!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μπάχαλο και στην Απογραφή: Παραιτούνται οι Απογραφείς λόγω χαμηλών μισθών και αντιμετώπισης απ' τους πολίτες

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Μπάχαλο και στην Απογραφή: Παραιτούνται οι Απογραφείς λόγω χαμηλών μισθών και αντιμετώπισης απ' τους πολίτες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:33
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:05

Δε μπορει να διενεργηθει διαδικτυακα γιατι δεν ειναι ολοι εξοικειωμενοι, μπορει να μην το κανουν, να το ξεχασουν, να κανουν λαθος εγγραφες.
Εβαλαν το καρο μπροστα απο το βοδι σε αυτο το θεμα. Δημιουργησαν συγχυση και ανασφαλεια.
Επρεπε να το κανουν με τον παραδοσιακο τροπο.
Ε, όπως κάνουν τις φορολογικές δηλώσεις όσοι "δεν είναι εξοικειωμένοι" ας κάνουν και τις δηλώσεις απογραφής. Με κάποιο γνωστό ή συγγενή, θέμα 5 λεπτου είναι.

Έλεος πια, με τους "παραδοσιακούς" τρόπους.
Για τις δηλωσεις ο κοσμος πληρωνει εικοσαρικα και πενηνταρικα σε λογιστες, για διεργασιες που σε αλλες χωρες γινονται αυτοματα. Μισθωτοι, συνταξιουχοι κλπ δεν υποβαλλουν δηλωση.
Ουτε μπορεις να βαζεις τον κοσμο να υποχρεωνεται. Γιατι ξερεις που θα σε γραψουν.
Τεσπα πρωτη φορα υπαρχει προβλημα με την απογραφη. Ποτε ληγει η διορια;
Τελικά, την είπες την παπαριά σου. Με τον παλιό τρόπο δεν υπήρχε υποχρεωτικότητα, τους έγραφε όποιος ήθελε στο χαλαρό. Γι' αυτό στοιβάζονταν. Επειδή γούσταραν τρελλά αυτήν την αίσθηση ελευθερίας, βρε παιδί μου.

Στεπ μπάι στεπ, όλο και κάτι βγαίνει.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Μπάχαλο και στην Απογραφή: Παραιτούνται οι Απογραφείς λόγω χαμηλών μισθών και αντιμετώπισης απ' τους πολίτες

Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:39
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:32
Δεν ειναι καλο να σε πιανει πρεμουρα και να υποβαλεις τον κοσμο σε συνεχεις αλλαγες. Μπορει να γινουν και σε βαθος χρονου.
Ναι βρε, σαν τους υπάλληλους που φοβόντουσαν τους υπολογιστές και έπαιρναν επίδομα υπολογιστή, άσε μας τώρα.

Προτιμούσες δηλαδή τις ουρές στις εφορίες, στις τράπεζες και τις άλλες υπαιρεσίες με τα χαρτάκια όπου οι γέροι έστηναν αντίσκηνο από τις μικρές πρωϊνές ώρες και οι εργαζόμενοι έχαναν μεροκάματα για να μην πάθουν ταράκουλο από τις απότομες αλλαγές.
Το ζητουμενο ειναι να μειωνεται η γραφειοκρατια και οχι να μεταφερεται στο διαδικτυο
Οκ, το κόβω εδώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider »

Τα νεύρα του κόσμου δεν είναι καλά. Η πανδημία και ο βομβαρδισμός του κόσμου διαρκώς με ζητήματα περί κορονοϊού έχουν πειράξει τα νεύρα του. Εδώ στη Λάρισα προχτες σε μια πλατεία που περπατούσα, ένα παλικαράκι της efood ειχε παρκάρει το μηχανάκι του κι έκατσε σ ενα παγκάκι και κοιτούσε το υπερπέραν για ωρα. Σκεφτηκα να τον ρωτήσω αν είναι καλά αλλά δεν το έπραξα τελικά.
Όλο αυτό βγαίνει και στην απογραφή και παντού.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:11 Γιατί ρε φίλε; Περισσεύουν τόσα χρήματα; Να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπου όπου υπάρχουν ηλικιωμένοι μόνοι ναι. Αλλά γιατί σε μένα και σε σένα να πληρώσει το κράτος άνθρωπο να έρθει να κάνει κάτι που μπορούμε μόνοι μας; Επειδή ο άλλος βαριέται να μπει στον υπολογιστή να συμπληρώσει μερικές σελίδες;
Νομίζω ότι ζεις υπό ψευδαισθήσεις. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, που είναι διψήφιο ποσοστό, δεν έχει την τεχνολογική παιδεία για να το κάνει αυτό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

