!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η τρίτη δόση του εμβολίου ίσως να είναι και η οριστική»

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η τρίτη δόση του εμβολίου ίσως να είναι και η οριστική»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Gherschaagk έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:44
AlienWay έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:43 Στις 2 πρώτες δόσεις έκανα moderna. Σήμερα έκλεισα αναμνηστική με το άλλο (το biden).
Χο χο! Έχω κλείσει ήδη.
Κι εγώ έκλεισα για τις 28, αν και θα το ήθελα νωρίτερα. Δεν παίζει μία χωρίς αλλαγή τκ και δεν προτίθεμαι να αρχίσω αυτές τις τσαχπινιές.

Η πλάκα είναι ότι πήγαινα για 5μισάρι αλλά δεν με θέλανε και τελικώς μου βγήκε 6μηνίτικο+ το μωρό. Τα λεφτά μας πίσω λέμε. :011:

Και κάποιοι άσχετοι τσιρίζουν για τα 3μηνα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Re: Καθηγητής Μανωλόπουλος: «Η τρίτη δόση του εμβολίου ίσως να είναι και η οριστική»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Δημοκράτης έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:30 Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει, πως ξαφνικά βρέθηκαν ντεμέκ ορθόδοξοι που έχουν πρόβλημα με τα εμβόλια; Πότε ξαφνικά γίναμε προτεστάντες και λένε τέτοιες μαλακίες;
Από τότε που άρχισε η αντινεοταξική θολούρα.Και τα αντινεοταξικά εισάγονται από την Αμερική με μια προσαρμογή για να φαίνονται ορθόδοξα και ελληνικά.Πριν αρχίσει αυτό προφανώς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και μάλιστα υπήρχε κατάκριση των "αιρετικών" όπου επενέβαιναν σε ιατρικά επιστημονικά θέματα.
Έγραψα σε άλλο νήμα στη SUV ότι είχα ακούσει κηρύγματα παπάδων που έλεγαν ότι η άρνηση των ιεχωβάδων να δεχθούν μετάγγιση είναι έμμεση προτροπή σε αυτοκτονία που είναι μεγάλο αμάρτημα εάν η μετάγγιση είναι απαραίτητη για μια εγχείρηση που θα σώσει τον εγχειριζόμενο.Αλλά τώρα η άρνηση μετάγγισης είναι αμάρτημα αλλά η άρνηση εμβολίου είναι σωστή απεφάνθησαν διάφοροι γέροντες και παπάδες.
Μετράει βέβαια και ποιός είναι ο αρχιεπίσκοπος.Εάν ήταν ο Χριστόδουλος θα τασσόταν αμέσως υπέρ του εμβολιασμού και οι αντιδραστικοί θα το βούλωναν.Είχε βάλει την σύνοδο να δηλώσουν όλοι δωρητές σώματος για να προωθήσει τις μεταμοσχεύσεις.Το αστείο να δέχεσαι ολόκληρο ξένο όργανο και όχι κάποια μικρογραμμάρια εμβολίου διαφεύγει από τους ταλιμπανίζοντες.Υπ όψιν ότι οι ιεχωβάδες τα αρνούνται αυτά με παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που ακούς από τους γέροντες για τα εμβόλια,το σώμα είναι ναός Κυρίου και δεν πρέπει να παραβιάζεται κλπ.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:54
AlienWay έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:43 Στις 2 πρώτες δόσεις έκανα moderna. Σήμερα έκλεισα αναμνηστική με το άλλο (το biden).
Χο χο! Έχω κλείσει ήδη.
Κι εγώ έκλεισα για τις 28, αν και θα το ήθελα νωρίτερα. Δεν παίζει μία χωρίς αλλαγή τκ και δεν προτίθεμαι να αρχίσω αυτές τις τσαχπινιές.

Η πλάκα είναι ότι πήγαινα για 5μισάρι αλλά δεν με θέλανε και τελικώς μου βγήκε 6μηνίτικο+ το μωρό. Τα λεφτά μας πίσω λέμε. :011:

Το σημαντικό είναι πως μπορείς να το κάνεις. Τώρα για 15-20 μέρες μετά, δε νομίζω πως είναι μεγάλο το ρίσκο.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

