Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Αν πάθει καρδιά με κορωνοϊό είναι θάνατος από κορωνοϊό, αν πάθει καρδιά με κρύωμα είναι θάνατος από καρδιά.
Μαλάκα, δεν υπάρχετε.
Γιατί ως γνωστόν αν βγεις ξυπόλητος στο μπαλκόνι ανεβάζεις πυρετό και μπορεί να πάθεις και καρδιά.
Πού κολλάει αυτή η μαλακία που λες; Αν βρεις ξυπόλυτος αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό του κοινού κρυώματος αλλά δεν είναι το κρύο που θα σε σκοτώσει αλλά ο ιός.
Και φυσικά πεθαίνεις σε τέτοια ηλικία από κρύωμα με τον ίδιο τρόπο που πεθαίνεις από κορωνοϊό.
Με τον ίδιο τρόπο αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα απ' ό,τι προκαλούσαν μέχρι τώρα οι άλλοι ιοί και ασθένειες.
Εκτός αν είναι σύμπτωση και πολλαπλασιάστηκαν για άγνωστο λόγο, οι εισαγωγές στις μεθ και οι ανεπάρκειες που προκαλούνται στα ζωτικά όργανα από κάθε επιδείνωση που οφείλεται σε ασθένεια ή ιό.
Αυτό συζητάμε εδώ; Η πρέπει πάντα να κάνουμε σβούρες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Philip Mortimer έγραψε: 15 Δεκ 2021, 15:08
Η αιτία του θανάτου ήταν covid... Τι σχέση έχει η προχωρημένη ηλικία της με την αναφορά της αιτίας;
Την ίδια ακριβώς σημασία που έχει η προχωρημένη ηλικία στο θάνατο από κάθε αιτία. Ας καθορισθεί λοιπόν μια ηλικία πέρα από την οποία το οποιοδήποτε υποκείμενο νόσημα δεν θα έχει σημασία και θα καταγράφεται ως φυσικός θάνατος από γήρας.
Γιατί ως γνωστόν αν βγεις ξυπόλητος στο μπαλκόνι ανεβάζεις πυρετό και μπορεί να πάθεις και καρδιά.
.Αν βρεις ξυπόλυτος αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό του κοινού κρυώματος
Φαντάζομαι έχεις κάποιο citation για αυτό και δεν το κατεβασες απ το ράφι με τις κονσέρβες για σκύλους.
Πάντα έχω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2021, 14:54Αν βρεις ξυπόλυτος αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό του κοινού κρυώματος αλλά δεν είναι το κρύο που θα σε σκοτώσει αλλά ο ιός.
Σοβαρά θα ρωτήσω: Πώς ακριβώς αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό αν βγεις ξυπόλητος στο κρύο;
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει
hellegennes έγραψε: 15 Δεκ 2021, 14:54Αν βρεις ξυπόλυτος αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό του κοινού κρυώματος αλλά δεν είναι το κρύο που θα σε σκοτώσει αλλά ο ιός.
Σοβαρά θα ρωτήσω: Πώς ακριβώς αυξάνεται η πιθανότητα να νοσήσεις από ιό αν βγεις ξυπόλητος στο κρύο;
Aς απαντήσει κάποιος γιατρός, αλλά αυτό που είχα βρει είναι:
Lower temperatures may affect immune response. A 2015 study found that exposing airway cells taken from mice to lower temperatures decreased the immune response of the cells against a mouse-adapted rhinovirus.
Blood vessel narrowing. Breathing in cold and dry air causes the blood vessels in the upper respiratory tract to narrow to conserve heat. This may prevent white blood cells from reaching the mucous membrane, making it harder for the body to fight off germs.
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Φαντάζομαι έχεις κάποιο citation για αυτό και δεν το κατεβασες απ το ράφι με τις κονσέρβες για σκύλους.
Πάντα έχω.
Παπαρια εχεις.
Κι απ' αυτά έχω και είναι τεράστια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Aς απαντήσει κάποιος γιατρός, αλλά αυτό που είχα βρει είναι:
Lower temperatures may affect immune response. A 2015 study found that exposing airway cells taken from mice to lower temperatures decreased the immune response of the cells against a mouse-adapted rhinovirus.
Blood vessel narrowing. Breathing in cold and dry air causes the blood vessels in the upper respiratory tract to narrow to conserve heat. This may prevent white blood cells from reaching the mucous membrane, making it harder for the body to fight off germs.
Έκανα CTRL+F στο κείμενο που παρέθεσες αλλά δε βρήκα τη λέξη xypolitos
Δες κι αυτά που έβαλε ο beria. Εγώ αναφέρομαι σε μελέτες σε ανθρώπους, που έχουν να κάνουν με ρουχισμό. Το γιατί αυξάνεται η πιθανότητα είναι πεδίο έρευνας. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες (δες beria) αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχει συσχέτιση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η αιτία του θανάτου ήταν covid... Τι σχέση έχει η προχωρημένη ηλικία της με την αναφορά της αιτίας;
Την ίδια ακριβώς σημασία που έχει η προχωρημένη ηλικία στο θάνατο από κάθε αιτία. Ας καθορισθεί λοιπόν μια ηλικία πέρα από την οποία το οποιοδήποτε υποκείμενο νόσημα δεν θα έχει σημασία και θα καταγράφεται ως φυσικός θάνατος από γήρας.
Δεν εξαρτάται από την ηλικία, εξαρτάται από την ασθένεια. Αν όταν πεθάνει κάποιος άνω των 65 έχοντας Covid-19, θεωρείται θάνατος από γήρας. Αν έχει άλλη ασθένεια, τότε ο θάνατος αποδίδεται σε αυτήν. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ο θάνατος αποδίδεται στην γρίπη.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δες κι αυτά που έβαλε ο beria. Εγώ αναφέρομαι σε μελέτες σε ανθρώπους, που έχουν να κάνουν με ρουχισμό. Το γιατί αυξάνεται η πιθανότητα είναι πεδίο έρευνας. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες (δες beria) αλλά το σίγουρο είναι πως υπάρχει συσχέτιση.
Σε ποιές μελέτες αναφέρεσαι;
Δεν εξαρτάται από την ηλικία, εξαρτάται από την ασθένεια. Αν όταν πεθάνει κάποιος άνω των 65 έχοντας Covid-19, θεωρείται θάνατος από γήρας. Αν έχει άλλη ασθένεια, τότε ο θάνατος αποδίδεται σε αυτήν. Σε περίπτωση αμφιβολίας, ο θάνατος αποδίδεται στην γρίπη.
Εγώ πάντως δεν ξέρω κάποια ασθένεια που να μην πλήττει τα ζωτικά όργανα. Οπότε με τη λογική "δεν πέθανε από κόβιντ αλλά από καρδιακή/αναπνευστική/νεφρική κλπ ανεπάρκεια" θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τους ίδιους όρους και να κόψουμε τις ασάφειες τύπου "μετά την άνιση μάχη με την επάρατο" κλπ Ποια επάρατο; Από καρδιά, πνεύμονες ή νεφρά πήγε ο άνθρωπος και μερικοί απλώς μας δουλεύουν.