!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Απολύθηκε γιατί είχε ζωή

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Απολύθηκε γιατί είχε ζωή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:35
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:31 Τι θα πει δύσκολο; Έχει ο τάδε βάρδια και παθαίνει κάτι (σπάει το χέρι του, έχει οικογενειακή ανάγκη, αρρώστησε, οτιδήποτε). Απ' την στιγμή που έχεις κινητό, είναι θεμιτό στον 21ο αιώνα να μπορεί ο εργοδότης σου να σε ειδοποιήσει αν σε χρειάζεται. Δεν μπορεί να σε αναγκάσει να έρθεις στην δουλειά και φυσικά πρέπει να πληρωθείς κανονικά, αλλά δεν είναι παράλογο να θέλει να μπορεί να σε βρίσκει αν παραστεί ανάγκη.
Μπορεί σε κάθε βάρδια να έχει αυτόν/ αυτή που δουλεύει και κάποιον εναλλακτικό σε ετοιμότητα που θα είναι ο μόνος υποχρεωμένος να έχει ανοιχτό το κινητό του την συγκεκριμένη στιγμή. Εννοείται ότι θα αλλάζει. Το ότι όλοι πρέπει να είναι συνέχεια σε εγρήγορση είναι αποτέλεσμα του ότι τα αφεντικά έχουν γαλουχηθεί με την πεποίθηση ότι και που σου δίνουν δουλειά σου κάνουν χάρη.
Συγγνώμη, αλλά λες σαχλαμάρες. Είπα σε τι οφείλεται. Αυτά που λες για προγραμματισμούς αφορούν στανταριλίκια. Δεν λειτουργεί η ζωή έτσι, συμβαίνουν ένα κάρο αναπάντεχα πράγματα. Κάποτε απλώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Σήμερα υπάρχει.
Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:37
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:34 Κι εμένα με παίρνουν τρεις την ώρα απ' την δουλειά.
Εσύ είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δουλεύεις για την πάρτη σου. Δεν είναι το ίδιο.
Δεν έχει καμμιά σημασία. Οι ίδιες συνθήκες ίσχυαν για το επάγγελμά μου και το επάγγελμα του ντελιβερά το 1990. Το ότι είναι τώρα διαφορετικές είναι αποτέλεσμα της τεχνολογίας, όχι διαφοράς στα επαγγέλματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:38
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:34
Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:29 Και πότε θα μπορεί να παίξει με τα παιδιά του χωρίς να τον αφορά η δουλειά του;
Αυτό αφορά ΟΛΑ τα επαγγέλματα. Ρώτα τους αστυνομικούς, που το να μπορεί να τους βρίσκει η υπηρεσία στο κινητό θεωρείται αυτονόητο πλέον. Δεν έχει «ήταν αφόρτιστο», μόνο για αληθινή δικαιολογία σώζεται.

Τα παράπονά σου στην σύγχρονη εποχή, που με την έλευση των κινητών άλλαξε την εργασιακή δυναμική. Κι εμένα με παίρνουν τρεις την ώρα απ' την δουλειά.
Δίκιο έχεις αλλά στην πράξη γίνεται συστηματικά κατάχρηση. Όσο για πληρωμή του έξτρα χρόνου που σε απασχολούν, ούτε για αστείο.
Αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Η κατάχρηση και η μη πληρωμή δεν έχουν να κάνουν με την ύπαρξη δυνατότητας επικοινωνίας εκτός ωρών εργασίας. Αν κάποιος κάνει κατάχρηση και δεν πληρώνει, το κάνει και στον κανονικό χρόνο εργασίας.

Αλλά, όπως είπα, νομικά είναι δικαίωμά σου να κλείνεις το κινητό σου ή να μην απαντάς εκτός ωραρίου. Αλλά το ίδιο νομικά είναι δικαίωμα του εργοδότη να σε απολύσει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα »

hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:05 Συγγνώμη, αλλά λες σαχλαμάρες. Είπα σε τι οφείλεται. Αυτά που λες για προγραμματισμούς αφορούν στανταριλίκια. Δεν λειτουργεί η ζωή έτσι, συμβαίνουν ένα κάρο αναπάντεχα πράγματα. Κάποτε απλώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Σήμερα υπάρχει.
Το "έτσι είναι η ζωή" το χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν τις συνθήκες της. Έτσι είναι η ζωή αν βλέπεις μεγάλη επιβάρυνση το να προγραμματίζεσαι με τρόπο που να καταπιέζονται λιγότερο οι υπάλληλοί σου. "Έτσι είναι η ζωή" πάει να πει "δεν με απασχολεί, μην μου τα πρήζεις".
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:06 Αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Η κατάχρηση και η μη πληρωμή δεν έχουν να κάνουν με την ύπαρξη δυνατότητας επικοινωνίας εκτός ωρών εργασίας. Αν κάποιος κάνει κατάχρηση και δεν πληρώνει, το κάνει και στον κανονικό χρόνο εργασίας.
Στην πράξη είναι συνδεδεμένα. Η δυνατότητα που του δίνει η τεχνολογία του επιτρέπει να καταχράται τον ελεύθερό σου χρόνο συστηματικά. Και σου το λέει κάποιος που δεν κλείνει ποτέ το κινητό, ούτε εφευρίσκει ευφάνταστες δικαιολογίες για να μην απαντά.

Την ανάγκη την καταλαβαίνω. Είναι το αντικείμενο της εργασίας τέτοιο που έχει τύχει να με πάρει πελάτης ακόμα και τα ξημερώματα. Αλλά ήταν πραγματική και επείγουσα ανάγκη και βοήθησα με ευχαρίστηση. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να συζητήσεις για το μισθολογικό κανείς δεν τα υπολογίζει όλα αυτά. Τα θεωρούν ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο ενώ κατά διαστήματα έχεις οχλήσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Υπάρχει η αντίληψη ότι αν καταφέρουν να σου φορτώσουν κάτι σε χρόνο που δεν είσαι στο γραφείο, δεν υποχρεούνται να στον πληρώσουν και το βλέπουν ως ένα έξτρα κέρδος για την επιχείρηση. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Πιθανόν κι εγώ αν ήμουν από την άλλη μεριά του φράχτη να έκανα το ίδιο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:11
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:05 Συγγνώμη, αλλά λες σαχλαμάρες. Είπα σε τι οφείλεται. Αυτά που λες για προγραμματισμούς αφορούν στανταριλίκια. Δεν λειτουργεί η ζωή έτσι, συμβαίνουν ένα κάρο αναπάντεχα πράγματα. Κάποτε απλώς δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Σήμερα υπάρχει.
Το "έτσι είναι η ζωή" το χρησιμοποιούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξουν τις συνθήκες της. Έτσι είναι η ζωή αν βλέπεις μεγάλη επιβάρυνση το να προγραμματίζεσαι με τρόπο που να καταπιέζονται λιγότερο οι υπάλληλοί σου. "Έτσι είναι η ζωή" πάει να πει "δεν με απασχολεί, μην μου τα πρήζεις".
Σου το ξαναλέω: δεν υπάρχει προγραμματισμός που να πηγαίνει ρολόι. Δεν λειτουργεί έτσι η ζωή. Αν εσύ θέλεις να φεύγεις από την δουλειά και η επόμενη φορά που θα ξανακούσεις γι' αυτήν είναι στην επόμενη βάρδια σου, δικαίωμά σου. Αντίστοιχα δικαίωμα βέβαια του οποιουδήποτε να μην σε θέλει στην δουλειά του από την στιγμή που σκέφτεσαι έτσι. Απλά είναι τα πράγματα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ST48410 έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:15
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 13:06 Αυτά είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Η κατάχρηση και η μη πληρωμή δεν έχουν να κάνουν με την ύπαρξη δυνατότητας επικοινωνίας εκτός ωρών εργασίας. Αν κάποιος κάνει κατάχρηση και δεν πληρώνει, το κάνει και στον κανονικό χρόνο εργασίας.
Στην πράξη είναι συνδεδεμένα. Η δυνατότητα που του δίνει η τεχνολογία του επιτρέπει να καταχράται τον ελεύθερό σου χρόνο συστηματικά. Και σου το λέει κάποιος που δεν κλείνει ποτέ το κινητό, ούτε εφευρίσκει ευφάνταστες δικαιολογίες για να μην απαντά.

Την ανάγκη την καταλαβαίνω. Είναι το αντικείμενο της εργασίας τέτοιο που έχει τύχει να με πάρει πελάτης ακόμα και τα ξημερώματα. Αλλά ήταν πραγματική και επείγουσα ανάγκη και βοήθησα με ευχαρίστηση. Ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να συζητήσεις για το μισθολογικό κανείς δεν τα υπολογίζει όλα αυτά. Τα θεωρούν ως κάτι εξαιρετικά σπάνιο ενώ κατά διαστήματα έχεις οχλήσεις σε σχεδόν καθημερινή βάση.

