!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψηφίστε για το αν θέλετε και τι μορφή lockdown θέλετε.

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.

Θελετε η οχι lockdown και αν ναι πως κρίνετε ότι θα λειτουργήσει

Δεν θέλω lockdown, η Σουηδία δείχνει το δρόμο.
16
31%
Θέλω αυστηρότατο lockdown για 15 μέρες ως ένα μήνα που θα σταματήσει μαχαίρι τη μετάδοση και μετά όλα ανοιχτά.
14
27%
Θέλω στην καραντίνα μόνο τους συνταξιούχους και τους ευπαθείς για όσο διάστημα κρατάνε τα κύματα Covid το χειμώνα.
5
10%
Θέλω ήπιο lockdown για όλους χωρίς αποστολή SMS με max διάρκεια 2-3 μήνες.
3
6%
Θα ήθελα κάποιας μορφής lockdown αλλά τώρα την Όμικρον δεν την σταματάει τίποτα, οπότε φυσική επιλογή γιατί ίσως ο ιός τελειώνει.
2
4%
Θέλω το 6μηνο lockdown που είχαμε πέρυσι (και που βγήκαμε με περισσότερους νεκρούς και κρούσματα από ότι μπήκαμε).
11
22%

Σύνολο ψήφων: 51

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Re: Ψηφίστε για το αν θέλετε και τι μορφή lockdown θέλετε.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

Σουηδια. Ειχαν δικιο σε ολα. (Σουηδια βεβαια οχι μονο σχετικα με τα λοκνταουν, αλλα και στον εμβολιασμο). Η φυσικη επιλογη φτιαχνει το ενστικτο της αυτοσυντηρησης, ολα τ'αλλα το γκρεμιζουν.
Κατευθυνσεις στον κοσμο για μετρα, μασκες, εμβολια κλπ κι απο κει και περα ο καθενας ας προστατευτει οπως νομιζει. Κουρασε η εμμονη της υποχρεωτικης συλλογικης ψευτο-αλληλεγγυης για να σωθουν οσο περισσοτεροι κλπ. Ποτέ ξανα λοκνταουν sms κλπ.
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2021, 21:48
panos291 έγραψε: 08 Δεκ 2021, 21:45 Κανενα λοκνταουν, απολυτως κανενα μετρο.
Κατά τη γνώμη μου πάντως, όποιος παίρνει το χ ή ψ μέτρο προφύλαξης (μάσκα, αποστάσεις κλπ) μόνον όταν νομοτεθούνται είναι ο απόλυτος βλαξ.
+ 1

Δεν ειμαστε στην αρχη της πανδημιας, ειμαστε 2 χρονια μετά !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Αρίστος έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:07 Θα δεχομουν ευχαριστως οποιοδηποτε απο τα 3 πρωτα, το μονο σιγουρο οτι θα θεωρουσα γελοιοτητα τυχον επαναληψη του τελευταιου lockdown.

.
:+1:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2021, 21:11
Gherschaagk έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:48
ΓΑΛΗ έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:26 Δεν θέλω λοκντάουν γιατί πλέον το βρίσκω κάτι άσκοπο και δεν σκοπεύω να συνδέσω τον δρόμο της Σουηδίας με το ελληνικό σκεπτικό.

Εδώ είναι ελληνικά βαλκάνια, δηλαδή κάτι στο περίπου μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Με ό,τι καλό ή κακό συνεπάγεται αυτό.

Στην τελική, όποιος θέλει πρακτική λοκντάουν ας την εφαρμόσει προσωπικά, για να νοιώσει ασφαλής. Δεν καταλαβαίνω που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Στο ότι θα χάσει την επιδότηση; Το σίγουρο πάντως είναι ότι να κλείνουν τα σχολεία και να αμολιούνται μαθητές στα παγκάκια ή στις παιδικές χαρές με παπουδογιαγιάδες χωρίς μάσκα, είναι ένα έργο που έχουμε ξαναδεί.