hellegennes έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 01:39
ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:11 Γιατί ρε φίλε; Περισσεύουν τόσα χρήματα; Να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπου όπου υπάρχουν ηλικιωμένοι μόνοι ναι. Αλλά γιατί σε μένα και σε σένα να πληρώσει το κράτος άνθρωπο να έρθει να κάνει κάτι που μπορούμε μόνοι μας; Επειδή ο άλλος βαριέται να μπει στον υπολογιστή να συμπληρώσει μερικές σελίδες;
Νομίζω ότι ζεις υπό ψευδαισθήσεις. Σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, που είναι διψήφιο ποσοστό, δεν έχει την τεχνολογική παιδεία για να το κάνει αυτό.
Εννοείται ότι για κάποιους θα το κάνουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο από αυτά που έγραψα νωρίτερα ότι δεν είμαι αντίθετος στην ιδέα να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο για τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Αλλά να ξημεροβραδιάζεται ο άλλος να ανεβάζει κατεβατά στο fb και να έχει την απαίτηση να έρθει υπάλληλος στο σπίτι του, γιατί; Δεν είναι σπατάλη πόρων;

ΥΓ Πιστεύεις ότι μέσος χρήστης του φόρουμ που εκτός των κειμένων μπορεί να βάζει φωτογραφίες, links και smiles θα έχει δυσκολία να συμπληρώσει μια αίτηση online;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 23 Νοέμ 2021, 01:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

και οχι μονο αυτο. αλλα ορισμενοι πονηροι χρεωνουν και 5-10 ευρω στα γεροντια για να εκτυπωσουν ενα χαρτι απο τις κρατικες ιστιοσελιδες. Ποσο λετε να χρεωνουν οι ιντερνετογραφιαδες τριγυρω για να κανουν την συμπληρωση των στοιχειων αυτων;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
ST48410

taxalata xalasa έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 01:45
και οχι μονο αυτο. αλλα ορισμενοι πονηροι χρεωνουν και 5-10 ευρω στα γεροντια για να εκτυπωσουν ενα χαρτι απο τις κρατικες ιστιοσελιδες. Ποσο λετε να χρεωνουν οι ιντερνετογραφιαδες τριγυρω για να κανουν την συμπληρωση των στοιχειων αυτων;
Θεωρώ πολύ πιθανό να απευθυνθούν σε αυτόν που τους κάνει την φορολογική δήλωση και δεν θα τους γδάρει γιατί θα θέλει να συνεχίσει να τους έχει πελάτες. Εσείς εδώ δεν θα βοηθήσετε κάποιο μεγαλύτερο στην οικογένειά σας;
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 01:48

Θεωρώ πολύ πιθανό να απευθυνθούν σε αυτόν που τους κάνει την φορολογική δήλωση και δεν θα τους γδάρει γιατί θα θέλει να συνεχίσει να τους έχει πελάτες. Εσείς εδώ δεν θα βοηθήσετε κάποιο μεγαλύτερο στην οικογένειά σας;
Γιατι πρεπει οι υπηρεσιες που πληρωνουμε απο τους φορους μας να εκτελουνται και απο εμας τους ιδιους.
Και πληρωνω και το κανω ο ιδιος;

Ειμαι πελατης και πρεπει να μαγειρεψω και να στρωσω και να σερβιρω μονος μου και να φαω και πληρωνω αλλον γιατι;

Για νταβατζή;
Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:41
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:39
Υδράργυρος έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 00:32
Δεν ειναι καλο να σε πιανει πρεμουρα και να υποβαλεις τον κοσμο σε συνεχεις αλλαγες. Μπορει να γινουν και σε βαθος χρονου.
Ναι βρε, σαν τους υπάλληλους που φοβόντουσαν τους υπολογιστές και έπαιρναν επίδομα υπολογιστή, άσε μας τώρα.