πατησιωτης έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:59
Δημοκράτης έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:30 Να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει, πως ξαφνικά βρέθηκαν ντεμέκ ορθόδοξοι που έχουν πρόβλημα με τα εμβόλια; Πότε ξαφνικά γίναμε προτεστάντες και λένε τέτοιες μαλακίες;
Από τότε που άρχισε η αντινεοταξική θολούρα.Και τα αντινεοταξικά εισάγονται από την Αμερική με μια προσαρμογή για να φαίνονται ορθόδοξα και ελληνικά.Πριν αρχίσει αυτό προφανώς δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και μάλιστα υπήρχε κατάκριση των "αιρετικών" όπου επενέβαιναν σε ιατρικά επιστημονικά θέματα.
Έγραψα σε άλλο νήμα στη SUV ότι είχα ακούσει κηρύγματα παπάδων που έλεγαν ότι η άρνηση των ιεχωβάδων να δεχθούν μετάγγιση είναι έμμεση προτροπή σε αυτοκτονία που είναι μεγάλο αμάρτημα εάν η μετάγγιση είναι απαραίτητη για μια εγχείρηση που θα σώσει τον εγχειριζόμενο.Αλλά τώρα η άρνηση μετάγγισης είναι αμάρτημα αλλά η άρνηση εμβολίου είναι σωστή απεφάνθησαν διάφοροι γέροντες και παπάδες.
Μετράει βέβαια και ποιός είναι ο αρχιεπίσκοπος.Εάν ήταν ο Χριστόδουλος θα τασσόταν αμέσως υπέρ του εμβολιασμού και οι αντιδραστικοί θα το βούλωναν.Είχε βάλει την σύνοδο να δηλώσουν όλοι δωρητές σώματος για να προωθήσει τις μεταμοσχεύσεις.Το αστείο να δέχεσαι ολόκληρο ξένο όργανο και όχι κάποια μικρογραμμάρια εμβολίου διαφεύγει από τους ταλιμπανίζοντες.Υπ όψιν ότι οι ιεχωβάδες τα αρνούνται αυτά με παρόμοια επιχειρήματα με αυτά που ακούς από τους γέροντες για τα εμβόλια,το σώμα είναι ναός Κυρίου και δεν πρέπει να παραβιάζεται κλπ.
Αρα μιλάμε για αίρεση μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

Τρικυμία εν κρανίω βρε Πατησιώτη
Δεν υπάρχει ντε φάκτο τί δέχεσαι και τι όχι με τις προυποθέσεις τις δικές σου
Οι παραδοχές που κάνει η Εκκλησία (οι διαχρονικές όχι σε εκάστοτε μεμονωμένες περιόδους, που μπορεί να υπάρχουν και λάθη) πηγάζουν από μια Θεολογία που προκύπτει από Φώτιση, δεν βγαίνει από την κούτρα του καθενός κατα πώς νομίζει.

Τώρα εαν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους γιατί δεν το πιστεύουν είναι άλλο καπέλο
Όλο τα ίδια θα λέμε?
Αυτό που λες για τις μεταμοσχεύσεις πχ, μόνο διπλά όργανα επιτρέπονται και αυτό γιατί δεν στερούν την ζωή από τον φορέα τους. Και αυτό αν θα γίνει θα γίνει ίσως με προυποθέσεις.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να αναπτύξω εδώ το θέμα ούτε είμαι εγώ η κατάλληλη.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

nik_killthemall έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:49
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:34
nik_killthemall έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:12

Αυτο ακριβως παίδες ! Η επιστημη αιωνες τωρα πειθει επειδη εκθετει την αγνοια της και τις αδυναμιες της, και ΟΧΙ επειδη τις κρύβει ! Αυτη που "πείθει" κρύβοντας είναι η πολιτική, όπου "πείθει" = εξαπατεί.

Κάθε φορά που λες κάτι ανακριβές για να "μην φρικαρει ο κοσμος", δημιουργεις 100 φορές μεγαλυτερο φρικαρισμα όταν μερικους μήνες μετά η πράξη διαψεύδει την ανακρίβεια που ειπες.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι παίζουν δυνατά και τα "κατά συνθήκη ψεύδη" στο φρικάρισμα.

Γιατί -θεωρητικώς και πρακτικώς- αυτοί που συνήθως "φρικάρουν" εστιάζουν στις πολιτικές και όχι επιστημονικές εκτιμήσεις.

Εαν οι πρώτες βαζουν χαλινάρια στις δεύτερες λογικό δεν είναι ?

Από την αλλη μεγάλο μέρος του κόσμου και κυρίως του κόσμου που απειλείται περισσότερο απο τον κορονοϊο δεν έχει την ευχερεια να τις διαχωριζει ανοίγοντας με σύνεση το ξεφύλλισμα στο διαδίκτυο, αλλά απλά ανοίγει την τηλεόραση για να ενημερωθει για τις επιστημονικες εκτιμησεις συνηθως απο μια ομορφη συντροφια πολιτικου και λοιμωξιολογου (σα να λεμε συντροφια κληρικου-ιεραρχη και λοιμωξιολογου) :lol: .

