!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τί ιδιαιτερότητα θα είχε η Ελλάδα αν ήταν κομμουνιστική;
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Re: Τί ιδιαιτερότητα θα είχε η Ελλάδα αν ήταν κομμουνιστική;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- wooded glade
Έχω μια αδερφή που υποστήριζε οκ παλιά.
Είχε και ένα σήμα και μιά φορά μου έφερε μία φίλη της στο σπίτι και μου έλεγε οι φίλη "να έρθεις να γνωρίσεις τα παιδιά του πασόκ να δεις τι σαϊνια είναι". Λέω εγώ "άσε με, άμα είναι πολύ σαϊνια το φοβάμαι εγώ" (στραβομουτσούνιασε η φίλη).
Μιλάμε βέβαια για την εποχή του ηρωϊκού οκ, πριν από τα διάφορα watering down.
Αλλά μιά ωραία ημέρα βρέθηκε η αδερφή μου κατά λάθος στη Βουλγαρία. Έγινε divert η πτήση της λόγω κακοκαιρίας και έμεινε τρεις μέρες.
Και έρχεται και μου λέει "ωχ αμάν, γλυτώσαμε". Γιατί ρωτάω ; Μου λέει λοιπόν αφ' ενός ξεπαγιάσαμε, αφ' ετέρου το φαγητό ήταν μπομπότα τύπου Γερμανικής κατοχής και όταν μπήκα σε ένα κατάστημα με σουβενίρ οι υπάλληλοι κάνανε τρεις ώρες να σηκωθούν από την καρέκλα να με ρωτήσουν τι θέλω.
Είχε και ένα σήμα και μιά φορά μου έφερε μία φίλη της στο σπίτι και μου έλεγε οι φίλη "να έρθεις να γνωρίσεις τα παιδιά του πασόκ να δεις τι σαϊνια είναι". Λέω εγώ "άσε με, άμα είναι πολύ σαϊνια το φοβάμαι εγώ" (στραβομουτσούνιασε η φίλη).
Μιλάμε βέβαια για την εποχή του ηρωϊκού οκ, πριν από τα διάφορα watering down.
Αλλά μιά ωραία ημέρα βρέθηκε η αδερφή μου κατά λάθος στη Βουλγαρία. Έγινε divert η πτήση της λόγω κακοκαιρίας και έμεινε τρεις μέρες.
Και έρχεται και μου λέει "ωχ αμάν, γλυτώσαμε". Γιατί ρωτάω ; Μου λέει λοιπόν αφ' ενός ξεπαγιάσαμε, αφ' ετέρου το φαγητό ήταν μπομπότα τύπου Γερμανικής κατοχής και όταν μπήκα σε ένα κατάστημα με σουβενίρ οι υπάλληλοι κάνανε τρεις ώρες να σηκωθούν από την καρέκλα να με ρωτήσουν τι θέλω.
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Απολύτως τίποτα. Κι επειδή όλα τα χερσαία σύνορα της ήταν ήδη κομμουνιστικά, στην καλύτερη θα γινόμασταν οι Αλβανοί της Τουρκίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Κάπως έτσιΠεθαίνει ένας Έλληνας και πάει στην κόλαση. Τον βλέπει ο διαβολάκος της υποδοχής και του λέει: «Εδώ είναι ένα παράλληλο σύμπαν και επειδή η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη μπορείς να πας ελεύθερα σε όποια χώρα της Ευρώπης θέλεις». «Ωραία, θα πάω στη Γερμανία που δεν έχω πάει» λέει ο Έλληνας.
Τον πάει ο διαβολάκος έξω από την Γερμανία και τους βλέπει όλους μαύρους. Πριν προλάβει να περάσει την πόρτα του λέει ένας άλλος Έλληνας: «Φύγε από εδώ γρήγορα, πήγαινε αλλού… εδώ είναι δράμα… κάθε μέρα στις 12:00 έρχονται μας παίρνουν και μας σιγοψήνουν στον φούρνο για μισή ώρα….» «Απίστευτο, και δεν γλυτώνεις με τίποτα;» ρωτάει ο άλλος. «Εδώ είναι Γερμανία, γνωστοί σαδιστές… δεν γλυτώνεις ούτε δευτερόλεπτο…» Αγχωμένος ο Έλληνας λέει στον διαβολάκο να τον πάει στην Σουηδία.
