Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
hellegennes έγραψε: 21 Νοέμ 2021, 00:27
Δεν υπονόησα ότι 12πλάσια τεστ συνεπάγονται 12πλάσιο ποσοστό, μόνο ένας πανηλίθιος θα σκεφτόταν έτσι. Σίγουρα όμως η εκτίμηση ότι απλώς διπλασιάστηκε η κάλυψη είναι ακραία συντηρητική.
Δεν χρειάζεται δωδεκαπλασιασμός, αρκεί οκταπλασιασμός του ποσοστού γιά να αληθεύσει ο ισχυρισμός σου
Αλλά άσ'τα αυτά τώρα. Εκανα κι'εγώ γιά μιά φορά την προσφιλή σου σύγκριση: Οι θάνατοι την εβδομάδα που πέρασε ήταν 611. Την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020 (20/11-26/11/2020) ήταν 654. Και μάλιστα με λοκντάου και χωρίς μετάλλαξη Δ. Αυτή είναι μιά σαφής απόδειξη τής προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Τι, όχι;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Δεν υπονόησα ότι 12πλάσια τεστ συνεπάγονται 12πλάσιο ποσοστό, μόνο ένας πανηλίθιος θα σκεφτόταν έτσι. Σίγουρα όμως η εκτίμηση ότι απλώς διπλασιάστηκε η κάλυψη είναι ακραία συντηρητική.
Δεν χρειάζεται δωδεκαπλασιασμός, αρκεί οκταπλασιασμός του ποσοστού γιά να αληθεύσει ο ισχυρισμός σου
Αλλά άσ'τα αυτά τώρα. Εκανα κι'εγώ γιά μιά φορά την προσφιλή σου σύγκριση: Οι θάνατοι την εβδομάδα που πέρασε ήταν 611. Την αντίστοιχη εβδομάδα του 2020 (20/11-26/11/2020) ήταν 654. Και μάλιστα με λοκντάου και χωρίς μετάλλαξη Δ. Αυτή είναι μιά σαφής απόδειξη τής προστασίας που παρέχουν τα εμβόλια. Τι, όχι;
Αυτό το «μάλιστα με λοκντάουν» δεν ξέρω γιατί το προσθέτεις, λες και αλλάζει τίποτα. Ούτε ποια μετάλλαξη είναι έχει κάποια σημασία απ' την στιγμή που δεν έχουμε περισσότερα κρούσματα. Το αναφέρεις σαν κάποιο αυτοδύναμο επιχείρημα αλλά είναι κενολογία.
Το τι είδους προστασία παρέχουν τα εμβόλια το έχουμε συζητήσει αλλού. Εδώ ανασταίνεις μια προηγούμενη συζήτηση για το αν άλλαξε η κατάσταση φέτος προς το καλύτερο, με όλην την ρητορική του 2021, αλλά δεν φαίνεται να άλλαξε τίποτα.
Κοίτα να μην ξανασπείρεις τον ιό στο άπαν σύμπαν εσύ και άσε τους πανηγυρισμούς για το ότι πέθαναν «μόλις» 611 άτομα την περασμένη εβδομάδα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Αυτό το «μάλιστα με λοκντάουν» δεν ξέρω γιατί το προσθέτεις, λες και αλλάζει τίποτα. Ούτε ποια μετάλλαξη είναι έχει κάποια σημασία απ' την στιγμή που δεν έχουμε περισσότερα κρούσματα. Το αναφέρεις σαν κάποιο αυτοδύναμο επιχείρημα αλλά είναι κενολογία.
Το τι είδους προστασία παρέχουν τα εμβόλια το έχουμε συζητήσει αλλού. Εδώ ανασταίνεις μια προηγούμενη συζήτηση για το αν άλλαξε η κατάσταση φέτος προς το καλύτερο, με όλην την ρητορική του 2021, αλλά δεν φαίνεται να άλλαξε τίποτα.
Κοίτα να μην ξανασπείρεις τον ιό στο άπαν σύμπαν εσύ και άσε τους πανηγυρισμούς για το ότι πέθαναν «μόλις» 611 άτομα την περασμένη εβδομάδα.
Α, όταν κάνεις εσύ τέτοιες συγκρίσεις, είναι καλά, ε; Γελάει ο κόσμος.
Και ρίχνεις και την απαραίτητη δόση χελεγκενικής παπαρολογίας: Δεν έχουμε λέει περισσότερα κρούσματα! Αυτό δηλαδή που απέτυχες να αποδείξεις, τώρα το παίρνεις σαν δεδομένο. Κλασσικός hellegennes του 2021. Θα είναι φαίνεται η ... default hypothesis
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Πώς απέτυχα να το αποδείξω; Τράβα να τα ξαναϋπολογίσεις με δείκτες θετικότητας και στο μεταξύ μην μου ζαλίζεις τον πούτσο γιατί έχω κουραστεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
hellegennes έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 12:22Πώς απέτυχα να το αποδείξω; Τράβα να τα ξαναϋπολογίσεις με δείκτες θετικότητας και στο μεταξύ μην μου ζαλίζεις τον πούτσο γιατί έχω κουραστεί.
Aκόμη περιμένω να μου δείξεις πώς τα φετεινά κρούσματα είναι μόνο 17% περισσότερα από πέρσυ.
Αν έχεις κουραστεί, μπορείς απλά να σταματήσεις να ποστάρεις ανοησίες.
1.
Leporello έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 12:24
Αντιλαμβάνεσαι, βέβαια, ότι απαντάς σε ένα ποστ μου μιας εβδομάδας. Έτσι; Ότι διαρκώς ανασταίνεις προηγούμενες συζητήσεις είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ότι πας κουβά κάθε φορά είτε γιατί είναι το βίτσιο σου αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Leporello έγραψε: 27 Νοέμ 2021, 12:24
Αντιλαμβάνεσαι, βέβαια, ότι απαντάς σε ένα ποστ μου μιας εβδομάδας. Έτσι; Ότι διαρκώς ανασταίνεις προηγούμενες συζητήσεις είτε γιατί δεν αντιλαμβάνεσαι ότι πας κουβά κάθε φορά είτε γιατί είναι το βίτσιο σου αυτό.
Σίγουρα, πάω κουβά! Ρώτα και τον Αρίστο, τον adon99, τον Kαdy και τον χξς
Και φυσικά δεν σου απαντάω πάντα on the spot γιατί δεν έχω πάντα τον χρόνο να ασχολούμαι με τις παπαριές σου.
1.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,