Στη περιπτώση π.χ. που ο επιστημονικος φορεας στην Ελλαδα θα ηταν ανεξαρτητος και διαφανης από την πολιτική, η καθημερινη ανακοινωση του ΕΟΔΥ δεν θα ειχε αυτο χάλι που εχει σημερα και πολιτικοί σαν τον Πλεύρη ("θα αναπληρωσουμε το ποσοστο εμβολιασμου στους γέρους εμβολιαζοντας τους νεους") θα είχαν οδηγηθεί σε παραίτηση ύστερα από άδειασμα του πολιτικα ανεξαρτητου ΕΟΔΥ, περί διασπορας αντι-επιστημονικων απόψεων !
Ειλικρινά τώρα, πιστεύεις ότι κρέμομαι από τα χείλη του κάθε Πλεύρη ή του κάθε κυβερνητικού φορέα για να αποφασίσω για το τι θα κάνω;

Κυρίως από το διαδίκτυο ενημερώνομαι. Και όταν λέω "ενημέρωση από το διαδίκτυο" δεν εννοώ ότι ψάχνω ΜΟΝΟΝ για τις δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τη δική ΜΟΥ άποψη, θεωρώντας ως ασήμαντα ή τυφλά σημεία τις υπόλοιπες.

Ναι, σαφώς και γνωρίζω ότι το οτιδήποτε υπόκειται σε έναν έλεγχο αλλά τη στοιχειώδη ικανότητα να διακρίνω τον άμεσο ή έμμεσο πλάγιο λόγο, την έχω.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

SUV έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:46 τί θέλει να πει με αυτό?
:xena:
Η μελέτη αναγνώρισε κι άλλες, ακόμα πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις, οι οποίες δεν υπάρχουν στην Όμικρον αλλά θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον, καθώς τα εμβόλια και οι υπάρχουσες θεραπείες ασκούν εξελικτικές πιέσεις στον πανδημικό κοροναϊό.
δεν έχω καταλάβει αυτό εδώ το πράγμα, θα μου εξηγήσει κάποιος?
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Ξέρανε πώς να πουλήσουν το αφήγημα: Στην αρχή είπαν ότι το εμβόλιο έχει μέσα τσιπάκι.

Όπου στο μυαλό του ελληνορθόδοξου: Τσιπάκι ίσον, το χάραγμα του διαόλου. Είναι άλλωστε γνωστό και το τραγούδι των παπαροκάδων που λέει "είμαι ένα τσιπάκι τοσοδά".

Τσιπάκι σε ρόλο "τατουάζ" είχε επινοηθεί από εταιρία συμφερόντων του Μπιλ Γκέητς, αλλά εκείνο προοριζόταν για εξωτερική τοποθέτηση. Καμία σχέση με τα εμβόλια, αλλά σου λέει, "λεπτομέρειες".

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο της συζήτησης που είχαν δύο ψέκες συνάδελφοί μου την περασμένh άνοιξη. Είπε ο ένας "σκεφτομαι να το κάνω το εμβόλιο". Και ο άλλος του απάντησε θυμωμένος: "Ε, τότε κάτσε να σου βάλουν τσιπάκι".

Όταν η επιχειρηματολογία για το τσιπάκι αδυνάτισε, τότε επιστρατεύτηκαν στο αφήγημα των πνευματικών, τα... εκτρωμένα έμβρυα των 60s, νεκρά με τον ομφάλιο ρόλο.

Αυτά εικάζω ότι εκπέμπουν 5G.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

AlienWay έγραψε: 04 Δεκ 2021, 15:11
Ξέρανε πώς να πουλήσουν το αφήγημα: Στην αρχή είπαν ότι το εμβόλιο έχει μέσα τσιπάκι.

Όπου στο μυαλό του ελληνορθόδοξου: Τσιπάκι ίσον, το χάραγμα του διαόλου. Είναι άλλωστε γνωστό και το τραγούδι των παπαροκάδων που λέει "είμαι ένα τσιπάκι τοσοδά".

Τσιπάκι σε ρόλο "τατουάζ" είχε επινοηθεί από εταιρία συμφερόντων του Μπιλ Γκέητς, αλλά εκείνο προοριζόταν για εξωτερική τοποθέτηση. Καμία σχέση με τα εμβόλια, αλλά σου λέει, "λεπτομέρειες".

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο της συζήτησης που είχαν δύο ψέκες συνάδελφοί μου την περασμένh άνοιξη. Είπε ο ένας "σκεφτομαι να το κάνω το εμβόλιο". Και ο άλλος του απάντησε θυμωμένος: "Ε, τότε κάτσε να σου βάλουν τσιπάκι".

