!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ποιά στιγμή καταλάβατε οτι δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κατά βάση κακοί;

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: ποιά στιγμή καταλάβατε οτι δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κατά βάση κακοί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Δεκ 2021, 11:43
OANNHSEA έγραψε: 07 Δεκ 2021, 10:32 Δεν υπάρχει καλός ή κακός - υπάρχουν άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τους διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και τα πιστεύω τους.
Από εκεί και πέρα, είναι η θέση και οι καταστάσεις οι οποίες βγάζουν πολλές φορές αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα στην φόρα.

Το κακό είναι ότι ολόκληρη η κοινωνία υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος αυτών των ψυχολογικών προβλημάτων και τα θεωρεί λογικά.
Βάση αυτού είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις στις οποίες να υπάρχει "κακία".

Πάρτε ένα παράδειγμα που μου το έλεγε παλαιός συνάδελφος:
Στη εταιρεία που δούλευε οι πωλητές έπαιρναν όποιο αυτοκίνητο υπήρχε διαθέσιμο - ίσος όμως αριθμός με τους πωλητές. Μία χρονιά στις αρχές του καλοκαιριού η εταιρεία έβαλε στο χέρι κάποια καλά αυτοκίνητα και τα έδωσε στους πωλητές. Τον Αύγουστο ακολούθησε βαρβάτος καυγάς για το ποιός θα πάρει το καλύτερο αυτοκίνητο στις διακοπές του!!! Έπεσε και ξύλο για αυτό - οι δύο εν λόγω πωλητές απολύθηκαν...
Ποιός είναι εδώ ο κακός της υπόθεσης;
α) η εταιρεία που κατάφερε να βάλει στο χέρι μεγάλα αυτοκίνητα των 1800 κυβικών, τα οποία ουσιαστικά δεν τα αγόρασε, ούτε τα είχε με leasing;
β) οι πωλητές, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τον σπουδαίο στους συγγενείς με ξένο αυτοκίνητο;
γ) η εταιρεία (ουσιαστικά ο προϊστάμενος) ο οποίος τους απέλυσε;;;

Εάν σε αυτό το ισχνό παράδειγμα καταλάβετε το πρόβλημα, τότε μπορείτε να καταλάβετε και τον όρο "κακός" που βάζετε σαν τεμπέλα στον κόσμο.

.
β, οι πωλητες. ευκολακι.
Νομίζω έχετε μπερδέψει την κακία με την ηλιθιότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: ποιά στιγμή καταλάβατε οτι δυστυχώς οι περισσότεροι άνθρωποι είναι κατά βάση κακοί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι συνήθως οι άνθρωποι αντιδρούν ως "καλοί" μόνον όταν νοιώθουν ανώτεροι.

Είναι η σκοτεινή πλευρά της "φιλανθρωπίας". Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι χαρακτηριστικό και σε όλα τα παρακμιακά κινήματα, τόσο στην πολιτική όσο και στην τέχνη.

Αναφέρομαι στη συντριπτική πλειοψηφία των καλών ανθρώπων. Από τη μια στιγμή στην άλλη, μπορούν να μεταμορφωθούν σε απίστευτα μίζερα και μοχθηρά πλάσματα, συνεχίζοντας να προβάλλουν ότι κάνουν αντίσταση στους κακούς, ενώ ξέρουν πολύ καλά τι ακριβώς κάνουν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog »

omg kai 3 lol έγραψε: 07 Δεκ 2021, 11:44
η αγνοια-ελλειψη γνωσης ειναι η μεγαλυτερη πηγη κακου σε ολον τον πλανητη
:+1:
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

hellegennes έγραψε: 07 Δεκ 2021, 11:48
OANNHSEA έγραψε: 07 Δεκ 2021, 10:32 Δεν υπάρχει καλός ή κακός - υπάρχουν άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία τους διαμορφώνουν τον χαρακτήρα τους και τα πιστεύω τους.
Από εκεί και πέρα, είναι η θέση και οι καταστάσεις οι οποίες βγάζουν πολλές φορές αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα στην φόρα.