Υπάρχει η αντίληψη ότι αν καταφέρουν να σου φορτώσουν κάτι σε χρόνο που δεν είσαι στο γραφείο, δεν υποχρεούνται να στον πληρώσουν και το βλέπουν ως ένα έξτρα κέρδος για την επιχείρηση. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Πιθανόν κι εγώ αν ήμουν από την άλλη μεριά του φράχτη να έκανα το ίδιο.
Δεν είναι έξτρα κέρδος, είναι πλέον μια έξτρα απαίτηση. Οι επιχειρήσεις δεν αλλάζουν από μόνες τους, οι αλλαγές αυτές συμβαδίζουν με τους καιρούς. Οι επιπρόσθετες απαιτήσεις, εν προκειμένω να είσαι απίκο στο τηλέφωνο, είναι απαίτηση που δημιούργησε η τεχνολογία, όχι οι εργοδότες. Γιατί αυτοί που πρώτα περιμένουν άμεση διαθεσιμότητα είναι οι πελάτες. Οι πελάτες ασκούν αυτού του είδους την πίεση στην επιχείρηση και με την σειρά της η επιχείρηση μεταφέρει τις αυξημένες απαιτήσεις των πελατών στην λειτουργία της.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 11:50
Ασέβαστος έγραψε: 25 Νοέμ 2021, 13:05
Βλήμα έγραψε: 25 Νοέμ 2021, 10:27 Στήριζε κορόιδο εργαζόμενε καπιταλισμό :lol:
στηριζουμε, γιατι τετοια προβληματα στον καπιταλισμο μπορει και να λυθουν.

τα προβληματα του μη-καπιταλισμου ειναι απειρως μεγαλυτερα, και αλυτα.

δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε λυση σε ενα προβλημα την απολυτη καταστροφη. :102:
Πώς θα λυθούν; Δώσε μου ένα παράδειγμα που ο καπιταλισμός έφτιαξε τα πράγματα προς το καλό των εργαζομένων χωρίς αριστερούς αγώνες.
τεχνολογικη προοδος. παιδι του καπιταλισμου.

"εφτιαξε τα πραγματα" για ολους. οι αριστεροι αγωνες συχνα ειναι εναντιον της.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Νοέμ 2021, 09:43
Βλήμα έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 11:50
Ασέβαστος έγραψε: 25 Νοέμ 2021, 13:05

στηριζουμε, γιατι τετοια προβληματα στον καπιταλισμο μπορει και να λυθουν.

τα προβληματα του μη-καπιταλισμου ειναι απειρως μεγαλυτερα, και αλυτα.

δεν μπορω να καταλαβω πως θεωρειτε λυση σε ενα προβλημα την απολυτη καταστροφη. :102:
Πώς θα λυθούν; Δώσε μου ένα παράδειγμα που ο καπιταλισμός έφτιαξε τα πράγματα προς το καλό των εργαζομένων χωρίς αριστερούς αγώνες.
τεχνολογικη προοδος. παιδι του καπιταλισμου.
:fp:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 12:34 Κι εμένα με παίρνουν τρεις την ώρα απ' την δουλειά.
Εσύ είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, δουλεύεις για την πάρτη σου. Δεν είναι το ίδιο.
οχι. δουλευει για εσενα, τον πελατη. ειναι υπαλληλος σου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Ασέβαστος έγραψε: 29 Νοέμ 2021, 09:45
οχι. δουλευει για εσενα, τον πελατη. ειναι υπαλληλος σου.
Δηλαδή ως εργοδότης του ιδιώτη θα πρέπει να δηλώνεται στο "Εργάνη" ο πελάτης;
Θα του πληρώνει και τα ένσημα;
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Ασέβαστος έγραψε: 29 Νοέμ 2021, 09:43 τεχνολογικη προοδος. παιδι του καπιταλισμου.

