!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Η Τέλεια Ομελέτα
- Dwarven Blacksmith
- Δημοσιεύσεις: 49563
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
- Τοποθεσία: Maiore Patria
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
^ Όχι. Η τέλεια ομελέτα είναι στέρεη, την μαχαιρώνεις δεν την κουταλιάζεις.
- ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
- Δημοσιεύσεις: 940
- Εγγραφή: 12 Σεπ 2018, 02:00
- Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Με λίγο σπανάκι μέσα.
- taxalata xalasa
- Δημοσιεύσεις: 20638
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
ˆˆˆαυτο ειναι αυγοκοφτο με αλλαντικο, που κολυμπαει στο λαδι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος taxalata xalasa την 03 Δεκ 2021, 20:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- BigChiefWahoo
- Δημοσιεύσεις: 6268
- Εγγραφή: 18 Ιουν 2021, 15:03
- Phorum.gr user: Wahoo
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Αυτή είναι όπως τη φτιάχνουν οι Ισπανοί ;
Δεν έχω φάει πιο νόστιμη ομελέττα στη ζωή μου - και είμαι καθαρόαιμος ομελεττάς,φτιάχνω μπαγκέττα με ομελέττα (3-4 αυγά) και γαλοπούλα/τυριά/κρεμμύδι/πιπεριά,τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (συνήθως τρεις)
Αλλά αυτή η ισπανική,που είναι τελείως στερεή και παχιά,είναι απίστευτη.
Αυτή είναι η φριτάττα ;
- taxalata xalasa
- Δημοσιεύσεις: 20638
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
οι ισπανοι κανουν tortilla, τορτιγιαBigChiefWahoo έγραψε: 03 Δεκ 2021, 20:02Αυτή είναι όπως τη φτιάχνουν οι Ισπανοί ;
Δεν έχω φάει πιο νόστιμη ομελέττα στη ζωή μου - και είμαι καθαρόαιμος ομελεττάς,φτιάχνω μπαγκέττα με ομελέττα (3-4 αυγά) και γαλοπούλα/τυριά/κρεμμύδι/πιπεριά,τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (συνήθως τρεις)
Αλλά αυτή η ισπανική,που είναι τελείως στερεή και παχιά,είναι απίστευτη.
Αυτή είναι η φριτάττα ;
οι ιταλοι κανουν frittata, φριττατα
οι γαλλοι κανουν omelet, ομελετ
το δικο μας μιξ και των τριων.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- Eθνικοκοινωνιστης
- Δημοσιεύσεις: 46396
- Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
ιταλικη και ειναι τυπου πιτας χωρις φυλλοBigChiefWahoo έγραψε: 03 Δεκ 2021, 20:02Αυτή είναι όπως τη φτιάχνουν οι Ισπανοί ;
Δεν έχω φάει πιο νόστιμη ομελέττα στη ζωή μου - και είμαι καθαρόαιμος ομελεττάς,φτιάχνω μπαγκέττα με ομελέττα (3-4 αυγά) και γαλοπούλα/τυριά/κρεμμύδι/πιπεριά,τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα (συνήθως τρεις)
Αλλά αυτή η ισπανική,που είναι τελείως στερεή και παχιά,είναι απίστευτη.
Αυτή είναι η φριτάττα ;
για περισσοτερες πληροφοριες στον αγαπητο Cavaliere
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Σπύρος
- Δημοσιεύσεις: 4869
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Τοποθεσία: ερημος
- Επικοινωνία:
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Αυτο ειναι στραπατσαδα.
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Η τέλεια ομελέτα συνίσταται στο να ξέρεις πώς να μεταχειρίζεσαι κατάλληλα προς το τηγάνι κατα την μιξη και την σειρά προτεραιότητας τα υλικά, με ό,τι κι αν έχεις πρόχειρο στην κουζίνα και προπαντώς να ξέρεις καλά καλά να σπας αυγά!
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Παλαιότερα είχα διαβάσει μια μονογραφία ενός ρώσου, που προσπαθούσε με computational gastronomy να κατασκευάσει ένα formulation για την τέλεια ομελέτα. Ουσιαστικά χρειάζεσαι μια συνάρτηση που εκφράζει τις εκλεκτικές συγγένειες των υλικών, κάπως να κάνεις weight τους συνδυασμούς, μοντέλο για το χρόνο ψησίματος κ.λ.π.
Δεν ξέρω αν τα scrambled eggs θεωρούνται "ομελέτα" με την ελληνική έννοια, αλλά πάντως slowly cooked scrambled eggs σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά είναι πολύ καλά.
Δεν ξέρω αν τα scrambled eggs θεωρούνται "ομελέτα" με την ελληνική έννοια, αλλά πάντως slowly cooked scrambled eggs σε πάρα πολύ σιγανή φωτιά είναι πολύ καλά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
- taxalata xalasa
- Δημοσιεύσεις: 20638
- Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Γι αλαφριες καταστασεις.
Αντικολλητικο τηγανι χωρις γωνιες. Ανευ λιπους το μαγειρεμα. Δυνατη φωτια να ζεσταν ει το τηγανι και μετα στο μισο, λιγο πριν βαλουμε το υγρο μονο του στο τηγανι.
