!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Influencers.

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Influencers.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:23 και λίγα παίρνουν οι άνθρωποι για το λειτούργημα που επιτελούν
ελπίζω να τους αναγνωριστεί η αξία τους και να αυξηθεί λίγο το εισόδημά τους
ειλικρινά απορώ πώς ζούσαν οι άνθρωποι παλιότερα χωρίς τους ινφλουένσερς
:smt005:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Χαοτικός έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:48
Αυτός ο μαλακόκομσος δεν μπορεί να δει ένα ντοκυμαντέρ να ξεστραβωθεί λίγο αντί να μαλακίζεται σε όλη του τη ζωή;
Όχι.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

AlienWay έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:51
Αυτό το ξέρω. Αυτά που δεν ξέρω -γιατί δεν έχω ίνσταγκραμμ- είναι τα εξής:

- Ποιος λόγος υπάρχει εξαρχής για να βάλει κάποιος ίνσταγκραμμ.

Τη στιγμή που:
- Στο youtube υπάρχει σαφώς πιο σπουδαίο "περιεχόμενο", επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό κλπ.
Κάποιες φορές δε θες να δεις ένα βίντεο που να εξηγεί την επέκταση των Σλάβων στη βαλκανική χερσόνησο αλλά θες να δεις την κωλαρα της πρώην συμμαθήτριας σου. Επειδή είναι ψιλοαπιθανο να αποφασίσει να στη στείλει από μόνη της, απλά έχεις ινστα που την ανεβάζει οικειοθελώς για να χαζέψεις :102:
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

AlienWay έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:51 Αυτό το ξέρω. Αυτά που δεν ξέρω -γιατί δεν έχω ίνσταγκραμμ- είναι τα εξής:
-Γιατί ο κόσμος θα κάτσει να δει κάποιον βλαμμένο να πινει καφέ, σε κάτι που αποτελεί εκ των προτέρων διαφήμιση. Και γιατί αυτός ο κόσμος είναι να είναι χιλιάδες.

Τη στιγμή που:
- Στο youtube υπάρχει σαφώς πιο σπουδαίο "περιεχόμενο", επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό κλπ.
- Το παραπάνω προιόν του youtube αξίζει όντως τα λεφτά του από τους σπόνσορες.
- Υπάρχει αξιολόγηση από τα σχόλια και από τις προβολές και κατ' επέκταση ο κόσμος αποφασίζει για την αξία του και για τα λεφτά του δημιουργού.

Αυτό το ίνσταγκραμμ μου θυμίζει επώνυμους πλασιέ καλλυντικών, που όσο επώνυμοι κι αν είναι, το προϊόν τους με αφήνει αδιάφορο: Σαν τα καλλυντικά ένα πράγμα. Τούτοι είναι πλασιέ διαφόρων προιόντων. Αν ήθελα να δω κάτι τέτοιο, θα χάζευα τα τηλεμάρκετινγκ.

Σε γενικές γραμμές θεωρώ το ινσταγκραμμ και τους ινφλουένσερς σαν μία τηλεόραση που προβάλλει αποκλειστικά και μόνο διαφημίσεις και ο κόσμος που τις βλέπει, να χειροκροτεί αντί να δυσανασχετεί.
Απλές υποθέσεις μπορώ να κάνω. Στον κόσμο αρέσει να παρακολουθεί αυτούς που κάπως έχουν γίνει γνωστοί. Το βλέπεις και εδώ πως τσουλάνε νήματα για κάτι που δήλωσε η Τούνη.

Τώρα το γιατί τα άτομα τάδε ηλικίας έχουν facebook και τα νεώτερα έχουν instagram είναι μια άλλη, ενδιαφέρουσα, ίσως συζήτηση*. Και μένα με ενοχλεί η τεράστια προβολή ατόμων και η επιρροή που ασκούν, αλλά δεν μιλάμε για αυτό. Άπαξ και την έχουν, μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτήν. Εκεί που κάποιος θα πληρώσει το facebook ή το yt ή την google για διαφήμιση, θα πληρώσει την Τούνη. Του είναι και λίγο πιο χειροπιαστό αυτό που θα πάρει ως αποτέλεσμα από το να κατανοήσει google analytics. Της έδωσα τόσα για χ αναρτήσεις και τις είδαν τόσοι άνθρωποι που έκαναν τόσα σχόλια. Πιο απλό από τα unique views και τα γραφήματα και να μην έχεις κανένα τρόπο να επιβεβαιώσεις αν όντως ισχύουν αυτά που βλέπεις.

