Δεν τα έχει.
Η απογραφή υφίσταται από το 1821 ακριβώς επειδή το κράτος γνωρίζει ότι τα επίσημα στοιχεία είναι είτε ελλιπή είτε ψευδή.
Για παράδειγμα, οι καταγεγραμμένοι άνεργοι (ΟΑΕΔ) δεν είναι παρά οι μισοί των πραγματικών ανέργων.
Α, δηλαδή δεν έχει αφμ, ΑΜΚΑ, αριθμό τέκνων, ε9 και αριθμό αυτοκινήτων και θα τα πάρει από την ηλεκτρονική απογραφή.
Καταρχήν, αφού τα έχει ήδη γιατί έχεις πρόβλημα να τα ξαναδηλώσεις; Φοβάσαι μην τους προκαλέσεις overdose δεδομένων;
Η απάντηση στο δικό σου έμμεσο ερώτημα είναι ότι πρέπει να έχει έναν τρόπο διασταύρωσης ότι κάθε άτομο απογράφεται μία και μοναδική φορά.
Βαριέμαι. Βαριέμαι να φάω μισή ώρα για να δηλώσω τα στοιχεία μου που το κράτος ήδη γνωρίζει, με φορολογεί για αυτά, με ελέγχει ήδη μέσω αυτών. Και όλα αυτά διότι κάποιοι γελοίοι τύποι θέλουν ένα έξτρα κονδύλι ώστε να φάνε από αυτό.
Μου λες ότι μέσω των γνωστών στο κράτος στοιχείων μου γνωρίζει ποιος είμαι και πόσες φορές απογράφονται αλλά δε μπορεί να με μετρήσει από μόνο του. Γελοιοτητες....
Α, δηλαδή δεν έχει αφμ, ΑΜΚΑ, αριθμό τέκνων, ε9 και αριθμό αυτοκινήτων και θα τα πάρει από την ηλεκτρονική απογραφή.
Καταρχήν, αφού τα έχει ήδη γιατί έχεις πρόβλημα να τα ξαναδηλώσεις; Φοβάσαι μην τους προκαλέσεις overdose δεδομένων;
Η απάντηση στο δικό σου έμμεσο ερώτημα είναι ότι πρέπει να έχει έναν τρόπο διασταύρωσης ότι κάθε άτομο απογράφεται μία και μοναδική φορά.
Μου λες ότι μέσω των γνωστών στο κράτος στοιχείων μου γνωρίζει ποιος είμαι και πόσες φορές απογράφονται αλλά δε μπορεί να με μετρήσει από μόνο του.
Γνωρίζει ποιος είσαι αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει αν απογράφεσαι μία ή περισσότερες φορές, για οποιονδήποτε λόγο.
Πρέπει να υπάρχει κάποιο σημείο ταυτοποίησης της δήλωσης με το πρόσωπο.
Είσαι βέβαιος ότι έκανες απογραφή πληθυσμού κι όχι κάποιο τυχαίο ερωτηματολόγιο;
4 ειμαστε, έπρεπε να ψαχνω να βρω τα αμκα του καθενος και εκατσα και λιγο να δω αν μου κανουν πλακα που επρεπε να βαλω αν τα δεκαχρονα ειναι αγαμα η παντεμενα και τι εχουν αποφοιτησει. (η σωστη απαντηση btw ηταν αποφοιτοι νηπιαγωγειου).
Είσαι βέβαιος ότι έκανες απογραφή πληθυσμού κι όχι κάποιο τυχαίο ερωτηματολόγιο;
4 ειμαστε, έπρεπε να ψαχνω να βρω τα αμκα του καθενος και εκατσα και λιγο να δω αν μου κανουν πλακα που επρεπε να βαλω αν τα δεκαχρονα ειναι αγαμα η παντεμενα και τι εχουν αποφοιτησει. (η σωστη απαντηση btw ηταν αποφοιτοι νηπιαγωγειου).
Η όλη φάση είναι σεκοιλ ελιλικου. Γρήγορη και μεγάλη μάσα...
Βαριέμαι. Βαριέμαι να φάω μισή ώρα για να δηλώσω τα στοιχεία μου που το κράτος ήδη γνωρίζει, με φορολογεί για αυτά, με ελέγχει ήδη μέσω αυτών.
