Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Στύγιος έγραψε: 12 Δεκ 2021, 20:16
Έχω ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης που λήγει 27/4/2022. Αλλά στο Ελλάντα δε θα μπορώ να μπω σε κατάστημα από Φεβρουάριο.
Τρέλα και κορδέλα
Νομίζω πως το 3μηνο ισχύει για πιστοποιητικά που βγήκαν μετά την 1η Νοεμβρίου.
Εσύ πότε νόσησες;
Έχω ευρωπαϊκό πιστοποιητικό νόσησης που λήγει 27/4/2022. Αλλά στο Ελλάντα δε θα μπορώ να μπω σε κατάστημα από Φεβρουάριο.
Τρέλα και κορδέλα
Εσύ πότε νόσησες;
Τρέλα και κορδέλα
Εσύ πότε νόσησες;
28/09 . Καραντίνα μέχρι 8/10.
Δες εδω.
Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 13.6.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού Covid-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.
Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού Covid-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.
Εσύ πότε νόσησες;
28/09 . Καραντίνα μέχρι 8/10.
Δες εδω.
Ειδικώς, τα πιστοποιητικά νόσησης που εκδόθηκαν από τις 13.6.2021 έως και τις 31.10.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού Covid-19 (rapid test) παραμένουν σε ισχύ σύμφωνα με τα ισχύοντα μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας.
Η ισχύς των πιστοποιητικών νόσησης που εκδόθηκαν από την 1η.11.2021 έως και τις 4.12.2021 είτε κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού Covid-19 (rapid test) διαρκεί ενενήντα (90) ημέρες.
Arisvilla έγραψε: 12 Δεκ 2021, 19:23Απλά η φυσική νόσηση προστατεύει σε μεγάλο βαθμό από σοβαρή επανανόσηση. Πρέπει να είναι χαζός κάποιος για να μην το καταλαβαίνει.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Μα δεν διαφωνούμε ως προς αυτό...
Αυτό που σου γράφω είναι ότι αυτός που μολύνθηκε έχει ήδη περάσει το τεστ αντοχής απέναντι στον ιό. Εννοείται ότι κατά πάσα πιθανότατα τη δεύτερη φορά που θα μολυνθεί δεν θα νοσήσει χειρότερα από ό,τι την πρώτη, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων. Έχει ήδη υψηλή ανοσοαπόκριση κατά την πρώτη μόλυνση.
Το θέμα είναι ότι αυτό δεν είναι αποτέλεσμα φυσικής ανοσίας από την πρώτη μόλυνση, καθώς και στην πρώτη μόλυνση πιθανότατα δεν είχε σοβαρά συμπτώματα. Ο άνθρωπος αυτός είχε φυσική ανοσία ΠΡΙΝ την πρώτη μόλυνση. Αλλιώς θα βρίσκονταν ήδη σε ΜΕΘ.
Χαρακτηριστικό σημείο το εξής: "None led to hospitalization in an ICU, and none ended in death."
Άρα, όσοι άνθρωποι διαθέτουν ήδη φυσική ανοσία στον ιό (που αποδεικνύεται κατά την πρώτη νόσηση), δεν κινδυνεύουν περισσότερο από 1% και στη δεύτερη.
Η μελέτη στην ουσία δεν μας λέει ότι αποκτούν ανοσία από την μόλυνση. Μας λέει ότι διαθέτουν ήδη αποτελεσματική ανοσία πριν την πρώτη.
Το πρόβλημά μας είναι ότι αυτό αποτελεί ...τζόκερ.
Δεν ξέρεις αν έχεις ανοσία στον ιό πριν τον κολλήσεις. Αν έχεις, καλώς. Αν δεν έχεις την πάτησες.
Πως γίνεται να μην καταλαβαίνεις τι σου λέει;
Μια χαρά καταλαβαίνω τί λέει αυτός και τί λέει η έρευνα.
Διάβασε προσεκτικά.
Θα στο πω πολύ απλά:
- αν κάποιος κόλλησε μία φορά και δεν πέθανε, οι πιθανότητες να νοσήσει βαριά και να πεθάνει είναι 99% μικρότερες.
- αν κάποιος κόλλησε μία φορά και πέθανε, φυσικά δεν έχει πιθανότητες να ξανανοσήσει πριν τη ...Δευτέρα Παρουσία.
Αυτό, κάποιοι το ερμηνεύουν ως φυσική ανοσία που προκύπτει από την νόσηση. Μόνο που δεν ισχύει γιατί στην έρευνα αναφέρεται η μόλυνση κι όχι η νόσηση.
Αυτό σημαίνει ότι αυτός που μολύνθηκε δεν ανέπτυξε ανοσία εξαιτίας της νόσησης, αλλά την είχε ήδη. Επομένως, τη δεύτερη φορά εφόσον δεν αλλάξει το στέλεχος του ιού ή δεν συμβεί κάτι δραματικό στη φυσική του κατάσταση δεν υπάρχει λόγος να χάσει τη φυσική ανοσία που είχε ήδη, πριν καν την πρώτη μόλυνση.
Καταλαβαίνεις τι σου γράφω;
Αυτό που λες δεν εξηγεί τα κατά βάση πολύ ηπιότερα συμπτώματα την 2η φορά.
