Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Chainis έγραψε: 09 Δεκ 2021, 12:56
Αυτό που είπαν και λένε όλοι είναι ότι παρέχουν γύρω στο 90% προστασία που σημαίνει ότι γλυτώνουμε τις πολλές νοσηλείες και θανάτους.
90% προστασία από σοβαρές νοσηλείες και θανάτους μόνο για τους κάτω των 40, που έτσι κι αλλιώς οι νοσηλείες και οι θάνατοι είναι μικροί αριθμοί και μόνο για κάνα μήνα, μετά η προστασία αρχίζει και πέφτει ραγδαία.
Φυσικά γι' αυτούς που κινδυνεύουν και 30% προστασία είναι καλύτερη από το τίποτα, αλλά επιτέλους, σταματήστε να βγάζετε ράντομ ποσοστά. Έλεος. Είναι -όπως ήταν λογικό άλλωστε- πολύ μέτρια εμβόλια, με πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα. Ντε και καλά να τα βγάλετε γαμάτα. Ε, δεν είναι, ρε αδερφέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Chainis έγραψε: 09 Δεκ 2021, 11:52
Δεν καταλαβαίνουν την τύφλα τους. 8 δισ εμβολιασμοί έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο και ψάχνουν ψύλλους στ άχυρα για να συντηρήσουν την μλακία τους.
Εντυπωσιακο πως εχουν γινει παραπανω εμβολιασμοι απο τον πλυθησμο της γης
World population 7.9 billion people
Άλλο εμβολιασμοί άλλο εμβολιασμένοι.
Βάλτο να δουλέψει λίγο, δεν θα το κάψεις.
Καταπληκτικη λογικη
Αν τοτε 1000 ατομα τα εμβολιασουμε με 100 δοσεις εχουμε 100000 εμβολιασμους αρα πληρως αξιοπιστο εμβολιο
Ψεκάκο, ο κόβιντ είναι μια ασθένεια. Μπορεί να το πάθεις, μπορεί και οχι. Το εμβόλιο απ' τη στιγμή που πήγες και το έκανες, το έκανες.
Επιπλέον, εσείς μας λέτε οτι τα μπόλια σας είναι απόλυτα ασφαλή. Τώρα σιγά σιγά μας τα γυρίζετε. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να καταλήξει να είναι σαν το DDT με το οποίο κάποιοι σαν και 'σενα ράντιζαν τα παιδιά και χαίρονταν.
Απόλυτα ασφαλή δεν το είπε κανένας.
Οι παρενέργειες διαπιστώθηκαν από την αρχή, αλλεργίες από το φάιζερ, θρομβωσεις από το άστρα κλπ.
Αυτό που είπαν και λένε όλοι είναι ότι παρέχουν γύρω στο 90% προστασία που σημαίνει ότι γλυτώνουμε τις πολλές νοσηλείες και θανάτους.
Παρενέργειες έχει κάθε φάρμακο η εμβόλιο.
Εσύ στέκεσαι στο 1 στα 10.000 εμένα με ενδιαφέρουν οι 9.999.
Δεν ανακαλύφθηκαν από την αρχή, ανακαλύφθηκαν στην πορεία και διαρκώς βγαίνουν στη φόρα καινούργιες, πάντα σε βάρος εμβολιασμένων-πειραματόζωων. Πχ πρόσφατο, και εξαιρετικά σοβαρό: https://www.washingtonpost.com/health/2 ... n-warning/
Φυσικά όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν είχε ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων, που περιλαμβάνει μελέτες σε βάθος αρκετών χρόνων για την διαπίστωση ύπαρξης παρενεργειών.
Δεν νομίζω ότι υπήρχε η δυνατότητα για μακροχρόνιες έρευνες.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
ST48410 έγραψε: 09 Δεκ 2021, 11:47
Παιδιά κόψτε τις ανοησίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην το κάνετε, προχωρήστε στον εμβολιασμό. Γύρισα από γνωστό που έχει συνεργείο. Αρρώστησε το Μάρτιο, είδε όλο το έργο (εντατικές κλπ) ξαναγύρισε στη δουλειά του κάπου τον Αύγουστο και τώρα βλέπω ότι το ένα πόδι σχεδόν το σέρνει. Σαράντα κάτι ετών.
Να χτύπησε κάπου δεν παίζει, σέρνει το πόδι γιατί ο ιός τού δάγκωσε τα κόκαλα. Αυτό δεν είναι ιός, είναι εξωγήινο όπλο.
Αυτό είναι μυϊκή ή νευρολογική ατονία. Εκτός αν θεωρείς ότι σε όποιους βγαίνουν από τις μεθ και σέρνονται αυτό γίνεται επειδή τους έσπασαν τα κόκκαλα των ποδιών.
