!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Re: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών αλλιώς πρόστιμο 100 ευρώ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Η συμπαθέστατη Σουβλίτσα, είχα χάσει επεισόδια αλλά παλιά δεν θυμάμαι να έχει τέτοιο οργίλο ύφος, έθεσε κάποια πράγματα όπως για τα κύτταρα κλπ.

Ας δούμε την θέση της ίδιας της Εκκλησίας της Ελλάδος:

Το τσιπάκι και το Editorial του ΜΙΤ news

Μεταξύ των ζητημάτων που μπήκαν στο "μικροσκόπιο" ήταν το ενδεχόμενο να περιέχεται στο εμβόλιο το περίφημο τσιπάκι, μέσω ενός νανοσφαιρίδιου που σύμφωνα με την σχετική θεωρία θα εμφυτευόταν με την ένεση στο σώμα του εμβολιαζόμενου. Το θέμα προβάλλεται και σήμερα από μερίδα πολιτών, αλλά και από θρησκευτικούς κύκλους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος (φωτογραφία), ήταν αποκαλυπτικός όταν περιέγραψε την έρευνα που έγινε, στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε τον περασμένο Ιανουάριο η Μητρόπολη Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, στη Θεσσαλονίκη.

"Υπάρχει μια σχετική έρευνα, που έγινε τον Δεκέμβριο του 1999 στο ΜΙΤ News. Δεν ήταν τόσο επιστημονικό, ήταν περισσότερο υπό τη μορφή ενός editorial και ένα speculation, κάποιες σκέψεις. Δεν υπάρχει αντίστοιχη τεχνολογία, δεν μπορέσαμε να βρούμε τίποτε, και τελικώς ούτε κάτι τέτοιο υπήρξε", είπε ο κ. Νικόλαος, για να σχολιάσει με σκωπτικό τρόπο: "Υπάρχει και μεταξύ των θρησκευόμενων ανθρώπων αυτός ο φόβος του ελέγχου μέσα από το τσιπάκι. Βέβαια, το μεγαλύτερο τσιπάκι που έχουμε είναι το κινητό και δεν χρειάζεται αυτό και όλα γίνονται μέσω των εφαρμογών πολύ καλύτερα από ότι θα μπορούσε να γίνει με ένα νανοσφαιρίδιο το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να μπει μέσα στο σώμα μας μαζί με το εμβόλιο. Και έτσι, αυτό το θέμα το περιγράψαμε στη Σύνοδο".

Οι απαντήσεις στο θέμα του τσιπ, όπως και σε δεκάδες άλλα ερωτήματα που αφορούσαν τα εμβόλια και την ασφάλειά τους, περιλήφθηκαν στην αναλυτική έκθεση που συνέταξε και υπέβαλλε η Επιτροπή Βιοηθικής στην Ιερά Σύνοδο, στις 14 Δεκεμβρίου, μαζί με τις προτάσεις της για τη στάση που πρέπει να κρατήσει η Εκκλησία της Ελλάδας στο θέμα των εμβολιασμών.
Ο Κυθήρων Σεραφείμ και τα εμβρυϊκά κύτταρα

Λίγες μέρες μετά την υποβολή της έκθεσης, παραμονές Πρωτοχρονιάς κι ενώ είχαν αρχίσει οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών στην Ελλάδα, προέκυψε εκτάκτως άλλο ένα μείζον θέμα βιοηθικής, στο οποίο η Εκκλησία έπρεπε να τοποθετηθεί: Σε ένα πύρινο κήρυγμά του από άμβωνος κατά των εμβολίων, ο μητροπολίτης Κυθήρων, κ. Σεραφείμ, είχε υποστηρίξει πως τα εμβόλια περιέχουν κύτταρα από έμβρυα, προϊόντα εκτρώσεων.

Η Επιτροπή κλήθηκε να ερευνήσει κατά πόσον ο ισχυρισμός αυτός ευσταθεί και κατά πόσον μπορεί να δεχτεί κάτι τέτοιο η Εκκλησία, η οποία έχει γνωστές θέσεις κατά των εκτρώσεων.

"Μπήκαμε στα κείμενα του Βατικανού, είδαμε όλα όσα κυκλοφόρησαν ευρύτερα. Η δική μας άποψη είναι πως και αυτό δεν είναι ένα θέμα που θα έπρεπε να απασχολήσει ιδιαίτερα τη Σύνοδο, δεδομένου μάλιστα - όπως βγήκε και στην απόφασή της - τουλάχιστον στα δύο εν χρήσει εμβόλια στη δική μας χώρα, της Pfizer και της Moderna δεν υπάρχουν τέτοια παράγωγα κυτταρικών σειρών, αφού βέβαια αναλύσαμε και το όλο θέμα", είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και πρόσθεσε: "Και, επίσης, κάνοντας τη διευκρίνιση ότι δεν σκοτώνονται έμβρυα, αλλά είναι κύτταρα από εμβρυικό ιστό ήδη νεκρωμένων εμβρύων, τα οποία δεν προσκρούουν σε κάποιο ηθικό εμπόδιο, γιατί δεν υπάρχει η σκοπιμότητα που οδηγεί στην έκτρωση".

