!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατι υιοθετούμε προβληματικές γονεϊκές συμπεριφορές;

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
lyna

Re: Γιατι υιοθετούμε προβληματικές γονεϊκές συμπεριφορές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

τη θεωρεί δεδομενη οτι θα ζητάει μια ζωή...

λες και δεν θα μεγαλώσει/ καταλαβει/ωριμάσει
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F »

Ισως το ειπε με μια δοση χιουμορ, αλλα τα παιδια σαυτη την ηλικια δεν αναγνωριζουν ακομη το χιουμορ.

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε: 23 Δεκ 2019, 09:51...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 13:04 Μα αντι να την παρει αγκαλια, να τη γαργαλησει λιγο, να της δωσει κανα φιλι και να της πει ποσο πολυ την αγαπαει, ο στριτζος ειπε... Καλα σκανω;
Αγκαλιές και γαργαλητά έχει δεχτεί πολλά, όταν ήταν μωρό. Τώρα που μεγάλωσε, έχουν ελαττωθεί κατά πολύ.
Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 13:04Επρεπε να την καθησυχασεις λεγοντας της οτι την αγαπας το ιδιο πολυ οπως παλια και πως α τη μαλωνεις και αν τη βαζεις τιμωρια ειναι επειδη κατι εχει κανει λαθος εκεινη κτλ. Το τελευταιο δεν ξερω κατα ποσο το λεμε με τετοιο τροπο, αλλα ειναι η αληθεια.
Τιμωρία δεν την έβαζα, όταν όμως της έκαναν καμιά παρατήρηση οι γονείς, έλεγα πως χρειάζεται τιμωρία.
Αντιδρούσε, αλλά μ' αρέσει να την πειράζω. :003:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Καλό είναι να μη λέμε στο παιδί σε βάζω τιμωρία γιατί έκανες λάθος. Μην του μάθουμε ίοτ η λέξη λάθος είναι κάτι που προκύπτει από συνειδητή ενέργεια. Του λέμε είσαι τιμωρία επειδή έκανες αυτό και ήξερες (σου είχα πει) ότι δεν κάνει (δεν πρέπει, απαγορεύεται).
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

vagabondo έγραψε: 15 Απρ 2018, 14:30 Αντιδρούσε, αλλά μ' αρέσει να την πειράζω. :003:
Εγω εχω παρατηρησει οτι το χιουμορ στα παιδια αναπτυσσεται λιγο αργοτερα. Παντα αναλογα και το παιδι βεβαια.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Χαοτικός έγραψε: 15 Απρ 2018, 14:46 Καλό είναι να μη λέμε στο παιδί σε βάζω τιμωρία γιατί έκανες λάθος. Μην του μάθουμε ίοτ η λέξη λάθος είναι κάτι που προκύπτει από συνειδητή ενέργεια. Του λέμε είσαι τιμωρία επειδή έκανες αυτό και ήξερες (σου είχα πει) ότι δεν κάνει (δεν πρέπει, απαγορεύεται).
Δεν εννοουσα αυθαιρετα το λαθος. Ασφαλως και να εξηγησει ποιο ηταν το λαθος και γιατι ειναι λαθος. Πιστευω στους κανονες και θεωρω οτι τα παιδια λειτουργουν καλυτερα με κανονες. Και ειμαι υπερ της τιμωριας. Οχι να κοιταζει τη γωνια με το ενα ποδι ψηλα για μια ωρα. Μια καποια τιμωρια ομως. Και αφου ανακοινωθει αυτη, να μη γινονται εκπτωσεις.

νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

enaon έγραψε: 15 Απρ 2018, 03:30
όταν ήμουν μικρός, έπαιζα arcade games και υπήρχε μία επιρροή, σκεφτόμουν οτι αν η ζωή ήταν ένα παιχνίδι, θα ήταν περίπου έτσι:

Θα άρχιζες πλαδαρός με χέρια άδεια, καθώς προχώραγαν οι πίστες θα νίκαγες κακούς, θα έλυνες γρίφους, θα πέρναγες δυσκολίες, θα δυνάμωνες και θα έπαιρνες διάφορα οπλάκια. Σταδιακά ο χαρακτήρας θα γινόταν πολύ ισχυρός και τα εφόδια θα ήταν απίστευτα, τηλεκατευθυνόμενες βόμβες, ρουκέτες, γιατί όχι και ένα μεκ. Όταν τα κατάφερνες και είχες γίνει ραμπο, 3% ποσοστό λίπους και αρματωμένος σαν αστακός, το παιχνίδι θα σου ζητούσε να κολυμπήσεις μερικές δεκάδες μέτρα για να φτάσεις στο επόμενο επίπεδο, και τότε θα έπρεπε να αποφασίσεις. Θα πας το λίπος σου στo 15% για να επιπλέεις άνετα, θα πετάξεις όλα σου τα όπλα για να μην πας στον πάτο, θα γίνεις πάλι όσο αβοήθητος έμοιαζες στην αρχή για να πας παραπέρα, ή θα κάτσεις εκεί να τους σκοτώσεις όλους και να το κάνεις shootemup; :)
μου αρέσει που σκέφτεσαι έτσι,
έχει μεγάλο ενδιαφέρον
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 15:57
vagabondo έγραψε: 15 Απρ 2018, 14:30 Αντιδρούσε, αλλά μ' αρέσει να την πειράζω. :003:
Εγω εχω παρατηρησει οτι το χιουμορ στα παιδια αναπτυσσεται λιγο αργοτερα. Παντα αναλογα και το παιδι βεβαια.
Αυτό έχω παρατηρήσει κι εγώ. :D
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

vagabondo έγραψε: 15 Απρ 2018, 16:32
Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 15:57
Αυτό έχω παρατηρήσει κι εγώ. :D
:lol:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 13:04 Επρεπε να την καθησυχασεις λεγοντας της οτι την αγαπας το ιδιο πολυ οπως παλια και πως α τη μαλωνεις και αν τη βαζεις τιμωρια ειναι επειδη κατι εχει κανει λαθος εκεινη κτλ. Το τελευταιο δεν ξερω κατα ποσο το λεμε με τετοιο τροπο, αλλα ειναι η αληθεια.
Να της εξηγείς ότι κάνει σαν παιδί για'υτό την βάζεις τιμωρία. Ετσι θα καταλάβει το παιδάκι οτι απλά είμαστε κούκου, θα προσαρμοστεί γρήγορα στην τρέλα που μας δέρνει, θα μάθει να μας δουλεύει σωστά και θα ζήσουμε όλοι χαρούμενοι.

ειναι η αγαπημένη μου ατακα εμένα. Τα πάω καλά με τα παιδάκια που δεν έχουν χαζέψει ακόμα, εκείνα που δεν μας έχουν πάρει δηλαδή στα σοβαρά ακόμα, και όποτε τυχαίνει να βρεθώ με πολλά και πρέπει να τα δαμάσω, βγάζω αυτή την πρόταση απο την τσέπη.

Παιδιά, σαν παιδιά κάνετε, τί έχετε πάθει; :)
Άβαταρ μέλους
Custom_F

"Μα αφου παιδια ειμαστε" αυτη την απαντηση πηρα.

Ενω αν πεις... "Σαν μωρα κανετε", ποιος ειδε το θεο και δεν τον φοβηθηκε! αχαχαχαχχα