Το κακό είναι ότι ολόκληρη η κοινωνία υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος αυτών των ψυχολογικών προβλημάτων και τα θεωρεί λογικά.
Βάση αυτού είναι απολύτως λογικό να υπάρχουν ένα σωρό περιπτώσεις στις οποίες να υπάρχει "κακία".

Στη εταιρεία που δούλευε οι πωλητές έπαιρναν όποιο αυτοκίνητο υπήρχε διαθέσιμο - ίσος όμως αριθμός με τους πωλητές. Μία χρονιά στις αρχές του καλοκαιριού η εταιρεία έβαλε στο χέρι κάποια καλά αυτοκίνητα και τα έδωσε στους πωλητές. Τον Αύγουστο ακολούθησε βαρβάτος καυγάς για το ποιός θα πάρει το καλύτερο αυτοκίνητο στις διακοπές του!!! Έπεσε και ξύλο για αυτό - οι δύο εν λόγω πωλητές απολύθηκαν...
α) η εταιρεία που κατάφερε να βάλει στο χέρι μεγάλα αυτοκίνητα των 1800 κυβικών, τα οποία ουσιαστικά δεν τα αγόρασε, ούτε τα είχε με leasing;
β) οι πωλητές, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν τον σπουδαίο στους συγγενείς με ξένο αυτοκίνητο;

Εάν σε αυτό το ισχνό παράδειγμα καταλάβετε το πρόβλημα, τότε μπορείτε να καταλάβετε και τον όρο "κακός" που βάζετε σαν τεμπέλα στον κόσμο.

.
β, οι πωλητες. ευκολακι.
Νομίζω έχετε μπερδέψει την κακία με την ηλιθιότητα.
δεν υπαρχει ηλιθιοτητα στην κακια ενας ηλιθιος μπορει καλλιστα να ειναι καλοπροαίρετος σε ολες τις καταστασεις
απεναντίας ενας κακος βγαζει την κακια σε ολες τις εκφάνσεις του βίου του
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

.
β, οι πωλητες. ευκολακι.
Γιατί θεωρείς ότι οι πωλητές είναι οι κακοί;;;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
περαστική

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από περαστική »

Πορφύριος Εξαρχίδης έγραψε: 07 Δεκ 2021, 11:35
talaipwros έγραψε: 07 Δεκ 2021, 00:20 οι περισσότεροι - υποθέτω - στα νιάτα μας θεωρούσαμε οτι κατά βαση ο μέσος άνθρωπος είναι καλός

κάποια στιγμή καθώς περνάνε τα χρόνια έρχεται η δυσάρεστη συνειδητοποίηση οτι κατά βάση ο μέσος άνθρωπος είναι κακός.

πότε - αν - σας ήρθε η συνειδητοποίηση αυτή και πώς σας επηρέασε ;
Κάνεις λάθος. Οι περισσότεροι είναι κατά βάση καλοί. Είναι οι φοβίες τους και οι ανασφάλειές τους που τους κάνουν επιφυλακτικούς. Όχι η κακία. Λίγοι άνθρωποι είναι γνήσια κακοί κι αυτοί είναι άρρωστοι. Η κακία τους τρώει.
Αυτό. Αυτό ακριβώς. Αν υπάρχει και η θέληση κιόλας να βλέπεις πάντα το καλό στους άλλους, και να το επιδιώκεις και εσύ με την συμπεριφορά σου, θα το βλέπεις αρκετά πιο συχνά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

OANNHSEA έγραψε: 07 Δεκ 2021, 12:39

.
β, οι πωλητες. ευκολακι.

.