Δεν είναι δυνατόν μορφωμένος άνθρωπος να λες τέτοιες μαλακίες. Ότι θα κάτσει το κράτος να κάνει forensic analysis σε ό,τι στοιχεία έχει για σένα και την οικογένειά σου (που αν το έκανε πώς εξηγείς ότι είσαι δημότης στο χωριό του παππού σου) αντί να του πεις ότι σε αυτό το διαμέρισμα μένουν 4 μαλάκες που ο καθένας γεννήθηκε εκεί κι εκεί κι έχει αυτό το επίπεδο μόρφωσης.
Βαριέμαι. Βαριέμαι να φάω μισή ώρα για να δηλώσω τα στοιχεία μου που το κράτος ήδη γνωρίζει, με φορολογεί για αυτά, με ελέγχει ήδη μέσω αυτών.
Δεν είναι δυνατόν μορφωμένος άνθρωπος να λες τέτοιες μαλακίες. Ότι θα κάτσει το κράτος να κάνει forensic analysis σε ό,τι στοιχεία έχει για σένα και την οικογένειά σου (που αν το έκανε πώς εξηγείς ότι είσαι δημότης στο χωριό του παππού σου) αντί να του πεις ότι σε αυτό το διαμέρισμα μένουν 4 μαλάκες που ο καθένας γεννήθηκε εκεί κι εκεί κι έχει αυτό το επίπεδο μόρφωσης.
Τύπε, ο κάθε πολίτης, ζωντανός ή νεκρός έχει ένα ΑΜΚΑ που τον παίρνει με το που γεννήθηκε και ποτέ δεν αλλάζει. Από αυτόν τον ΑΜΚΑ μπορείς να βρεις από ιστορικό υγείας, έως που ψηφίζει, πόσα παιδιά έχει, πόσα αυτοκίνητα και που μένει.
Είναι πολύ πιο εύκολο και σύγχρονο να προσαρμόσεις ένα sql query από το να στέλνεις κάτι κακοπληρωμένους πιτσιρικάδες να χτυπάνε πόρτες λες και είναι γριές...
Μεγάλος μπελάς.
Τι τραβάς κι εσύ βρε Πάνο, στα καλά καθούμενα...
Τύπε, ο κάθε πολίτης, ζωντανός ή νεκρός έχει ένα ΑΜΚΑ που τον παίρνει με το που γεννήθηκε και ποτέ δεν αλλάζει. Από αυτόν τον ΑΜΚΑ μπορείς να βρεις από ιστορικό υγείας, έως που ψηφίζει, πόσα παιδιά έχει, πόσα αυτοκίνητα και που μένει.
Είναι πολύ πιο εύκολο και σύγχρονο να προσαρμόσεις ένα sql query από το να στέλνεις κάτι κακοπληρωμένους πιτσιρικάδες να χτυπάνε πόρτες λες και είναι γριές...
Εν τω μεταξύ, όταν καταργηθεί η απογραφή και γίνονται όλα με έναν ΑΜΚΑ πάλι εδώ θα είσαι και θα φωνάζεις για φακέλωμα.
Εν τω μεταξύ, όταν καταργηθεί η απογραφή και γίνονται όλα με έναν ΑΜΚΑ πάλι εδώ θα είσαι και θα φωνάζεις για φακέλωμα.
Τύπε, μια διευκρίνιση. Δεν φωνάζω για φακέλωμα. Το αντίθετο θα έλεγα. Από τη στιγμή που είμαστε πλήρως φακελωμένοι από το κράτος ποια η ουσία της απογραφής πόρτα πόρτα πέραν της κατανάλωσης χρόνου και χρήματος από το κράτος;
Manolis έγραψε: 27 Ιαν 2022, 19:11
Την απογραφή την έφαγε η μαρμάγκα τελικά?
Το "επιτελικό" κράτος των δουλευταραδων δεξιών εισοδηματιων της νουδουλας δεν μπορεί να κάνει ούτε την παραδοσιακή απογραφή.
Σε ψάχνουν για να σε ενημερώσουν, αλλά έχουν λάθος τηλ/νο.
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!