Το συμπέρασμα ήταν πως η Εκκλησία δεν χρειάζεται να μπει σε διάλογο σχολαστικού υποβάθρου, πάνω σε έωλους ισχυρισμούς.

Από τη στάση ουδετερότητας ως το φυλλάδιο

Η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδας απέναντι στους εμβολιασμούς, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Επιτροπής Βιοηθικής, συμπυκνώθηκε τότε στο τρίπτυχο: δεν έχουμε αρμοδιότητα, εμπιστευόμαστε τους ειδικούς, δεν υψώνουμε κορώνες διαμαρτυρίας.

Όπως είπε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, η πρόταση ήταν πως η Εκκλησία από τη μια πλευρά δεν μπορεί να βγει με μια σημαία αντιεμβολιαστική, αλλά από την άλλη ούτε με μια σημαία υπέρ του εμβολιασμού, δεδομένων των ανησυχιών που υπάρχουν.

Έξι μήνες μετά, έπειτα από αίτημα της κυβέρνησης προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και τους συνοδικούς αρχιερείς, η Εκκλησία πήρε πιο ξεκάθαρη στάση, θέλοντας να συμβάλλει με τον τρόπο της στην ενίσχυση των ποσοστών εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.

"Ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο φυλλάδιο που θα μοιραστεί στις ενορίες της χώρας. Σε αυτό περιλαμβάνονται 12 ερωτοαπαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα και ανησυχίες, μεταξύ αυτών στα θέματα του τσιπ και των εμβρυικών κυττάρων.

https://www.iatronet.gr/article/102687/ ... ka-kyttara
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

Πεσ' τα SUV,εγώ δεν άντεξα χτες και πήγα να φάω κάτι να στανιάρω.
Μετα αποκοιμήθηκα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

SUV έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:26 Δεν μου έχετε απαντήσει όμως, πώς νοιώθετε σαν ελεύθεροι πολίτες που ανέχεστε να περνάνε όλα αυτά?
Μην απαντήσετε από τον κ@λο σας, ως συνήθως, αν έχετε να πείτε κάτι σοβαρό, κάτι τεκμηριωμένο σε κάποια συλλογιστική βάση
μερος της ελευθεριας μας ειναι η ζωη.

για να ειμαστε ελευθεροι, πρεπει να ειμαστε ζωντανοι.

επισης, εσυ γιατι μιλας για ελευθερια, οντας φυλακισμενη μεσα στην παρανοικη εκδοχη της θρησκειας σου;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo »

SUV έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:26 Δεν μου έχετε απαντήσει όμως, πώς νοιώθετε σαν ελεύθεροι πολίτες που ανέχεστε να περνάνε όλα αυτά?
Μην απαντήσετε από τον κ@λο σας, ως συνήθως, αν έχετε να πείτε κάτι σοβαρό, κάτι τεκμηριωμένο σε κάποια συλλογιστική βάση
μην χανεις τον καιρο σου αφου απο τον γκωλο τα βγαζουν και για χαβαλε γραφουν οτι γραφουν επειδη ειναι οι βολεμενοι
Άβαταρ μέλους
adon99

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από adon99 »

Nandros έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:29 .
Ο δεκάλογος της ψέκας:

1. Δεν υπάρχει ιός

2. Ο ιός (που δεν υπάρχει) είναι τεχνητός

3. Ο ιός (που δεν υπάρχει και είναι τεχνητός) είναι ακίνδυνος

4. Ο ιός (που δεν υπάρχει, αλλά είναι τεχνητός και ακίνδυνος) τελικά σκοτώνει, αλλά μόνο ευπαθείς

5. Τα εμβόλια για τον ιό (που δεν υπάρχει, αλλά είναι τεχνητός, ακίνδυνος και σκοτώνει) είναι πειραματικά.

6. Τα εμβόλια (για τον ιό που δεν υπάρχει, είναι τεχνητός, ακίνδυνος, αλλά σκοτώνει και είναι πειραματικά) έγιναν σε 7 δις δόσεις αλλά έχουν μέσα τσιπ, μαγνήτες και έμβρυα

7. Τα εμβόλια (για τον ιό που δεν υπάρχει, είναι τεχνητός, ακίνδυνος, σκοτώνει, είναι πειραματικά, σε 7 δις, έχουν τσιπ, μαγνήτες, έμβρυα) είναι μόνο για ευπαθείς.