Προτιμούσες δηλαδή τις ουρές στις εφορίες, στις τράπεζες και τις άλλες υπαιρεσίες με τα χαρτάκια όπου οι γέροι έστηναν αντίσκηνο από τις μικρές πρωϊνές ώρες και οι εργαζόμενοι έχαναν μεροκάματα για να μην πάθουν ταράκουλο από τις απότομες αλλαγές.
Το ζητουμενο ειναι να μειωνεται η γραφειοκρατια και οχι να μεταφερεται στο διαδικτυο
Μεγάλη αλήθεια αυτή για όσους είμαστε στην αγορά εργασίας.
Η γραφειοκρατία σε κάποια σημεία έχει μειωθεί από το 2011 και μετά αλλά σε άλλα ζητήματα απλώς έχει γίνει ηλεκτρονική.
Ακόμα και το γνήσιο της υπογραφής που βγαίνει ηλεκτρονικά εύκολα, δεν μπορεί να υπηρετήσει όλη τη θεματολογία.
Για συγκεκριμένη συναλλαγή χρειαζόταν προσφυγή στα ΚΕΠ ή την αστυνομία. Άλλωστε ηλεκτρονικά και εγώ ήξερα αν γινόταν αλλά προφανώς θα το έκανε και ο λογιστής μου.
Όταν πήγα στην αστυνομία τελικά, γιατί στο ΚΕΠ δεν σήκωναν το τηλέφωνα, ο αστυνομικός αναρωτήθηκε γιατί δεν το έκανα ηλεκτρονικά αλλά όταν είδε τα έγγραφα μου είπε "έχεις δίκιο, δεν γινόταν ηλεκτρονικά".
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

taxalata xalasa έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 01:55

Γιατι πρεπει οι υπηρεσιες που πληρωνουμε απο τους φορους μας να εκτελουνται και απο εμας τους ιδιους.

Ειμαι πελατης και πρεπει να μαγειρεψω και να στρωσω και να σερβιρω μονος μου και να φαω και πληρωνω αλλον γιατι;

Για νταβατζή;
Μα και οι απογραφείς πόρτα πόρτα από την τσέπη σου θα πληρωθούν, δεν είναι υπηρεσία που θα διεκπεραιωθεί από όσους ήδη πληρώνεις. Ο παραδοσιακός τρόπος γενικώς, κοστίζει πολύ περισσότερο σε όλους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

να ερθει ο δημοσιος υπαλληλος με ζμαρτοφωνιο και να με ρωταει οτι θελει και να γραφει κεινος στο χαζοκουτι.
κερναω και καφε με λουκουμι ή ακανε...για οσους ξερουν...
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 02:00

Για νταβατζή;
Μα και οι απογραφείς πόρτα πόρτα από την τσέπη σου θα πληρωθούν, δεν είναι υπηρεσία που θα διεκπεραιωθεί από όσους ήδη πληρώνεις. Ο παραδοσιακός τρόπος γενικώς, κοστίζει πολύ περισσότερο σε όλους.
να πληρωθουν, αλλα θα εργαστουν.
τωρα και πληρωνω και με βαζουν να εργαστω εγω.
με κοροϊδευεται οτι δηθεν αυτο ειναι κρατικη τεχνολογικη προοδος και φυσιολογικο;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Για νταβατζή;
Θα υπήρχαν πολλοί λόγοι που θα προτιμούσα να κάνω μια τέτοια δήλωση μόνος μου πχ δεν θα ήθελα να δίνω λεπτομέρειες που μπορεί να αφορούν εμμέσως ή αμέσως την περιουσιακή μου κατάσταση σε ένα τυχαίο και προσωρινά διορισμένο άτομο.

Το κράτος μας είναι φτωχό και είναι καλό, σε όλα τα πράγματα, να γίνεται χρηστή και ορθολογική διαχείριση των περιορισμένων πόρων.

Δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχεις πληρώσει για συγκεκριμένες υπηρεσίες, πχ για να σε απογράφουν. Στην πράξη αυτό που θα συμβεί είναι ότι θα εγγραφεί ένα κονδύλι στις δαπάνες και τα λεφτά αυτά θα λείψουν από κάποια άλλη υπηρεσία που θα σου προσέφερε το κράτος, ή θα καλυφθούν από έξτρα φόρους σου ή δεν θα δεις τους φόρους σου να μειώνονται ενώ θα υπήρχε μια τέτοια δυνατότητα.

