!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Τα αγαπημενα σας ουισκι

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
jason0

Re: Τα αγαπημενα σας ουισκι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 »

ΜακΚενζι, Βασιλόπουλος 12,90
Έτσι και αλλιώς μετά το τρίτο δεν σε πειράζει τπτ
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

jason0 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:29 ΜακΚενζι, Βασιλόπουλος 12,90
Αν είσαι μπινές που πίνει αυτές τις αηδίες, πάρε τουλάχιστον το Teachers όποτε το έχει προσφορά ο Βασιλόπουλος. (13,50 νομίζω)
Άβαταρ μέλους
jason0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 »

xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:36
jason0 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:29 ΜακΚενζι, Βασιλόπουλος 12,90
Αν είσαι μπινές που πίνει αυτές τις αηδίες, πάρε τουλάχιστον το Teachers όποτε το έχει προσφορά ο Βασιλόπουλος. (13,50 νομίζω)
Δεν μου περισσεύουν 60 λεπτά τυπε
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Blackdog έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 20:04
Orion22 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 16:25
πιο "καπνιστό" από το lagavulin αλλά και πιο ελαφρύ. όσο πιο απλά μπορώ να το περιγράψω
Uigeadail η lagavulin 18;

Δεν εχω πιει κανενα απ τα δυο, τι προτεινεις-τεινετε;
Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Kotas έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:19 μαν δεν υπαρχουν μεγαλυτερα ποζέρια απο τους ουισκαδες
Εννοείται πως είμαστε ποζεράδες. Αν ξοδεύεις 50-70 ευρώ για ένα μπουκάλι και δεν κάνεις την πλάκα σου και το ποζεριλίκι σου δεν έχει νόημα. Η ζωή είναι για να γουστάρουμε, όχι για να το παίζουμε ταπεινά χαμομηλάκια.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Volk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Lestat έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:36
Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:07
xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 21:00 Ο μόνος που έχει μυρωδιά από ουίσκι είναι ο χέλλης, οι υπόλοιποι είστε ερασιτέχνες άσχετοι. Αυτά που γράφει ο Volk για φουντούκια και σοκολάτες και πορτοκάλια είναι χωριατιές.

Αν κάποιος θέλει να κάψει ένα 50άρικο ας πάρει αυτό. Το ήπια εχθές και με τρέλανε. Αλάτι, λιπαρότητα και υπέροχο τελείωμα. Ένα συγκλονιστικό ουίσκι.

Εικόνα
Τυπε ειναι απλο το θεμα. Αν καποιο χ μελος κανει ακριβως αυτα που γραφω και ερθει μετα εδω να γραψει σχολια, αυτος θα κρινει το τι παιζει.

Η γευση, ειναι κατι το υποκειμενικο. Δηλαδη, εμενα και εσενα μπορει να μας αρεσει αυτο που ανεβασες στη φωτο. Ενας αλλος, οταν του το δωσουμε σε ενα ποτηρι χωρις να ξερει τι ειναι και του βαλουμε διπλα ενα ταπεινο Jameson των 19 ευρω ή ενα red label των 17 ευρω μπορει να μην επιλεξει το δικο μας αλλα καποιο απο τα αλλα 2. Αυτο, τι σημαινει; Οτι τα 2 τελευταια ειναι καλυτερα απο αυτο που ανεβασες; Φυσικα και οχι. Ειναι ομως η γευση, αυτο που γουσταρει ο αλλος. Το ιδιο και στο φαγητο και στο σεξ κτλπ, τα παντα ειναι θεμα γουστου και τι καυλωνει ο αλλος.