ΥΓ. Φίλος μου λέει ότι το facebook έχει καταντήσει πλέον γεμάτο μπαρμπάδες και τα πιτσιρίκια είναι στο insta.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

το θέμα είναι το παράλογο του πράγματος
πάει μία εταιρία που έχει βγάλει ένα προϊόν και ζητάει από τον/την τάδε να του κάνει ένα ποστ στο ινσταγκραμ του και πληρώνει 6-7 χιλιάρικα
όλα καλά ως εδώ
αυτός που παίρνει τα λεφτά για να κάνει ένα ποστ που θα του πάρει 5 λεπτά υπολογίζει την αξία του και ορίζει το ανάλογο τιμολόγιο του στη βάση των φολλοουερς
οπότε το ερώτημα είναι
γιατί η τάδε ηλίθια έχει μισό εκ φολλοουερς; επειδή βάζει φωτογραφίες του πισινού της; ή ο άλλος ο βλάκας έχει τόσους φολλουερς; επειδή βάζει τους κοιλιακούς του;
με άλλα λόγια γιατί είναι τόσο ζώο ο μέσος άνθρωπος που δίνει αξία στο τίποτα;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00
Για να ξεχωρίζει απ'τους νοήμονες.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

Ξέρεις τι είναι για την Βένια, την βοηθό κομμώτρια (κανένας ψόγος για το επάγγελμα), να δούνε στο ίνσταγκραμ ένα ποστ της/του τάδε μαλακοπίτουρα, στο οπόιο αναφέρει την Βένια;
Ε; ξέρεις τι είναι;
Δεν αξίζει η Βένια να πληρώσει 1.000 ευρώ (δύο μισθούς που τους μάζεψε με τόσο σκούπισμα μαλλιών), ώστε να πάει για καφέ με τις φιλενάδες της και να καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι, επιδεικνύοντας το όνομά της στο ποστ του/της τάδε π@πάρα (αλλά πανέξυπνου πωλητή σανού);

'Οχι πως οι διάφορες/διάφοροι/διάφορα (για να είμαστε και politically correct), Βένιες/Ντίμηδες/(το) Ζαν, αποτελούν και καμιά υπολογίσημη μειοψηφία...
...ούτε το 15-20% δεν είναι.

Αλλά ξέρεις τι μπορεί να σου κάνει αυτό το 15-20%;
Ε; ξέρεις;

:003:
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Ερμής έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:55
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:39
ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:31

:lol:

Ανοησίες. Πιθανόν τα ποσά τα έβγαλε από το μυαλό του αυτός που έκανε το ρεπορτάζ;

Αλλά γιατί χαλιέται ο Κανάκης; Κάνει κάτι που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο; Και στην τελική τι είναι ο influencer και δικαιούνται όλοι να του την πέφτουν; Ένας άνθρωπος που πουλάει τον κύκλο που έχει στα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να διαφημίσει κάτι. Μια απλή δουλειά είναι σε ένα νέο σχετικά μέσο. Παλιά αν ήσουν γνωστός ηθοποιός σου έδιναν να φορέσεις το τάδε ρούχο και σε πλήρωναν. Αν δηλώνονται τα έσοδα και πληρώνονται φόροι, όλα καλά.
εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τους λένε ινφλουέσνερς και όχι διαφημιστές
Για να εντυπωσιάζεται η Τούλα απο την Κοκκινιά.
Δεν είναι το ίδιο, ο διαφημιστής γράφει τις διαφημίσεις και τις προβάλλει σε ένα υπάρχον κοινό π.χ. το κοινό μιας σειράς. Πουλάει την ιδέα της διαφήμισης αλλά το κοινό ουσιαστικά το νοικιάζει από άλλους.

Ο ινφλουένσερ έχει δικό του κοινό που νοικιάζει στο διαφημιστή ή απευθείας στον διαφημιζόμενο. Αυτή είναι η βασική διαφορά, δεν είναι μικρή γιατί αφορά τις σχέσεις ιδιοκτησίας και "παραγωγής". (Σε εισαγωγικά γιατί οι διαφημίσεις είναι debatable αν παράγουν κάτι)
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00
AlienWay έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:51
Αυτό το ξέρω. Αυτά που δεν ξέρω -γιατί δεν έχω ίνσταγκραμμ- είναι τα εξής:

Τη στιγμή που:
Κάποιες φορές δε θες να δεις ένα βίντεο που να εξηγεί την επέκταση των Σλάβων στη βαλκανική χερσόνησο αλλά θες να δεις την κωλαρα της πρώην συμμαθήτριας σου. Επειδή είναι ψιλοαπιθανο να αποφασίσει να στη στείλει από μόνη της, απλά έχεις ινστα που την ανεβάζει οικειοθελώς για να χαζέψεις :102:
Δεν μου αρέσει να χαζεύω κωλάρες, που διαφημίζουν προιόντα. Ρε, μπας και θέλουν να καταργήσουν την πορνογραφία γιατί την βλέπουν ανταγωνιστικά;

