα Κουλούρη και του Γεράσιμου Αρσένη για να μεταφέρει πανεπιστήμια και σουβλατζίδικα εκεί
όπου οι Κινέζοι Μπόμπολες είχαν βγάλει κάτι εκατομμύρια φτιάχνοντας σπίτια που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα πήγαινε να μείνει κάποιος.
:c020:
Μπράβο μπούμερ, πες τις θεωρίες σου για το ΠΑΣΟΚ στον καφενέ. Άσε την Κίνα, θα καταρρεύσει όπου να 'ναι.
Δε χρειάζεται. Θα πάω να γραφτώ σε κάποιο κόμμα της κινεζικής αντιπολίτευσης, να τα πω εκεί.
Η φωνή της Αληθειας

Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:36
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Μια απλή ερωτησούλα μόνο… αφού είναι όλα τόσο ανοιχτά, γιατί οτιδήποτε έστω και κατα 0,0001% αρνητικό για το κώμα εξαφανίζεται από το weibo σε χρόνο dt; Γιατί κάτι απλό πχ μια φωτογραφία του Winnie the Pooh χωρίς καν σχόλιο απαγορεύεται;
Δεν ισχύει, το Weibo βρίθει κριτικής, αλλά και μπινελικών. Το να εξαφανιστεί κάτι συμβαίνει, αλλά δεν είναι ο κανόνας. Τα περί Γουίνι είναι γελοιότητες, τα έχεις πιστέψει;
Ορίστα, να ένα σχόλιο που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
https://weibo.com/3186018490/KozO2yUFp? ... 1001030103_
Ευχάριστο ότι ο Σι επέτρεψε στα κινεζάκια να ξέρουν ποιος είναι ο Γούινι.

Αυτό το βρίσκεις;

Εικόνα

https://www.bbc.com/news/blogs-china-blog-40627855

Εικόνα

Δεν μιλάμε καν για πιο πρόχο κριτική, πχ

Εικόνα
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:21 Επίσης, πως μπορώ να δημιουργήσω κόμμα αντιπολίτευσης;

Φιλόδοξο σε βλέπω. Δεν μπορείς, υπάρχουν όσα υπήρχαν όταν ιδρύθηκε η ΛΔΚ. Ο ρόλος τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος. Αν επιτρέπεται, πόσα κόμματα έχεις ιδρύσει στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λόγος, υπάρχουν κόμματα για όλα τα γούστα. Και όχι μόνο, έχω και επιλογή πολλών ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ κομμάτων.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Yochanan έγραψε: 24 Δεκ 2021, 18:47
Dwarven Blacksmith έγραψε: 24 Δεκ 2021, 17:10
[img]https://i.postimg.cc/5N19bs2g/Capt ... .jpg[/img]

Σέβομαι οτι φτάνεις στην αποψή σου από μια σωστή αφετηρία, "τι δουλεύει" χωρίς ιδεολογικα κολλήματα και χωρις να φοβάσαι να αλλάξεις τη γνώμη σου οταν δεν ταιριάζει με τα δεδομένα οπως τα βλεπεις και τα ερμηνευεις με τη λογικη σου.

Αλλά και πάλι οι πινέζοι θα τομπιούνε. Προσωπικά είμαι κάργα υπέρ ΚΚΚ και του συστήματός που έχουνε σήμερα και αν ήταν δυνατό να είχαν κι άλλο, περισσότερο και πιο πούρο κομμουνισμό. Αν υπάρχει κάτι που τους κρατάει ακόμα πίσω είναι αυτό.
Υποθέτω αυτό το τελευταίο το λες ειρωνικά, επειδή θες να τομπιούνε και πιστεύεις ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Μπορεί και να τομπιούνε. Ξέρεις όμως πόσο ζουμί μπορούμε να βγάλουμε από τη συζήτηση του γιατί βλέπεις τον κόσμο σαν zero-sum game;

Γιατί αυτή η νοοτροπία ότι κάποιοι θα μας πάρουν τη μπούκια από το στόμα; Και μάλιστα όχι τίποτα τεμπέληδες αλλά άνθρωποι που δουλεύουν γι αυτά που έχουν. Αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε κι εμείς, γιατί να πρέπει να φοβόμαστε; Αφού κι εμείς δουλεύουμε γι αυτά που έχουμε. Ο μόνος λόγος είναι αν το σύστημα είναι παράλογο και δεν κανείς δεν πολυκαταλαβαίνει πως σχετίζεται η δουλειά του με αυτό που παίρνει ως αντάλλαγμα, ξέρει όμως ότι το τωρινό του αντάλλαγμα είναι σχετικά καλό, και τρέμει οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να αλλάξει την αναλογία εις βάρος του.

Με άλλα λόγια, το zero-sum mentality της τελευταίας δεκαετίας μετά την αισιοδοξία των 90s είναι σημάδι ότι η πίστη στο καπιταλιστικό δόγμα ότι ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει, έχει ήδη γεμίσει ρωγμές.

Φυσικά μπορείς να μου πεις μα τι λες δε με νοιάζουν αυτά, δεν είναι οικονομικό το θέμα, εδώ έχουμε πόλεμο των πολιτισμών κατά Χάντιγκτον*!
Ξέρω όμως ότι σε νοιάζουν και αυτά.

* συμπτωματική η ομοιότητα με τα identity politics του εσωτερικού
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”