!!! DEVELOPMENT MODE !!!

myDATA - ΑΑΔΕ - timologio

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: myDATA - ΑΑΔΕ - timologio

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

nick έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 00:48 Καποιος άνθρωπος εχει μπει στο λογαριασμο Μπλεμουμπης.
Έχει ξαναγίνει στο παρελθόν αλλά δεν κράτησε πολύ :)
Άβαταρ μέλους
ST48410

kongrosian έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 00:29
ST48410 έγραψε: 26 Νοέμ 2021, 21:28 Πάντως χωρίς να το έχω ψάξει πολύ δεν καταλαβαίνω πως θα καταχωρηθεί προηγούμενο παραστατικό. Αφού δεν σε αφήνει να βάλεις αύξοντα με το χέρι, ούτε προς τα πίσω ημερομηνία νομίζω. Θα μοιάζει σαν να το εξέδωσες τώρα.
πού σου συμβαίνει αυτό; :xena:

ας πούμε στο pylon περνάς τιμολόγιο, όπου παίρνει αυτόματα Α/Α, αλλά περνάς και τιμολόγιο χειρόγραφο με custom (σειρά) και Α/Α

αυτό που ενδιαφέρει το myData είναι ότι την τάδε ημερομηνία, για το τάδε αφμ, χρεώθηκαν Χ ευρώ με 24% φπα, Ψ ευρώ με 13% φπα κ.ο.κ. δεν κολλάει σε νούμερα παραστατικού. :8)
Λογικά ισχύει αυτό που γράφει ο stavmanr από πάνω. Θα είναι άλλη η εφαρμογή για την καταχώρηση των προηγουμένων.

Στην πράξη δεν είναι κακό το timologio. Μόνο που έχει αυξηθεί ο χρόνος έκδοσης πιστοποιητικού καθώς αν είχες και δικό σου σύστημα που δεν συνεργάζεται, πρέπει να καταχωρείς τις κινήσεις κι εκεί για να έχεις ενημερωμένες καρτέλες πελάτη.

Πάντως οι εταιρείες που φτιάχνουν τέτοιο λογισμικό σίγουρα θα έχασαν κάποιους πελάτες.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

Εικόνα

Κοίταξε το κουμπάκι "ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ".

Όταν έχεις ενεργοποιημένο το timologio, στη σελίδα αυτή σου εμφανίζεται και η επιλογή "Timologio" δεξιά των υπολοίπων.
Στο timologio γίνεται έκδοση παραστατικού, το οποίο και καταχωρείται αυτόματα στα βιβλία.
Στην "εισαγωγή παραστατικού" διαβιβάζεις χειροκίνητα το παραστατικό που έχεις εκδόσει.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Ευχαριστώ και πάλι. Πάντως πολύς χρόνος χαμένος για την εισαγωγή παλαιών παραστατικών.
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

kongrosian έγραψε: 26 Νοέμ 2021, 18:45 εκεί στην ΑΑΔΕ έχουν φτιάξει εφαρμογή για να τιμολογείς; το "timologio"; :102:

https://www1.aade.gr/saadeapps2/bookkee ... ookkeeper/

με λίγα λόγια δεν είναι απαραίτητη μια commercial εφαρμογή; :xena:
Γνωστός που κόβει πολλά μου είπε ότι αν είσαι κάτω από 50 τιμολόγια το χρόνο μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αλλιώς δεν σε αφήνει. Δεν ξέρω αν ισχύει.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic »

Σημαντική ερώτηση για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω: Με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στο εξωτερικό που υπόκεινται σε reverse charge τι παίζει; Θέλει κι εκεί υποχρεωτικά χρήση του timologio;
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Άβαταρ μέλους
ST48410

Awesomatic έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 17:21 Σημαντική ερώτηση για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω: Με τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στο εξωτερικό που υπόκεινται σε reverse charge τι παίζει; Θέλει κι εκεί υποχρεωτικά χρήση του timologio;
Δεν ξέρω τι εννοείς υποχρεωτικά. Τα κόβουμε κι αυτά από εκεί. Καταργήσαμε τον άλλο τρόπο έκδοσης. Όταν φτάσεις στο ΦΠΑ, βάζεις 0 και υπάρχει δίπλα ένα dropdown μενού για την αιτία του μηδενικού ΦΠΑ. Νομίζω επιλέγεις κάτι που λέει άρθρο 14 ή κάπως έτσι αλλά επιβεβαίωσε με τον λογιστή σου για κάθε ενδεχόμενο.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”