γιατι επαιξαν ξυλο, με ασημαντη αφορμη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
περαστική

Νon4me έγραψε: 07 Δεκ 2021, 00:49 Ολα ειναι σχετικα , αν δε βρεξει θα κρατησει κλπ . το τι ειναι οι αλλοι εξαρταται κατα βαση με το πως συμπεριφερεσαι και συ . δεν ειχα ποτε μου θεμα απο απλες παρεες ως περιβαλλον εργασιας . ενταξει αν καποιος ειναι κλινικη περιπτωση κρατας αποσταση και τελος .
Ναι, αυτό που λέει ο non4me. Συζητούσα τις προάλλες με κοπέλες που δούλευαν στην ίδια δουλειά μαζί μου και έχουν φύγει για μια κοπέλα που την χαρακτήριζαν θεόξινη και υπερόπτη και ότι δεν την αντέχει κανένας. Πετάγομαι και τους λέω "ρε παιδιά σας ακούω τόση ώρα που συζητάτε και έχω μείνει. Εγώ της μιλάω μια χαρά και μου μιλάει πάντα πολύ καλά, δεν είχα ποτέ θέμα μαζί της και ούτε παρατήρησα κάτι τέτοιο γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας". Και μου απάντησαν πως έχω χαρακτήρα που κάνω το καλό με όλους γιατί σ' αυτό επικεντρώνομαι, αλλά αυτό έχει και το τίμημα με την πρώτη απογοήτευση από τους ανθρώπους να το βιώνω πιο έντονα γιατί παθαίνω ψιλοσοκ. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα καλά και τα κακά χαρακτηριστικά τους, όπως και εμείς οι ίδιοι. Οι πραγματικά κακοί άνθρωποι που θέλουν ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ να σε δουν να υποφέρεις, είναι λίγοι.
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

talaipwros έγραψε: 07 Δεκ 2021, 00:20 οι περισσότεροι - υποθέτω - στα νιάτα μας θεωρούσαμε οτι κατά βαση ο μέσος άνθρωπος είναι καλός

κάποια στιγμή καθώς περνάνε τα χρόνια έρχεται η δυσάρεστη συνειδητοποίηση οτι κατά βάση ο μέσος άνθρωπος είναι κακός.

πότε - αν - σας ήρθε η συνειδητοποίηση αυτή και πώς σας επηρέασε ;
Πριν δέκα χρόνια με την κρίση, όταν έπεσαν οι μάσκες.

Ξαφνικά οι περισσότεροι στα καλά καθούμενα άρχισαν να στάζουν χολή, να χτυπάνε στον άλλον τα αδύνατα σημεία του και να υποβιβάζουν τα δυνατά σημεία μήπως και ψηλώσουν αυτοί μερικούς πόντους.
Και το ρουφιάνεμα στη δουλειά πήγε στον ουρανό.
Όχι πως δεν υπήρχε πριν, αλλά εκτός του ότι ήταν λιγότερο, τουλάχιστον υπήρχε μια λογική, έστω και ανήθικη: ήθελε να σου φάει τη θέση. Τώρα γίνεται επιπλέον και επειδή δεν ζει τη ζωή που ζούσε πριν ή χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά ή επειδή η άλλη τις τρώει από τον άντρα της.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Juno την 08 Δεκ 2021, 00:03, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno »

Space_Passenger έγραψε: 07 Δεκ 2021, 13:15 Το κατάλαβα οταν εκανα εγγραφη στο φορουμ. Ρ D
Και αυτό.
Έρχεται ο κάθε ψυχωσικός που τον βρίζει ο προϊστάμενός του ή τον παντοφλιάζει η σύζυγος για να ξεδώσει βρίζοντας (γυναίκες κατά προτίμηση, μην ακούσει από συμπχορουμίτη τα ίδια που λέει και επιδεινωθεί το ψυχωσικό επεισόδιο).
Το έχω ζήσει πολλές φορές εδώ και όλοι οι ανισόρροποι που έκαναν επιθεση, είναι ακόμα εδώ και γράφουν, προφανώς για ψυχοθεραπεία.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε: 24 Ιαν 2019, 18:07 Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Ασέβαστος έγραψε: 07 Δεκ 2021, 13:08
OANNHSEA έγραψε: 07 Δεκ 2021, 12:39

β, οι πωλητες. ευκολακι.

.