Όταν η επιχειρηματολογία για το τσιπάκι αδυνάτισε, τότε επιστρατεύτηκαν στο αφήγημα των πνευματικών, τα... εκτρωμένα έμβρυα των 60s, νεκρά με τον ομφάλιο ρόλο.

Ναι αλλά το ερώτημα είναι ποτέ αρχίσαμε να έχουμε τέτοιους ψεκασμενους παπάδες και γενικώς ορθόδοξους. Αυτές διαχρονικά ήταν προτεστάντες παπαριες
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Δημοκράτης έγραψε: 04 Δεκ 2021, 15:17

Ναι αλλά το ερώτημα είναι ποτέ αρχίσαμε να έχουμε τέτοιους ψεκασμενους παπάδες και γενικώς ορθόδοξους. Αυτές διαχρονικά ήταν προτεστάντες παπαριες
Σίγουρα ξεκίνησε από τις "νεες αντίχριστες ταυτότητες που δεν περιλάμβαναν το θρήσκευμα" και κάπου εκεί ήταν η έξαρση του "Λιακόπουλου".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gherschaagk έγραψε: 04 Δεκ 2021, 15:01
ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:54

Χο χο! Έχω κλείσει ήδη.

Το σημαντικό είναι πως μπορείς να το κάνεις. Τώρα για 15-20 μέρες μετά, δε νομίζω πως είναι μεγάλο το ρίσκο.
Βρε μάτια μου, με έχεις παρεξηγήσει. Σαφώς και δεν βλέπω ως όριο ρίσκου τις επίτιμες :D ημερομηνίες. Σαφώς και δεν ξέρω το πως θα αντιδρούσε ο οργανισμός μου χωρίς εμβόλιο. Μπορεί να το ξεπερνούσα στο χαλαρό, μπορεί και να ήμουν κάτω από τα θυμαράκια τώρα. Απλώς θέλω να ξέρω ότι έκανα αυτό που περνούσε από το χέρι μου, για να μην προκαλέσω δυσάρεστες καταστάσεις για μένα και τους ανθρώπους μου (βασικό) και τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα συγκυριών. Σε κάθε περίπτωση, η γη θα συνεχίζει να γυρίζει με ή χωρίς εμένα. Αυτή και μόνον η αποδοχή της πραγματικότητας, που δεν οφείλεται στον κόβιντ (αυτός είναι απλώς ένα πρόσχημα) με χαλαρώνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά διάβασα για μια γυναίκα στο Αγρίνιο που ο άντρα της χρειάζεται ΜΕΘ, εμβολιασμένος - κορονιασμένος, και δεν βρίσκεται και η ίδια ανέφερε πως για τον "δεσπότη" που είναι αρνητής και προέτρεπε τους πιστούς να μην εμβολιαστούν βρέθηκε αμέσως κλίνη. Για τον άντρα της που δεν είναι τίποτα δεν βρίσκεται.

Ο δεσπότης θα ζήσει και θα βγει από το νοσοκομείο για να ευχαριστήσει τον Θεό που τον έσωσε. Το γεροντάκι να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk »

SUV έγραψε: 04 Δεκ 2021, 15:05
SUV έγραψε: 04 Δεκ 2021, 14:46 τί θέλει να πει με αυτό?
:xena:
Η μελέτη αναγνώρισε κι άλλες, ακόμα πιο επικίνδυνες μεταλλάξεις, οι οποίες δεν υπάρχουν στην Όμικρον αλλά θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο μέλλον, καθώς τα εμβόλια και οι υπάρχουσες θεραπείες ασκούν εξελικτικές πιέσεις στον πανδημικό κοροναϊό.
δεν έχω καταλάβει αυτό εδώ το πράγμα, θα μου εξηγήσει κάποιος?
Αχαχαχα...Μια χαρά το κατάλαβες...
Αναγνωρίζω ευελιξία σκέψης :P
Παρατηρητής...
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Gherschaagk έγραψε: 04 Δεκ 2021, 15:23

Δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύει αλλά διάβασα για μια γυναίκα στο Αγρίνιο που ο άντρα της χρειάζεται ΜΕΘ, εμβολιασμένος - κορονιασμένος, και δεν βρίσκεται και η ίδια ανέφερε πως για τον "δεσπότη" που είναι αρνητής και προέτρεπε τους πιστούς να μην εμβολιαστούν βρέθηκε αμέσως κλίνη. Για τον άντρα της που δεν είναι τίποτα δεν βρίσκεται.

Ο δεσπότης θα ζήσει και θα βγει από το νοσοκομείο για να ευχαριστήσει τον Θεό που τον έσωσε. Το γεροντάκι να ζήσουμε να το θυμόμαστε.
Ρε δεν πάνε στο διάολο όλα τα αρνητά δεσπότα της κωλοπετεινίτσας;

Κυριολεκτώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”