"εφτιαξε τα πραγματα" για ολους. οι αριστεροι αγωνες συχνα ειναι εναντιον της.
Και στον Κομουνισμό υπήρχε τεχνολογική πρόοδος. Τώρα, αν η δική σου εμπειρία σου λέει ότι εντός καπιταλισμού η τεχνολογική πρόοδος λειτουργεί προς όφελος του εργαζόμενου.... πάσο.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 22:32 Σου το ξαναλέω: δεν υπάρχει προγραμματισμός που να πηγαίνει ρολόι. Δεν λειτουργεί έτσι η ζωή. Αν εσύ θέλεις να φεύγεις από την δουλειά και η επόμενη φορά που θα ξανακούσεις γι' αυτήν είναι στην επόμενη βάρδια σου, δικαίωμά σου. Αντίστοιχα δικαίωμα βέβαια του οποιουδήποτε να μην σε θέλει στην δουλειά του από την στιγμή που σκέφτεσαι έτσι. Απλά είναι τα πράγματα.
Με τον ίδιο τρόπο που είναι δικαίωμά του να με απολύσει αν δεν του πάρω τσιμπούκι.
Αν γινόταν μόνιμο το να απαιτεί ο εργοδότης τσιμπούκια παρόμοια επιχειρηματολογία θα είχατε. "Δική του είναι η περιουσία, αν δεν παίρνεις τσιμπούκια δικαίωμά του να σε απολύσει".
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Βλήμα έγραψε: 30 Νοέμ 2021, 13:49
hellegennes έγραψε: 28 Νοέμ 2021, 22:32 Σου το ξαναλέω: δεν υπάρχει προγραμματισμός που να πηγαίνει ρολόι. Δεν λειτουργεί έτσι η ζωή. Αν εσύ θέλεις να φεύγεις από την δουλειά και η επόμενη φορά που θα ξανακούσεις γι' αυτήν είναι στην επόμενη βάρδια σου, δικαίωμά σου. Αντίστοιχα δικαίωμα βέβαια του οποιουδήποτε να μην σε θέλει στην δουλειά του από την στιγμή που σκέφτεσαι έτσι. Απλά είναι τα πράγματα.
Με τον ίδιο τρόπο που είναι δικαίωμά του να με απολύσει αν δεν του πάρω τσιμπούκι.
Όχι, δεν γίνεται να απαιτεί πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την δουλειά και πολύ περισσότερο πράγματα που είναι ποινικά κολάσιμα, όπως η σεξουαλική παρενόχληση. Θα έλεγα ότι θα μπορούσες να βρεις καλύτερο επιχείρημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο μόνος τρόπος να απαντήσεις σ' αυτό που λέω είναι με κάτι άσχετο και παράνομο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με το μισθό μίας εργασίας. Και δεν σου μιλάω για πολυτέλειες αλλά για απλή επιβίωση. Όταν βρίσκονται στη δεύτερη δουλειά και ζητάει χάρες το αφεντικό της πρώτης και μάλιστα τις θέλει εκείνη την ώρα, τι γίνεται; Δηλαδή αν ερχόμουν να εργαστώ στο κατάστημά σου ως part timer και έβλεπες τακτικά να δέχομαι τηλέφωνα από το αφεντικό ή τους πελάτες της άλλης μου εργασίας, δικαιολογημένα θα αντιδρούσες.

Νομίζω μια τέτοια ευελιξία (σε χρειάζομαι και σε απασχολώ όποτε το απαιτεί η επιχείρηση ή οι πελάτες άρα είσαι γενικά standby), θα πρέπει να αντιστοιχούν σε μία διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση από κάποιον που κάνει την εργασία του με αυστηρά προκαθορισμένο ωράριο.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

hellegennes έγραψε: 30 Νοέμ 2021, 15:36
Βλήμα έγραψε: 30 Νοέμ 2021, 13:49
Όχι, δεν γίνεται να απαιτεί πράγματα που δεν έχουν να κάνουν με την δουλειά και πολύ περισσότερο πράγματα που είναι ποινικά κολάσιμα, όπως η σεξουαλική παρενόχληση. Θα έλεγα ότι θα μπορούσες να βρεις καλύτερο επιχείρημα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο μόνος τρόπος να απαντήσεις σ' αυτό που λέω είναι με κάτι άσχετο και παράνομο.
Το παράνομο από το νόμιμο είναι ένα ψήφισμα δρόμος. Ποινικά κολάσιμο ήταν πριν έναν χρόνο να απασχολείς εργαζόμενους 11 ώρες και να τους πληρώνεις για 8, τώρα είναι νόμιμο. Με τον Χατζηδάκη υπουργό εργασίας δεν είναι τόσο τραβηγμένη φαντασία η απαίτηση του εργοδότη για τσιμπουκάκια να είναι νόμιμη.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”