Το να υποστηρίζουν το λοκντάουν αυτοί που το θεωρούσαν ψυχολογική και οικονομική καταστροφή χθες και το θεωρούν σωτήρια λύση σήμερα, το βρίσκω απλώς γελοίο.
Τα μικρά πήγαιναν στις παιδικές χαρές. Τα μεγάλα να μην πω που πήγαιναν και τι έκαναν.
Το ανέφερα ήδη. Τα μεγάλα φύτευαν μπυρόκουτα στα παρκάκια και τις πλατείες. Ήταν το νέο οικολογικό κίνημα.
Οι καλές περιπτώσεις είναι αυτές.

Στις κακές περιπτώσεις, πήγαν σε εγκαταλελειμμένα κτήρια και κάποια από αυτά κακοποίησαν και ασέλγεισαν σε άλλα.

Έχω συγκεκριμένο περιστατικό στο μυαλό μου. Νομίζω το συζητήσαμε κι εδώ μέσα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

Αρίστος έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:54
Ποιος δεν το ειπε ειναι η σωστη ερωτηση.
.
Δεν απαντάς.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

LETO έγραψε: 08 Δεκ 2021, 21:23 νεο lockdown ειναι οριστικη καταστροφη για πολλους κλαδους.

τι να το κανεις να σωθουν ποσοι απο κοβιντ και να πεθανουν απο εμραγματα, καρκινους και την πεινα;

Υπαρχει λυση αλλα δεν μπορει να την εφαρμοσει αυτη η κυβερνηση.
Και από πτώση κομήτη, ξέχασες να αναφέρεις.
Και ως γνωστόν, απο εμφράγματα και καρκίνους κτλ, δεν πέθαινε ποτέ κανείς, πριν γινει ολο αυτο με τον ιό και σκάσουν τα λοκντάουν. Τα εμφράγματα και οι καρκίνοι εντός εποχής λοκντάουν ανακαλύφθηκαν. :lol:
Και η πείνα βέβαια, ναι. Με ενα μηνάκι ορθοδοξο λοκντάουν το '20 και ενα 6μηνάκι ψευτολοκντάουν το '21, γιναμε Ρουμανία του Τσαουσέσκου, εχετε δίκιο.
Άβαταρ μέλους
vantono

nyxtovios έγραψε: 08 Δεκ 2021, 21:16
vantono έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:05 Ψήφισα το 2*, παρότι με το 6 ηταν η καλύτερή μου σε προσωπικό επίπεδο! Αλλά επειδή δεν ειμαι ατομιστής/παρτάκιας** και βάζω το συλλογικό κοινωνικό καλό πάνω από το ατομικό, 2η επιλογή λοιπόν.

*κάτι πλησίον του 2, βασικά. Πιο συγκεκριμένα: Διακεκομμένο λοκντάουν, τύπου "15-20 μερες κλειστά ΌΛΑ, μετά ανοίγουν πάλι για ενα μηνα ξανά ΟΛΑ και repeat όλο αυτό για όσο χρειαστεί. Παρακολουθούμε την πορεία του ιού/κρουσμάτων και πράττουμε αναλόγως.

**τέτοιοι ειναι μόνο οι ψέκουλες αντιεμβολιαστές.
Αυτά τα πιστεύεις κιόλας;
Φυσικά! Αλλιώς είπαμε, αν ήμουνα παρτάκιας θα ψήφιζα το τελεύταιο, που ήταν ό,τι καλύτερό μου σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά τι να σας κάνω, τυχεροί είστε που έχω βγει ψυχοπονιάρης και σας σκέφτομαι όλους. :8)
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Βασικά η κοινωνία χρειάζεται λοκνταο αυτών και των ψηφοφόρων τους

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Βρετανία – Παραιτήθηκε η σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον μετά το βίντεο – σκάνδαλο εν μέσω lockdown

https://www.tovima.gr/2021/12/08/world/ ... -lockdown/

Μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε μπανανία αραβική χώρα :giggle:
Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser »

Κανένα απολύτως lockdown. Η κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Όλο το ποτήρι, για όλους.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Ψήφισα κανένα lockdown φυσικά.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

vantono έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:37
Sid Vicious έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:12 Θέλω αυστηροτατο λοκνταουν δυο ετων
Ιδανικά και εγώ θα ήθελα κάθε χρόνο για την υπόλοιπη ζωή μου, λοκνταουν 6 μηνών από Νοεμβρη μέχρι Απρίλη και ξανά ανοιχτά όλα μόνο Μάιο-Οκτώβρη + τηλεργασία στο 100% (για επαγγελματα όπου αυτό είναι θεμιτό, φυσικά). :003:

Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδεατού 6μηνου λοκνταουν, τα σχολεία δια ζωσης μόνο για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, τη Β' Λυκείου, άντε και τη Γ'. Όλες οι άλλες τάξεις δευτεροβάθμιας με τηλεκπαιδευση, όπως και τριτοβάθμιας φυσικά.
Δεν είσαι και πολύ κοινωνικός, έτσι;
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

λοκνταουν για τους ψεκ, λεφτεροι οι κανονικοι ανθρωποι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Καραντίνα για τους ψεκασμένους όχι για τους εμβολιασμένους, επιπλέον μια νέα καραντίνα είναι δώρον άδωρον εάν δεν εμβολιαστεί σχεδόν όλος ο πληθυσμός.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:03 λοκνταουν για τους ψεκ, λεφτεροι οι κανονικοι ανθρωποι.
:+1:
Άβαταρ μέλους
vantono

Green Dragon έγραψε: 09 Δεκ 2021, 07:46
vantono έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:37
Sid Vicious έγραψε: 08 Δεκ 2021, 20:12 Θέλω αυστηροτατο λοκνταουν δυο ετων
Ιδανικά και εγώ θα ήθελα κάθε χρόνο για την υπόλοιπη ζωή μου, λοκνταουν 6 μηνών από Νοεμβρη μέχρι Απρίλη και ξανά ανοιχτά όλα μόνο Μάιο-Οκτώβρη + τηλεργασία στο 100% (για επαγγελματα όπου αυτό είναι θεμιτό, φυσικά). :003:

Κατά τη διάρκεια αυτού του ιδεατού 6μηνου λοκνταουν, τα σχολεία δια ζωσης μόνο για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, τη Β' Λυκείου, άντε και τη Γ'. Όλες οι άλλες τάξεις δευτεροβάθμιας με τηλεκπαιδευση, όπως και τριτοβάθμιας φυσικά.
Δεν είσαι και πολύ κοινωνικός, έτσι;
Ναι, για αυτό και το καλοκαίρι που ειναι η αγαπημένη μου εποχή και γινεται της πουτάνας στην Ελλάδα (και απο τουρίστες και γενικότερα), τα θέλω όλα ανοιχτά, ενώ σιχαίνομαι τον καταθλιψοχειμώνα. Επειδή δεν είμαι κοινωνικός. :lol:
Κάθε μέρα έξω είμαι, όπως καθε μερα έξω ημουν και προ κορωνοιού, όπως κάθε μέρα έξω ήμουν (τηρώντας μέτρα φυσικά) και μεσα στο 6μηνο ψευτολοκντάουν. Αλλά και με το λοκντάουν το ορθόδοξο του Μαρτίου 2020, όπως και με το περσινό το ψευτό, ανακάλυψα πτυχές (σωματικές και ψυχολογικές) του εαυτού μου που δεν ήξερα. Ήταν ψυχοθεραπεία για μένα όλη αυτη η φάση, όπως και για πολλούς άλλους που ξέρω. :p8:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vantono την 09 Δεκ 2021, 10:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2021, 09:03 λοκνταουν για τους ψεκ, λεφτεροι οι κανονικοι ανθρωποι.

Φανηκε αυτο στα νοσοκομεια ποσο καλα πηγε.

.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”