Άβαταρ μέλους
enaon

Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 19:04 "Μα αφου παιδια ειμαστε" αυτη την απαντηση πηρα.
και δεν σου άρεσε έ; Σε κανέναν δεν αρέσει νομίζω, η καλύτερη στιγμή να το πεις αυτό φωναχτά και με πυγμή, είναι για να βοηθήσεις τους υπόλοιπους μεγάλους να μαλώσουν τα παιδιά σε μία στιγμή έντασης. Ακολουθούν 1-2 λεπτά υπέροχης αμηχανίας :)
Άβαταρ μέλους
Custom_F

enaon έγραψε: 15 Απρ 2018, 19:18
Custom_F έγραψε: 15 Απρ 2018, 19:04 "Μα αφου παιδια ειμαστε" αυτη την απαντηση πηρα.
και δεν σου άρεσε έ; Σε κανέναν δεν αρέσει νομίζω, η καλύτερη στιγμή να το πεις αυτό φωναχτά και με πυγμή, είναι για να βοηθήσεις τους υπόλοιπους μεγάλους να μαλώσουν τα παιδιά σε μία στιγμή έντασης. Ακολουθούν 1-2 λεπτά υπέροχης αμηχανίας :)
Εγω στα δικα μου δουλευω το συστημα... αγριεμενο βλεμμα. Η φραση κλειδι, αν δε λειτουργησει αυτο ειναι... "Δε θα παμε σπιτι; Θα παμε... Περιμενετε και θα δειτε!" Ποτε βεβαια δε γινεται τπτ οταν πηγαινουμε σπιτι, αλλα για καποιο λογο, λειτουργει. Το καθενα ανησυχει για κατι δικο του! αχαχχαχαχχα

Άβαταρ μέλους
enaon

οκ αλλά το σύστημά σου δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο, και πιάνει στην αρχή μόνο. Μετά θα πρέπει να αρχίσεις να δίνεις σημασία, να παρατηρείς τί τους ευχαριστεί, τι θέλουν να κάνουν, με τί περνάνε όμορφα, και να τους το στερείς για να τα σχετίζεις, να παίρνεις την χαρά και να την κάνεις εργαλείο καταπίεσης κλπ.

Έχεις δρόμο μπροστά σου μέχρι να τα κάνεις να περιμένουν πώς και πώς να μεγαλώσουν για να τιμωρήσουν και εκείνα κάποιον για να του αποδείξουν ποσο τον αγαπάνε, για το καλό του κλπ. Το μικρό σου δηλαδη, το μεγάλο φαντάζομαι ήδη τιμωρεί το μικρό και είναι μια χαρά προσαρμοσμένο.
Άβαταρ μέλους
Custom_F

enaon έγραψε: 15 Απρ 2018, 19:30 οκ αλλά το σύστημά σου δεν έχει και κάτι το ιδιαίτερο, και πιάνει στην αρχή μόνο. Μετά θα πρέπει να αρχίσεις να δίνεις σημασία, να παρατηρείς τί τους ευχαριστεί, τι θέλουν να κάνουν, με τί περνάνε όμορφα, και να τους το στερείς για να τα σχετίζεις, να παίρνεις την χαρά και να την κάνεις εργαλείο καταπίεσης κλπ.

Έχεις δρόμο μπροστά σου μέχρι να τα κάνεις να περιμένουν πώς και πώς να μεγαλώσουν για να τιμωρήσουν και εκείνα κάποιον για να του αποδείξουν ποσο τον αγαπάνε, για το καλό του κλπ. Το μικρό σου δηλαδη, το μεγάλο φαντάζομαι ήδη τιμωρεί το μικρό και είναι μια χαρά προσαρμοσμένο.
:smt005: Ξερουν οτι ξερω τι θα πονεσει, γιαυτο ανησυχουν!

Θα συνδεσουν τη λεξη παιδι ασχημα ρε συ... μετα δε θα θελουν να κανουν και παιδια. Οχι οτι ειναι κακο, αλλα απο συνειδητη επιλογη, οχι απο ψυχικο τραυμα!

Αν πεσει τιμωρια απο τη μεγαλη στον μικρο, ο μικρος αντιδρα με καμια κλωτσια και μετα ερχεται και τα λεει και μετα ερχεται και η μεγαλη να υπερασπισει τον εαυτο της και... κουραστηκα μονο που τα σκεφτηκα... :smt005: Παντως η μεγαλη με μιμειται αρκετα καλα μπορω να πω! :003:

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”