Αν μείνεις σε ένα κρεβάτι για 2 μήνες, για οποιονδήποτε λόγο κι αν μείνεις, είναι φυσιολογική απόρροια, αλλά διορθώνεται πολύ γρήγορα με φυσιοθεραπείες ακόμη κι αν είσαι 80 χρονών. Ούτε έχει σχέση με τον ίδιο τον ιό ούτε είναι μόνιμο πρόβλημα. Να σέρνει το πόδι του σήμερα επειδή νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο είναι δύσκολο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Chainis έγραψε: 09 Δεκ 2021, 12:56
90% προστασία από σοβαρές νοσηλείες και θανάτους μόνο για τους κάτω των 40, που έτσι κι αλλιώς οι νοσηλείες και οι θάνατοι είναι μικροί αριθμοί και μόνο για κάνα μήνα, μετά η προστασία αρχίζει και πέφτει ραγδαία.
Φυσικά γι' αυτούς που κινδυνεύουν και 30% προστασία είναι καλύτερη από το τίποτα, αλλά επιτέλους, σταματήστε να βγάζετε ράντομ ποσοστά. Έλεος. Είναι -όπως ήταν λογικό άλλωστε- πολύ μέτρια εμβόλια, με πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα. Ντε και καλά να τα βγάλετε γαμάτα. Ε, δεν είναι, ρε αδερφέ.
Το πολύ καλύτερο από το τίποτα δεν σημαίνει ότι είναι γαμάτο.
Το πρόβλημα υπάρχει με αυτούς που θεωρούν γαμάτο το τίποτα αν δεν τους παρέχονται εγγυήσεις για 100% ασφαλή εμβόλια.
90%+ προστασία έχουν τα καλύτερα εμβόλια που έχει διαθέσιμα η ανθρωπότητα. Για κάποιον γαμημένο λόγο, κάποιοι έχετε κολλήσει ότι ανήκουν σ' αυτά. Είναι φαιδρό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Απόλυτα ασφαλή δεν το είπε κανένας.
Οι παρενέργειες διαπιστώθηκαν από την αρχή, αλλεργίες από το φάιζερ, θρομβωσεις από το άστρα κλπ.
Παρενέργειες έχει κάθε φάρμακο η εμβόλιο.
Εσύ στέκεσαι στο 1 στα 10.000 εμένα με ενδιαφέρουν οι 9.999.
Δεν ανακαλύφθηκαν από την αρχή, ανακαλύφθηκαν στην πορεία και διαρκώς βγαίνουν στη φόρα καινούργιες, πάντα σε βάρος εμβολιασμένων-πειραματόζωων. Πχ πρόσφατο, και εξαιρετικά σοβαρό: https://www.washingtonpost.com/health/2 ... n-warning/
Φυσικά όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί, αν είχε ακολουθηθεί η συνηθισμένη διαδικασία ανάπτυξης εμβολίων, που περιλαμβάνει μελέτες σε βάθος αρκετών χρόνων για την διαπίστωση ύπαρξης παρενεργειών.
Δεν νομίζω ότι υπήρχε η δυνατότητα για μακροχρόνιες έρευνες.
Δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως η δυνατότητα για μη χορήγηση σε κανέναν, πλην των κατηγοριών από τις οποίες προέρχεται το 95%+ των θανάτων.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Να χτύπησε κάπου δεν παίζει, σέρνει το πόδι γιατί ο ιός τού δάγκωσε τα κόκαλα. Αυτό δεν είναι ιός, είναι εξωγήινο όπλο.
Αυτό είναι μυϊκή ή νευρολογική ατονία. Εκτός αν θεωρείς ότι σε όποιους βγαίνουν από τις μεθ και σέρνονται αυτό γίνεται επειδή τους έσπασαν τα κόκκαλα των ποδιών.
Αν μείνεις σε ένα κρεβάτι για 2 μήνες, για οποιονδήποτε λόγο κι αν μείνεις, είναι φυσιολογική απόρροια, αλλά διορθώνεται πολύ γρήγορα με φυσιοθεραπείες ακόμη κι αν είσαι 80 χρονών. Ούτε έχει σχέση με τον ίδιο τον ιό ούτε είναι μόνιμο πρόβλημα. Να σέρνει το πόδι του σήμερα επειδή νοσηλεύτηκε τον Μάρτιο είναι δύσκολο.
Καλά, ρώτησε έναν καλό φυσιοθεραπευτή να σου πει πόσο γρήγορα διορθώνονται αυτά τα μικροπροβλήματα και σε ποιες περιπτώσεις λήγουν στο δίμηνο, έτσι στο χαλαρό, ακόμη και για τους πολύ νεώτερους από τα 80.
hellegennes έγραψε: 09 Δεκ 2021, 13:21
90%+ προστασία έχουν τα καλύτερα εμβόλια που έχει διαθέσιμα η ανθρωπότητα. Για κάποιον γαμημένο λόγο, κάποιοι έχετε κολλήσει ότι ανήκουν σ' αυτά. Είναι φαιδρό.