Οσο για τα φουντουκια, τη μαυρη σοκολατα 85% και το ξινο πορτοκαλι, ολα εχουν να κανουν με τις χημικες αντιδρασεις που δημιουργουν μεσα στο στομα μας και πως προετοιμαζουν το στομα μας για τις επομενες γουλιες, τα παντα ειναι θεμα χημειας και την επιδραση της στη γευση. Παιξε μπαλα οπως γουσταρεις αλλα η χημεια υπαρχει καθημερινα στη ζωη μας και δημιουργει και ανοιγει νεους γευστικους κοσμους, ειτε στο πιωμα ειτε στο φαι μεσα απο τους διαφορους συνδυασμους.
Επειδη βλεπω οτι εισαι νεος εδω μεσα, θα σου πω να μην δινεις σημασια σε διάφορα σχολια. Πολλοι γραφουν (οχι μονο εδω σε αυτο το τοπικ) σαν να γινεται διαγωνισμος για το ποιος ξερει τα περισσοτερα και οχι για την ουσια του θεματος καθεαυτη.
Γραψε την αποψη σου, μην κολλας.

Για το άλλο που σε ρωτησα, θελω να το παρω για εναν φιλο που ξερω οτι εχει πιει 5-6 μαλτ αυτης της κατηγοριας, αλλά σιγουρα οχι αυτα τα δυο.
Και επειδη θα πιω κι εγω, με βαση αυτα που εγραψες θα παρω το Caol Ila :lol:
Καλο πιωμα τυπε, θα το ευχαριστηθεις. Ειναι ιδιαιτερο μπουκαλι, προσεγμενο και τοσο οσο στα παντα του. Ειναι αλλωστε ενα απο τα 4 που εχει μεσα του το green label αλλα μεσα σε ενα blend "χανεται" η αξια του. Μονο του, θα το ευχαριστηθεις. Καλη παρεα να χεις και καλα πιωματα ευχομαι.

Μολις πιεις, γραψε μου τα σχολια σου εδω, με ενδιαφερει να ακουσω τη γνωμη σου.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:14
Orion22 έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 16:25
πιο "καπνιστό" από το lagavulin αλλά και πιο ελαφρύ. όσο πιο απλά μπορώ να το περιγράψω

Uigeadail ή Lagavulin 12άρι. Μετά θα έβαζα το Lagavulin 16αρι και τελευταίο το 18άρι.
Γιατρέ μου, μόνο αυτό μπορώ να πιω:

Εικόνα

What is wrong with me?
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Gherschaagk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:27

Εικόνα

What is wrong with me?
Μπορείς να δοκιμάσεις και καλύτερα μπερμπον από αυτό πάντως Βέλβι.

Πρόσφατα ήπια αυτό και μου άρεσε αρκετά μπορώ να πω.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Volk

Εικόνα

What is wrong with me?
Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Spoiler
Εικόνα
What is wrong with me?
Nothing is wrong with you. Απλά σ' αρέσουν τα μπέρμπον.

Φαν φακτ: ενώ το Jack Daniel's είναι το εμπορικότερο ουίσκι παγκοσμίως, δεν μπορείς να το αγοράσεις πουθενά εκεί που παράγεται γιατί στην κομητεία παραγωγής του απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Volk

hellegennes έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:32

Spoiler
Εικόνα
What is wrong with me?
Nothing is wrong with you. Απλά σ' αρέσουν τα μπέρμπον.

Φαν φακτ: ενώ το Jack Daniel's είναι το εμπορικότερο ουίσκι παγκοσμίως, δεν μπορείς να το αγοράσεις πουθενά εκεί που παράγεται γιατί στην κομητεία παραγωγής του απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ.
Δεν το γνωριζα αυτο.

Κανω εικονα στο κενο τους οι εργαζομενοι να πινουν στα μουλωχτα Talisker :sal13: :sal13: :sal13:
Volk

Πτολεμαίος έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 22:25
Volk έγραψε: 19 Νοέμ 2021, 22:20 Οσο για τη φαση με τα κρυπτο, το νου σου. Εχει και αλλες περιπτωσεις που μπορεις να βγαλεις νομιμα χρηματα με πολυ μικροτερο ρισκο.

Αν συνεχιζεις να παιζεις κρυπτο, εχε τα νομισματα σου σε καποιο hardware usb πορτοφολι και οχι μεσα στη χ πλατφορμα.
Εχω ήδη τραβήξει το αρχικό μου πόσο των 1300 ευρώ και πλέον παίζω μπάλα με τα "δωρεάν" τα οποία είναι αυτή τη στιγμή στο x2 (2800 δολάρια έξτρα δηλαδή).