Τον πάει ο διαβολάκος έξω από την Σουηδία και τους βλέπει όλους με πρισμένα χέρια. Πριν προλάβει να περάσει την πόρτα του λέει ένας άλλος Έλληνας: «Φύγε από εδώ γρήγορα, πήγαινε αλλού… εδώ μας έχουν και κόβουμε ξύλα ασταμάτητα για 15 ώρες το 24ωρο» «Και δεν μπορείς να γλυτώσεις με τίποτα;» ρωτάει ο άλλος. «Αστειεύεσαι εδώ είναι Σουηδία, γνωστοί για την οργάνωσή τους… δε γλυτώνει κανένας»
Τρελαμένος ο Έλληνας λέει στον διαβολάκο να τον πάει στην Ελλάδα. Τον πάει ο διαβολάκος έξω από την Ελλάδα και τους βλέπει όλους χαλαρούς να τρώνε σουβλάκια. Πριν προλάβει να περάσει την πόρτα φωνάζει έναν Έλληνα και τον ρωτάει: «Τι γίνεται, τι τιμωρίες έχουν εδώ» «Άστα φίλε εδώ έχει τις χειρότερες τιμωρίες… εδώ να φανταστείς κάθε μέρα στις 12:00 έρχεται ένας με ένα σφυρί και μας χτυπάει τα κάκαλα για μισή ώρα και στις 20:00 έρχεται ένας άλλος και μας ταΐζει κοπριά από γουρούνια…» «Ναι αλλά δεν σας βλέπω καθόλου δυστυχισμένους. Μουσικούλα ακούω, φαγάκι βλέπω» λέει ο άλλος. «Αφού μας ξέρεις εμάς τους Έλληνες, είμαστε έξω καρδιά!!! Άλλωστε εδώ είναι Ελλάδα, πότε χάνεται το σφυρί.. πότε τελειώνει η κοπριά….»
Πηγή: https://www.poly-gelio.gr/ellinas-kolasi/
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
stergiosbik
Θα πηγαιναμε ολοι "διακοπες" στο Νευροκοπι.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Θα φιλοξενούσε πολλές βάσεις του Κόκκινου Στρατού αλλά και του Σοβιετικού Ναυτικού. Θα αποτελούσε χώρο κατάληξης αγωγών πετρελαίου και
φυσικού αερίου. Πιθανότατα θα αποτελούσε προορισμό για οργανωμένες εκδρομές Σοβιετικών και Ανατολικογερμανών τουριστών. Ο Ολυμπιακός
θα είχε γίνει η ομάδα του Ελληνικού Στρατού, ο Παναθηναϊκός της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΑΕΚ του ΟΣΕ.
φυσικού αερίου. Πιθανότατα θα αποτελούσε προορισμό για οργανωμένες εκδρομές Σοβιετικών και Ανατολικογερμανών τουριστών. Ο Ολυμπιακός
θα είχε γίνει η ομάδα του Ελληνικού Στρατού, ο Παναθηναϊκός της Ελληνικής Αστυνομίας και η ΑΕΚ του ΟΣΕ.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Σιγά μην άφηναν οι αγγλοαμερικανοι την ΕΣΣΔ να βγάλει πόδι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ακόμα χειρότερα να υπάρχει Κομμουνιστικη χώρα στην περιοχή.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Για τον λαό μάλλον.
Σαν τον αντιαμερικανισμό των 70ς
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Θα ήταν εντελώς κατεστραμμένη γιατί αντί για πόλεμος της Κορέας θα είχε γίνει ελληνοτουρκικός πόλεμος (αλλά κομπλέ με Αμερικανούς Αυστραλούς Κινέζους Ρώσους κλπ)
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Δε θα είχαμε ψεκες.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Στη διάρκεια του Υπαρκτού δεν είχαν κουράγιο και όρεξη να ασχολούνται με ψεκ.
Μετά γιατί να μην είχαμε;
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Αφού θα ήταν το Καθεστώς και ως εκ τούτου μισητό
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
αυτο ... δεν υπηρχε περιπτωση να αφησουνε τη Ρωσια να βαλει ποδι στη Μεσογειο ... αν το καταφερνε ο κοσμος και οχι η Ελλαδα θα ηταν πολυ διαφορετικοςGeorge_V έγραψε: 24 Δεκ 2021, 15:16 Σιγά μην άφηναν οι αγγλοαμερικανοι την ΕΣΣΔ να βγάλει πόδι στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Ακόμα χειρότερα να υπάρχει Κομμουνιστικη χώρα στην περιοχή.
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Λέμε αν είχαμε ακόμα κρατικοσοσιαλιστικο καθεστώς Όλοι θα ήταν εμβολιασμενοι, χωρίς κάτι σαχλαμαροατομικιστικες παπάρες. Από τα λίγα καλά πιθανόν. Όχι πως έχουμε και ιδιαίτερα καλά και τώρα βεβαίως. Σε ένα μπαντ τρίπ ζούμε, που όλο και χειροτερεύει.Beria έγραψε: 24 Δεκ 2021, 15:42Στη διάρκεια του Υπαρκτού δεν είχαν κουράγιο και όρεξη να ασχολούνται με ψεκ.
Μετά γιατί να μην είχαμε;
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 9 Απαντήσεις
- 517 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγχίαλος
-
- 116 Απαντήσεις