Περα απο τον Κουλη που την εχει δει τελευταια και γιατρος μπορει να παραθεσει κανεις μια εστω επιστημονικη μελετη που να τεκμηριωνει οτι η προστασια μετα απο νοσηση τερματιζεται στους 3 μηνες;
Συναγερμός στην Αγγλία όπου σήμερα είχε 3.000 κρούσματα Όμικρον.Ο Τζόνσον έβγαλε διάγγελμα στο ΒΒC και ζητάει να κάνουν όλοι τρίτη δόση μέχρι τη λήξη του χρόνου.
Θα χρειασθεί να γίνονται 1 εκατομμύριο εμβόλια την ημέρα. Συμφωνεί απολύτως το Εργατικό Κόμμα και η Σκωτσέζα υπουργός.Συμφωνούν επίσης να μη κλείσει η χώρα για τα Χριστούγεννα.
Υπάρχει κάποιος λόγος που προσπαθείς να γελοιοποιείσαι; Είναι κάποιο achievement που προσπαθείς να ξεκλειδώσεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
πατησιωτης έγραψε: 12 Δεκ 2021, 22:23
Συναγερμός στην Αγγλία όπου σήμερα είχε 3.000 κρούσματα Όμικρον.Ο Τζόνσον έβγαλε διάγγελμα στο ΒΒC και ζητάει να κάνουν όλοι τρίτη δόση μέχρι τη λήξη του χρόνου.
Θα χρειασθεί να γίνονται 1 εκατομμύριο εμβόλια την ημέρα. Συμφωνεί απολύτως το Εργατικό Κόμμα και η Σκωτσέζα υπουργός.Συμφωνούν επίσης να μη κλείσει η χώρα για τα Χριστούγεννα.
Εντύπωση μου κάνει η κινητοποίηση στην Αγγλία πολιτικών και γιατρών. Υποτίθεται ότι η Ο δεν προξενεί τόσο σοβαρή νόσηση. Τι έχουν δει, πέρα από την αυξημένη μεταδοτικότητα και τρέχουν όλοι εκεί; Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;
Εντύπωση μου κάνει η κινητοποίηση στην Αγγλία πολιτικών και γιατρών. Υποτίθεται ότι η Ο δεν προξενεί τόσο σοβαρή νόσηση. Τι έχουν δει, πέρα από την αυξημένη μεταδοτικότητα και τρέχουν όλοι εκεί; Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε;
Αυτά είναι πρώιμα συμπεράσματα από τη Νότια Αφρική με νεανικό πληθυσμό και καλοκαίρι.Κανείς δεν ξέρει τη συμπεριφορά της στην Ευρώπη.Υπάρχουν προβλέψεις για 25.000 έως 75.000 νεκρούς στην Αγγλία μέχρι τον Απρίλιο ανάλογα με την αντοχή των εμβολίων.Εν πάσει περιπτώσει ισχύει το κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε.Αφού έχουμε τα εμβόλια γιατί να μην τα κάνουμε;
Aυτό βέβαια ισχύει για την Αγγλία όπου όλα τα κόμματα έχουν κοινή γραμμή για τα εμβόλια και Πολάκηδες και Τράγκες θεωρούνται ψεκασμένοι με τη βούλα.
Βέβαια στην Αγγλία δεν υπάρχουν καθόλου άλλα μέτρα.Όποιος είδε σήμερα αθλητικές εκπομπές θα είδε τα γήπεδα πατικωμένα όπως πριν δύο χρόνια.Αλλά εκεί η Δέλτα έχει ελεγχθει καθώς 98% των γέρων έχει εμβολιασθεί.
A 60-year-old's birthday party in the UK turned into a potential Omicron superspreader event, even though everyone was vaccinated (and some were boosted too).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
πατησιωτης έγραψε: 12 Δεκ 2021, 23:58
Αυτά είναι πρώιμα συμπεράσματα από τη Νότια Αφρική με νεανικό πληθυσμό και καλοκαίρι.Κανείς δεν ξέρει τη συμπεριφορά της στην Ευρώπη.Υπάρχουν προβλέψεις για 25.000 έως 75.000 νεκρούς στην Αγγλία μέχρι τον Απρίλιο ανάλογα με την αντοχή των εμβολίων.Εν πάσει περιπτώσει ισχύει το κάλλιο γαιδουρόδενε παρά γαιδουρογύρευε.Αφού έχουμε τα εμβόλια γιατί να μην τα κάνουμε;
Aυτό βέβαια ισχύει για την Αγγλία όπου όλα τα κόμματα έχουν κοινή γραμμή για τα εμβόλια και Πολάκηδες και Τράγκες θεωρούνται ψεκασμένοι με τη βούλα.
Βέβαια στην Αγγλία δεν υπάρχουν καθόλου άλλα μέτρα.Όποιος είδε σήμερα αθλητικές εκπομπές θα είδε τα γήπεδα πατικωμένα όπως πριν δύο χρόνια.Αλλά εκεί η Δέλτα έχει ελεγχθει καθώς 98% των γέρων έχει εμβολιασθεί.
Εντυπωσιακό πάντως ότι μετά τα αρχικά καραγκιοζιλίκια ο Μπόρις βρίσκεται σχεδόν πάντα ένα-δυο βήματα μπροστά από την υπόλοιπη Ευρώπη.
hellegennes έγραψε: 13 Δεκ 2021, 00:01
A 60-year-old's birthday party in the UK turned into a potential Omicron superspreader event, even though everyone was vaccinated (and some were boosted too).
I have taken drugs before and I had a real good time... didn’t murder anybody, didn’t rob anybody, didn’t rape anybody... didn’t lose ONE fuckin’ job, laughed my ass off... and went about my day!