Φαιδρό είναι να περιμένει κάποιος σε ένα τόσο σύντομο χρόνο εμβόλια που να εξασφαλίζουν 90% + προστασία από έναν ιό που μεταλλάσσεται.
Και ακόμη πιο φαιδρό να γίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί από αυτούς που φοβούνται ένα ποσοστό παρενεργειών πολύ μικρότερο από το 10%. Εδώ ακόμη και με ποσοστά γύρω στο 1% ταράζονται.
Φαιδρό είναι να περιμένει κάποιος σε ένα τόσο σύντομο χρόνο εμβόλια που να εξασφαλίζουν 90% + προστασία από έναν ιό που μεταλλάσσεται.
Και ακόμη πιο φαιδρό να γίνονται αυτοί οι ισχυρισμοί από αυτούς που φοβούνται ένα ποσοστό παρενεργειών πολύ μικρότερο από το 10%. Εδώ ακόμη και με ποσοστά γύρω στο 1% ταράζονται.
Κοίτα, αυτά τα 90%+ οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα ανέφεραν. Φαιδροί λοιπόν.
Κοίτα, αυτά τα 90%+ οι ίδιοι οι κατασκευαστές τα ανέφεραν. Φαιδροί λοιπόν.
Ναι, ως ποσοστό είναι πολύ καλό για να τίθεται ως σίγουρο δεδομένο. Παρακάτω;
Κατά τα άλλα, υπάρχει πάντα και η λύση της νόσησης χωρίς εμβόλιο.
Όποιος θέλει να ξεμπερδεύει ας την επιδιώξει. Τα ποσοστά ασυμπτωματικής ή ελαφριάς νόσησης είναι επίσης πολύ δυνατά, οπότε γιατί όχι;
Καλά, ρώτησε έναν καλό φυσιοθεραπευτή να σου πει πόσο γρήγορα διορθώνονται αυτά τα μικροπροβλήματα και σε ποιες περιπτώσεις λήγουν στο δίμηνο, έτσι στο χαλαρό, ακόμη και για τους πολύ νεώτερους από τα 80.
Η γιαγιά μου ήταν 84 όταν μπήκε σε ΜΕΘ με πνευμονία (μετά από γρίπη, καλοκαίρι) και έμεινε στο νοσοκομείο συνολικά περίπου έναν μήνα. Μετά πήγε σε κέντρο αποκατάστασης και έκανε φυσιοθεραπεία για κάνα μήνα ακόμη και μετά ήταν τζιτζί. Στα 84.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Οι κατασκευαστές τα έλεγαν αυτά. Εγώ δεν περίμενα τίποτα τέτοιο. Ορίστε τι περίμενα εγώ:
hellegennes έγραψε: 08 Νοέμ 2020, 13:15
Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα κινηθεί στο 50-60% για το σύνολο του πληθυσμού και στο 0-30% για τους άνω των 65.
Δες την ημερομηνία, έναν χρόνο πριν. Spot on ήμουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ST48410 έγραψε: 09 Δεκ 2021, 11:47
Παιδιά κόψτε τις ανοησίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην το κάνετε, προχωρήστε στον εμβολιασμό. Γύρισα από γνωστό που έχει συνεργείο. Αρρώστησε το Μάρτιο, είδε όλο το έργο (εντατικές κλπ) ξαναγύρισε στη δουλειά του κάπου τον Αύγουστο και τώρα βλέπω ότι το ένα πόδι σχεδόν το σέρνει. Σαράντα κάτι ετών.
Τόσα χρόνια δεν είχε βοηθό. Πλέον έχει. Έβλεπα ότι απέφευγε τα πολλά και πολλά και οι κινήσεις γινόντουσαν με κάποια δυσκολία. Μπορεί να είναι και αυτό που λες βεβαίως αλλά δίνω μικρές πιθανότητες. Κάποιος που έχει ταλαιπωρηθεί επί σειρά μηνών δεν μου φαντάζει παράλογο να μην έχει ανακάμψει πλήρως.
Η γιαγιά μου ήταν 84 όταν μπήκε σε ΜΕΘ με πνευμονία (μετά από γρίπη, καλοκαίρι) και έμεινε στο νοσοκομείο συνολικά περίπου έναν μήνα. Μετά πήγε σε κέντρο αποκατάστασης και έκανε φυσιοθεραπεία για κάνα μήνα ακόμη και μετά ήταν τζιτζί. Στα 84.
Aν κατάλαβα καλά, η εμπειρία που έχεις στο φυσιοθεραπευτικό πεδίο αφορούν στην περιπέτεια υγείας της γιαγιάς σου.