Καραμελίτσα ;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00 το θέμα είναι το παράλογο του πράγματος
πάει μία εταιρία που έχει βγάλει ένα προϊόν και ζητάει από τον/την τάδε να του κάνει ένα ποστ στο ινσταγκραμ του και πληρώνει 6-7 χιλιάρικα
όλα καλά ως εδώ
αυτός που παίρνει τα λεφτά για να κάνει ένα ποστ που θα του πάρει 5 λεπτά υπολογίζει την αξία του και ορίζει το ανάλογο τιμολόγιο του στη βάση των φολλοουερς
οπότε το ερώτημα είναι
γιατί η τάδε ηλίθια έχει μισό εκ φολλοουερς; επειδή βάζει φωτογραφίες του πισινού της; ή ο άλλος ο βλάκας έχει τόσους φολλουερς; επειδή βάζει τους κοιλιακούς του;
Δε κονομάνε μονο οι διάσημοι. Εδω γνωστή μου με τετραψήφιο αριθμο φόλοουερς κάνει διακοπές σχεδόν τζάμπα, μόνο τις μετακινήσεις πληρώνει. Και ναι υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ που θα δώσουν τζάμπα διαμονη, διατροφή με αντάλλαγμα ποσταρίσματα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Dwarven Blacksmith έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:03
Ερμής έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:55
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 12:39

εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τους λένε ινφλουέσνερς και όχι διαφημιστές
Για να εντυπωσιάζεται η Τούλα απο την Κοκκινιά.
Δεν είναι το ίδιο, ο διαφημιστής γράφει τις διαφημίσεις και τις προβάλλει σε ένα υπάρχον κοινό π.χ. το κοινό μιας σειράς. Πουλάει την ιδέα της διαφήμισης αλλά το κοινό ουσιαστικά το νοικιάζει από άλλους.

Ο ινφλουένσερ έχει δικό του κοινό που νοικιάζει στο διαφημιστή ή απευθείας στον διαφημιζόμενο. Αυτή είναι η βασική διαφορά, δεν είναι μικρή γιατί αφορά τις σχέσεις ιδιοκτησίας και "παραγωγής". (Σε εισαγωγικά γιατί οι διαφημίσεις είναι debatable αν παράγουν κάτι)
η ουσία είναι ότι και αυτός διαφήμιση κάνει, τίποτα περισσότερο
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00 οπότε το ερώτημα είναι
Η απάντηση είναι μάλλον ναι. Όμως μη νομίζεις ότι κάποιος που το κάνει αυτό επαγγελματικά, το κάνει σε 5 λεπτά. Μπορεί να έχει επενδύσει σε καλή κάμερα, μικρόφωνο, κυρίως σε σωστό φωτισμό και προσεκτικά διαμορφωμένο χώρο. Επίσης το video των 5 λεπτών μπορεί να έχει γυριστεί κάποιες φορές και να έχει γίνει επαγγελματικό editing. Δηλαδή όταν πληρώσεις τέτοια ποσά υπάρχουν και οι ανάλογες απαιτήσεις. Τόσο ο παραπάνω εξοπλισμός όσο και τα λογισμικά είναι κομματάκια ακριβά. Και για να φτάσει κάποιος να έχει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους δεν αρκεί να έχει ωραίο σώμα. Θα επενδύσει πολύ χρόνο και αρκετά χρήματα (ακόμα και σε πληρωμένη διαφήμιση).
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Ερμής έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:05
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00 το θέμα είναι το παράλογο του πράγματος
όλα καλά ως εδώ
οπότε το ερώτημα είναι
Δε κονομάνε μονο οι διάσημοι. Εδω γνωστή μου με τετραψήφιο αριθμο φόλοουερς κάνει διακοπές σχεδόν τζάμπα, μόνο τις μετακινήσεις πληρώνει. Και ναι υπάρχουν ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ που θα δώσουν τζάμπα διαμονη, διατροφή με αντάλλαγμα ποσταρίσματα.
μα δεν λέω για τους διάσημους
λέω γενικά για όποιον έχει ένα σεβαστό αριθμό προβάτων στο κοπάδι του
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
ST48410

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:06 η ουσία είναι ότι και αυτός διαφήμιση κάνει, τίποτα περισσότερο
Προφανώς. Τι άλλο να έκανε;
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 13:00

ΥΓ. Φίλος μου λέει ότι το facebook έχει καταντήσει πλέον γεμάτο μπαρμπάδες και τα πιτσιρίκια είναι στο insta.
Αυτό το γνωρίζω κι εγώ. Βασικά αποτελεί την καραμέλα με την οποία διαφημίστηκε το ίνστα.

Η πραγματικότητα όμως που βλέπουμε στην πράξη, είναι ότι το φέησμπουκ το χρησιμοποιούν είτε ιντερνετικά αναλφάβητοί (που κατά τ' άλλα δεν ξέρουν ούτε ένα γκουγκλάρισμα να κάνουν) είτε άτομα που το έχουν καθαρά και μόνο από υποχρέωση για επαγγελματικούς και άλλους λόγους.

Δεν έχω πειστεί ακόμη οτι ο πιτσιρικάς που έχει ίνστα, έχει διαγράψει εντελώς τον λογαριασμό του στο φέησμπουκ.

Επομένως και πάλι, πλεονάζει το ίνστα και είναι μια π@υτανιά και μισή.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AlienWay την 23 Νοέμ 2021, 13:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”