hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:18
Θα πέθαιναν περισσότεροι. Περισσότεροι δεν θα νοσούσαν.
Αλλά ανοσία αγέλης δεν είναι αυτό. Είναι η ελαχιστοποίηση της διασποράς και ο εκμηδενισμός της νόσησης, από την διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης όταν φτάνει σε μια κρίσιμη μάζα ο πληθυσμός που έχει αντισώματα. Εδώ έχουμε φτάσει σε κάποιες χώρες το 99% και ακόμη τίποτα.
Δεν ξέρω κάποια χώρα που να έχει φτάσει 99% εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού αλλά όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανοσία αγέλης όσο υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά και όσο ο κόσμος ταξιδεύει.
Ωστόσο και χωρίς να έχει επιτευχθεί εκμηδενισμός της νόσησης το οτι καταλήγουν στα νοσοκομεία και πεθαίνουν λιγότεροι, είναι πολύ σημαντικό.
Χάρη στους μαζικούς εμβολιασμούς (και στα λοκντάουν πριν βγει το εμβόλιο) έχουμε αποφύγει μέχρι τώρα την κατάρρευση του συστήματος υγείας.
Αλλά ανοσία αγέλης δεν είναι αυτό. Είναι η ελαχιστοποίηση της διασποράς και ο εκμηδενισμός της νόσησης, από την διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης όταν φτάνει σε μια κρίσιμη μάζα ο πληθυσμός που έχει αντισώματα. Εδώ έχουμε φτάσει σε κάποιες χώρες το 99% και ακόμη τίποτα.
Η ανοσία αγέλης προϋποθέτει σταδιακό ξεσκαρτάρισμα των ευπαθών.
Το αντίθετο, η ανοσία αγέλης είναι το φαινόμενο που προστατεύει τους ευπαθείς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Δεν ξέρω κάποια χώρα που να έχει φτάσει 99% εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού αλλά όπως και να έχει είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανοσία αγέλης όσο υπάρχουν χώρες με πολύ χαμηλά ποσοστά και όσο ο κόσμος ταξιδεύει.
99% ύπαρξη αντισωμάτων από νόσηση και εμβόλιο. Έχει η Αγγλία, φερ' ειπείν.
Μια χαρά ανοσία αγέλης έχουμε σε άλλες ασθένειες στην Ευρώπη παρότι ακόμα πεθαίνουν εκατομμύρια στον τρίτο κόσμο. Η ανοσία αγέλης δεν επηρεάζεται από το τι συμβαίνει έξω από την αγέλη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
99% ύπαρξη αντισωμάτων από νόσηση και εμβόλιο. Έχει η Αγγλία, φερ' ειπείν.
Μια χαρά ανοσία αγέλης έχουμε σε άλλες ασθένειες στην Ευρώπη παρότι ακόμα πεθαίνουν εκατομμύρια στον τρίτο κόσμο. Η ανοσία αγέλης δεν επηρεάζεται από το τι συμβαίνει έξω από την αγέλη.
Εχει να κάνει με τον βαθμό μεταδοτικότητας. Δεν μεταδίδονται όλες οι ασθένειες το ίδιο εύκολα. Η Όμικρον ας πούμε ήρθε απο την αφρική μέχρι να πεις κίμινο.
Κανένα στέλεχος του κορωνοϊού δεν είναι πιο μεταδοτικό από την ιλαρά, για την οποία έχουμε ανοσία αγέλης.
Στον κορωνοϊό αυτό είναι ανέφικτο απλά γιατί δεν σταματάει την μετάδοση ο εμβολιασμός. Είναι τόσο απλό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:55
Κανένα στέλεχος του κορωνοϊού δεν είναι πιο μεταδοτικό από την ιλαρά, για την οποία έχουμε ανοσία αγέλης.
Στον κορωνοϊό αυτό είναι ανέφικτο απλά γιατί δεν σταματάει την μετάδοση ο εμβολιασμός. Είναι τόσο απλό.
Για την ιλαρά κάνουμε εμβόλιο.
Επειδή έχω μπερδευτεί, θύμισε μου τι ήταν αυτό που κάνατε για τον κορωνοϊό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,