Ποιος είναι δηλαδή ο ρόλος του ατόμου σε μια συλλογική κινητοποίηση;Fluffy έγραψε: 15 Νοέμ 2021, 23:14 Το ζήτημα δεν είναι τι κάνει ο καθένας ατομικά αλλά ο ρόλος του ατόμου σε συλλογική κινητοποίηση. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αποκομμένοι από χίλιαδυο προβλήματα που έχει η κοινωνία. Μη ξεχνάς πως πλάι στους φοιτητές ήταν και εργάτες και οικοδόμοι μάλιστα στις εξεγερσιακές μέρες του νοέμβρη. Ξέρεις ότι απεβίωσαν και εργάτες εκεινες τις μέρες; Αυτούς δε θα τους τιμήσουμε;
Παλαιότερα θυμάμαι ήμουν σε ένταση με έναν φίλο μου γιατί μου έλεγε πως την εξέγερση του Πολυτεχνείου την οργάνωσαν οι Αμερικανοί για να ρίξουν τον Παπαδόπουλου επειδή δεν τους έκανε την δουλειά τους. Κατ'αρχάς την Χούντα δεν την έριξε η εξέγερση του Πολυτεχνείου αλλά τα γεγονότα της Κύπρου. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου έγινε το '73 ενώ το πραξικόπημα στην Κύπρο κατά του Μακαρίου το '74. Αλλά δεν θυμάμαι κατά την περίοδο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου ποιος ηγόυταν της Χούντας. Ο Παπαδόπουλος ή ο Ιωαννίδης.
Δεύτερο Επιχείρημα. Στην Χούντα άμα δεν μιλούσες και κοιτούσες μοναχά την δουλειά σου δεν σε πείραζε κανείς. Στην Χούντα μόνο τους κομμουνιστές πείραζαν. Επίσης και στην Ναζιστική Γερμανία μια χαρά περνούσε κάποιος άμα δεν ήταν Εβραίος .Και στις Η.Π.Α. μια χαρά περνούσαν οι Αμερικανοί την εποχή του Μπαρμπά -Θωμά ,αρκεί να μην ήταν Αφροαμερικανοί.
Τρίτο επιχείρημα . Οι κινητοποίησεις έγιναν μόνο στις πόλεις ενώ στα χωριά ο κόσμος δεν ενδιαφέρονταν γι'αυτά . Στα χωριά ο κόσμος κοιτούσε μόνο τις δουλειές τους. Ε λογικό δεν είναι; Αφού Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα συγκεντρώνουν την πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού;
Σαθρά επιχειρήματα που καταρρέουν από μόνα τους...Δεν ξέρω αν χρειάζονται απάντηση.