Είμαι τύπος που είναι πιο εύκολο να χάσει το hardware πάρα να μου χακαρουν τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.
Χρειάζεται να έχω και στην πλατφόρμα (εκτός τα πορτοφόλια) διότι εκεί τα στακαρω για τόκους.
Πχ το axs αυτή τη στιγμή δίνει 110% τόκο, τον προηγούμενο μήνα είχε μεχρι και 160%. Αρκετά καλή ευκαιρία για να την αφήσεις να πάει χαμένη.
Εσυ ξερεις το ειναι καλυτερο για σενα τυπε.

Απλα, εχε στο μυαλο σου οτι ισως, λεω ισως, καποια online πλατφορμα καποιο πρωινο δεν υπαρχει ή δεν επιτρεπει στο να τραβηξεις τα λεφτα σου πισω διοτι απλα δεν θα εχει τα απαιτουμενα κεφαλαια για να επιστρεψει τα χρηματα ολων των μελων.
xioni

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xioni »

Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:31

Αποτελει παγκοσμιο θεμα πλεον το πως ειτε σε παρεα απο κοντα σε καποιο μαγαζι-σπιτι-παρκο ειτε στο διαδικτυο, οταν μιλανε διαφοροι ανθρωποι για ουισκι, αργα ή γρηγορα θα εμφανιστει ο χ ανθρωπος που θα μιλησει για κατασκευασματα απο καλαμποκι.
Εκτός από άσχετος είσαι και κομπλεξικός. Κατά τα άλλα κατηγορούν εμένα για ποζεριά. Σύνελθε και άσε τις υπεραπλουστεύσεις. Το τζακ είναι σεβαστό και ιδιαίτερο απόσταγμα.
Volk

xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:37

Εκτός από άσχετος είσαι και κομπλεξικός. Κατά τα άλλα κατηγορούν εμένα για ποζεριά. Σύνελθε και άσε τις υπεραπλουστεύσεις. Το τζακ είναι σεβαστό και ιδιαίτερο απόσταγμα.
Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker's Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».

Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί. «Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.

Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι. Μέχρι τα μέσα του 1900 το μπέρμπον θεωρούταν ένα κακό ποτό. Φτηνό μεν αλλά πικρό και κακό δε.

https://www.itrofi.gr/pota/alkooloyha/a ... fores-toys
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Volk έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:40
xioni έγραψε: 20 Νοέμ 2021, 23:37

Όταν ο Γκρεγκ Ντέιβις, επικεφαλής της Maker's Mark, μιας από τις μεγαλύτερες μάρκες από μπέρμπον, ρωτήθηκε για τον ακριβή ορισμό του μπέρμπον απάντησε: «Το μπέρμπον πρέπει να παρασκευάζεται στην Αμερική και το 51% του να προέρχεται από καλαμπόκι, κάτι που δεν ισχύει με τα υπόλοιπα ουίσκι. Επίσης, πρέπει να έχει αποσταχθεί στους 160 βαθμούς την στιγμή που όλα τα υπόλοιπα ουίσκι αποστάζονται στους 190. Αυτοί είναι οι νόμοι του μπέρμπον».

Οι κανονισμοί για την παρασκευή του μπέρμπον είναι αυστηροί. «Το μπέρμπον πρέπει να εμφιαλώνεται και να αποθηκεύεται σε αποθήκες υπό την κρατική εποπτεία των ΗΠΑ για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Αυτή η διαδικασία έχει κάνει το μπέρμπον σήμα-κακατεθέν του αμερικάνικου ουίσκι», λέει ο Ντέιβις.

Αν και σήμερα, το μπέρμπον είναι ο ορισμός της ποιότητας και το όνομά του συμβαδίζει με αυτή, η ιστορία του δεν ξεκίνησε έτσι. Μέχρι τα μέσα του 1900 το μπέρμπον θεωρούταν ένα κακό ποτό. Φτηνό μεν αλλά πικρό και κακό δε.

https://www.itrofi.gr/pota/alkooloyha/a ... fores-toys
Είμαι σίγουρος πάντως ότι το ίδιο πράγμα πιστεύανε για το ουσίκι την εποχή που πίνανε brandy.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”