8. Οι αμπόλιαστοι είναι άτρωτοι στον ιό (που δεν υπάρχει, είναι τεχνητός κτλ) και ανυπότακτοι (σαν γαλατικό χωριό)

9. Οι άτρωτοι ανυπότακτοι αμπόλιαστοι κινδυνεύουν απ’ τον ιό και την ακίδα που τους μεταδίδουν οι μπολιασμένοι με τα πειραματικά εμβόλια για τον ιό που δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει και είναι τεχνητός, ακίνδυνος αλλά σκοτώνει τους ευπαθείς, στους οποίους δεν ανήκουν οι αμπόλιαστοι.

10. Όταν κολλήσουν οι άτρωτοι αμπόλιαστοι το ιό (που δεν υπάρχει, είναι τεχνητός, ακίνδυνος και σκοτώνει μόνο ευπαθείς) φταίνε οι μπολιασμένοι που δεν κάνουν τεστ, τα εμβόλια που δεν δουλεύουν και οι γιατροί που θέλουν να τους διασωληνώσουν.

+ 1. (Γιατί η ψέκα μετακινεί τα δοκάρια του τέρματος και στο δεκάλογο) Φέρτε τα φάρμακα για τους άτρωτους αμπόλιαστους, που κόλλησαν ακίδα και ιό (που δεν υπάρχει, είναι τεχνητός, ακίνδυνος, σκοτώνει μόνο ευπαθείς) από μπολιασμένους με την 666η δόση απ’ το σατανικό μπόλι.

:003:
Αυτα τα λεει το 1% οσων δεν θελουνε το σκευασμα του κτηνιατρου αλλα ο εμετελατος και τα πληρωμενα μμε το παρουσιαζουν σαν το 99%

Τουλαχιστον εκεινοι τα παιρνουνε χοντρα για να κανουν την προπαγανδα
Εσυ και ξεφτυλιζεσαι με τις παπαριες που γραφεις και το κανεις και στο τζαμπε
Στοκος ×2 :smt005:
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

axilmar έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:33
Θες σοβαρη απαντηση; ιδου:

Σαν ελευθερος πολιτης αισθανομαι μεγαλη ικανοποιηση για το μετρο αυτο, γιατι θα συνεισφερει στην ελευθερια μου. Μακαρι να παμε και στον υποχρεωτικο εμβολιασμο για ολους...μονο ετσι θα επανελθουμε γρηγορα στην προ-κοβιντ κατασταση.

Το οτι με υποχρεωνει το κρατος να κανω κατι δεν μου κοβει την ελευθερια. Απολυτη ελευθερια δεν υπαρχει, οσο ζουμε σε κοινωνιες και εχουμε εξαρτησεις απο τους αλλους, η ελευθερια μας σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια των αλλων. Οποτε ολα τα μετρα που θετει μια κοινωνια, εφοσον ειναι για το καλο της, ειναι αποδεκτα. Και ο εμβολιασμος ειναι τετοιο μετρο, γιατι αυξανει την ελευθερια μου, δεν την μειωνει.
Μεγάλη συζήτηση, axilmar.
Η υποχρεωτικότητα ιατρικής πράξης είναι μία πολύ δύσκολη περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
BigChiefWahoo
Phorum.gr user: Wahoo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BigChiefWahoo »

nik_killthemall έγραψε: 01 Δεκ 2021, 01:32
Κι εγω με οικτιρω ... ξεχασα τη τοστιερα, καρβουνο τα τοστ, παω να τροχισω τη μαυριλα.
Βλέπω τρως κι εσύ στις λογικές ώρες :8)
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Ασέβαστος έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:36

Εδώ όμως κάποιος θα σε ρωτήσει εύλογα: πώς μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν είμαι η μία στο εκατομμύριο που θα του συμβεί η στραβή από τον εμβολιασμό;
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

stavmanr έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:38

Σαν ελευθερος πολιτης αισθανομαι μεγαλη ικανοποιηση για το μετρο αυτο, γιατι θα συνεισφερει στην ελευθερια μου. Μακαρι να παμε και στον υποχρεωτικο εμβολιασμο για ολους...μονο ετσι θα επανελθουμε γρηγορα στην προ-κοβιντ κατασταση.

Το οτι με υποχρεωνει το κρατος να κανω κατι δεν μου κοβει την ελευθερια. Απολυτη ελευθερια δεν υπαρχει, οσο ζουμε σε κοινωνιες και εχουμε εξαρτησεις απο τους αλλους, η ελευθερια μας σταματα εκει που αρχιζει η ελευθερια των αλλων. Οποτε ολα τα μετρα που θετει μια κοινωνια, εφοσον ειναι για το καλο της, ειναι αποδεκτα. Και ο εμβολιασμος ειναι τετοιο μετρο, γιατι αυξανει την ελευθερια μου, δεν την μειωνει.
Να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά τότε.

