Θυμήθηκα την περίπτωση μιας τύπισσας τωρα, που τραβιόμουν αρκετά χρόνια πριν, η οποία εκανε την απόσταση Χαλκίδα-Αθήνα και τούμπαλιν 3 φορές την εβδομάδα για να έρθει να με δει (τις άλλες 3-4 μέρες συνηθως την έκανα εγώ την απόσταση), ερχόταν γυρω στις 11-11.30 το βράδυ αφου την επεφταν για υπνο οι δικοί της και έφευγε απο Αθήνα πάντα κατά τις 5.30-6 το ξημέρωμα για να ειναι σπίτι το πολυ μεχρι τις 7+, πριν ξυπνήσουν οι δικοί της για δουλειά. Την παρακάλαγα καθε βράδυ να το σταματήσει αυτό που κανει, να πει μια δικαιολογία, να μεινει να πάρει εναν υπνάκο σε εμένα και να έφευγε το πρωί με την ηρεμία της. Πόσες φορές έφευγε νυσταγμένη και δεν με ακουγε με τίποτα να κατσει να κοιμηθει, και αναγκαζομουν να της φτιαχνω καφέδες ή να βαραει ενερτζυ ντρινκς, για να μεινει ξύπνια κατα τη διαδρομή. Ειχε κατσει και ειχε κοιμηθει και καποιες φορες, αλλά πολυ λιγες, συνηθως την άγχωνε η ώρα.
Ακόμα κάθε φορά που το σκέφτομαι αυτο, αισθάνομαι σαν συνένοχος σε έγκλημα. Κάθε φορά που έφευγε δεν με επαιρνε με τίποτα ο ύπνος μεχρι να μου στείλει οτι έφτασε και ειναι ολα οκ.
Αν παθαινε τίποτα κατα τη διαδρομή αυτη η κοπελίτσα, σε ποιο μαλάκα να πρωτορίξεις τη ευθύνη? Οκ, πρωτίστως στην ίδια τη μαλάκω φυσικά, αλλά για να αναγκαζόταν να το κάνει αυτό, υπήρχαν κι άλλοι λόγοι που η ίδια εκτιμούσε ότι ηταν σημαντικότεροι κι απο τη ζωή της. Στη μαλακισμένη συντηρητική οικογένεια να τα ρίξεις, που
δεν επρεπε με τιποτα να μαθουν οτι η μονάκριβη παρθενχαχαχαχ κορη τους παει σε γκόμενο? Στο μαλάκα το γκόμενο να τα ρίξεις, που δεν την έδενε με αλυσίδες στο κρεβάτι μέχρι να πάρει με το ζόρι εναν επαρκή υπνάκο? Ε οκ, λίγο-πολύ σε όλους θα τα ρίξεις, με πρώτη αυτήν, φυσικά. Ενα μερίδιο ευθύνης το έχουν όλοι όμως. Κάποιες φορες ειναι και οι συγκυρίες που σε οδηγουν να κάνεις μαλακισμένα πράγματα.
Αργότερα, στη μέση της σχέσης περίπου, επιασα μια δουλειά κάπου στον Αγ.Στέφανο και ξυπνούσα επιτηδες απο το άγριο χάραμα σχεδόν καθημερινα (ενω δεν ηταν ιδιαίτερα πρωινη η δουλειά μου, νορμαλ ηταν και με ευέλικτο ωράριο πολλες φορες) για να την πηγαίνω μέχρι εκεί και να τη βάζω σε τραίνο για Χαλκίδα, και μετά εγω να περιμενω κανα' 2ωρο τουλάχιστον για να πιάσω βάρδια.