γιατι επαιξαν ξυλο, με ασημαντη αφορμη.
Δεν είναι τόσο απλό...
Βλέπεις, στα μάτια της κοινωνίας που ζεις, το μεγάλο αμάξι συμβολίζει τον πετυχημένο άντρα. Αυτοί λοιπόν οι κύριοι ήθελαν ο καθένας το μεγαλύτερο αμάξι για να αποδείξουν και στον περίγυρο της εταιρείας ότι είναι σπουδαίοι στην εταιρεία μια και τους το δίνει, αλλά και στο συγγενικό τους περιβάλλον ότι είναι κάποιοι μιας και κατάφεραν να έχουν "μεγάλο αμάξι"...
Οι σαπισμένες ιδέες της κοινωνίας λοιπόν ήταν που τους επέβαλαν να τσακωθούν για ένα όχημα!!! Η ίδια η κοινωνία τους έσπρωξε στον καυγά, γιατί έπρεπε να καλύψουν, να εκφράσουν, να αποδώσουν, τις σάπιες ιδέες της!!!
Με λίγα λόγια έγιναν κακοί γιατί μεγάλωσαν μέσα σε μία κοινωνία με σκατά ιδέες!!!
Για να το καταλάβεις πιο απλά: μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον κανίβαλο που τρώει τους νεκρούς συγγενείς για αυτό, όταν όλη η κοινωνία μέσα στην οποία μεγάλωσε κάνει το ίδιο;;;

ΥΓ
Ξέρεις τι άκουσα πριν από πολλά χρόνια από τους συγγενείς όταν αγόρασα καινούριο το όχημα μου - ένα Ρ107; Ξέρεις τι υποτιμητικά σχόλια άκουσα που πήγα και πήρα "ένα μικρό αμαξάκι";;;;

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Τη στιγμή που ήρθα σ' επαφή με άτομα από χωριό.
Δεν είναι όλοι, αλλά πολλοί έχουν μια απίστευτη έλλειψη ενσυναίσθησης. Ακόμα και μορφωμένοι.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
περαστική

Juno έγραψε: 07 Δεκ 2021, 13:20
Space_Passenger έγραψε: 07 Δεκ 2021, 13:15 Το κατάλαβα οταν εκανα εγγραφη στο φορουμ. Ρ D
Και αυτό.
Έρχεται ο κάθε ψυχωσικός που τον βρίζει ο προϊστάμενός του ή τον παντοφλιάζει η σύζυγος για να ξεδώσει βρίζοντας (γυναίκες κατά προτίμηση, μην ακούσει από συμπχορουμίτη τα ίδια που λέει και επιδεινωθεί το ψυχωσικό επεισόδιο).
Το έχω ζήσει πολλές φορές εδώ και όλοι οι ανισόρροποι που έκαναν επιθεση, είναι ακόμα εδώ και γράφουν, προφανώς για ψυχοθεραπεία.
Η ανωνυμία του μέσου. Αν σε είχαν μπροστά τους δεν θα τα έλεγαν. Δεν το κάνουν από κακία, θέλουν κάπου να ξεσπάσουν τα νεύρα τους.

Επίσης για περί κόβιντ και αυτά που παρατηρούμε και ακούμε τους τελευταίους μήνες, είναι κυρίως από ανασφάλεια και ΦΟΒΟ. Σκέψου τώρα να ήταν ο παιδικός σου φίλος ανεμβολίαστος. Θα τολμούσες να σκεφτείς ή και να του έλεγες "αν νοσήσεις μην δεχτείς να μπεις σε ΜΕΘ και μείνε να ψοφήσεις, σκασίλα μου"; Αντίστροφα θα τα έβαζες με την μάνα, φίλη, αδερφή σου επειδή πήγε να κάνει το εμβόλιο χαρακτηρίζοντάς την χαζή και πρόβατο; Κάπου πρέπει να ξεσπάει τα ψυχολογικά του ο άνθρωπος, και το κάνει κυρίως ανώνυμα ή όταν αναφέρεται σε άγνωστα πρόσωπα προς εκείνον. Βέβαια το σοκ όταν διαβάζεις σκατοψυχιές σίγουρα το παθαίνεις αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως όλοι όσοι τις γράφουν είναι πραγματικά σκατόψυχοι.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Όλοι είναι κακοί, εκτός από 'μένα.
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”