Να τα αφήσουμε έτσι, να δούμε πόσα θα ζήσουν, πόσα θα πεθάνουν.

Καλύτερα να αποφασίζει ο Θεός.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Δεν τα ανεχόμαστε, τα επικροτούμε στο βαθμό που δεν τα θεωρούμε ημίμετρα.
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

SUV έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:31 Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, τον εξόρισε δυο τρεις φορές η Ιερά Σύνοδος της εποχής παρέα με τους Άρχοντες.
ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

enough said?
Στο κλουβι σου ψεκα.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος »

Εμπεδοκλής έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:16
Υδράργυρος έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:15
SUV έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:03 Επίσης ο μακαριστός πατήρ Σάββας Αχιλέως, έχει πει από πριν το 2010 για σκευάσματα -εμβόλια, έχει ήδη πει οτι ο Αντίχριστος θα πάρει την καθέδρα της υγείας

Αλλα τα πρόβατα μασούλαγαν σανό και κορόιδευαν

Φουκαράδες
Τράβα και συ να κάνεις το εμβόλιο. Μην το ρισκάρεις. Θες να βρεθείς σωληνωμένη;
Φαντάσου να πάει να κάνει το εμβόλιο και στη διαδρομή να χτυπηθεί από όχημα και να διασωληνωθεί στο ΚΑΤ. Δε θα είναι αυτό που λέμε τραγική ειρωνεία; :lol:
Το χειροτερο ειναι να εισαι αντιεμβολιαστης, να σε χτυπησει αυτοκινητο αλλα να μη βρισκουν ΜΕΘ γιατι ειναι ολες κατελειμμενες απο ανεμβολιαστους ανω των 60
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stavmanr έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:39
Ασέβαστος έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:36

Εδώ όμως κάποιος θα σε ρωτήσει εύλογα: πώς μπορείς να μου εγγυηθείς ότι δεν είμαι η μία στο εκατομμύριο που θα του συμβεί η στραβή από τον εμβολιασμό;
απλο. δεν μπορω.

οπως δεν μπορω να εγγυηθω οτι δεν θα εισαι η μια στο εκατομυριο που θα πεθανει επειδη φορουσε ζωνη στο αυτοκινητο, κρανος στη μοτο, σωσιβιο στη βαρκα κλπ.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
SUV

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SUV »

:smt005:

Εσύ θεωρείσαι σοβαρός και λογικός άνθρωπος τώρα? Αισθάνεσαι μεγάλη ικανοποίηση????? Που το Κράτος θα επέμβει με το στανιό να σε μπολιάσει αθετώντας το ίδιο τον εαυτό του και τις Διεθνείς Συνθήκες και αναγκάζοντάς σε να κάνεις κάτι ενάντια στον εαυτό σου χωρίς να το θες ενώ έχει αποδεχθεί εκείνους τους όρους που λένε οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
Γιατί σου είπε το αφήγημα οτι με αυτόν τον τρόπο θα σώσεις και την ζωή σου και την ελευθερία σου.
Δεν θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και η οικονομία αν εμβολιαστούν και οι πέτρες

Και θες να σε πάρουν στα σοβαρά στοιχειωδώς λογικοί άνθρωποι

Τους ειδικούς, γιατρούς και νομικούς που χτυπιούνται οτι αυτά αποτελούν έγκλημα κατά της ανθρωπότητος, τους εχει πάρει το αυτάκι σου?
Μην πεις αν είναι λίγοι ή πολλοί
Οι πολλοί πάντα λούφαζαν, τουλάχιστον στην αρχή
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SUV την 01 Δεκ 2021, 11:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Gherschaagk έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:40
stavmanr έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:38
axilmar έγραψε: 01 Δεκ 2021, 11:33 Θες σοβαρη απαντηση; ιδου:

Να μην εμβολιάζουμε τα παιδιά τότε.

Να τα αφήσουμε έτσι, να δούμε πόσα θα ζήσουν, πόσα θα πεθάνουν.
Όπως έγραψα παραπάνω η υποχρεωτικότητα ιατρικής πράξης είναι δύσκολη περίπτωση και μελετάται κατά περίπτωση.
Στα παιδιά υπάρχει ένα συγεκριμένο πρόβλημα: η υποχρεωτικότητα της παιδείας, σε συνδυασμό με την μαζική τους εκπαίδευση σε τάξεις.
Ένα παιδί πχ. με φυματίωση μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα σε όλα τα υπόλοιπα, μέσα από την υποχρέωση να παρευρίσκεται στην τάξη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 01 Δεκ 2021, 11:50, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”