Τέλος πάντων. Ένα επίσης ασήμαντο θέμα, κατά την προσωπική μου γνώμη, που πάλι θα σκοντάψει κυρίως στην αντιδραστικότητα αρκετών πολιτών και όχι στην πραγματική τους ανικανότητα να συμπληρώσουν τη δήλωση.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ST48410 έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 01:45 Εννοείται ότι για κάποιους θα το κάνουν τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους. Νομίζω ήταν ξεκάθαρο από αυτά που έγραψα νωρίτερα ότι δεν είμαι αντίθετος στην ιδέα να γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο για τους μη εξοικειωμένους με την τεχνολογία. Αλλά να ξημεροβραδιάζεται ο άλλος να ανεβάζει κατεβατά στο fb και να έχει την απαίτηση να έρθει υπάλληλος στο σπίτι του, γιατί; Δεν είναι σπατάλη πόρων;

ΥΓ Πιστεύεις ότι μέσος χρήστης του φόρουμ που εκτός των κειμένων μπορεί να βάζει φωτογραφίες, links και smiles θα έχει δυσκολία να συμπληρώσει μια αίτηση online;
Ο μέσος χρήστης του φόρουμ είναι ποσοστιαία ένα ασήμαντο κομμάτι του πληθυσμού. Γνωρίζω μεγάλο αριθμό ατόμων που μπαίνει FB και ποστάρει αλλά κατά τα άλλα δεν μπορεί ούτε κάρτα να περάσει μόνος του και δεν μιλάω για άτομα άνω των 50. Στους άνω των 50 είναι κλάφ' τα Χαράλαμπε. Τώρα σκέψου τι ποσοστό του πληθυσμού είναι σκέτο οι άνω των 50 και κάνε τις πράξεις.

Ότι θα το κάνουν τα παιδιά τους για εκείνους είναι ουτοπισμός. Απ' την στιγμή που δεν είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας (λεφτά, νομικές υποχρεώσεις), απλά ξέχνα το.

Αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να διεξαχθεί απογραφή καθαρά με ηλεκτρονικά μέσα. Ξεχάστε το. Ίσως στην επόμενη απογραφή, αλλά για ασφάλεια θα πω στην μεθεπόμενη.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

hellegennes έγραψε: 23 Νοέμ 2021, 02:05 Ο μέσος χρήστης του φόρουμ είναι ποσοστιαία ένα ασήμαντο κομμάτι του πληθυσμού. Γνωρίζω μεγάλο αριθμό ατόμων που μπαίνει FB και ποστάρει αλλά κατά τα άλλα δεν μπορεί ούτε κάρτα να περάσει μόνος του και δεν μιλάω για άτομα άνω των 50. Στους άνω των 50 είναι κλάφ' τα Χαράλαμπε. Τώρα σκέψου τι ποσοστό του πληθυσμού είναι σκέτο οι άνω των 50 και κάνε τις πράξεις.

Ότι θα το κάνουν τα παιδιά τους για εκείνους είναι ουτοπισμός. Απ' την στιγμή που δεν είναι ζήτημα μεγάλης σημασίας (λεφτά, νομικές υποχρεώσεις), απλά ξέχνα το.

Αυτήν την στιγμή δεν γίνεται να διεξαχθεί απογραφή καθαρά με ηλεκτρονικά μέσα. Ξεχάστε το. Ίσως στην επόμενη απογραφή, αλλά για ασφάλεια θα πω στην μεθεπόμενη.
Ακόμα κι έτσι να είναι εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε κάτι διαφορετικό. Γιατί να μην κάνουν μόνοι τους δήλωση όσοι είναι ικανοί εξοικονομώντας ότι μπορεί να εξοικονομηθεί; Μοιάζει κάποιοι να μην θέλουν ούτε αυτό.

Και στην τελική τι γίνεται; Όποιος δεν μπορεί, έρχεται στο σπίτι του κάποιος και τον βοηθάει. Ούτε τον προσβάλει, ούτε τον μειώνει, ούτε τον χρεώνει. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”