!!! DEVELOPMENT MODE !!!

καταψυξη

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Δημοσιεύσεις: 22706
Εγγραφή: 09 Απρ 2018, 16:48
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 16:09 Όταν αργεί κάτι να καταψυχθεί, το νερό δημιουργεί κρυστάλλους που καταστρέφουν τα κύτταρα. Εάν το αποψύξεις απότομα, οι κρύσταλλοι, όπως θα εξατμίζονται, θα σκοτώσουν και τα υπόλοιπα, και στο τέλος θα τρως νεκρή οργανική ύλη. Για αυτό και η κατάψυξη πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η απόψυξη αργά.
Κόβουν τις κυτταρικές μεμβράνες. Αλλά αυτό έχει να κάνει με την κρυογονκή και το αν αν θα είναι ζωντανός ο οργανισμός μετά την απόψυξη. Στο φαγητό δεν σε νοιάζουν τα κύτταρα και η ακεραιότητα στους. Πρωτεΐνες θες να πάρεις και άλλα πράγματα. Οργανική ύλη δηλαδή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3477
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg »

Πάντως σύμφωνα με τα guidelines του FSIS είναι safe το να μαγειρέψεις απευθείας κατεψυγμένα κρέατα. Δεν ξέρω τα scientific specifics του γιατί είναι safe, απλά το αναφέρω.

Προφανώς έχει τεράστια σημασία και το πώς θα μαγειρέψεις την μπριζόλα. Αν θες να την κάνεις pan-sear για παράδειγμα, δεν θα πάει πολύ καλά το να την πετάξεις απευθείας στο pan από την κατάψυξη.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.
Δημοκράτης
Δημοσιεύσεις: 27998
Εγγραφή: 25 Ιαν 2019, 00:26

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Σέλευκας έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 16:00 τι προσοχή θέλει δηλαδή; Το έψησα και το έφαγα

για το ωμο ψησιμο που λες το δεχομαι οτι εκει παίζει κανεις με λεπτομεριες
θέλει άλλο χρόνο για να ψηθεί , αν έχεις και άλλα υλικά μέσα μπορεί να τους αλλάξει την γεύση, θα βγάλει νερό
όλα παίζουν ρόλο , χημεία είναι στην τελική
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Μια χαρα μπορεις αλλα προσεκτικα
Άβαταρ μέλους
perseus
Δημοσιεύσεις: 15420
Εγγραφή: 01 Μάιος 2018, 08:58
Phorum.gr user: Perseus
Τοποθεσία: Ιωαννινα

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43 Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
Ναι το λενε ταιγκαν ,είναι νέα τεχνολογια.
Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια
Δημοσιεύσεις: 29767
Εγγραφή: 04 Ιουν 2018, 05:51

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

perseus έγραψε: 18 Νοέμ 2021, 11:48
Καραμελίτσα έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:43 Υπάρχει κάποια συσκευή που να ψήνει μπριζόλα από κατάψυξη σε 10 λεπτά; Έστω 20;
Ναι το λενε ταιγκαν ,είναι νέα τεχνολογια.
:smt005:
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

panos291 έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 18:01
Ζενίθεδρος έγραψε: 17 Νοέμ 2021, 16:09 Όταν αργεί κάτι να καταψυχθεί, το νερό δημιουργεί κρυστάλλους που καταστρέφουν τα κύτταρα. Εάν το αποψύξεις απότομα, οι κρύσταλλοι, όπως θα εξατμίζονται, θα σκοτώσουν και τα υπόλοιπα, και στο τέλος θα τρως νεκρή οργανική ύλη. Για αυτό και η κατάψυξη πρέπει να γίνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και η απόψυξη αργά.
Α μπραβο. Αυτο ακριβως κανουν τα blast chillers, αποτρέπουν την δημιουργία κρυσταλλων.
Απο κει και περα οταν θελετε να αποψυξετε κατι πχ κρεας, ο ιδανικός τροπος είναι να το παρετε απο την κατάψυξη και να το βαλετε στο ψυγείο μια μέρα πριν.
:goodpost:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: καταψυξη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

Εχω ψησει απειρες φορες μπριζολες και μπιφτεκια απευθειας απο τη καταψυξη στο φουρνο ή στα καρβουνα. Δεν παρατηρησα καποια διαφορα στη γευση και στην υφη στο τελικο αποτελεσμα.

Προθερμασμενος φουρνος στους 180 βαθμους και τα βαζω μεσα απευθειας πανω σε λαδοκολλα-ταψι ή και σε μεταλλικη γαστρα την οποια τη ξεσκεπαζω τα τελευταια 20 λεπτα.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”