Υγρο.
5 ασπραδια βαρεμενα σε αφρο, οχι μαρενγκα.
Στερεο.
γεμιση ατμιστου ποπάη, φρεσκο ασκαλωνιο, σχινοπρασο, πετροσελινο, ανθοτυρος και λιαστο τοματακι.
Συνοδεια.
απανου η αποκατου μια βελουδινη σαλτσα τοματας με λιγο καππαρη και λιγες ελιες ξαλμηριστες.
αφραλατο και φρεσκοπιππερο τριφτο στο τελος απο πανου.
ψεκασμα ενος τσαγοκουταλου με εξτρα παρθενο ελληνικο ελαιολαδο ΠΟΠ στο τελος πριν το φαγωμα.
εναλλακτικα και ενα τσαγοκουταλο καλο μελι σε ινες απαν σε ολο το γλυπτο για να γλυκανει.
Κομπανια.
1 καρτουτσακι κρασο σπιτικονανε η αγοραστονανε.
2 μεγαλα παξιμαδια κριθαρενια ολικης αλεσης και βιολογικης προελευσης.
Τρωμε την ομελετα με εναλλαξ μπουκιες απο βρεγμενο παξιμαδι στο κρασι, μεχρι να μην μεινει κρασι στο καρτουτσακι.
σιγουρη επιτυχια.
ΥΓ. Για πτωματοφαγους σαν και εμενα, μπορειτε να βαλετε και ενα σιρλονοστέκι 500gr medium rare για γαρνιτουρα στο πλαϊ, μαζι με 6-7 πανκεϊκς με μαπλ σιροπ και βουτυρο απαν για γαρνιτουρα τσι γαρνιτουρας... για να πατε μια ωρα αρχιτερα...
Αντικολλητικο τηγανι χωρις γωνιες. Ανευ λιπους το μαγειρεμα. Δυνατη φωτια να ζεσταν ει το τηγανι και μετα στο μισο, λιγο πριν βαλουμε το υγρο μονο του στο τηγανι.
Υγρο.
5 ασπραδια βαρεμενα σε αφρο, οχι μαρενγκα.
Στερεο.
γεμιση ατμιστου ποπάη, φρεσκο ασκαλωνιο, σχινοπρασο, πετροσελινο, ανθοτυρος και λιαστο τοματακι.
Συνοδεια.
απανου η αποκατου μια βελουδινη σαλτσα τοματας με λιγο καππαρη και λιγες ελιες ξαλμηριστες.
αφραλατο και φρεσκοπιππερο τριφτο στο τελος απο πανου.
ψεκασμα ενος τσαγοκουταλου με εξτρα παρθενο ελληνικο ελαιολαδο ΠΟΠ στο τελος πριν το φαγωμα.
εναλλακτικα και ενα τσαγοκουταλο καλο μελι σε ινες απαν σε ολο το γλυπτο για να γλυκανει.
Κομπανια.
1 καρτουτσακι κρασο σπιτικονανε η αγοραστονανε.
2 μεγαλα παξιμαδια κριθαρενια ολικης αλεσης και βιολογικης προελευσης.
Τρωμε την ομελετα με εναλλαξ μπουκιες απο βρεγμενο παξιμαδι στο κρασι, μεχρι να μην μεινει κρασι στο καρτουτσακι.
σιγουρη επιτυχια.
ΥΓ. Για πτωματοφαγους σαν και εμενα, μπορειτε να βαλετε και ενα σιρλονοστέκι 500gr medium rare για γαρνιτουρα στο πλαϊ, μαζι με 6-7 πανκεϊκς με μαπλ σιροπ και βουτυρο απαν για γαρνιτουρα τσι γαρνιτουρας... για να πατε μια ωρα αρχιτερα...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- EKPLIKTIKOS
- Δημοσιεύσεις: 13077
- Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 00:15
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Μικρή θυσία για να είσαι φιτ εντ χελθι και να μη χρειάζεται να σε μπολιασουν
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Τέλεια ομελέτα είναι αυτή που την τρως και ηδονίζεσαι. Που απογειώνει τους γευστικούς σου κάλυκες. Προϋπόθεση σημαντική, να μπορείς να καυλώσεις.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Re: Η Τέλεια Ομελέτα
Στην πραγματικοτητα ειχα αρχισει να κανω σλοου νταουν σε ολα εδω και 6-7 χρονια.Πρωτο ηρθε το καπνισμα,μετα το πιωμα,μετα τα αλαντικα,ουανς γιου γκο χελθι...EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Δεκ 2021, 21:56Μικρή θυσία για να είσαι φιτ εντ χελθι και να μη χρειάζεται να σε μπολιασουν![]()
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Otto Weininger
- Δημοσιεύσεις: 38340
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 00:29
- Τοποθεσία: Schwarzspanierstraße 15
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 18 Απαντήσεις
- 848 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Machine ghost
-
- 134 Απαντήσεις
- 4369 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από 20---
-
- 3 Απαντήσεις
- 305 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
